Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun ,

Durumu direkt şöyle izah edeyim , Türkiye Cumhuriyetin'de üç yaşını geçmiş bütün araçlar için trafik sigortaları yan sanayi parça kullanır.Yan sanayi parça takılmasını istemiyorsanız aradaki farkı siz ödeyerek hukuki yollara başvurup karşı suçlu taraftan temin edebilirsiniz.

Yaşadığınız bu kesinti durumu tam olarak budur.Muadil parça kullanımı yasada belirtilmiştir.Bu nedenle aradaki farkı suçlu sürücüden isteyebilirsiniz.Aynı şekilde sigorta firmasından da isteyebilirsiniz lakin uzun ve yorucu bir yol olur.

Bir hukuk mezunu sigortacı olarak %25 oranının çok fazla olduğunu söyleyebilirim.Ortalaması %15-20 arasıdır.Lakin hiç yüzde vermeden bir eksper raporu , dilekçe ve ptt firmasıyla sigorta şirketine başvuruda bulunmanız size daha çok gelir getirecektir.

Daha önceki bir mesajımdan alıntı yapmak gerekirse ;

Şirketler değer kaybı raporlarını kendi eksperleri ile belirleseler de siz sakın bu tuzağa düşmeyiniz.

Öncelikle bir eksperden değer kaybı raporunu 80-300 TL arası bir fiyat ödeyerek yazdırmanız gerekir.Ardından bu raporu bir dilekçe doldurarak karşı tarafın trafik sigortası firmasına iadeli taahhütlü olarak göndermeniz gerekir.Şirket ödemenizi eksik yapar ya da reddederse , tutara göre idari mahkemelere ya da tüketici hakları hakem heyetine başvurmanız gerekir.

Tekrar belirtmem gerekirse karşı sigorta firmasının ekspertiz uygulamasını kabul etmeyiniz.

Kaza dosyasını alabilirsiniz.Daha doğrusu örneğini alabilirsiniz.Vermiyorlarsa tüketici hakları idari mahkemelerine başvurabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar;
    2 gün önce mağazamızın önündeki 6.5 metre uzunluğunda 2.5 metre genişliğindeki yol tabelamıza(totem) bir kamyon çarptı ve üst tarafına ciddi zarar verdi. Trafik çağırıp kaza tespit tutanağı düzenlendi. Yarın eksper gelip rapor tutacak. Merak ettiğim ben tabelacıma fotoğrafları yolladığımda 11 bin tl ye komple üst tarafı değiştircez dedi ? Yarın gelen eksper bunu kabul edicek mi yada ne yapmam lazım bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
    Anlamadığım konu eksper gelipte bunun öasrafı 3 bin tl derse ne olacak ben totemi 20 bin liraya yaptırdım. Ne tür önlem almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sweetdevil S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Eksper 3000 TL derse aynı kalitede tabelayı söylediği fiyata yapmak zorunda kalır :)

Siz aldığınız fiyatı (faturalı olacağını belirterek) ekspere iletim.

Daha düşük fiyat çıkarsa lütfen benimle iletişime geçiniz. Ben işlemleri anlatırım size.

Merhaba hocam,

işi hızlandırmak adına Tabelayı yapan yeri arayıp tekrardan yazılı fiyat teklifini isteyin,teklife ne işlemler yapılacağını yazsın, gelen eksper de teklifi isteyecektir siz eksper gelene kadar fiyat teklifini temin edin, eksper geldiğinde yazılı fiyat teklifini ekspere verirsiniz. Eksperin iletişim numaralarını alın hocam daha sonra eksperden onay geldiğinde yaptırırsınız. Rakam yüksek 1000 TL filan değil, 11.000 TL'den bahsediyorsunuz eksperden onay almadan yaptırmayın hocam.

