Şimdi Ara

Hangi RAM alsam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Casper PC'imde anakart Foxconn Itl-9B2 üzerinde bulunan ve resimlerini paylaştığım ram leri değiştirmek istiyorum.

Hangi RAM alsam?
     Hangi RAM alsam?

Pek anlamadığım kodlar ve yazılar var ondan soruyorum.Rxb gibi:)

HI-LEVEL 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM (Soğutuculu) bu tarz bir ram alsam iş görürmü? Yaklaşık 95 TL imiş.

• değiştirmek istiyorum derken bunları çıkarıp yenisini mi alacaksın.10600U ddr3 bellek ikisi de toplam 3gb.normal ddr3 1333 ramlerde 10600 yazar U takısı olmaz o ne ki?rxb olayına takılma bir şey değil takılacaksan 10600U ram bulmaya çalış.hi-level uyumsuzluk sorunu yapabiliyor onun yerine kingston alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

değiştirmek istiyorum derken bunları çıkarıp yenisini mi alacaksın.10600U ddr3 bellek ikisi de toplam 3gb.normal ddr3 1333 ramlerde 10600 yazar U takısı olmaz o ne ki?rxb olayına takılma bir şey değil takılacaksan 10600U ram bulmaya çalış.hi-level uyumsuzluk sorunu yapabiliyor onun yerine kingston alabilirsin.

Hocam Selam
    4 GB DDR3 1333 10600 CL9 240 pin DIMM

Kingston KVR13N9S8/4

aldım. PC'de Win7 64 bit yüklü ama mevcut 2 GB nin yanına 4 GB eklediğimde PC 6 GB olarak görüyor ama 3.45 GB kullanılabilir gözüküyor.Bu nedendir bilgin varmıdır?
  • farklı slotlara takmayı denedin mi hatta saçma sapan bir dizilim bile olabilir aynı renk olacak 1-3 olacak deme.bu şekilde çözüyorlar genelde.bir de şunu dene 4gb rami tek başına tak 4gb görecek mi?
  • quote:

farklı slotlara takmayı denedin mi hatta saçma sapan bir dizilim bile olabilir aynı renk olacak 1-3 olacak deme.bu şekilde çözüyorlar genelde.bir de şunu dene 4gb rami tek başına tak 4gb görecek mi?

Abi 4 gb tek başına denedim pc açılmıyor:)
  • Anakart Desteği En Fazla Kaç Hocam @Tuoni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç Slot Ve Kaç GB Kadar Çıkıyor Hocam :) @Tuoni

• quote:

Orijinalden alıntı: CpLMuzaFFeR007

Kaç Slot Ve Kaç GB Kadar Çıkıyor Hocam :) @Tuoni

2 slot max 8gb 1333 mhz.

http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000488

nereden buldun dersen bu anakartla ilgili konu açılmış orada bu anakarttan bahsediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andacerdem

quote:

farklı slotlara takmayı denedin mi hatta saçma sapan bir dizilim bile olabilir aynı renk olacak 1-3 olacak deme.bu şekilde çözüyorlar genelde.bir de şunu dene 4gb rami tek başına tak 4gb görecek mi?

Abi 4 gb tek başına denedim pc açılmıyor:)

anakartın beğenmemiş demek ki yeni aldığın rami.iade edip başka marka ram deneyebilirsin.
  • Sen Bize Anakartın Modelini Söylesene

• biosu güncelle bu bios güncellenmediğinden kaynaklanır
  • Neler denedim neler olmadı. Bion güncelleme, memory remap enable, memory limitleri vs vs.

Anakart ram i beğenmedi daha doğrusu, bu anakartı 2010 yılında almıştım ozaman 8 gb destekliyordu ama sanırım firma bu kada rileri görüşlü olmadığı için 8 gb 1-2 yıl kimse takamaz oyle teknoloji yok diye 4 gb ta gizli bir kısıtlama yaptı.

Ne yaptımsa 3.45 geçmiyor:)

Sözün özü bu model bu anakarta uymuyor:) İade ettim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.