Şimdi Ara

Herşeyi kafaya takmak ve çok düşünmek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
12.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar her şeyi kafaya takmamaya çalışın bütün hastalıkların sebebidir stres üzüntü ben kendimden biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: h57sg

Öncelikle kendimi bildim bileli bununla karşı karşıyayım. Yaşadığım herşeyi kafaya takıyorum örnek vermek gerekirse sokakta birisine yanlışlıkla çarpsam bütün gün acaba şuan içinden ne diyordur o an ne düşünmüştür falan diye düşünüyorum.

Sadece geçmiş değil geleceği de çok kafama takıyorum. 2 hafta sonraki sunumumu bile "ya yapamazsam, birisi bi soru sorur cevap veremezsem ne olur" diye düşünüyorum. Otobüs durağa yaklaştığında yerimden kalkacağım yanımdaki uyuyorsa ne "desem şimdi pardonla mı başlayayım direk geçebilir miyim mi diyeyim?" diye aklımda sürekli.

Bu yüzden hep gerginim ve bunu üzerimden atamıyorum. Bana bağlı olduğunu biliyorum ama örneğin düşünmemeye çalıştığımda yarın yapacağım işler de aklımdan gidiyor, unutuyorum.
    Bunu yaşayan sadece ben miyim? Ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Hocam kesinlikle "İyi Hissetmek" adlı kitabı okumalısın, yazarı Dr. David Burns. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Geç oldu ama yine de arkadaşlara fikir olması açısından paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 6 aydır psikolog ve psikiyatrist ile görüşüyorum. Psikologun çok bi faydası olmasa da psikiyatristin faydasını gördüm.
    5 aydır da önerdiği ilacı kullanıyorum az dozda, ve cidden büyük bi fark var.

Eskiden çok düşündüğüm şeyleri artık amaan ne olcak diye düşünmüyorum, daha rahat konuşuyorum düşüncelerimi daha rahat ifade ediyorum.

Ama yan etkileri de var tabiki ilaç her ne kadar düşünmeni engellese de seni duygusuz bir insan yapıyor. Tabi bu bana göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir bunlar.
    Evet hiçbişey düşünmüyorum ama hayatım okuldan eve gelip uyuyup sabah yine okula gitmekle geçiyor yani binevi beyni uyuşturuyor
    Şuan için memnunum fakat dediğim yan etkiler devam ederse bende doktoruma danışarak bırakmayı düşünüyorum.

• h57sg H kullanıcısına yanıt
    dostum yapılan onca bilimsel terimlerden, yaptığın psikiyatrist görüşmelerinden sonra çok basit kaçıcak ama. sokakta çarptığın adam 2 dk sonra seni bir daha düşünmüyor. ve ya senin otobüste yanında uyuyan amcaya 'müsait bir yerde inecek var' desen bile bunlar ilerde hatırlayıp güleceğin anılardan daha fazlası olmayacak. senin gibi olan milyonlarca insan var. kendin de sorun arama. bu doğal bir şey. gereksiz fazla empati yapıyorsun. sen herşeyi çok düşünmüyorsun, karşı tarafı çok düşünüyorsun. sunum yaparken altına sıçan insanlar var senin iki kelimeyi yanlış hecelemen ve ya soruya cevap verememen komik duruma düşürmez seni. fazla mükemmelliyetçi olmaya gerek yok. ve senin o ilaçlara gerçekten ihtiyacın yok. ha denemekten zarar gelmez/gelmedi tabi. ama gücünü ilaçlardan almakla kendinden almak arasın da fark var. ve dediğin gibi uyuşturuyor seni. senin uyanık olman lazım. bir kere yaşıyoruz. ve elinde kaybedecek hiç bir şeyin yok. tabi bunlar benim düşüncelerim.

• Yazmaya başla.Yazmak düşünmekten daha güçlüdür,daha iyi çözersin kafandaki problemleri.
  • hærun H kullanıcısına yanıt
    Alkışladım seni İste geleceginin geçmişinin mazisi hep böyle şeylerdi degilmi. Dert yanmayı bıtak ayaga kalk yasını bekle başkası olmaya çalışma bile. Eskıden bı salaklık yapmadıgım ıcın ınsanlardan utanırdım. Dogru degıl bu derdım. Psikilojim 0 hislerim berbat. birbirine girik hissizlik var mesela bende ama yaşadıgıma sasırıyorm. dusuncelerın agrır fazla dusunursen. Ne fobıler var neler neler. Ben yonumu bulamadım ama dedigini yapmaya calıs bu arkadasın enerjini geniş ver sanki aga paşa gibiymişsin gibi.. Beynıne hukum sansı ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadakat16 -- 2 Ocak 2015; 8:47:01 >
  • Aynı dozda mıdır bilemem ama benzer sorunlar bende de vardı... Zamanla karakterimi değiştirmeden onu kontrollü bir şekilde kullanmayı öğrendim. Mesela nedendir bilmiyorum; çok ayrıntılı, çok detaylı planlar yapmam gereken işler yaptığım zaman günlük hayattaki bütün o takıntılarım kayboluyor.. Beynimin işleyiş tarzı bu sanırım...:D Ayrıca bir diğer ihtimal; insanlarla fazla konuşmamaktan, içini dökmemekten ve düşünce alışverişinde bulunmamaktan kaynaklanıyor olabilir.. Bunun için de kendimden bildiğim kadarıyla yazmanı öneririm. Eklemeden, yorumlamadan, aklına gelen bütün o takıntılı düşünceleri kağıda dök, kusmuş gibi rahatlıyorsun..
  • çare paxera 20 mg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

Yazmaya başla.Yazmak düşünmekten daha güçlüdür,daha iyi çözersin kafandaki problemleri.

Evet yazmayı bende önerebilirim. Yazamasanız bile alın bi kağıdı karalayın birşeyler en azından kafanızdaki düşünceleri atmak için. Yardımcı oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.