Şimdi Ara

Hat taşıma sonrası 25 TL vergi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
7.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce Pttcell MH yi aradım, daha önce Bimcell MH yi arayıp durumu anlatmıştım...Bana Pttcellin bu ücreti almaması gerekiyordu, onları arayın düzeltin dediler...Pttcellde konuştuğum MH yetkilisi bir hafta önce sistemin değiştiğini ve artık eski operatörde ücret alınmayacağını ve yeni operatörde tkü nin alınacağını söyledi, yani eskisinin tam tersi...Ama benim anladığım artık numara taşıyınca bir yıl tkü ödememe devri kapandı...Her halükarda ödenecek bu ücret...Mesajları sordum, evet bu değişiklik nedeniyle mesajlar gönderiliyor dendi...
  • Rapator kullanıcısına yanıt
    Asıl hattı bilmem ama yedek hattı her türlü taşır her türlü ödemeyiz diye düşünüyorum. Ordan oraya taşınan hatta borç çıkaramıyorlarsa e-devlette telsiz borcu gözükmüyorsa sıkıntı çıkmaz.

Asıl kullanılan hat ise mecbur telsiz ödenecek olarak gözüküyor vaziyet.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu çıkarıyolar artık işte onu diyolar ya..yani numara taşımayla tku dan yırtma dönemi bitmiş...adına borç tahakkuk ettikten sonra kime taşırsan taşı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de diyorum ki telsiz borcu taşınan yeni operatöre bildiriliyor. O şekilde kalıyor. Bu kısır döngü şekilde dönebilir. Borç önceden eski operatörün başına kalıyordu. Şimdi de yenisine kalsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaynak hislerin mi...

Üç operatör de sayfasında ki bilgileri borç taşınan operatöre devredilir şeklinde değiştirmiş yalnız verdikleri kaynak linkleri alakasız..bu işi 3 operatör aralarında anlaşıp yapmışlar gibi..

• Hocam arayıp bilgi aldığınızda bizlere de bilgi verir misiniz rica etsek? :)
  • Bana da Telekom dan mesaj geldi.

2019 yilinda Devlete sizin adiniza odenmis olan Telsiz Kullanim Ucreti'nin tarafinizdan tahsil edilemeyen 20.128TL lik kismina iliskin borc bilgileriniz, numaranizi tasidiginiz isletmeciye bildirilecektir. KVKK nin 11. maddesi kapsamindaki haklariniza turktelekom.ly/gizlilikveguvenlik adresinden ulasabilirsiniz. B001

• phorever kullanıcısına yanıt
    Tamam araştırdım. Şimdiye kadar biz vurgun yapıyorduk,sömürüyorduk. Bu artık bitti.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=137939006 <<
    Bu konuda da herkesin anlayabileceği şekilde detaylı anlattım. Sizler aynı ayın ücretini 2 operatör birden almaya çalışıyor mu kontrol edin. Mesela Turk Telekom benden ilk faturamda zaten 2.32 telsiz ücretini almış. Aynı ayın telsiz ücretini Vodafone de kendi hesaplarına eklemiş ve Turk Telekoma iletecekmiş. Ben durumu anlattım 1 ay fazla ödemiş oluruyorum eğer Vodafonenin belirttiği rakamı da ödersem dedim. İnceleyecegiz,hata varsa sonraki faturalardan yada Vodafonenin ilettigi rakamdan düşülür dediler. Diğer konuştugum musteri hizmetleri ise 1 ay fazla odeyip odemediginizi 2019 Aralık faturası belli olmadan anlayamazsınız dedi. Benim hissettiğim milyonlarca aboneye en azından 1 aylık fazla 2.32 TL telsiz kullanım ücreti kilitleyecekler. Özellikle ayın ortasında numara taşıyanlar hep benim durumumdadır.
    Benim gördüğüm hattımın taşındığı ayın telsiz k ücretini Turk Telekom almış ama Vodafone de tekrar alınması için hesaba eklemiş. Gece bu durumu detaylı mail gönderecegim Turk Telekom'a,düşün faturadan diyeceğim.
    Numara taşı telsiz kullanım ücretinden kurtul efsanesi bitti sonuç olarak ve normal değildi zaten. Turkcellin sitesinde 2018 linkinde faturasıza numara taşıyarak gelenler kalan ayların telsiz kllnm ücretini ödemez yazıyor ama 2019 gûncel linkinde bu bilgi yok,silinmiş. Bu durum önemli bir detay. Yani 2019'da bu fırsat yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 17 Nisan 2019; 22:30:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yedek hattımı 6 ay ara ile taşıyordum şimdi mesaj aldım artık numaranı taşısan da telsiz vergisi adı altında alınan haracı taşıdığın operatörden istiyorlar. Yani daha önce vergi ödememek ve hattın açık kalmasını sağlamak için taşıdığımız hatlardan yıllık 25 lira alınacak. Hiç tl yüklemezsen bu senelerce birikip heralde topluca alınacaktır.