Gelen eksper sizden teklifi aldıktan sonra kendisi de piyasa da araştırma yapıyor eğer her yerde 5 bin TL olan işi 7 bin TL'ye yaptırmak isterseniz arada ki farkı ödemez ben yaptırıp getireyim der.Burada eğer tabela onarım yapılabilecek haldeyken siz illa sıfır yaptıralım derseniz iş uzar çözüm gecikir hocam.

Eksper ile bir görüşün ne cevap verecek, ona göre yeniden yönlendirme yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 14 Kasım 2016; 15:56:31 >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    İşte aynı kalitede olduğunu nerden bilicem içerisinde kullanılan demir karkaslardan tutunda üstündeki altın varaklı yazılara kadar özel bir tabela yani deyusun biri vurdu olan bizim güzelim tabelaya oldu. Tabi cana gelmesin dedik ama kafamıda kurcalamadı değil.

Çok haklısınız hocam.

Bu durumlar için eski tabelanın faturası duruyorsa , aynı firmayla görüşülmesini talep edebilirsiniz.

Böylece aynı firma , aynı kalitede işlem yapar. Aksi durum olursa belirttiğim gibi Benimle iletişime geçerseniz yardımcı olurum çizeceğiniz yol için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Merhaba hocam,

işi hızlandırmak adına Tabelayı yapan yeri arayıp tekrardan yazılı fiyat teklifini isteyin,teklife ne işlemler yapılacağını yazsın, gelen eksper de teklifi isteyecektir siz eksper gelene kadar fiyat teklifini temin edin, eksper geldiğinde yazılı fiyat teklifini ekspere verirsiniz. Eksperin iletişim numaralarını alın hocam daha sonra eksperden onay geldiğinde yaptırırsınız. Rakam yüksek 1000 TL filan değil, 11.000 TL'den bahsediyorsunuz eksperden onay almadan yaptırmayın hocam.

Gelen eksper sizden teklifi aldıktan sonra kendisi de piyasa da araştırma yapıyor eğer her yerde 5 bin TL olan işi 7 bin TL'ye yaptırmak isterseniz arada ki farkı ödemez ben yaptırıp getireyim der.Burada eğer tabela onarım yapılabilecek haldeyken siz illa sıfır yaptıralım derseniz iş uzar çözüm gecikir hocam.

Eksper ile bir görüşün ne cevap verecek, ona göre yeniden yönlendirme yaparız.

Ben tabelacımdan fiyat teklifimi aldım vincinden işçiliğine kadar herşeyi ile teklif attı. Siz diyorsunuzki eksper tabelayı piyasada araştırıp 5 bin 7 bin çıkan ürünü onaylamaz. Bu adam x firmasına gitti x firmasıda dediki bu işi 3 bine yaparım tamam yaparda benim istediğim gibi aynı kalitede yaparmı. Kuşadasının fırtınası olur bazen orda yaşıyorum allah sizi inandırsın 3 gün önce çıkan fırtınada yol üstündeki 3 totem hasar gördü bizimkinde tık yok komşular yahu ne kadar sağlammış dedi 2. Günü kamyon çarptı hasar dışarıdan büyük görünmüyor ama bildiğiniz üst kafa komple yamuldu karkas demirleriyle beraber. Sadece totem ortalama 1 ton ağırlığa sahip.

Hocam şöyle ki, ben istanbul'da ailecek görüştüğüm 3 tane eksper var aynı sektörde olduğumuzdan tanışız. 3'de mühendis zaten eksperin işi bu neyin ne olduğunu biliyor gelip gördüğünde kalite olarak farkına varacaktır hocam. Benim size tavsiyem sizin tabelacıdan aldığınız teklifi kabul ettirmeniz ekspere eğer aynı kaliteye istinaden çok fiyat farkı yoksa onay verir hocam.
  • teşekür ederim yanıtlarınız için damneed ve spacewolf...sanırım biraz uğraştıracaklar beni..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Çok haklısınız hocam.

Bu durumlar için eski tabelanın faturası duruyorsa , aynı firmayla görüşülmesini talep edebilirsiniz.

