< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 2 Ekim 2020; 0:13:51 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 2 Ekim 2020; 0:13:51 > |
Arkadaşlar okuduğunuz bölümde veya çalıştığınız işte en iyisi olmaya çalışın. Zaten para arkanızdan gelecektir. Unutmayın insanları okudukları bölümler değil çalışma azimleri ve hayalleri iyi yerlere getirir. Başarılı insanların en büyük prensiplerinden biri para kazanmayı asla hedef haline getirmemiş olmalarıdır. Para, onlar hedeflerini gerçekleştirirken verilen emeğin karşılığından başka birşey değildir.
Edit: Meslek lisesinden mezun olursam uçak teknisyeni unvanıyla mezun oluyorum. 4000 TL maaşla istersem mezun olduktan sonra işe başlayabilirim. İşveren devlet kurumu sadece bizim lise bölümünü alıyor ve tek şart KPSS 60 puan almak. Ben neden peki gecelere kadar ODTÜ İktisat için kasıyorum? Durumu ve ailesi zorda olan insanlar için asla birşey diyemem onların emeği ve sorumluluklarına önümüzü ilikleriz. |
sözel ve eşit ağırlıkta iş garantisi olan meslek yok xd
|
Hocam birisi sizi kandırmış lise mezunu devlet memurunun başlangıç maaşı asla 4.000 TL olamaz.
|
Şu konuya yazılanların alayı yalan dolan, alacağınız para asgari ücret işte bunu siz de gayet iyi biliyorsunuz.
![]() |
Şaka mı bu konu? 70 binle alan, 100 binle alan bölümler nasıl o maaşı alıyor? Herkes o zaman o bölümü yazardı o bölüm o kadar düşük olmazdı. Akıl var mantık var... Tıp ve diş hariç diğerlerinin öyle maaş aldığını ben hiç görmedim.
|
Tıp okuduğunuz için diğer meslekleri kötüleme hakkına sahip olmuyorsunuz hocam. Ayrıca doktor olupta 5 bin alan bende görmedim tepki olmasın diye az yazdım yükseltirim şimdi. Lisans hemşire ve ebeler 3.300 TLnin üstünde maaş alırlar kesin ve nettir. Eczacı devlette 4.300 TL en az maaş alır kesindir. Ayrıca Doktorlar gibi eczacılarda kurayla atanır. İTÜden değil KTÜden bile mezun olsanız iş garantisi vardır mezun olduğunuzda 3.kaptan olarak çalışmaya başlarsınız 2.000 Dolar başlangıç maaşıdır. Denizcilikte maaşlar dolar kuru üzerinde verilir.
Veterinerlik devlette yine aynı şekilde bölgesine göre değişiklik göstererek ortalama 4.300 TL ile başlar. Mühendis lafınada gelecek olursak mühendislik ülkemizde bitti kesin ama devam ettiren fazla üniversite yok onları belirttim ilk 25kdaki üniversiteler diye oradan mezun olan kişi en az 3 bin ile başlar tabi ODTÜ gibi yerden mezun olan adam 5 binle de başlar kuruma ve kişiye bağlıdır. "Doktorlar İnsanları Kurtarır, Mühendisler İnsanlığı Kurtarır" Ben burada gerçekleri konuşuyorum hocam hepsinin tek tek belgeside var boşuna kendinizi yüceltip diğerlerini küçük görmeyin. |
Öncelikli hedefimiz mühendisleri yurt dışına kaçırmamak olmalı odtuye ituye yüklu yatırımlar yapılmalı, muhendislige de taban puanı gelmeli, muhendisler birlik olup komik başlangıç ücretlerini kabul etmezse parasından dolayı tıp yazan birçok kapasiteli öğrenci mühendisliğe kayar devlet de gereken desteği verirse savunmada üretimde ilerleme kaydederiz refah seviyemiz artar.
Tabi bunlar olurken doktora şiddet bitirilmeli çalışma şartları iyileştirilmeli ki sağlık olmayan yerde refah olmaz. Konuyla alakasız oldu biraz farkındayım asıl temam mühendis maaşlarıydı.. |
Arkadaşlar merhaba, birçoğunuzun benden küçük, gelecek kaygısı içinde olan gençler olduğunuzu varsayarak birkaç şey söylemek istiyorum.
Para tabii ki önemli, fakat kişisel fikrim sizi mutlu edecek bir işle uğraşmanız. Şu an anadolu'da bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Hemen hemen on yıldır elektrik-elektronik mühendisliği bölümü mezunuyum. Kaba tabirle üniversitede inek bir öğrenciydim. Hatta çift anadal da yaptım, makine mühendisliğine. Özel sektörde de çalıştım, ama hep birşeyler eksikti benim için. İş beni tam manasıyla tatmin etmiyordu. Sonra baktım benim ilacım akademi. Ben devamlı okuyan, öğrenmeyi seven birisiydim. Şu an çok fazla kazanmasamda yaptığım işten gayet memnunum. Size de verebileceğim tavsiye, seveceğiniz işi yapın. Hepinize iyi günler dilerim. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 31 Ocak 2018; 19:49:35 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 31 Ocak 2018; 19:51:16 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|