Şimdi Ara

Harddiski başka sokete taktığımda windows çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dizüstü bilgisayarımda bulunan sata2 harddiskimi götürüp dvd-romun olduğu sokete takarsam ve sonrasında bilgisayar açılırken biosdan boot olarak o soketi seçersem, windows çalışır mı yoksa format gerekir mi ?

• Merhaba, normal olarak notebooklarda HDD SATA girişi ile DVD'nin SATA girişleri farklıdır, diski direk takamazsınız. Dönüştürücü kutu almanız gerekiyor. Diski kutuya koyduktan sonra bir ayar yapmanıza bile gerek yok normalde, bilgisayarınız işletim sisteminizi o disk üzerinden görüp çalışacaktır.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Evet aparat ile takacağım ,aslında yapmak istediğim şu;
    Bilgisayarıma ssd takacağım normal hdd yi bozmak istemiyorum içinde kurulu baya bi program var ve tekrar kurulumları uğraştırıcı.Takacağım ssd yede bir işletim sistemi kuracağım .Yani iki ayrı hdd de 2 farklı işletim sistemi.Bilgisayar açıldığında hangisinin bootloader dosyası devrede olacak?
    Aynı hdd de farklı işletim sistemleri yükledğinde bi boot ekranı çıkıyor ve soruyor hangisini başlatayım diye.Ama şimdi durum farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyz741 -- 2 Nisan 2019; 12:13:16 >
  • Bios ayarlarından hangi hard disk ile başlayacağını seçebilirsiniz.
    F8 veya başka bir F tuşu ile (işletim sistemi ve bilgisayara göre değişebiliyor) açılış esnasında boot edilecek diski seçebilirsiniz.
    Eski diski birebir yeniye klonlayarak eski sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz.
    (Klonlama için SSD nin eski diskten daha büyük olması gerekir. Klonlama sonrasında bazen extra ayar yapmak gerekebiliyor. Klonlama yapıyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    "Bios ayarlarından hangi hard disk ile başlayacağını seçebilirsiniz."
    Galiba aradığım cevap bu.Kargo gelsin deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.