Şimdi Ara

HDD Sorunu !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 aydır sistemimde 2 hdd kullanıyorum (80gb Samsung ve 80 gb Maxtor) işletim sistemim winXP samsungda kurulu , maxtoru harici kullanıyordum şu ana kadar sorunsuz olarak. Dün bilgisayarı açtığımda inanılmaz bir yavaşlık vardı Xp nerdeyse 10 dk da yüklenior ve yüklense bile aynı yavaşlık var yani kullanılamaz halde oluor hiç bir işlem yapmak mümkün değil.
    Maxtoru çıkardığımda bu sorun düzeliyor nedense. Jumper ayarlarının doğru olduğundan eminim sorunu çözemedim.

Bu konuda bir fikri veya çözüm yolu olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim, teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: underw

4-5 aydır sistemimde 2 hdd kullanıyorum (80gb Samsung ve 80 gb Maxtor) işletim sistemim winXP samsungda kurulu , maxtoru harici kullanıyordum şu ana kadar sorunsuz olarak. Dün bilgisayarı açtığımda inanılmaz bir yavaşlık vardı Xp nerdeyse 10 dk da yüklenior ve yüklense bile aynı yavaşlık var yani kullanılamaz halde oluor hiç bir işlem yapmak mümkün değil.
    Maxtoru çıkardığımda bu sorun düzeliyor nedense. Jumper ayarlarının doğru olduğundan eminim sorunu çözemedim.

Bu konuda bir fikri veya çözüm yolu olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim, teşekkürler

İlk önce hdd kablosununun anakarttaki slotunu değiştir ve dene. Kabloyu hep değiştirsen daha iyi olur aslında .
    Heralde Ide disk kullanıyorsun. Öyleyse diskleri ayrı ayrı kabloyla takmayı dene. Ayrıca aşağıdaki konuyada bir gözat. Diskler içinde geçerli.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_11461958/mpage_1/key_PIO//tm.htm#17707497

• evet IDE disk. Söylediklerini yaptım ama sorun devam ediyor. Bir darbede almadı neden oldu anlam veremiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underw -- 14 Nisan 2008; 19:42:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.