Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam,

Şase no ile kontrol ettiğinizde ağır hasar geliyorsa ilgili araç ağır hasarlıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatic kullanıcısına yanıt
    Hocam o sizin tercihiniz ile alakalı ona sizin karar vermeniz lazım, kaskonuzda hasarsızlık indirimi var mı?
    Tek hasar koruma teminatınız var mı?
    Birde yetkili servis onarım maliyeti ile sanayide ne kadar maliyet oluyor araştırın hocam.
    kaskonuzda mini onarım seçeneği var mı onuda değerlendirin yalnız mini onarımlar da
    hasarsızlığı bozmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 4 Ekim 2016; 11:43:52 >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Sasedede agir hasar cikiyor ama aracta kaza bela yok eksper kagit verdi parca degisimine mesaj atiom ne degisen parca var ne eksper kaza tutanagi var kaskoda oluyor

• eftalburgut E kullanıcısına yanıt
    şase numarasını özelden gönderir misiniz bana hocam tramerden bakayım.
  • Merhaba,

başlığın aktif olduğunu görmek çok sevindirici :)

geçtiğimiz ay sonu tır ile kazaya karıştım. tutanakta ilgili şahıs seyir halindeyken önüme kırdı yazmış. Ancak, seyir hali değil, yoğun trafikte şerit değiştirme kurallarına uyarak (aynadan arkadaki aracı görme, sinyal verme, takip/durma mesafesini kollama) şerit değiştirmeye başladım. Başladım diyorum çünkü trafik yoğun olduğu için yavaş ilerliyor. Gaza basıp gideyim diye bir şansım yok araya giriyorum sola gideceğim için. Solumdan gelen tır şöförü önüne bakmak yerine (sağ ön ve yanda kör nokta aynaları mevcut. aracın içine binip tutanak tutmak için tır garajına gittim adamla birlikte) ufuklara baktığı için önüne manevra yaptığımı görmemiş. Öyle bakmamış ki çarptığını bile görmeyip gaza basmaya devam ettiği için küçük bir çizikle kurtulacakken şekil a da görülen hasara (9.000TL) yol açtı. Tramer görüntülere bakmamış olacak ki %100 kusurlu çıkmışım. Ancak, fotoğrafa bakacak olursanız aracın ilk darbe aldığı yer olan arka çamurluk sis farı civarındaki çizikten çarpan aracın seyir halinde değil, yeni harekete geçtiği anlaşılıyor. Ben anlıyorum. Azıcık vicdanı olan ve kör olmayan da anlar.

Bir de olay anının aksiyonu ile sadece arkadan vurup önüne aldığını ve 1-2 metre sürüklediğini fark edebildim. Çarpan araç düz gidiyorsa eğer boydan boya nasıl çarpabilir? Sağa manevra yapma ihtimali nedir sizce?

Gelelim asıl soruma. Eksper aracı gördü. Peki tramere belgeleri yollarken bu arkadaş kendi yorumunu yazmıyor mu? Fotoğraflar gitmiyor mu? Tutanakta yazana göre sonuca bağlarlarsa ben de baksam kendimi haksız görürüm ama şerit değiştirme kurallarında yer alan arkadan gelen aracın önüne geçen aracı görüp hız kesmesi gerekir kuralına uymuyor ve kaza oluyor. Sonuca itiraz ettim mutabakatsızlık durumuna düştü 2 gün oldu. Yine haksız çıkarsam sonuca itiraz edebilir miyim? SBM den baktığımda itiraz dilekçemi görüyorum ama video göndermiştim o yok. Fotoğraf yok.

Bilgisi olan arkadaşların yorum ve yönlendirmesini bekliyorum. Şu an sigorta aracı perte çıkarmak istiyor ve eksper değerinin en az 5,000 altında bir fiyat belirledi.

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...
    u HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...
    f HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• d3likanLI D kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,

Benim kaanatime göre fotoğraflara ve tutanaktaki ifadelere göre siz haksızsınız, tır size arkadan vurmamış aracın arkasında fotolardan görebildiğim kadarıyla
    hiç hasar yok, siz şerit ihlali yapmışsınız gibi gözüküyor, Tır şöförü ya birinden akıl aldı yada bu işleri biliyor kendi açısından bakarsanız kendini haklı çıkaracak tek
    ifadeyi yazmış.