Böylece aynı firma , aynı kalitede işlem yapar. Aksi durum olursa belirttiğim gibi Benimle iletişime geçerseniz yardımcı olurum çizeceğiniz yol için.

Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Eksper salı günü geldi. Tebalaya baktı konuştuk durumu anlattım benden kira sözleşmesi tabelanın faturası nı vs vs istedi. Totemin üst kafesinim komple değişeceğini ve atılan teklifin 11 bin tl olduğunu söyledim. Fiyatın yüksek olduğunu ve bi kaç yerden daha fiyat teklifi almam gerektiğini söyledi bende 3 ayrı farklı firmadan fiyat teklifi aldım fakat bu tabelayı yapan şirketimizin yetkili firmasının teklifleri üzerinde tutarak ekspere gönderdim ki eksperde sanırım bunu istedi. Çünkü benim kati suretle farklı bir yerde yaptırmayacağımı anladı sanırım. Aynı kalitede olabileceğini nerden bilicem kendi firmamdan başka yere yaptırmam dedim. Bu arada 05.05.2016 tarihinde kesilmiş olan 18 bin tl totem ve 13 bin tl tabela faturamı da eskpere ulaştırdım. Dün eksperi aradım tabelacılarımın geldiğini işleme başladıklarını çıkan tadilat faturasının benim adıma mı kesileceğimi sorduğumda evet dedi. Fakat sigorta şirketini aradığımda henüz ulaşan bir dosya yok.
    Kısacası bu konu şuan hangi aşamada.
    Ben kesin sonuç çıkmadan eksperin siz yaptırın para hesabınıza yatacaktır faturasını kesip atın bana demesine rağmen bir işlem yaptırmadım. Paranın hesaba geçmesi yada işlemin onaylanması ne kadar sürer?
    Biraz uzun yazdım kusura bakmayın
    İşin aslı durum nedir onu öğrenmek istiyorum?

Eksper işlemi bitirmeden sigorta firmasına dosya geçişi olmaz çok normal hocam.

Siz ödeyip şirketten talep edeceksiniz. En geç 30 gün içerisinde para hesabınıza yatmak zorunda. Veya direkt ödemeyi tabela şirketine yapılmasını isteyebilirsiniz. Örnek olarak ödeme imkanınız olmadığını belirtirseniz direkt karşı şirkete ödeme çıkartırlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,
    Askinin yarım kapattıgı bir rögara sag tekerimi kaptırarak egsoz vb parçaların hasar aldıgı bir kaza atlattım. Kaskodan servise cektirdim, eksoz vb parçaları yapacaklarını söylediler. Sağ tekerimde ya da yuruyende bir sorun yok dediler. Tamir listesinde hep eksoz parçaları vardı, eksperde incelemiş tamam demiş. Benım sorum su, tamir sonrası aracı teslim almadan hem onlar hemde ben test sürüşü yapacağız, eğer sağ tekerden tıkırtı ses vb sıkıntılar çıkarsa ne yapmam gerekir? Kaza öncesi böyle sorunlarım yoktu. Teşekkürler.
  • blasph B kullanıcısına yanıt
    Aracı teslim almamanız gerekir, teslim almazsanız da tekrardan kontrol edilir onarım yada değişimi gereken parça tespiti yapılırsa gereğini yaparlar yoksa bu şekilde teslim edilir. Başkada mahkemeye gitseniz bile bilirkişi tüm işlemleri inceler büyük ihtimalle olumsuz görüş bildirir.

