Şimdi Ara

HDMİ-DVİ KABLO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selam, Playstation3 u daha yeni aldım.Televizyonumda(TV'nin HD DESTEGİ YOK!) hdmi cıkıs yok ama dvi cıkısı mevcut.(Uzerinde Dvi-d yazıyor ve cıkıs 29 pin girisine sahip.)Bir tane hdmi-dvi-d kablo aldım(HDMI <==> DVI Bağlantı Kablosu
    - HDMI Type A (19 POL.) Erkek <-> DVI-D (18+1) Erkek).Denedigimde goruntu gelmiyor.Nasil bir kablo secmem gerekir ve nereden bulabilirim piyasada daha farklısını bulmakta cok zorlanıyorum.
    Asagıya kendi dvi girisimin resmini de koydum.Yardımcı olursanız sevnirim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 10 Şubat 2007; 12:59:45 >

• DVI ile sadece görüntü iletimi mevcut olduğundan ses bağlantısını ayrı olarak yapmazsan TV'de sadece görüntü alırsın.
    HDMI, ses+görüntü iletir (skart gibi). DVI ise s-video veya kompozit video kablosu gibi sadece görüntü iletir.
  • Arkadaş bunu sormadı sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61
    Arkadaş bunu sormadı sanırım...

Arkadaş mesajı ilk yazdığında yanıtım uygundu, sonradan değişmiş sanırım.
  • arkadasim istedigin kabloyu burdan bulup online satin alabilirsin. 19. satirdaki kablo isini görür herhalde.

http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=VGAKA,HDMI
  • arkadasşlar aynı sorun bende de var eee peki bizim televizyonlarda hiç bir sey yapacakmıyız bende de bu giriş var hdmi dvi ama ama ses ve görüntüyü alamazsak ne işe yaradı bu cıkıs mevzuusu bize moralim bozuldu ya onu bırakın sitnin adını vermek istemiyorum ilanda 24+1 lik hdmi dvi görüntü kablosynu vermiş ozeliklerine yazmış siparişi verdim dün elime geçti ama bir baktım oncelikle kablıonun rengi beyaaz bosver dedim ama ne göreyim 18+1 olarak gelmiş kafam bir dünya oldu 6 defa aradım bana dedikleri su:pardon teknik servisimiz gelmedi,pardon yemekteler,sonra cem diye oranın sorumlusuna bağladı kusura bakmayın ya paranızı iade edicez yada teknik servise bilgi vericez dedi kapandı,yarın ilk işim tekrar aramak olacak ya parasını geçtim milleti keriz yerine koyuyorlar ya...
  • dediğim gibi arkadaslar sakın ola 18+1 almayın çünkü dvı desteklemiyor görüntü ve ses yok
    en düşüğü 24+1 o da zor bulunuyor ama bulabilirseniz ve en iyisi 29+1 hala arıyorum!!!
  • Arkadaslar 24+1 kablo denedim.Playstation3'teki display settingsten cıkısı "hdmi" olarak degistirdim ama hala goruntu alamıyorum.Problem hd destegi olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi?Dvi dan digital sinyal alabilmem lazım diye dusunuyorum?????Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syermen -- 10 Şubat 2007; 13:00:50 >
  • Kardeş HD desteği olsa bile HDCP koruması yoksa TV'de o zaman hiçbirşekilde PS3'ten HD görüntü alman mümkün değil...
  • quote:

Kardeş HD desteği olsa bile HDCP koruması yoksa TV'de o zaman hiçbirşekilde PS3'ten HD görüntü alman mümkün değil...

Komponent kablo ile HD görüntü alınabilir.
    TV'nin komponent girişi yoksa Komponent-VGA (PC Monitör) dönüştürücü yardımıyla VGA monitör girişinden bağlanabilir sanırım (TV özelliklerinde PC Monitör bağlantısı olduğundan bahsedilmiş).
  • İyi de component kablo ile bağlama seçeneğini seçersen zaten otomatikmen 480i ya da 480p seçeneklerini görürsün dostum, HD seçeneğini seçemezsin çünkü component ile sınırlısın. İstersen monitöre bağla istersen HDTV'ye component kablo HD desteklemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 11 Şubat 2007; 17:46:42 >
  • quote:

İyi de component kablo ile bağlama seçeneğini seçersen zaten otomatikmen 480i ya da 480p seçeneklerini görürsün dostum, HD seçeneğini seçemezsin çünkü component ile sınırlısın. İstersen monitöre bağla istersen HDTV'ye component kablo HD desteklemez.

PS3 için böyle ise bilmiyorum. PS2 bile komponent üzerinden 1080i verebiliyor da. X360 ise komponentten 1080p verebiliyor.
  • PS3'ün component kablodan HD desteği verdiğini ben tahmin etmiyorum ama dediğin gibi de olabilir araştırmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.