Şimdi Ara

Hatay gezim ve deneyimlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sabah erkenden ucagım indi direk kahvaltıya..
    1-DÖVERLER KÖYÜ a)yusufun yeri b)hammuşun yeri
    2-Harbiye şelaleri
    3-ŞEYH AHMET KUSEYRİ TÜRBESİ
    4-vakıflı köyü
    5-Hıdır bey köyü ve Musa ağacı
    6-Titus tüneli,Beşikli mağrası,hz.Hızır makamı,çevikli plajı,üçağızlı mağrası (samandağ)
    -st.symon(simon) harabeleri
    Merkez de
    7-Habib neccar cami
    8-St pierre kilisesi(200mt yukarda heron heykeli)
    9-antakya müzesi
    10-havra,katolik kilisesi,ortodoks kilisesi.
    11-çarşısı
    12-antakya kalesi.

Yemek için
    Çarşıda pöç kasabı(tepsi ve kağıt kebabı) kunefe için yusufun yeri
    pöç kasabının carprazında fırın var çarşının fırını lahmacun ve tabiki biberli ekmek..
    affan kahvesinde haytalı yeyin

Sonra iskenderuna yola cıkmayı planladım ugrmayı istediğim yerler.
    1-arsuz plajı
    2-akıncı feneri
    3-beyazidı besatmi turbesi
    4-sokullu külliyesi
    5-iskenderun.
    künefe için petek pastanesi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 30 Mart 2019; 15:40:24 >

• 2 gun için planladığım gezi vakit yetmediğinden tabiki heryere yetişmedim..
    ilk olarak kahvaltı cok iyiydi muhakkak kahvaltı yapın..şelale kahvaltı yerine yakın nedense kurak olarak bilinç altıma yerleşen bölgenin aslında ne kadar verimli ve sulak oldugunu kavrayın..ordan şeyh ahmet küseyri hz. ziyaret edin..vakıflı koyu ve hıdırbey koyu bence vakit kaybıydı vaktiniz coksa bir bakın yoksa hiç gerek yok..ama titus tüneli beşikli mağrası ve hz hızır makamını gormeden donulmez.üçağızlı magrasına vaktim kalmadığı için devam etmedim..ordan st.simona muhakkak uğrayın muhteşem bir manzara sizi karsılayacak ancak navigasyona dikkat edin bizi oyle bir yoldan getirdiki ara ve izbe yerlerden geçtik duvarda başkan esad yazıyordu mesela donuste adam akıllı bir yol daha oldugunu kesfettik..birde hemen gerisinde bir turbe daha var seyh muhammed el arabi turbesi malesef bunla ilgili pek bilgi yok etraftaki RES lerde can sıkıcı..
    sonra merkeze donup yemek yedik pöç kasabına uğrdadık yöresel yemekler için içkisiz mekan bulamadım ancak bulan varsa muhakkak belirtsin artık bidahakine.kunefeci yusufu bulu kunefe ve cayla gunu bitirdik gerçi bizde bitmişiz.

konaklama için ilk tercihim ucuz olması ve sehir merkezinde olması ve sivillerede acık oldugundan ogretmen eviydi malesef yer olmadıgında butik konaklama yerlerine baktık..onlarda on odeme yaptıgım halde mukerrer rezervasyon yaptık deyip bir talihsizli yaşayınca düz 4 yıldızlı bir otelde kaldım..ertesi sabah kalvatıyıda orda yaptım yöresel namına hiçbirsey yoktu ben ettim siz etmeyin yani.ilk duragımız habib neccar cami olduki baya huzurlu bir ortam..birde bilgi vereyim islam inancında tek din islamdır..İNNEDDÎNE INDALLÂHİL İSLAM" (Al-imran 19).her cuma hutbedeb sonra bu ayet okunur..yani hz ademinde getirdiği hz.musa nında getirdiği hz.isanın da getirdiği islamdır bu peygamelere ve tam uyanlarada müslüman denir.ancak zamanla tahrif edildiği gayri islami olmuşlardır.hz.isa zamanında yaşamasına ragmen kabrine cami yapılması bunu en güzel göstergelerinden biridir.ayrıca kuranda yasin suresinde bu zattan da bahseder..

programımda olmasınave kapısına kadar gitmemize rağmen havra ve kiliseleri göremedik..pazar günleri katolik kilisesi saat 15:00 dan sonra ziyaret edilebiliyomuş..havra ya yan esnaf bosuna beklemeyin acmıyorlar dedi..ortadoks kiliseside kapalıydı önündeki tipler ise acılırmı falan diye sorunca adam gibi cevap bile vermediler..affan kahvesine yakındı oraya geçip haytalı tatlısı yedik..sonra direk srt.pierre kilisesi tuneller falan ziyaretçilere acık değil keşke acsalar ordan cıkıp heron heykeline bir bakalım dedik ama bulmak mumkun olmadı..insan bir tabela koyar dimi yok malesef.sonra antakya muzesini dolaştık...boylece antakya turunu kendimdce tamamladım..ordan bastık beyazıdı besatami hz.turbesine arsuz plaşıyla feneri es geçtik.ordan da sokullu turbesine vaktiniz yoksa hiç buralarda fazlaca vakit kaybetmeyin ordanda iskenderuna geldik.ancak pazar gunu oldugundan bir cok mekan kapalı düzgün yemek yemeye içkisiz mekan gene bulamadık tabiri caizse hatayda aç kaldık.. en son kunefe yemeye petek pastanesinin yolunu tuttuk.kunefesi iyiydi ancak üstüne fsıtık koydukları her bir porsiyon künefe için ekstra istedikleri 5 tl ve 3.5tl satılan cay baya bir zoruma gitti sahilde oyalanıp hava alanına donduk..

Sonuç hatay temizlik ve bakım konusu sıkıntılı..asi nehri ve amik ovası gibi bereket fıskıran bir yer.genel olarak halk rahat ve güleryüzlü carsındaki herhalde herkesin instegramda sayfası var video çekip atıyorla aynı zamanda internet üzerinden alışveriş imkanlarıda yaygın...birde sag dedikleri sol sol dedikleri sag cıkıyorlar az ilerde dediği yer 2km uzakta olabiliyor.yani yol sorarkan o bilginin hatalı çıkma ihtimali yüksek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 30 Mart 2019; 15:54:13 >

• Vallah bravo, çok güzel anlatmışsınız. Bende yıllardır türkiyeyi geziyorum ve kendi sitemde gezdiğim yerleri yazıyorum. Bence sizde blokta falan yazmalısınz. Güzel anlatmışsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.