Eksperin kusur oranı dağıtımında görüşü dikkate alınmaz görüşte bildirmez zaten eksperin
    görevi aracı gidip serviste görüp istenilen evrakları temin edip sigorta şirketinin ekranına yüklemektir ayrıca onarım aşamasında
    parça temini ve ikame araçları vs. takip eder. Servis ile şirket arasında köprü vazifesi kurar. Pert/Onarım hesaplamaları yapıp rayiç bedel noktasında görüş belirtir.

Sisteme yüklenilen tutanak ve fotoğraflara istinaden sigorta şirketleri kendi arasında anlaşmalı karar verir eğer
    mutabakat sağlanamazsa veya taraflardan biri itiraz ederse dosya komisyona çıkar 3 kişilik komisyon karar verir.

Rayiç bedel belirlenmesi noktasında özelden iletişime geçiyorum hocam.

• Hocam merhabalar,

Tek yön gidiş geliş yolda önden gelen yol verirken park halindeki bir arabanın tamponuna sürttüm, fotoğraflardaki gibi bir hasar oluştu bende( sürttüğüm arabada nokta cizik olmadı). akşam akşam aklım çıktı daha araba 4000km :(
    böyle birşey boyasız düzelttirilebilir mi? full kaskom var fakat hasarsızlığı bozdurmamak adına cepten yaptıracağım.

• yorumun için tşk ederim.
    yalnız benim anlamadığım bir konu var. burası 2 şerit yol olsa ben burada önüne kırmış olurum ki tekrar ediyorum DURAN TRAFİK. ancak burası ahl kalkış pisti önü e5 yanyol ve 3 şerit. aracı aynadan gördüm. sinyal verdim. aynadan gördüğüme göre aracın önündeyim. yoğun trafikte şerit değiştirmek yasak ta ben mi bilmiyorum? :) manevraya başladığımda tır duruyordu. ben önüne geçmeye başladıktan sonra hareket etmeye başladı. başladıktan sonra diyorum çünkü tek hamlede önüne girmem mümkün değildi. önündeki araç ilerleyecek ki ben de geçişi tamamlayabileyim.

şahıs kendi doldurmadı araç sahibine doldurttu ve ifade kısmında cep telefonuna gelen mesajı yazdırdı. anlayacağınız üzere mesajı gönderen bu konularda deneyimli

haklısınız aracın arka kısmında darbe yok ama ilk darbe aldığı yerden de çarpan aracın seyir halinde değil de yeni hareket ettiği belli oluyor. ifadedeki gibi olmuş olsa zaten ya hastanede ya da toprak altındaydım :)

kuralları iyi bildiğini düşünen bir arkadaş 3 şeritli şehir içi yolda orta şeritten sol şeride geçme kurallarını yazabilir mi? (sınavda 98 almıştım)

ilk darbe fotoğrafını aşağıya ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d3likanLI -- 7 Ekim 2016; 22:56:42 >

Hocam tek hamlede giremediğin ve duran trafikte diğer aracın senin aracını geçip
    güvenle şerit değiştirmen için yeterli alan olmadığı için şerit ihlalidir ve cezası vardır
    Türkiye bizlerin trafik kültürüne pek uymasa da böyle bir kural var, bende boş şerit gördüm mü
    direk dalıyorum. ;

Trafik Cezası Madde 46/2-b
    Yayın tarihi 01 Ocak 2016
    Aksine bir işaret bulunmadıkça, şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte, sürülen araçların emniyetle geçişini beklememek,
    2016 Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)

199,00 TL (Peşin 149,25 TL)

Ayrıca aracın son attığın fotoğrafta aracın çamurluğuna vurmuş orası farketmiyor önemli değil
    arka tampondan vurması gerekir.
  • csso kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam,

böyle ufak tefek şeylere canınızı sıkmayınız, beterin beteri var sağlığınıza da zarar gelebilirdi.
    boya atmış mı?
  • Teşekkür ederim, daha çok sürttüğüm tamponun ( komple siyah boyasız plastik tamponlardan) izi çıkmış pasta cilayla çıkar gibi, tamponun birleştiği yerde bölgede ve kapı kolunda kalkmış boya ama ufak tefek çiziklere pek takılmam, arabanın çizgileri düzelse yeterli açıkcası. İstanbuldayım, 2. arabam ama ilk defa böyle birşey başıma geliyor, uzun vadede kaskodan mı yoksa cepten mi yaptırmalıyım kararsız kaldım açıkcası. Nerelerde yaptıracağım konusunda da hiç bilgim yok.
  • O siyahlik cif kremle ve Sünger le geçiyor test edilmistir

