Şimdi Ara

hdd yerine ssd takınca sistem açılırken hata alıyorum. yardımcı olur musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba hp marka laptopda hdd yerine içerisinde windows yüklü ssd taktığımda şu hatayı alıyorum. "The CMOS will be reset to the default configuration and will be rebooted. Please check your BIOS Setup options to see if they change." şeklinde hata alıyorum. kendi hdd sini takınca sorun olmuyor başka hdd takınca da hata veriyor. bunu nasıl çözebilirim? bios pili bitmiş olabileceği söylenmiş ama saat gibi ayarlar kaybolmuyor bilgisayarda. normal kendi hdd sini takınca hiçbir hata almıyorum. lütfen yardım edin kafayı yiyeceğim artık

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam SSD yi formatlayıp ondan sonra deneme şansınız var mı ? Sıfırdan win kurulumu yaparsınız eğer SSD önemli şeyler içermiyorsa.
  • Windows UEFI olarak kurulmuş ise; yeni taktığınız diske de sıfırdan kurulum yapmanız gerekiyor. Sistem başlangıcı UEFI olduğundan BIOS bir bakıma devre dışı kalıyor ve yönetim windows'a geçiyor. Siz diski değiştirince bu hatayı alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 9 Ekim 2018; 0:19:30 >
  • Bios a gir ordan hdd icin slot ayari olcak eski pclerde sata configuration başlığı altında ide raid veya ahci seklindeydi eğer oyle bi ayar gorursen onu degistir sorun düzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.