Şimdi Ara

Hemen İş Bulabileceğiniz İşler ve Maaşları -Ciddi- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
245
Cevap
12
Favori
32.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eşit ağırlıkçılar devletin en iyi yerlerinde çalışabiliyorlar. Kim bilir iyi bir avukat kaç para maaş alıyordur. PDR olup devlete atanan iyi bir maaşla başlar. Kaymakam,hakim,savcı gibi üst statülere de ulaşabiliyorsunuz.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef sandıgınız kadar kolay değil. Devlete girmek çoğu eşit ağırlıkçılar için hayal . Çok torpil dönüyor o en iyi yerleri dediğiniz yerler için . Kadro olmuyor veya az oluyor. Mezun sayısı ve devlete alınacak kişi sayısına bakılınca zaten görürsünüz gerçeği . TM de hukuk dahil çoğu bölümün önü kapanıyor . Devlette calısmak şimdi cok cok zor hele ki 3-4 yıl sonra imkansız hale gelecek. Eşit ağırlık bölümlerinin mezunlarının çoğu işsiz. Tabi ki çoğu boş beleş tipler. Sayısalda çok iyi değil ama eşit ağırlıktan daha iyi.

Pdr mezunları yıllar önce komik puanlarla güzel güzel atanıyolardı. Hal böyle olunca millet yıllarca bu bölüme yığılmaya basladı . Bi sürü pdr bölümü acıldı. Zamanla da eski heybetini kaybetti.Aynı sekılde 4-5 yıl sonra oda tıkanacak gerçi şimdide pek iyi değil. Şimdi ki durumu ben değil siz bakın internetten şaşırırsınız.

• Aykut Baba kullanıcısına yanıt
    Neden iktisat hocam?Bilim olarak ilginizi çekiyor mu?Odtü iktisat olmasının özel bir sebebi var mı?Bende de iktisat isteği Refet Gürkaynak hocanın bazı derslerini ve konuşmalarını dinledikten sonra oldu.Öncelikle hedef bilkent iktisat ama odtü iktisatta olsa olur.
  • Öncelikli hedefimiz mühendisleri yurt dışına kaçırmamak olmalı odtuye ituye yüklu yatırımlar yapılmalı, muhendislige de taban puanı gelmeli, muhendisler birlik olup komik başlangıç ücretlerini kabul etmezse parasından dolayı tıp yazan birçok kapasiteli öğrenci mühendisliğe kayar devlet de gereken desteği verirse savunmada üretimde ilerleme kaydederiz refah seviyemiz artar.

Tabi bunlar olurken doktora şiddet bitirilmeli çalışma şartları iyileştirilmeli ki sağlık olmayan yerde refah olmaz.

Konuyla alakasız oldu biraz farkındayım asıl temam mühendis maaşlarıydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzdaripstudent -- 31 Ocak 2018; 23:48:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp haric gerisi dogru degil. ODTU bilkent mezunu bir muhendise 3000 tl ile bulunan is is degildir.

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Hocam ben en az dedim tabii ki ODTÜ mezunu adam bu fiyata başlamıyor. Mezun sayfasından da bakın. Zaten devlete tercih etme oranı %1-2 civarı adamlar 5 bin tl devletteki maaşı kabul etmiyorsa kim bilir ne kadar alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thmyrk

Neden iktisat hocam?Bilim olarak ilginizi çekiyor mu?Odtü iktisat olmasının özel bir sebebi var mı?Bende de iktisat isteği Refet Gürkaynak hocanın bazı derslerini ve konuşmalarını dinledikten sonra oldu.Öncelikle hedef bilkent iktisat ama odtü iktisatta olsa olur.

Hocam aslında benim iktisattan ziyade ilgim para politikaları ve borsa analizi gibi konular. Bu konularda iktisat ile ilgili olduğu için bölümü o yüzden okumak istiyorum. Bu arada evet Refet Hocayı bende dinlemiştim, gayet etkiliydi. Taner Berksoy hocayı size tavsiye ederim.
  • muzdaripstudent M kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke dedikleriniz olsa 70K sınırı olsa çok iyi olur adamlar 10 matematik netiyle mühendis oluyorlar böyle eğitim sistemimi olur. Sözelciler mühendis olabilecek seviyede artık. Bundan 10-15 yıl önce Mühendislik ve Tıp puanları yarışıyordu ikiside gözde mesleklerdi ama Mühendisliği bitirdiler. Devam ettiren okullarda ilk 30kdaki okullar işte.
  • Çok fazla genelleme yapmışsın hocam.Eczacılar direkt devlete atanamazlar.Kura ile atanırlar.O da şansına kalmış.Diş hekimleri direkt devlete atanamazlar.Kura var aynı şekilde.Perfüzyonist dediğin 2 yıllık sağlık bölümü sanırım.Döner sermaye ile alacakları 3500 ü geçmez/geçemez.

