Şimdi Ara

Harp okullarının kapatılması ve özel kuvvetler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1992 yılında Tugay seviyesinde kurulmuş ve daha sonra tümen, ardından 2006 Yüksek Askeri Şura kararı ile Kolordu[3], 2010 Yüksek Askeri Şura kararı ile tekrar Tümen ve 2015 Yüksek Askeri Şura kararı ile tekrar Tugay yapıldı.[4] Hiçbir kuvvet komutanlığına bağlı olmaksızın doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaparlar. Söz konusu birlik, Bordo Bereliler ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK), doğrudan Özel Kuvvetlerin emrinde görev yapmaktadır. Burada görev yapan askerler özel olarak seçilmiş, 2004 yılında Almanya'da yapılan Dünya Özel Kuvvetler Şampiyonası'nda, yirmi altı özel kuvvet birliği arasında birinci oldu.[5][6]

Bordo Bereliler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirler. Başta genelkurmay başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarının ve yüksek rütbeli generallerin koruma ve güvenlik görevlerini üstlenirler. Abdullah Öcalan'ın yakalanma ve Türkiye'ye getirilmesi görevinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın, asli görevleri; olası bir savaş durumunda halkı örgütlemek ve yetiştirmektir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel_Kuvvetler_Komutanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Şimdi harp okulları kapatıldı sivildenmi alıcaklar?

• 2015 yılında resmi gazetede yayımlanmıştı doğrudan özel kuvvetlere personel alımı yapılacak diye herhangi bir kuvvet komutanlığına bağlı olmadan doğrudan özel kuvvetlere muvazzaf subay ve astsubay alınacaktı ama henüz bi alım olduğuna şahit olmadım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psdsisyagghcao

2015 yılında resmi gazetede yayımlanmıştı doğrudan özel kuvvetlere personel alımı yapılacak diye herhangi bir kuvvet komutanlığına bağlı olmadan doğrudan özel kuvvetlere muvazzaf subay ve astsubay alınacaktı ama henüz bi alım olduğuna şahit olmadım ben.

o zaman rejım askerı olmanın önü acılır , 12 sene sonra hdp iktidar olursa nolucak? (kürt üreme hızına göre)
  • Harp okulları açık. Söyle anlatıyım Milli Savunma Üniversitesi/Kara Harp Okulu

Tek çatıda birleştirildi. Özel kuvvetler gene g.k ya bağli ordan da subay alacak, sivillerdende.

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Harp okulları açık. Söyle anlatıyım Milli Savunma Üniversitesi/Kara Harp Okulu

Tek çatıda birleştirildi. Özel kuvvetler gene g.k ya bağli ordan da subay alacak, sivillerdende.

İşte o sivillerde liyakat sıstemı olmuycak
  • Majardoma M kullanıcısına yanıt
    O siviller subay veya ast olacak hocam. Sutasak/Astasak kurslariyla alinacaklar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.