• evet teşekkürler, ben tabi gece uyuyamadım:p sabah olur olmaz maslak sanayiye gittim gene forumdan keşfettiğim mtc otoya. ordakiler tiner gibi birşeyle sildiler tüm siyahlar gitti, boyada kapı kolu hariç sıkıntı yok. ama 2 kapı ve arka çamurluk toplamda 800tl sıkışmış. %90 halederiz, ben farkı gorurum sen göremezsin dediler. Hallolabileceğini görünce biraz gazım geçti şimdi sakin sakin alternatiflere bakıyorum.
    Karşı taraf beyanını yazmış ve siz de imzalanışsınız..
    3.bir kişiden mesaj geldi vs savunması işinize yaramayacaktır. Anlaşmalı tutanak kamyon garajında değil kaza yerinde doldurulur, anlaşamıyorsanız da polis çağırmanız gerekir.
    Tramerde foto-video vs incelenmez, tutanaktaki çizim ve ifadeye bakarak karar verir uzmanlar.
    Tutanağı buraya yüklememişsiniz ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tutanakta yazanlara göre karşı taraf haklı görünüyor.

• bir arkadaş bana 3 şeritli duran trafikte kurallara göre nasıl orta şeritten sol şeride geçileceğini yasada geçen hali ile yazabilir mi lütfen? Ayrıca, fotoğrafların incelenmesini, olay yeri mobeselerinin incelenmesini dava yoluna gitmeden nasıl sağlayabilirim yazabilir mi? şimdiden tşkler.
  • Kanunda 3 şeritli yolda nasıl geçilir, 4 şeritli yolda nasıl geçilir, sol şeride nasıl geçilir sağ şeride nasıl geçilir duran trafikte orta şeritten sol şeride nasıl geçilir vs. yazmaz, genel bir şerit değiştirme kuralı vardır o kural da yukarıda yazıyor zaten.

Bunun dışında dava yoluna gitmeden mobese görüntülerini inceletemezsiniz, tramer görüntüyle ilgilenmez anlaşmalı tutanakta yazana bakar.

• Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde bayramdan hemen sonra, araç ile belediye mücavir alanı sınırları içerisindeki bir asfalt yayla yolunda gece seyrederken önüme aniden fırlayan domuza çarpmam sonucu araçta yaklaşık 5000 TL'lik hasar oluştu. Kasko vasıtasıyla ödeme gerçekleşti ama ön tampon, bir ön far, ızgara, araç logosu ve kaput değiştirildi. Araçta istem ve kusur dışı değer kaybı gerçekleştiği için bunu bir şekilde kaskodan tahsil etmemiz mümkün müdür? İzlenmesi gereken yollar nelerdir ve bu işle ilgili zaman aşımı var mıdır arkadaşlar?.. Şimdiden teşekkürler...
  • Ben 2014 model Honda Civic sahibiyim. Dun aksam aracimin sag marspiyelini kaldirima surttum. Tahmini olarak maliyeti nedir ve ne kadar surer yardimci olabilirseniz sevinirim. Tesekkurler

Bu mesaja eklenen görseller:

• Dun aksam.kaza yaptim . Sokaktan cikip sag tarafa tek yönlu caddeye grcektim sol tarafdan gelen minibusu gorunce panik yaptim frene basdim minibus bana carpti . Tutanak tuttuk tutanakda adam sen bna carptin diye yaz dedi yzmadim o kendi bolumune yzdi .bna carpti diye . Tutanak suan bende ona vermedim resimleri cektim ve adamin acil hastasi varmis numarami aldi ve gitti . Sonra bni aradi tutanagin bi husnasini ver ben aracimi kaskodan yptricam dedi . Bnm sgorta bozulurmu ? Ve burda suclu benmi oluyorum ?

• Ergin5757 E kullanıcısına yanıt
    Kaza yeri fotoğraflara ve olay mahalinde hangi yöne geçiş önceliği var bakmak lazım. Karşı taraf kaskodan yaptırmak istiyorsa tutanağa gerek yok. Beyanlada dosya açtırabilir. Ayrıca karşı taraf size vurduysa size neden sen vurdun diye yaz diyor.

Tutanağada heyecanlandım panik yaptım şeyler yazmayın sağa dönerken soldan gelen araç geldi bana çarptı yazmanız yeterli.

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.