Sağlık bölümlerinde ancak nöbet tutan branşlar 3500 ün üzerini görebilir.Hemşire,att gibi.

Bende ekleme yapayım.Meteoroloji mühendisliği okursanız kpss ye hiç kasmadan atanıp arkadaşın bahsettiği maaşı alabilirsiniz.

• Aykut Baba kullanıcısına yanıt
    Taner hocaya şimdi baktım daha önce bloombergte dinlemiştim.Çalışmalar nasıl gidiyor memnun musun hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thmyrk

Taner hocaya şimdi baktım daha önce bloombergte dinlemiştim.Çalışmalar nasıl gidiyor memnun musun hocam?

TYT
    Türkçe 35/5
    Sosyal 18/2
    Fen 15/5
    Mat 11-15 arası
    AYT
    Tarih coğrafya edebiyat daha başlamadım ama çoğu konuyu biliyorum %60 diyelim.
    Mat 2 logaritma limit var sadece.

Sınava kalmış 5 ay. Çok zor. Aşık Mahzuni'nin dediği gibi; Bilmem ağlasam mı, ağlamasam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut Baba -- 1 Şubat 2018; 2:40:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamallık. Direk istediğiniz gün başlarsınız günlük 50-100 arası kazanırsınız. Bel ve çeşitli kas ağrıları muhtemel. Sigorta yok.

• Psikoloji ve Hukuk var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Koliba Rha

Tıp 5. sınıf öğrencisiyim. Fakültemin 5 tane hastanesi var, sürüyle doktor hemşire falan filan biliyorum.
    5 bin alan doktor ne duydum ne gördüm. Bizim hastanede en az alan kişi 6.5-7 bin alıyor.
    Hemşireler ve ebeler 2 bin alır.
    Eczacının iş garantisi yoktur sağlam bir işi yoksa da öyle maaş alamaz.
    Mühendise ise hiç girmiyorum nerede duyulmuş yeni mezun mühendisin o kadar maaş aldığı??
    İTÜ Kaptanlık 75 bin ile alıyor, İTÜ'yü okuyan işsiz kalıyorken çıkan direkt 7 bin alıyor demişsiniz.
    Veterinerlin o maaşı alması için 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Yeni mezun veterinere kim vermiş o parayı?

Üzgünüm ama gerçekler bunlar gençler. ABD, Japonya değiliz biz Türkiyeyiz bu gerçeği unutmayın. Keşke o ülkeler gibi olsak keşke herkes daha çok kazansa. Ama internetteki bu spekülasyona da hastayım. doktorun maaşını az diğer her şeyin maaşını çok gösteriyorlar.

Aynen hocam internete baksak doktorlar 4 bin 5 bin alıyor, gerçekte ne duydum ne gördüm öyle bir şey. Benim kuzen yeni mezun o 8 bin alıyor. nerede bu 4-5 bin alan doktorlar yahu

• PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Hocam perfüzyonist dediğim 4 yıllık lisans mezunu veya yüksek lisans yapmış kişilerdir. Dediğiniz 2 yıllık bölümü devlet almıyor. Yılda 5,6 kere ortalama kura yapılıyor tek tercih yapıp İstanbul yazarsanız atanmazsınız kura ile atanamayan kişi görmedim. Eğer atanamıyorsa sistemde değil onda sorun vardır. Farkettiyseniz ilk yılınızda dedim. Ayrıca doktorlarda kura ile atanıyor onları niye belirtmediniz.

Att lise mezunudur, benim bahsettiğim hemşire ise lisans mezunudur. Bir şey bilmeden konuşmak kolay hocam.
  • Tıp okuduğunuz için diğer meslekleri kötüleme hakkına sahip olmuyorsunuz hocam. Ayrıca doktor olupta 5 bin alan bende görmedim tepki olmasın diye az yazdım yükseltirim şimdi. Lisans hemşire ve ebeler 3.300 TLnin üstünde maaş alırlar kesin ve nettir. Eczacı devlette 4.300 TL en az maaş alır kesindir. Ayrıca Doktorlar gibi eczacılarda kurayla atanır. İTÜden değil KTÜden bile mezun olsanız iş garantisi vardır mezun olduğunuzda 3.kaptan olarak çalışmaya başlarsınız 2.000 Dolar başlangıç maaşıdır. Denizcilikte maaşlar dolar kuru üzerinde verilir.