• Hayırlı günler herkese. Acil yardıma ihtiyacım var.
    2009 Kia Cee'd aracım ile 27/11/2016 tarihinde bir otobüse arkadan çarptım. %100 suçlu bulunacağımı düşünüyorum.
    Aracımı çekici ile kasko yaptırdığım sigorta firmasının (Generali) anlaşmalı olduğu bir özel servise (bulunduğum şehirdeki yetkili servis ile Generali'nin anlaşması yokmuş) çektirdim. Aracın önü otobüsün altına girdiği için şasesinde hasar görünmüyor ancak ön tamponun üst tarafından itibaren; radyatör, kaput, farlar ve çamurluklar hasar aldı. Çarpma anındaki hızımın 40 - 50 arası olduğunu tahmin ediyorum. Aracın hava yastıkları açılmadı.
    3 adet sorum olacak:
    1- Hava yastıklarının açılmaması, aracı ayıplı mal vb. kapsamına sokar mı (Otobüsün arkası aracımın motoruna kadar geldiği için hasarın şiddetli olduğunu düşünüyorum.) ? Kia firmasına dava (araç bedelinin iadesi vb. için) açsam bir sonuç elde edebilir miyim?
    2- Kaza öncesi frene bastığımda; ABS sisteminin, tıkırtı yapmaktan başka bir etkisini görmedim. ABS sisteminde bir üretim hatası var iddiası ile dava açabilir miyim? Dava açmak için, ABS'nin çalışmadığı ya da görevini yerine getirmediğini nasıl ispat edebilirim?
    3- Yukarıdaki 2 maddedeki davaları açmak istersem, hangi belgeleri temin etmeliyim, iddialarımı nasıl ispat ederim?
    Teşekkür ederim.

• III.ABDÜLHAMİD kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olmasını dilerim.

Direkt olarak bir avukat ile görüşmeniz gerekmektedir.Burada kimse aracın hava yastıklarının açılıp , açılmayacağını resimlere bakarak bile tahmin edemez ne yazık ki.

1) Ayıplı mal kabul edilir.Dava açılır, bilir kişi gelip kontrol eder ve hatalı üretim olduğu ortaya çıkarsa tazminat alırsınız.
    2) ABS Sistemi aslında o tıkırtıdan oluşur.Siz fark etmeden devreye girmiş olabilir.Dava açabilirsiniz ve yine bilir kişi incelemesi gerekir.
    3) Direkt olarak bir avukat ile görüşmelisiniz.Avukat gereken işlemleri yapacaktır.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Bilir kişi gelip kontrol eder dediniz. Bilir kişi, ne zaman gelir, o zamana kadar araç onarılmadan beklemeli midir (belki 1 - 2 yıl boyunca)?
  • quote:

Orijinalden alıntı: III.ABDÜLHAMİD

Teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Bilir kişi gelip kontrol eder dediniz. Bilir kişi, ne zaman gelir, o zamana kadar araç onarılmadan beklemeli midir (belki 1 - 2 yıl boyunca)?

Bu tür davalar genelde 6-14 ay arası sürmektedir.

Bilir kişi ne zaman gelir bunu kimse bilemez ne yazık ki.Mahkeme atama yapmalı.

Aynı şekilde siz hatmer üzerinden eksper ve bilir kişiler derneği üzerinden ücretli bilir kişi de talep edebilirsiniz.O raporlar da esas alınır ancak mahkeme kendi bilir kişisini dinler.

Kaskonuz aracı onarır siz istediğiniz zaman
  • Peki sigorta firmasının gönderdiği eksperin düzenleyeceği belgede, hava yastığının açılmadığı belirtilse, bunun bir faydası olur mu, mahkeme dikkate alır mı? Hasarın durumu fotoğraflarda görünüyor. ABS için nasıl bir yol izleyebilirim bilemedim.
    Aracın 6 ay veya daha fazla beklemesi beni etkiler. Araç bana lazım çünkü.
    Aracı çektirdiğim servis tutanakları ve diğer belgeleri işleme aldı bugün. Bu saatten sonra mahkeme sürecini beklerler mi?
    Ne yapacağımı şaşırdım.
  • III.ABDÜLHAMİD kullanıcısına yanıt
    Eksperin belirtmesi etkiler hocam.

Direkt olarak avukata başvurmanızı öneririm.Eksperle görüşüp raporunda hava yastıklarını da belirtmesini rica edebilirsiniz.
  • Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.