Şimdi Ara

Hangisini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu an ygs ve lys ye hazırlanıyorum.Emeklerimin karşılığını alırsam şehir dışında okuyacağım(inşallah).Önceden plan yapmayı sevdiğim için nasıl bir şey almalıyım diye düşündüm.
    Şehir dışında okursam muhtemelen yurtta kalırım bu şartları da göz önünde bulundurmak istiyorum.

1. olasılık
    Uzun zamandan beri high end bir sistemin hayalini kurdum ve böyle bir şey almayı düşündüm. (fakat alacağım bilgisayarı yurda koysam bile derslerde sıkıntı olabilir.)

Bu sistemi yaza almayı planlıyorum aslında

GIGABYTE GA-Z97X-SLI
    INTEL Core i5-4690K
    GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL
    SEAGATE ST1000DM003
    CORSAIR CC-9011014-WW-OCZ750 300R
    AOC G2460PQU 24 LCD
    COOL MASTER HYPER 212EVO
    R9 390/X (tabi bu piyasa çıkarsa )

Şimdi yurtta kaldığımı ve şehir dışında okuduğumu düşünürsek bu mantıklı olur mu ?
    Ayrıca sonra dedim ki kendi kendime ilk sana hazırlık var bölüm dersleri olmaz yurtta idare eder 1. sınıfa başladığında da derslere götürmelik ucuz bişey alırsın.

2.olasılık

Sonra aklıma msi gs30 , alienware 13 gibi şeyler geldi.Hem rahatça dersler de kullanayım hem de yurtta rahat edeyim dedim .

Üstünede bir ekran kartı çakayım + bir de ekran gül gibi geçinirim dedim.

Böyle yaparsam hayalimdeki sistemi gene tozlu raflara kaldıracağım

Sizce hangisini yapayım hangisi daha mantıklı olur?

Fikirlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hohmlec -- 25 Şubat 2015; 11:34:15 >

• tavsiye verecek yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer devlet yurdunda kalacaksanız pahalı bir pc almayın sonra size dert olur en güzeli 850m veya 860m gpu'lu bulabildiğiniz en ucuz notebook'u almak olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Eğer devlet yurdunda kalacaksanız pahalı bir pc almayın sonra size dert olur en güzeli 850m veya 860m gpu'lu bulabildiğiniz en ucuz notebook'u almak olur

Tavsiyeniz için Sagolun hocam kazanabilirsem ozyegin bilgisayar yazacagim onun yurdunda kalırım. Uni icin hangisi daha iyi olur laptop mu masaustumu

• hohmlec kullanıcısına yanıt
    projeleriniz olacak ödevleriniz olacak arkadaşlarla kütüphanede kalmak isteyeceksiniz kesinlikle bir notebook ihtiyacınız olacak bunu şimdiden belirtiyim. Uzun pil ömrü olan (en az 8 saat yazsın kutusunda) bir notebook sizin için en doğru seçim olur.

http://www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-notebook

4gb ram + ssd takviyesi ile çok performanslı bir notebook olur sizin için
  • Ben olsam 1. olasılığı alır keyfime bakarım. Taşınabilir olması gerekiyor ise parçalardan biraz kısıp 1000 lira civarına Asus T100 veya T200 tarzı şeyler bakarım. Toplam bütçe ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut Mert Bey

Ben olsam 1. olasılığı alır keyfime bakarım. Taşınabilir olması gerekiyor ise parçalardan biraz kısıp 1000 lira civarına Asus T100 veya T200 tarzı şeyler bakarım. Toplam bütçe ne kadar?

5000 lira civarında ya universiteye başlayınca sıkıntı olmasını istemiyorum . Alsam koysam masaustunu yurttaki odaya sorun olmaz ama dersler filan sıkıntı olabilir
  • birinci sistemi tercih edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

birinci sistemi tercih edin

abi tercih etmesine edeyim de okullarda yasak filan var mı hiç bilmiyorum almazlarsa afferdersiniz ama g.t gibi kalırım

Bir de söyle bir şey gördümhttp://www.dell.com/us/p/alienware-17-r2/pd#overrides=dkcwg01:7969~452-BBRG ne dersiniz harici olarak ekran kartı takılabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hohmlec

quote:

Ben olsam 1. olasılığı alır keyfime bakarım. Taşınabilir olması gerekiyor ise parçalardan biraz kısıp 1000 lira civarına Asus T100 veya T200 tarzı şeyler bakarım. Toplam bütçe ne kadar?

5000 lira civarında ya universiteye başlayınca sıkıntı olmasını istemiyorum . Alsam koysam masaustunu yurttaki odaya sorun olmaz ama dersler filan sıkıntı olabilir

4000 liraya sistem toplar üstüne de bunu alırsın oh mis
    http://www.pcdepo.com/asus-transformer-book-t200ta-cp004h-tablet-pc

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hohmlec

quote:

4000 liraya sistem toplar üstüne de bunu alırsın oh mis
    http://www.pcdepo.com/asus-transformer-book-t200ta-cp004h-tablet-pc

abi ciddi ciddi soruyorum söyle bir şey nasıl olur ekran kartıda takılabiliyor muşhttp://www.dell.com/us/p/alienware-17-r2/pd#overrides=dkcwg01:7969~452-BBRG;8~1281TB

• Bende ciddi ciddi cevap veriyorum. 4000 liraya krallar gibi sistem toplar üstüne de attığım linkteki ürünü alırsın.

O Aliena kart takmak biraz canını sıkar o kartlar öyle yürüyerek gidip alabileceğin tarz şeyler değil yurtdışında bulunabilirler. Getirmesi uğraşması falan gerek yok.

oyun laptopu olarak en iyisini alsanda 2 sene sonra ayarlarda kısmalar,oyunlarda kasılmalar başlar. yurtların izin durumu hakkında bir bilgim yok ama bilgisayara sorun çıkaracaklarını zannetmiyorum.asıl sorun tek kişilik oda da kalmazsan olur:) gelen geçen bi battlefield oynayı verir
  • cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum peki monitor dahil 4000 liralık sistem tavsiyesi verebilir misiniz?
    ekran kartı olarak gtx 970 ten haz etmiyorum
  • Sanırım toplamakta acele yok. Bu yüzden zamanı gelince toplayalım daha iyi olur. Her an piyasa değişebiliyor. Tavsiyem SSD, Soğutucu, Hard Disk, Kasa, PSU gibi ürünleri belirleyerek netten fırsat kovalamak yönünde olacaktır. Hayırlı geceler.

• quote:

Sanırım toplamakta acele yok. Bu yüzden zamanı gelince toplayalım daha iyi olur. Her an piyasa değişebiliyor. Tavsiyem SSD, Soğutucu, Hard Disk, Kasa, PSU gibi ürünleri belirleyerek netten fırsat kovalamak yönünde olacaktır. Hayırlı geceler.

sağol abi tavsiyen için çok sağol
    Umut Mert Bey'in dediği gibi yap bence de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.