Şimdi Ara

HDTV KOCA BİR YALAN! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Binbaşı

bilgi sahibi olmadan söz sahibi olmamak gerekir
    öyle mi?

Anlatamadım herhalde, elimde 32" hdready tv var, dvi çıkışlı bilgisayar, ss2 uydu kartı, yeni nesil xbox360 hdtv li oyun destekli var (şuanbozuk)
    var. Ben görüntünün kötülüğünden bahsetmedim, canlı canlı yayınları gözüyle görmüş biri olarak!

divx lerin işlenmiş mpeg4 formatı olduğunu bilmediğinizi umuyorum,
    benim anlatmak istediğim, böyle bir format ile biraz oynanarak daha az boyutta sıkıştırılmış olarak el geçirilebileceği idi.

Ama sayın dostlar teknoloji satıcılarının ortağı ve savunucusu olarak, sıkıştırmanın bir çözüm getiremeyeceği üzerinde hemfikirler,

Divx çıkmadan önce bu dostlara deseydikki bir dvd film tek bir cd ye sığar, fizik kuralları ile bize bu işin mümkünatsız olduğunu-tabii bilgi sahibi olupta fikir sahibi ldukları için- ispatlarlardı.

Adamlar teknoloji satmak için aslında çok kolay olan bir yolu -daha başka sıkıştırma yöntemi ile yapılacak olan şeyleri- hd md ayakları ile bize kakalıyorlar,

Bu teknolojinin çıkış yollarından biride, uydutv lerin, sanki film oynatıcı gibi, istediğiniz dakika film seyretmek, film seyrederken yanında bir sürü bilgi işlemekti. Yani teknolojinin adı DVB, dijital video brodkasting ti. yani oda, bilgi sahibi insanlar için yazıyorum, sayısalbilgi görüntü ve yayıncılık, MPEG4 te yapılacak daha dünya kadar şey var, bu h64 müdür nedir bu format daha görüntüyü nasıl taşıyacak ki yanında bilgi neyim taşısın,

belki ileride bilgi sahibi olurum diye yazıyorum sen yanlış anlama genaralim,

forumun amacı bilgi sahibi omak için söz sahibi olmak değil mi? genaralim?

Ben bu konuda genaralim, yanlış fikirlerimi beyan etmesem genaralim sen nasılböyle yüksekten laf atabilecektinki değil mi genaralim,

Haşmetmahap genaralim, ben bu konularda derin bir araştırma içindeyim genaralim,, şimdilik yazıma son veriyorum genaralim,, başta bilgi sahibi olmak için genaralim,
    genaralim,
    genaralim,
    genaralim,

• topic sahibi arkadas kusura bakmada sacmalamıssın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amdlinux

topic sahibi arkadas kusura bakmada sacmalamıssın.

• yau 1920*1080 bir çözünürlük değeri var karşımızda.. Ne DivX'i ne DVDsi anlamış değilim.. Bunlar olaya neden karıştı? sen 1920*1080 piksellik kaynaktan görüntü verirsen bu tvler son ayrıntısına kadar gösterir.. ama 320*240lık görüntü verirsen de onun kalitesini arttıracak değil tabi.. Burada neyin tartışması yapılıyo pek anlamış değilim..
  • DivX'le HDTV'yi karıştırmayalım. DivX kökeninde MPEG4 olan bir sıkıştırma teknolojisi. HDTV ise yüksek çözünürlüklü görüntü teknolojisi.

DivX genellikle DVD çözünürlüğündeki (720 x 576) görüntüleri sıkıştırmada kullanılmasına rağmen boldshark'ın da bahsettiği gibi ilerde HDTV görüntüleri sıkıştırmakta da kullanılabilir. Zaten şu anda HDTV görüntüleri sıkıştırmada kullanılan codecler mevcut. HDV gibi.

