Şimdi Ara

Hazırlık Okumak Gereksiz Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazırlık okumak gereksiz mi? Yoksa İTÜ Boğaziçi ODTÜ gibi yerlerde hazırlık okunmalı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben gerçekleri gördüklerimi konuşuyorum saçma gelebilir sana saygı duyarım ama daha 2 3 gün önce birebir örneğini yaşamış çocukla tanıştım pişmandı atladığına zaten ingilizcesi iyi 1 sene ful sosyalleşse yine geçer hazırlığı bu durumda hazırlığı atlamanın mantıgı ne ? Odtü'yü yaşayabildiğin kadar yaşamak varken erkenden bitirince hiçbi şey anlamazsın ha işin mali boyutu sıkıntıysa erkenden bitirmek mantıklı olabilir onun harici geçerli sebep yok bence.

Ee ci bi hemşehrim var çocuk istese atlardı hazırlığı son kur başladı zaten. O kadar sosyal hayata verdi ki kendini çok sağlam çevre yaptı hazırlık okurken. birsürü şehir ülke gezdi çocuk puan toplayamadı haziran epesine girmek için ama yaz okulunda seviyesi çok iyi olduğu için tık diye geçti. Yine tarsus amerikan mezunu (en iyi ing eğitime sahip liselerden biri) peteci arkadaşım var o da atlamadı pişman değil hiç en rahat sene hazırlık senesi çünkü sonra bölümde sosyalleşmeye vakit kalmıyor doğru düzgün.

Forumda lincleyin sıkıntı yok da gerçek hayatta benim dediğime geldiğini görceksiniz

Hazırlığı okumazsanız sonra son sınıflarda itiraf sayfalarında arkadaş arıyorum diye gezersiniz(istisnalar vardır sosyallik kaygın yoksa atla). Özellikle odtüde böyle çok kişi gördüm geçen yurtta cengci bi cocukla tanıştım hazırlıgı atlamış sosyallik sıfır olunca bilerwk proba kalmış salmış geçen sene dersleri sosyalleşmek arkadaş edinmek için.

Konuya girmiş genç

Sen gel beni dinle.

Liseden, lise öncesinden "sağlam" bir İngilizce eğitimden geçmediysen, İngilizce seviyene içten güvenmiyorsan ve okulun hazırlık eğitimi "inanılmaz" kötü değilse hazırlık oku.

İngilizce çok önemli. Hazırlık sonrası gidip (örnek olarak) 3. sınıfta "Ben bir İngilizce çalışayım." demen zor. Yabancı dilin yeri hazırlık.

Üniversite hazırlık atlama sınavlarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. İyi ölçmüyor.

Sonuç olarak "sınavı geçersen okuma, geçemezsen oku" mantığına güvenmeni tavsiye etmem.

60 puan hazırlığı atlıyor, reading 60 puan ..? (Bir örnek.)

Onun dışında

Benim günüm İngilizce ile geçiyor, İngilizce benim ana dilim diyen hocam

Hazırlığı atlayabilirsin. Zaten sınavda zorlanmazsın, baya yüksek bir puan alırsın.

1 sene kazanç az değil.

Sosyal açıdan da bir şey olmaz. Senaryo kurmaya gerek yok. 1. sınıfta bölümdekilerle takılmaya başlarsın, öğrenci topluluklarına katılırsın ki zaten onlar yeter de artar.

• geçebiliyorsan geç vakit kaybı.

ben direkt atladım pişman değilim. b2 veya üstü biri için hazırlığın çok bir şey katacağını sanmıyorum.

• Gereksiz ben evde pte calısıom iyide ilerliyom

• ingilizcen iyi değil ise kendine vakit ayırmak için gerekli olduğunu düşünüyorum. okulun bir şey katmayacağını da düşünme bu arada. sağlam okulların hazırlığı da sağlam oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Boğaziçi ve ODTÜ özelinde de sizce gereksiz mi hazırlık okumak? (İngilizcesi orta-iyi düzeyde biri için)

• santa loves kids kullanıcısına yanıt

ben bilkent'tekini 66 puan ile geçtim, ona rağmen gereksiz diyorum. geçebiliyorsan geç.

• santa loves kids kullanıcısına yanıt
    hocam sektörle alakalı ingilizce videoları izlediğinde veya akademik yazıları okuduğunda anlamakta güçlük çekiyorsan hazırlık da okumak zorundasın. çünkü çoğu bölümde artık türkçeyi bi kenara koymanız gerektiği bir gerçek. ingilizcem iyi sanıyordum (2021 ydt 75 dogru) ama bazı metinleri anlamakta güçlük çektiğimi fark ettim. size kalmış yine de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyorum ama okumak saçma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben boğaziçinde hazırlık okudum. Zorladıkları için mecburen öğreniyorsun. Şu anki seviyemde hayatta olamazdım çok faydasını gördüm ama bence boğaziçi, odtü, bilkent değilse bu kadar kaliteli olduğunu düşünmüyorum okul zamanı kursla falan destekleyip internetten de çalışıp daha iyi olabilir.

