Şimdi Ara

hdd oyun performansını bu kadar etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i7 4720hq,gtx950m,5400 RPM'li laptopa sahibim ve normalde oyunları yüksek ayarda oynamam gerekiyor ama HDD kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir sebepten dolayı oyun oynarken bir anda FPS 60 tan 5 e düşüyor sonra tekrar 60 oluyor ve ara ara takılmalar devam ediyor.Sizcede HDD oyun performansını bu kadar etkiler mi? Ve düşünceme haklı mıyım? değilsem ne yapılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycmhmt -- 30 Kasım 2015; 19:29:33 >

• etkilemez ama arızalı ise etkiler
  • peki HDD de sıkıntı yoksa nerde olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem boştayken ve yük altındayken sıcaklıklara bakın.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    sistem boştayken HDD %100 görünüyo ısısı 33 derece ve oyuna girdiğimde HDD ışığı sürekli yanıyor.

• hdd tune ile taratın sorun varmı yokmu kontrol edin
  • sorun kesinlikle HDD den kaynaklanmıyor.Şuan en yüksek ayarlarda ve aynı sistem özelliklerinde donma takılma vs. olmadan oynuyorum.Yaptığım tek şey sanal bellek miktarını arttırmak oldu 2 ydi benim 10 gb yaptım ve sorun tamamıyla kalktı.

• sistem boştayken hdd %100 görünüyor demişsin. halbuki % 0 en fazla 2-3 olmalı. bir program hdd'yi kullanıyor bu yüzden sorun oluyordur. ram yeterliyse sanal belleğin etkilememesi gerekiyor ki devre dışı bırakılmamışsa windows ihtiyaca göre onu arttırıp azaltabiliyor zaten. Bence sen sistem boştayken hdd'yi kullanan programı bir kontrol et.
  • Ram düşük ise etkiler çünkü ram yetmediği yerde diski ram olarak kullanacak sistem e diskte yavaş olduğu için takılmalar olacak ayrıca o sisteme o disk hiç yakışmamış ve disk arızalı ise yine takılma olacaktır..
  • Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    hocam valla bilmiyorum yaptigim tek sey o oldu ve suan hic takilmadan oynuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.