Hat taşıma sonrası 25 TL vergi?

• quote:

Orijinalden alıntı: phorever

Nerden çıkardınız 12 ay dolmadığını? 2015 Şubat'tan beri Vodafone'ndaydım. 2019 Şubatta TT geçtim yeni hat verdiler taktım kullandım. Gayet olağan

Sorun vodafone'nda. Nerde okusam herkes şikayetçi. Soygunculuktan başka bir şey değil

Eee biz mesajtaki linke tıklarsak ne olacak? İtiraz mı edeceğiz? Deneyen var mı aranızda?
    Her yıl sene başında bulunduğun operatör tarafından peşin olarak bu ücret ödenir.
    Şubat ayında ayrıldıysanız en fazla 2 aylık taksit telefonunuzdan ödenmiştir ama ocak ayında sizin aldınıza 12 aylık ödemeyi onlar sizden para almadan peşin olarak yapmıştır. Siz şubat ayında başka yere gidince sizden almaları gereken 10 aylık taksiti başka yere geçtiğiniz için alamamışlardır. Daha önceden bu parayı almıyorlardı ama artık yeni taşınan operatöre yüklemeye başlamışlar bu borcu.

• Turkcell bana da mesaj atmış 25,37 tl yeni operatöre bildirilmiş.. Galiba bu parayı alacaklar bizden.
    Yalnız bunun başlangıç noktası bu tarihten sonra olmalı biz başka yere geçerken böyle bir koşul yoktu.
    Belki iptal edilir bu düzenleme, eski sözleşmeleri okumak lazım. Orada kesin olarak taşıma yapınca kullanım ücreti ödemezsiniz yazıyorsa bu yazının kalktığı tarihe kadar olan geçişlerden para almamaları lazım.

• E devletten kontrol edin bence başka hattınız var mı diye

• Saçma sapan bilgiler vermeyin...yok normal değildi falan..mesajın altındaki linklerin hiçbir geçerliliği de yok..Operatörler kafa kafaya verip karar almışlar gibi..Ne kadar uygulanır olduğuna bakmak gerek

• Bana mı diyorsun? Sana göre saçma bilgiler veriyoruz yani? Telekom sektöründen bahsediyoruz mahalle bakkalına borçtan değil. Yasa belli,ücret belli. Mobil işletmecilikte ödenmeyen borç için hat kapatılıyor millet koşa koşa borcu faiziyle birlikte ödemeye gidiyor. İstersen hat kapansın umrumda değil de,yıllarca ödeme. Yıllar sonra Telekominaskon sektöründeki 1 TL borcun bile avukat tebliğiyle karşına geliyor. Forumda 2010 yılından önceki ufak telefon faturası borçları için icra tebliği geldiğini yazan bir sürü insan var.
    Bu işin uygulamasında operatörler hiç zorlanmazlar aynı faturalıda olduğu gibi. Faturasızda faturalı gibi olmaz,hemen hattı kapatamazlar tabiki,bakiye yüklesin de telsiz ücretini çekelim diye 1 yıl beklerler,sonra hat kapanır,açtırmak istersen biriken ücreti almadan açmazlar zaten. Hattı açtırıp borcu ödemezsen ancak bir kaç yıl sonra peşine düşerler. Milyonlarca abone var,bırakmazlar. Forumda çok yazana şahit olduk,birine 4 TL borç için 9 yıl sonra icra uyarısı gelmiş. İtiraz etmiş ödememiş,dava 2 yıl sûrmüş,davayı kaybetmiş mahkeme masraflarını da ödemiş.
    Mobil Operatör sektöründe operatörler kanıtlanan,belgesi olan borcu 5 TL de olsa bırakmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 18 Nisan 2019; 12:24:43 >

• Vodafoneden hangi hattına mesaj geldiyse edevlete girip vodafonede o hattı kullanmışsın mı bak acele. Sonra vodafone musteri hizmetlerini ara incelesinler.

• Bende 6 Nisanda geçtim Tt ye

Hat taşıma sonrası 25 TL vergi?

• Vodafone açılışı yaptı..

2.32 tl 2019 4. ayı diye hesabımdan çekildi...
    Şubat'ta turkcellden geçiş yapmıştım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.