• Up

• Hazırlığı okumazsanız sonra son sınıflarda itiraf sayfalarında arkadaş arıyorum diye gezersiniz(istisnalar vardır sosyallik kaygın yoksa atla). Özellikle odtüde böyle çok kişi gördüm geçen yurtta cengci bi cocukla tanıştım hazırlıgı atlamış sosyallik sıfır olunca bilerwk proba kalmış salmış geçen sene dersleri sosyalleşmek arkadaş edinmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Ağustos 2023; 12:34:17 >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Hazırlık okudum ve açıkçası sosyallik anlamında pek fazla bir şey kazandığımı düşünmüyorum, benim pasif kalmam da olabilir ama farklı bölümlerden 5 6 kişi tanımanın bana hiçbir yararı olmadı.

Öğremcimkulğleri zaten bölümde de halledilebilecek bir iş

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

hocam ne saçmaladın be

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Knk o senle alakalı bence atılgan biri değilsen her ortamda şansın zor. Ben güzel kalıcı arkadaşlıklar edimdim hazırlıkta üstüne ful online olmasına rağmen dcden kaynaştık bildiğin. yine bölümde kulüplerde de tanışılır dediğin gibi ama atılgan olmazsan orada da zor millet hemen gruplaşıyor denklemin dışında kalırsan gg

• Ben gerçekleri gördüklerimi konuşuyorum saçma gelebilir sana saygı duyarım ama daha 2 3 gün önce birebir örneğini yaşamış çocukla tanıştım pişmandı atladığına zaten ingilizcesi iyi 1 sene ful sosyalleşse yine geçer hazırlığı bu durumda hazırlığı atlamanın mantıgı ne ? Odtü'yü yaşayabildiğin kadar yaşamak varken erkenden bitirince hiçbi şey anlamazsın ha işin mali boyutu sıkıntıysa erkenden bitirmek mantıklı olabilir onun harici geçerli sebep yok bence.

Ee ci bi hemşehrim var çocuk istese atlardı hazırlığı son kur başladı zaten. O kadar sosyal hayata verdi ki kendini çok sağlam çevre yaptı hazırlık okurken. birsürü şehir ülke gezdi çocuk puan toplayamadı haziran epesine girmek için ama yaz okulunda seviyesi çok iyi olduğu için tık diye geçti. Yine tarsus amerikan mezunu (en iyi ing eğitime sahip liselerden biri) peteci arkadaşım var o da atlamadı pişman değil hiç en rahat sene hazırlık senesi çünkü sonra bölümde sosyalleşmeye vakit kalmıyor doğru düzgün.

Forumda lincleyin sıkıntı yok da gerçek hayatta benim dediğime geldiğini görceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Ağustos 2023; 13:34:14 >

• Hazırlıkta nasi ingilizce öğretiyorlar hazırlık olmadan nasi geliştiririm İngilizceyi kitap vs var mı kullandığınız. Okuma yazma konuşma dinleme işleri nasi yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikat_lideri -- 11 Ağustos 2023; 13:25:20 >
  • Ben hazirlikta ingilizcemi c1 seviyelerine cikardim. Cambly kullandigim icin ielts hocalari ile konusma imkani yakaladim oradan biliyorum seviyemi.. Ceng okuyacaksan kesinlikle iyi bir seviyede olmali ingilizcen.. En fazla arastirma yapman gerekn bolum cunku.. Artik aksanim hint aksanina kaymaya basladi o kadar hintli adam dinledim ki:DKendi basima ilerlemistim ben.

• Okuyun ne aceleniz var arkadaş   Hayatın boyu çalışacan zaten 1 sene kafa dinler ortam yaparsın ingilizcen iyise, kötüyse zaten okuman lazım. Odtü için konuşuyorum, hazırlığı gayet iyi ve yeterli.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Hazırlıkta eğitim sistemi nasıl? Nasıl öğretiyorlar dili

• Ben okudum hazırlık ama seviyem yetse hayatta okumazdım, birkaç yüz görecem diye değmez bence

Sonuçta koskoca 365 gününü sırf yeni kişilerle tanışmak için heba mı edeceğiz
    m

Şu an bile artık bölüm başlasın diye içim içimi yiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 11 Ağustos 2023; 14:27:45 >
  • o dediklerin çok uç örnekler yok şehir dışına çıkmalar, ülke gezmeler, bunlar hep parayla olacak şeyler. okulun %99 u hazırlık senesini bahçede sigara içerek geçiriyor ve dolu dolu bir yıl geçirmiyor bunu bi kabul edelim. özellikle önceden yapı olarak aşırı sosyal biri değilseniz bir anda açılmanız da çok zor oluyor (ben hiç görmedim). ben de şu an yaz okulundayım odtüde bu arada. hazırlık okuyunca herkes sosyallik olarak falan uçacağını sanmasın bence. mümkün mü mümkün. ama istatistikler öyle değil

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.