Bu arada Sony ve Panasonic'in birlikte duyurdukları yeni bir format olan AVCHD, tam da bahsedileni yapacak. MPEG4 Part 10 (h.264) kullanılarak HDTV görüntü gerçek zamanda sıkıştırılacak, daha az yer kaplaması ve daha az band genişliğine ihtiyaç duyulması sağlanacak.

AVCHD, HDTV'yi DivX'e çok benzer (her ikisi de MPEG4 tabanlı) bir yöntemle sıkıştıracak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorax -- 25 Mayıs 2006; 0:02:44 >
  • xbox360'ın varsaa yalan değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavili

xbox360'ın varsaa yalan değil

evet ya şöyle bir oyun makinası ile deneme fırsatımız olmadı kinbilir nasıldır
  • Bende çok istiyorum ama pahalı ya
  • HDTV şu anda alınacak fiyatlarda değil. Bence biras daha beklenmeli. Eğer HDTV farkını yaşamak istiyorsanız TV'nin de LCD ya da DLP olması lazım ki şu anda bunların hepsini bir arada almak baya pahalıya patlar..
  • Arkdaşlar olayı biraz karıştırmışsınız.

hdtv'de görüntü yüksek kalitede ama büyük olarak geliyo. Burda herkes hemfikir.
    Konuyu açan arkadaş ise bu görüntüyü sıkıştırmanın(divx) daha verimli olucağını söylüyo.

Fakat şööle bi durum war.Görüntü sıkışsada sıkışmasada bize aynı kalitede gelicek. Görüntünün sıkıştırılmadan gönderilmesi konusu biz kullanıcıların dışında kalıyo. Bunu uydunun band genişliğini daha çok kullanan we daha çok kira ödeyen tv kanalları ile kapasitesi yetersiz kalan uydu sahibi telekominikasyon şirketleri düşünsün.
  • Haju imzaya koptum yau
  • XBOX 360 newegg de 399 dolar . yanlış ülkede yaşıyoruz vallahi .adamlar hem iyisini kullanıyor ucuz olarak.
  • arkadaslar bu konuda hic bilgisi olmayan biri olarak soruyorum.cesitli sitelerinden indirdigim dvix filmler var.

1.dvix film dvd`ye kaydedilir mi? kaydediliyosa nasil?
    2.dvix filmi cd`ye kaydediyorum,ama alt yazilari ekliyemiyorum,ne yapmam gerekir?

filmleri dvix playerde izleyebilicek sekilde kaydetmek istiyorum,bilgisayar ortaminda izlerken zaten sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: alex1978

arkadaslar bu konuda hic bilgisi olmayan biri olarak soruyorum.cesitli sitelerinden indirdigim dvix filmler var.

1.dvix film dvd`ye kaydedilir mi? kaydediliyosa nasil?
    2.dvix filmi cd`ye kaydediyorum,ama alt yazilari ekliyemiyorum,ne yapmam gerekir?

filmleri dvix playerde izleyebilicek sekilde kaydetmek istiyorum,bilgisayar ortaminda izlerken zaten sorun yok

1-DivX filmleri DVD'ye data olarak kaydedebilirsin ve yaklaış 3-4 film sığar (biraz düşük kalitede 6-7 film de sığar).

2-BU ADRESTEN uygun altyazıyı indirip DivX ile aynı klasöre atman halinde DivX playerın özelliğine göre ya otomatik olarak bulacaktır, ya da baştan manuel olarak seçebilirsin.
    Ayrıca, altyazıyı DivX'in içine gömmen de mümkün. Uzun bir enkode işlemidir. Bence uğraşmaya değmez. Ama yine de istersen, imzamdali ilk linke bakabilirsin. Ayrıca, Yazılım bölümünde de bununla ilgili detaylı bir konu var. Topic başlığı "DivXlere altyazı ekleme" gibi bir şeydi...

Kolay gelsin

• dvix de kullanılabilir bir teknoloji o kadar da karalamamak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemo2323

dvix de kullanılabilir bir teknoloji o kadar da karalamamak lazım...