Veterinerlik devlette yine aynı şekilde bölgesine göre değişiklik göstererek ortalama 4.300 TL ile başlar.

Mühendis lafınada gelecek olursak mühendislik ülkemizde bitti kesin ama devam ettiren fazla üniversite yok onları belirttim ilk 25kdaki üniversiteler diye oradan mezun olan kişi en az 3 bin ile başlar tabi ODTÜ gibi yerden mezun olan adam 5 binle de başlar kuruma ve kişiye bağlıdır. "Doktorlar İnsanları Kurtarır, Mühendisler İnsanlığı Kurtarır"

Ben burada gerçekleri konuşuyorum hocam hepsinin tek tek belgeside var boşuna kendinizi yüceltip diğerlerini küçük görmeyin.

• Şaka mı bu konu? 70 binle alan, 100 binle alan bölümler nasıl o maaşı alıyor? Herkes o zaman o bölümü yazardı o bölüm o kadar düşük olmazdı. Akıl var mantık var... Tıp ve diş hariç diğerlerinin öyle maaş aldığını ben hiç görmedim.
  • Hocam tekrardan belirtiğim hepsi devlet kadrosunda çalışanların maaşıdır. Hepsininde tek tek maaş bodrosunu buraya getirebilirim. Denizcilik işi için gerek yok çünkü denizcilikte maaşlar hep yüksektir birazcık araştırsanız görürsünüz zaten. Mezun olup yarısı işsiz diyorsunuz kura ile atanamadıysa yani bariz onlarda sorun var demekki. EUS sınavına girip Uzman Eczacı olmak bile mümkün artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Hocam ben en az dedim tabii ki ODTÜ mezunu adam bu fiyata başlamıyor. Mezun sayfasından da bakın. Zaten devlete tercih etme oranı %1-2 civarı adamlar 5 bin tl devletteki maaşı kabul etmiyorsa kim bilir ne kadar alıyorlar.

Kimse ODTU mezunu diye sıraya girmiyo emin ol. Cok ustun yeteneklere vs sahip degilsen yani o frimanin spesifik bi isini senden baska yapabilecek cok az insan yoksa ilk ise giriste ODTU mezunu olman illaki bir avantaj ama sana bi maas katkisi olmayacaktir.

is bulma durumu suan icin tam bi state of nature durumu. Kimse ODTU luymusun, Bilkentliymisin, Bogaziciliymisin die bakmaz. Seni sinava alir, mulakata alir, yurtdisi tecrubene bakar en sonda diksyonuna, tipine, uyumluluguna bakarlar kararlarini verirler. Bu karar asamasinda sen odtu mezunuysan sadece 1 puan onde baslayabilirsin belirli sartlari sagladiysan. Onun disinda odtu mezunu olman sana daha iyi bir bilgi birikimine sahip olman ve kendine ozguvenin olmasi disinda bi bk katmaz.

Benim ilk ise kabul aldigim sirket turkiyenin en buyuk bir kac finans kurulusundan birisiydi. Marmara mezunu doldurmuslar iceriye, cankaya mezunlari mi dersin, ODTU, Bilkent, Koc, sabancı, bogazici gibi top universiteden gelenler sirkette acik ara azinliktaydilar.

Baska bi sirkettin en ust maasla baslanan mufettislik departmaninda 40 kisi arasinda ingilizce yeterlilik alabilen sadece 2 kisi oldugunu biliyorum mesela. Sen dusun kac kisi var bu yukarida sayilan universitelerden mezun bu sirkette calisan.

Yani dicem o ki, memlekette liyakat kalmadı veya çok nadir ve cok iyi kendini gelistirdiysen, 100 binde 1 isen secilebilir hale gelindi. Her yerde torpil donuyu. Kimse liyakata, yetenege ve donanima bakmiyo. Zekaya bile bakmiyolar artik.

Bununda tabiki nedeni memlekette 200 e yakin okulun yalnizca 10 tanesinin kayda deger standartlarda egitim vermesi, bi 20 tanesininde kabul edilebilir sekilde vermesi ve diger okulalrdan gereksiz yere ogrencilerin mezun olmasi ve bu artik mezunlarin bu ulkede ragbet gormesidir.

• Demacia kullanıcısına yanıt
    Söz konusu kaptanlığı bahsediyorsanız o iş o kadar kolay değil. 6 ay uzun sefere gidiyorsunuz okyanuslarda 2 hafta boyunca sefer yapıyorsunuz. Denizcilikte vasıfsız bir eleman 4.000 TL maaş alıyor zaten. Ama kurulu bir düzeniniz olmuyor. Aynı şekilde gemi makineleri işletme mühendiside aynı maaşı alıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.