Şimdi Ara

Hard support oynayarak very high skill?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, uzun zaman ara vermis bir 3.5k oyuncusu olarak tekrardan isinmaya baslamak adina bir smurf actim ki haritada, herolarda ve itemlardaki degisiklikleri kavrama safhasinda mmrim cok dusmesin.

Normalde herkesin yaptigi ve yapacagi, carry-mid veya oyuna etkisi yuksek bir hero alarak yuksek brackete girmeye calismak oldugu gibi ben de ilk baslarda nasilsa millet eziktir mantigi ile 3-5 mac random oynadim vs. Bir sure sonra oyunlardan aldigim keyif artti, birlikte oynadigim oyuncularin kalitesi artti. Her oyundan once milletin GPM-XPM ve son maclarini kontrol eder oldum. Inanilmasi guc sekilde her bir takim arkadasimin GPM'i 550-600 civarinda olunca fark ettim ki bu elemanlar, oyun istedikleri sekilde ilerlerken gayet etkili oynuyorlar. Public giren MMR'i acik olanlar ile 4.5-4.7k arasindaki insanlarla ayni maclara da dusmeye baslayinca dedim var bu iste bir durumlar, hesapta oynamaya devam ettim. Eger ki incelemek isterseniz diye resimleri de paylasiyorum cunku gercekten ilginc istatistikler var. Ornegin incelerken; bu tarz oyunlarda support oynamanin zorlugu ve benim aslinda 4.5k civari bir bracketin oyuncusu olmadigimi da hesaba katarsaniz bu bahsettigim Dazzle ile 12/12 yapmis olmamin sacmaligi daha rahat anlasilacaktir.

Iyi aksamlar.

• 3817 acildi. Kalibrasyon oyunlari 4.2 ortalamadan baslayip her oyunda 200 mmr kadar asagi veya yukari oynayarak 3.8de nihai sona ulasti sanirim. 11 oyun oynatti kalibrasyonu herhangi bir abandon olayi olmamasina ragmen, sebebi nedir bilemiyorum. Bu oyunlarda 7 galibiyet 4 maglubiyetim var.

Ozellikle kalibrasyon oyunlari icin konusmam gerekirse, support oynadigim her oyundan sonra kazansam da kaybetsem de ortalama mmr asagi indi. Bunu fark edip pes pese spectre ile yuksek kda'lar aldigimda ise yukari cikti.

Sonucta ana hesaptan oynamamama degdi mi derseniz, degmedi. Sahsi fikrimi soracak olursaniz da mmr arttirmak icin guzel carry oynamaniz gerekiyor. Map farkindaligi, ne zaman fight ne zaman farm, hangi hedefin oncelikli oldugu, rakipteki sizi sikintiya dusurecek skillerin cooldownlari ve rangeleri hakkinda dogru dusunup dogru kararlar verdiginiz takdirde basarili olursunuz.

Meraklisina dotabuff:http://www.dotabuff.com/players/317967736

• Bende de şöyle bir durum var solo pub giriyorum very high atıyor rank giriyorum high atıyor rankın 3.5k olmasından dolayı ilginç smurf açsam banada aynısı olacak sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirCourage

Bende de şöyle bir durum var solo pub giriyorum very high atıyor rank giriyorum high atıyor rankın 3.5k olmasından dolayı ilginç smurf açsam banada aynısı olacak sanırım

Normal oyunlarda da gözükmese de bir mmr var aslında.Bunu dediğimde oyunda 2 tane salak dalga geçmişti benle ama doğru.İkisi birbirinden bağımsız.Calibration maçları bitene kadar tek mmrınız var ondan sonra 2 tane(solo olarak).
  • quote:

Bende de şöyle bir durum var solo pub giriyorum very high atıyor rank giriyorum high atıyor rankın 3.5k olmasından dolayı ilginç smurf açsam banada aynısı olacak sanırım

Bence aynı ranked oyunlarda olduğu gibi takımın toplam ortalamasına bakıyor olabilirler solo girdiğinizde daha yüksekse bence solo devam edin kalibrasyon maçları bitene kadar ondan sonra takım oynayın ki sizin mmr alabileceğiniz en yüksekten alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aklima gelen ilk ihtimal, pub oyunlarin rank araliginin ranked oyunlardan cok daha genis olma olasiligi. Ornegin ranked oyunlarda kendi adima konusmam gerekirse 3820 ortalama oyunlarda en dusuk mmr sahibi 3790 civari, en yuksegi ise 3840 civari oluyor. +/- 30 diye dusunursek bu gayet dar bir aralik.

Ote yanda yine kendi oynadigim oyunlari baz alarak oyunumda 6k gibi absurt rankli oyuncular denk geldiginde belki de her durumda "very high skill"e dengeleyecek 2k-3klik oyuncular da bulunuyor. Ayni sekilde biri 3k hidden mmra sahip oldugu takdirde 5-6klik oyuncularla eslestirildiginde oyunun ortalamasi her turlu 3.7k kabul edilden very highi gectigi icin o sekilde degerlendiriliyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence ilk 10 maç için en mantıklısı Zeus oynamak. hem güvenli oynayıp ulti sayesinde hayvan gibi asist yaparak kda değerini çok yüksek tutabiliyorsun, hem 2. skill ile göz ve düşman açığa çıkarabiliyorsun. Aynı anda hem carry hem sup oynayabiliyorsun bir bakıma. geçen bir maç hesap açtım ilk maçta zeus ile 44 kda yakaladım misal. 7/0/37 .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oncelikle ana hesabin 3.5 ise ya 3.6 acilir ya 3.8 zaten acmana bile gerek yok smurf.Oyunda anti smuf sistemi var senin windows ID ini trackliyor oyun.Soyle diyim atiyorum 4k sin smurf actin ilk macinda very high skill oynayacaksin.1k-2k sin hep normal match gelicek.Ben den ornek alayim ilk dota 2 oynayisimda 3 sene once 1.8k geldi normal olarak dota 1 e cok ara vermistim acikcasi batirdim.Tabi kaldiramadim cunku en cok lh kill kazanan oyuncu benim oyunlarda 1k mmr yukselttim ama cidden SIkildim.Hani trollu bitse mali geliyor.Bir tane daha smurf actik 1.8k gene bir tane daha 1.8 k bir tane daha 1.8k gene.Zaten hep smurflerle eslestiriyor.Sonra laptop almistim.Birde eve dondum actim hesap pat 4.2k.Simdide oyunu biraktim zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.