Şimdi Ara

Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım(PC VASAT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sizce hangi linux dağıtımını kullanmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 11 Ağustos 2014; 23:56:19 >

• Zorin OS Lite kullanabilirsin.
  • saol yükliyorum stabil çalışır demi
  • - Elementary OS
    - Linux Mint
    -Ubuntu

Bu 3'ünü sorunsuz kasmadan kullanabilirsin zaten linux dağıtımlarında programlar görev yöneticisi gibi bir yerde sürekli çalışmadığı için kasma gibi bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • linux mint baya kastı o yüzden alternatif aradım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 12 Ağustos 2014; 18:51:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurney5

linux mint baya kastı o yüzden alternatif aradım

Elementary OS'u deneyin öyleyse

Alternatifler:

Arch linux
    Debian

Üstteki 2 si de olabilir bunlar da kasarsa artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: HawkBlood

- Elementary OS
    - Linux Mint
    -Ubuntu

Bu 3'ünü sorunsuz kasmadan kullanabilirsin zaten linux dağıtımlarında programlar görev yöneticisi gibi bir yerde sürekli çalışmadığı için kasma gibi bir sorun olacağını sanmıyorum.
    Ubuntu ve Mint (varsayılan masaüstleriyle) ağır sistemlerdir. Ayrıca yapılandırmadan yapılandırmaya fark etmekle birlikte arka planda çok fazla servis çalışabilir. Görev yöneticinizi (sistemden sisteme ismi değişiklik gösterir) bir açın ve görün. Bende şu an sistem kaynaklarını harcamakta olan 90 küsür süreç var. Sadece web tarayıcı çalışıyor ve 950 mb ram harcıyorum, sistemim Debian üzerinde KDE. Arch'ı da yeni olduğu belli olan bir kullanıcıya tavsiye etmek pek akıllıca değil, sadece deneyecek kişinin başını ağrıtır.

edit: cevaben verildiği alıntılar silindi. Benim tavsiye vermem gerekirse LXDE, Enlightenment, openbox gibi hafif masaüstü veya pencere yöneticileriyle gelen herhangi bir dağıtım deneyin (önceden önerilmiş Zorin OS Lite bunların arasında).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 12 Ağustos 2014; 22:09:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zorin OS lite çok eski yani non-pae sistemlerde çalışan bir dağıtımdır. Üstelik nisan.2017'e kadar destek veren tek dağıtımdır.

Antix-Linux non-pae sistemlerde çalışan en güncel dağıtımdır fakat kullanmak için orta düzeyden fazla kullanıcı olmak gerekiyor. Zorin OS Lite'tan da hafiftir ama yeni kullanıcılar için uygun değildir.
  • peki ubuntu ve mint arasından hangisini tavsiye edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: _memet

quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kobra

- Elementary OS
    - Linux Mint
    -Ubuntu

Yanlış bilgi vermeyelim hocam. Ubuntu ve Mint (varsayılan masaüstleriyle) ağır sistemlerdir. Ayrıca yapılandırmadan yapılandırmaya fark etmekle birlikte arka planda çok fazla servis çalışabilir. Görev yöneticinizi (sistemden sisteme ismi değişiklik gösterir) bir açın ve görün. Bende şu an sistem kaynaklarını harcamakta olan 90 küsür süreç var. Sadece web tarayıcı çalışıyor ve 950 mb ram harcıyorum, sistemim Debian üzerinde KDE. Arch'ı da yeni olduğu belli olan bir kullanıcıya tavsiye etmek pek akıllıca değil, sadece deneyecek kişinin başını ağrıtır.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için demek ki yanlış biliyorum kusura bakmayın.
    bu arada alıntıyı silerseniz mesajı düzeltirim böylece forumu ziyaret eden başka biri yanlış bilgi edinmemiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawkBlood -- 12 Ağustos 2014; 22:00:11 >

• kararsız kaldım şimdi 1 gb lik pc ye ubuntu kurulurmu ki

slax ram kullanmada iyimiş önerirmisiniz
  • Zorin OS lite'ı denediniz mi? Eğer görünümlerini çok beğendiyseniz Ubuntu veya Slax'ı deneyin ancak Ubuntu Mint'ten daha hafif değildir. Slax'ta ise destek bulmamama şansınız var, çalışma mantığı diğerlerinden daha farklı. Hangi dağıtımların Türkçe desteği sorunsuz bilmediğimden çok fazla seçenek sunamasam da önde gelen dağıtımların hafif sürümlerini deneyebilirsiniz: Lubuntu, Debian LXDE, Fedora LXDE Spin, Bodhi Linux, OpenSUSE LXDE (4.7 gb'lik dvd'nin içinde). Ayrıca sisteminizde şu an Mint yüklüyse şunu yapmayı deneyin: Synaptic paket yöneticisini açıp lxde paketini arayın, bu paketi kurduğunuzda lxde-core, lxsession, openbox vb. 20 küsür paketi çekecektir. Oturumu kapatın, tekrar giriş yaparken giriş yöneticisinde oturumu LXDE olarak değiştirip giriş yapın, başka bir dağıtım denemek isteyip istemediğinize ondan sonra karar verin.
  • bence LinuXMint 17 Mate kullan çok iyi... x86 tabi... x86_64 mümkünse düşün...
  • Ubuntu kullanmak istiyorsan son sürümleri yerine 9 veya 10 sürümünü bulup onları kullanabilirsin.kasma sorunu olacağını zannetmiyorum böylece
  • 1.8 işlemcili, 2 Gb Ram olan lap topa ne kurabilirim beyler?
  • ramroat R kullanıcısına yanıt
    linux mint olabilir ben ubuntu kurdum bi fark görmedim ikiside aynı derece hızlıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramroat

1.8 işlemcili, 2 Gb Ram olan lap topa ne kurabilirim beyler?

Bence Linux Mint 17 XFCE 32 bit sürümü kurabilirsiniz.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=169

Kurulum Rehberi

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 10 Eylül 2014; 22:32:53 >

• Debian Sid + Fluxbox pencere yöneticisi. Min bootable iso dan Netinstall yap istediğin gibi seç paketleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 16 Eylül 2014; 8:23:04 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.