Kesinlikle
  • quote:

Orjinalden alıntı: hara

bulent35220
    Binbaşı

öyle mi?

Anlatamadım herhalde, elimde 32" hdready tv var, dvi çıkışlı bilgisayar, ss2 uydu kartı, yeni nesil xbox360 hdtv li oyun destekli var (şuanbozuk)
    var. Ben görüntünün kötülüğünden bahsetmedim, canlı canlı yayınları gözüyle görmüş biri olarak!

benim anlatmak istediğim, böyle bir format ile biraz oynanarak daha az boyutta sıkıştırılmış olarak el geçirilebileceği idi.

Ama sayın dostlar teknoloji satıcılarının ortağı ve savunucusu olarak, sıkıştırmanın bir çözüm getiremeyeceği üzerinde hemfikirler,

Divx çıkmadan önce bu dostlara deseydikki bir dvd film tek bir cd ye sığar, fizik kuralları ile bize bu işin mümkünatsız olduğunu-tabii bilgi sahibi olupta fikir sahibi ldukları için- ispatlarlardı.

Adamlar teknoloji satmak için aslında çok kolay olan bir yolu -daha başka sıkıştırma yöntemi ile yapılacak olan şeyleri- hd md ayakları ile bize kakalıyorlar,

Bu teknolojinin çıkış yollarından biride, uydutv lerin, sanki film oynatıcı gibi, istediğiniz dakika film seyretmek, film seyrederken yanında bir sürü bilgi işlemekti. Yani teknolojinin adı DVB, dijital video brodkasting ti. yani oda, bilgi sahibi insanlar için yazıyorum, sayısalbilgi görüntü ve yayıncılık, MPEG4 te yapılacak daha dünya kadar şey var, bu h64 müdür nedir bu format daha görüntüyü nasıl taşıyacak ki yanında bilgi neyim taşısın,

Ben bu konuda genaralim, yanlış fikirlerimi beyan etmesem genaralim sen nasılböyle yüksekten laf atabilecektinki değil mi genaralim,

Haşmetmahap genaralim, ben bu konularda derin bir araştırma içindeyim genaralim,, şimdilik yazıma son veriyorum genaralim,, başta bilgi sahibi olmak için genaralim,
    genaralim,
    genaralim,
    genaralim,

öncelikle bu mesajı okuduğumda çok şey yazmayı istedim ama
    üslübun beni yazmaktan soğuttu
    "forumun amacı bilgi sahibi omak için söz sahibi olmak değil mi? "
    bu cümlene katılıyorum ama dediğim gibi böyle saldırgan tavırlarla değil
    o yüzden sana ve bana ayrı kulvarlarda hoşça bilgi paylaşımları diliyorum

• Valla arkadaşın Avermedia digital tv kartı var. Bir deneme yapalım dedik, 1 dakikalık normal yayını mpeg2 formatında kayıt yapınca boyut 40-45 MB oldu. Hd forum kanalından 1 dakikalık mpeg2 formatında kayıt yapıncada boyut 125 MB oldu. HD yayının görüntü kalitesinin ne olduğunu anlayın artık!
  • Yuh be amma kötü çıkış yapmışım, haklısın ve senden özür diliyorum, çok sıkıntılı bir dönemimde yazmış olsam gerek bu yazıyı,

p a r d o n

quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

quote:

Orjinalden alıntı: hara

bulent35220
    Binbaşı

öyle mi?

genaralim,
    genaralim,
    genaralim,

öncelikle bu mesajı okuduğumda çok şey yazmayı istedim ama
    üslübun beni yazmaktan soğuttu
    "forumun amacı bilgi sahibi omak için söz sahibi olmak değil mi? "
    bu cümlene katılıyorum ama dediğim gibi böyle saldırgan tavırlarla değil
    o yüzden sana ve bana ayrı kulvarlarda hoşça bilgi paylaşımları diliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

güzel söz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.