Şimdi Ara

Hangi spor bana daha uygun *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 1.74 boyundayım 74 kiloyum sizce hangi sporu seçmeliyim ? forumda bazı dövüş sporlarının gereksiz olduğunu gördümde hayatım boyunca hiç dövüşe yazılmadım birde basketbol oynuyorum 2 senedir

• Hiçbir dövüş sanatına gereksiz diyemezsin hepsinin kendine özgü felsefesi, kökeni ve teknikleri vardır ve hepsi kendini kanıtlamıştır. Ha tabi düzgün hoca ve salon bulamazsan senin sorunun. Sadece fizik ölçülerinden yola çıkarak sana branş öneremem, ama tavsiyem oturduğun ilde nitelikli hocasını bulabileceğin bir branş seçmen.
  • Aikijitsu nasıl ? biraz zor gibime geldi ama hoşmuş
  • Aikijitsu aikidonun biraz daha sert versyonu diye biliyorum ama iyi bir salon ve hoca bulabilirmisin soru işareti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakatlanma ihtimalim muay tha'iden yüksek mi sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkvot12

sakatlanma ihtimalim muay tha'iden yüksek mi sence ?

ben neredeyse bir yıldır muay thai yapıyorum. ve şunu söyleyeyim ki en sert dövüş sanatıdır. özellikle eşli antremanlarda bacaklarının pişmesi için, acıya alışabilmen için pat pat vururlar. ben ilk zamanlarda bacaklarımı hissetmemiştim. antremanda gözümde morarma olmuştu, kaşım açılmıştı, burnum kanamıştı. ama bunlar seni acıya karşı duyarsız hale getiriyor neredeyse. yumruk yemek, tekme yemek su içmek gibi birşey oluyor senin için. sağlam bir salon ve iyi bir hocayla da çalıştığını düşünürsek ve senin azmin ve doğru çalışman neticesinde mükemmel sonuçlar alacağına inanıyorum

• oturduğum yerde wing chun yok ya o bana çok koydu ...
  • aikijutsu var wing hun yok mu?
    nerede oturuyorsun?
    tokyo'da mı?
    wing chun aikijutsu'dan çok daha yaygındır aslında.
    neyse, bu iki dal da imajiner dallardandır.
    gerçek spor için muay thai, judo, güreş, boks, wushu sanda diyorum
  • Herkes takmış bi wing chuna ya boş spor . Yani boş demek yakışmaz ama sanat diyelim , 2 yıldan aşşa gidersen wing chun hiçbirşeye YARAMAZZ
  • patric33 kardeşime 100de 100 katılıyorum.. ve ek olarak kardeş fiziğin süper. matematiğini de biraz geliştirsen tamam -espri yaptım gülün @Kurotoko - şaka bi yana harbiden vücudun çk iyi. bak sana ayrıntılı yazcam OKU ;

1.) Vurmalı, SERT sporlar

Muay Thai ---- Kick Box ---- Box ---- Tekvando (çok sert değil ama tekmelerini okulda kimse durduramaz )

2.) Kendini tamamen korumaya yönelik ve sana katkı sağlayacak sporlar

Karate ( tavsiyemdir, en az 3 yıl) Wing Chun(3 yıl ve üstü)

3.) Zıplamalı, korumaya yönelik ve eğlencesi yüksek sporlar

Judo (tavsiyem,1/2 ,2yıl ve üstü) Güreş (güzeldir eğlenceli, 1-2 yıl VE ÜSTÜ) Japon Jiu Jitsu

4.) Karma

MMA, jujutsu

5.) Yer dövüşü ve kilit.

Bjj (3 yıl ve üstü), Aikido (gerçekten başarmak istiyorsan, sokakta iyi olmak istiyorsan siyah bile yeterli değil, 5-6 yıl ANCA. -ki inanmıyorum açıkçası pek gerçekçi değil bi aikidocu gelse o benim elimi çevirene kadar onu yere düşürüp yumruğu atarım yani..- tavsiyem değil.. bu arada Aikidokalar alınmasın )

Tavsiyelerim ;

1) Muay Thai (bi fikrim yok general_skyx kardeş açıklasın)
    2) Karate (en az 3-4 yıl)
    3) Judo (en az 3-4 yıl)
    4) Jujutsu (hiç bilmiyom süresini ama güzeldir yarar yani kilit atış vuruş tekme her şey var kombolu )

Bir deve sormuş bir köpeğe ; Nereye gidion gardaş? Köpek cevaplamış ; Nerem doğru ki? @Kurotoko

• judo ve güreşin "zıplamalı" olması ne demek oluyor?

@karatekid55
  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    judo : zıplamalı = yani adamı alıp yere atıyosun düşürüyosun falan o anlamda. güreş eğlenceli. başlık zıplamalı korumaya yönelik eğlenceli sporlar, judo jiu jitsu : zıplamlı korumaya yönelik, güreş : eğlenceli anlamında. yanlışım varsa düzeltin.

• wushu gitmeyi planlıyorum sonra wing chun
  • quote:

Orijinalden alıntı: karatekid55

judo : zıplamalı = yani adamı alıp yere atıyosun düşürüyosun falan o anlamda. güreş eğlenceli. başlık zıplamalı korumaya yönelik eğlenceli sporlar, judo jiu jitsu : zıplamlı korumaya yönelik, güreş : eğlenceli anlamında. yanlışım varsa düzeltin.

valla yıllarca judo çalıştım pek bir zıplamasız olduğunu söylemeliyim.
    "zıplatmalı" desek daha iyi olur, gerçi betona attığın adam pek geri zıplamıyor, daha ziyade yatıp kalıyor.

taekwondocular daha zıplamalalıdır, hakikaten çok atletik adamlar bunlar. judoda ise kuvvet ve esneklik çok önemlidir. tekniğin de doğru yapılması şarttır. çok deli spordur, herkese tavsiye ederim.
    ama tecrübeyle sabittir ki herkes judoya güreşe güç yetiremiyor.

@karatekid55

• bende bi spora başlıyacamda judo düşündüm fakat muay thaide gözüme çarptı biraz kiloluyumda muay thai beni zorlarmı ve hareketleri zormudur ve bana ne önerirsiniz

• kardes ben 16 yaşındayım.Boyum 1.66.Eskiden herkes beni eziyordu filan sonra Muay thaiye 4 ay gittim şimdi gozumun içine bakmaya korkuyorlar.Antrenmandan sonra belki eve gözün mor kasin açık gidersin ama çok güzel bir spordur Muay thai

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.