Geçmişte birçok iPhone kullandım ama model seçimi yaparken hep F/P olarak bir modele karar verip 2 sene sonra satmak isterken ortada kalıyorum. En son iPhone SE 2020 kullanmıştım ve alırken iPhone 11 den sadece 2 bin lira ucuzdu şuan ise iPhone 11 değerini o zamana göre üçe dörde katlamışken benim cihazı aldığın paraya satamıyorum bile 😀 Bu tarz olaylar ne kadar tahmin edilebilir bilmiyorum ama bu konuda iyi olanların fikrini merak ediyorum. Mesela şuan iPhone 13 almak ne kadar mantıklı? Veya iPhone 15 alsam AI yok diye hızlı mı değer kaybeder? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 13 Ekim 2024; 17:39:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hangi iPhone geleceğe dönük?
-
-
İphone 13 bu saatten sonra alınmaz, İphone 14-15 ölü doğan cihazlar. Min 15 Pro almanızı tavsiye ederim hangi cihazı alırsanız alın maks 3 sene kullanıp elden çıkartmazsanız her türlü fiyatı ölür.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amacım 2 veya taş çatlasa 3 sene kullanmak zaten. Ama 15 Pro da bana göre çok pahalı yani 16 base modele bile zorlamam zor şuan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Düz 16 bile epey süre kullanılabilecek bir telefon, çünkü abileri 16 pro ve pro max ile aynı ram miktarına sahip, çipset olarak da aynılar sadece cpu saat hızları daha yüksek ve gpu bir tık hızlı.
Tabi ekran yenileme hızında abileri öne geçiyor epey, o da batarya açısından olumsuzluk yaratabiliyor. Kamera konusu alanım olmadığım için yorum yapmıyorum. İş yine sizin bütçenizde bitiyor.
-
14-15 pahalı geliyorsa al gitsin 13’ü
millet 6 sene olmuş xr kullanıyor sorun yaşamıyor
Düz 16 daki işlemci 1 GPU çekirdeğinin eksiği ve ISP hariç aynı sayılır. Frekansı bile aynı deniyor.
Ama hem fiyatı çok uçuk hem de 60Hz. Oraya çıkabilesem zaten zorlayıp 15 Proya çıkardım sanırım ama seçeneklerimde maks 15 var şuan.
Bendeki S23 kabaca 25 bin ediyor yani 13 alacaksam üstüne 10 bin koysam yeter. 15e çıkarsam ise üstüne 25 bin kadar koymam gerekecek sıfırdan yeni telefon alıyor kadar masrafa girmem gerekecek yani. İkisini de alırım ama 15 biraz zorlayabilir.
Ben bu durumda iken 15 aldım geçen ay.
Bence fiyat performans sınırında.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uzun ömürlü cihaz genelde S serilerinde olurdu. 4s-6s-Xs-13(S serisi ayarında bir cihazdı). Bu cihazlar çok büyük yenilik getirmesede içleri dolu dolu bir cihaz. Mesela X güncelleme alamazlen Xs halen güncel. Durumunuza göre min 13 pro veya 14 pro almanız. Aşağısı biraz sıkıntı olabilir.
Prolarda 15 Pro altı sıfırını bulamıyorum ikinci el almak da istemiyorum. 15 Pro pahalı kaldığı için de baz modellere bakıyorum mecbur 13/14/15 vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 14 Ekim 2024; 13:50:59 >
13 pro 14 pro bunlardan uzak dur milletin kullanıp eskittiği pis telefonu ne yapacaksın o kadar vereceksen sıfır mis gibi 15 alırsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- fatura olmadan garanti belgesi geçerli mi
- apple 1 yıllık sınırlı garanti ne demek
- imei numarasından yer tespiti programı
- arayan numara yok
- telefoncudan yurtdışı iphone almak
- apple sahibi
- en çok satan telefon markaları
- iphone"dan bilgisayara fotoğraf aktarma
- iphone 16 kamera
- ipados 18 alacak cihazlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X