Şimdi Ara

HC-05 bluetooth modül hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu modülle ilgili tecrübesi olan var mı acaba? Internette paylaşımlar çok sınırlı bu konuyla ilgili

• Bende aldım boşta yatıyor şu anda.Kapı otomatiği yapıcam yalnız bende key pinini anlamadım.Var mı bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Bende aldım boşta yatıyor şu anda.Kapı otomatiği yapıcam yalnız bende key pinini anlamadım.Var mı bilen?

Key pinini lojik 1 yapınca AT moduna geçiyor yani modülün adını şifresini ve diğer ayarlarını değiştirebiliyorsun, lojik 0 olduğnda ise normal bluetooth görevi görüyor. Ben tatili fırsat bilip baya araştırdım yabancı forumlarda fakat takıldığım 1-2 kısım var umarım yardımcı olcak birileri çıkar
  • 4-pin seri arayüzlü HC-06 kullandım. Slave modda çalıştıracaksanız bu en kolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

4-pin seri arayüzlü HC-06 kullandım. Slave modda çalıştıracaksanız bu en kolayı.

hocam pic e mi bağladınız yoksa arduino falan mı kullandınız?
  • Ben hobi olarak ilgilendiğim için breadboard üzerine kurmuştum. Atmega8 kullandım mcu olarak. Üzerinde UART modülü bulunan herhangi bir mcu olabilir.
  • elektro_gadget'in dediği gibi; slve olarak kullanıp PC'den (veya başka bir master cihazdan) bağlanacaksanız hiç bir ayar yapmadan
    bile çalıştırabilirsiniz. (key ucunu gnd'ye çekin, 9600baud pin kodu: 1234)

sayfa sonunda datasheet dosyası var.
    http://skyblg.wordpress.com/2013/12/17/bluetooth-canbus-modul/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satıldı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu an modül ve bilgisayarla ilgili olan kısımlarda sorunum yok. Bilgisayardan bluetoothla aldığım verileri usb ile tekrar gönderip putty programıyla görebiliyorum. Fakat pic için nette pek kod bulamadım. Kodlar genelde assembly ve c karması bi dilde yazılmış. Acaba elinizde ccs c veya assembly ile yazılmış kodlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eebm38

şu an modül ve bilgisayarla ilgili olan kısımlarda sorunum yok. Bilgisayardan bluetoothla aldığım verileri usb ile tekrar gönderip putty programıyla görebiliyorum. Fakat pic için nette pek kod bulamadım. Kodlar genelde assembly ve c karması bi dilde yazılmış. Acaba elinizde ccs c veya assembly ile yazılmış kodlar var mı?

http://read.pudn.com/downloads128/sourcecode/comm/com_port/547197/Ex_Sync_Slave.c__.htm

• teşekkür ederim hocam, sayenizde çalıştı. Şimdi tek bir problemim kaldı o da AT komutlarıyla ilgili. Modülü usb to ttl modülüyle bağlayıp, ccs c nin serial monitörüyle veya putty programıyla komutları gönderdiğimde arka arkaya çok sayıda "ok" alıyorum, veya yanlış birşey yazdığımda sürekli error(0) yazıyor. Acaba daha önce böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebm38 -- 3 Şubat 2014; 9:05:37 >
  • Bu modüle veriyi hızlı bir şekilde göndermeniz gerekmektedir.
    Bu yüzden AT komutlarını göndermeden önce başka bir yere yazın ve putty programına kopyala/yapıştır yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Bu modüle veriyi hızlı bir şekilde göndermeniz gerekmektedir.
    Bu yüzden AT komutlarını göndermeden önce başka bir yere yazın ve putty programına kopyala/yapıştır yapın.

hocam onuda denedim ama yine aynı sorun oldu :(
  • Programlamaya 2 şekilde geçebilirsiniz.

enerjiyi kesin.
    key pini low yapın, modüle enerji verin, key pini high yapın.
    bu şekilde hyperterminal veya başka bir terminal programı ile 9600bps'de haberleşebilirsiniz. (daha önce değiştirmediyseniz)

2.yöntem:
    enerjiyi kesin.
    key pini high yapın ve beslemeyi verin.
    terminal programınızı 38400bps'e ayarlayın ve bağlanın.

hyperterminal kullanırsanız hızlı gönderme gibi birşey sözkonusu değil, AT komutunu yazın ve enter yapın.
    doğru ise ok dönecektir.
  • Hocam denedim ama nafile 2 durumda da aynı sorun. Belkide sorun bnm pcb dedir :(

HC-05 bluetooth modül hk.

yeni farkettim bazı yerlerde komutların sonuna \r\n konulmuş ben o şekilde yazdığımda hata veriyor. Sorun ondan olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebm38 -- 3 Şubat 2014; 17:34:04 >
  • http://byron76.blogspot.com.tr/2011/09/hc05-firmware.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 3 Şubat 2014; 19:28:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

http://byron76.blogspot.com.tr/2011/09/hc05-firmware.html

(1) HC-03 and HC-05’s command should end upwith “\r\n”. It means when you finish
    programming, you should add terminator (“ENTER” or “0x0d0x0a”) to the program.
    It’s different from HC-04 and HC-06 (They don’t need terminator).

Hocam teşekkür ederim link için kısa ve öz anlatılmış, ama keşke komutların sonuna terminatör eklediğimde hata(error(0)) vermese :(

• Hyper terminal değilde bunungibi bir program kullanın.
  • Arkadaşlar bende iki arduino devremi haberleştirmek için hc05 ve hc06 kullanıyorum. Ancak hc05i at moduna geçiremiyorum.AT yazınca OK yanıtını almıyorum.
    http://www.instructables.com/id/Modify-The-HC-05-Bluetooth-Module-Defaults-Using-A/?ALLSTEPS bu sitedeki tüm basamakları yaptım aynı kodu kullandım farklı kodlar kullandım ama bir türlü OK yazdıramadım. Realterm ve arduinonun serial monitörünü kullandım. Sorunuma yardımcı olabilecek var mı?
  • Merhaba arkadaslar. Buradaki yorumlari imrenerek okuyorum. Keske ben de bu seviyelerde bilgi sahibi olsaydim.

Android telefonuma bir bluetooth uygulama yukledim, sanirim master olarak kullanabilirim. Bir taraflarimi kaldirabilirsem internetten buldugum HC-05'li devrelerden birini yapmayi planliyorum. Slave olarak kullanmak icin HC-06 daha verimli/kolay mi diyorsunuz arkadaslar?

Sagolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.