Şimdi Ara

hiç değilse yerli montaj otomobillerde ötv kalkmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amaç yerli üretimi teşvik etmek olsaydı olurdu ama herkes biliyor ki amaç bu değil.
  • ne gerek var ... neden düşürsün vergiyi... sanki araçlar satılmıyor da
  • Konunun farklı bir yere kaymasını istemiyorum ancak kredi hususunda deneyimli birisi olarak (maalesef)...

Olay bana göre arz ve talep meselesi değil, buyrun, yumurta... Yumurtanın kolisi 17 lira diyor bir forumdaş, Denizli gibi yerde... Efendim üretici de diyormuş ki, ihracat arttı da ondan...

İhracatın artması güzel, sevindirici haber ancak ihracat yapılıyor diye ülkedeki fiyatların artması ve hele ki savunmak nasıl bir anlayıştır? Eğer, bizim ülkemizde ihracat yapılıyor diye, talep arttı diye fiyatlar yükseliyorsa, o wakit Alamanya'da, Fransa'da, İtalya'da araç fiyatlarının tavana vurması gerekiyor. Ne de olsa adamlar ürettiklerinden çok daha fazla hacimde ihracat yapıyorlar. Bir de üzerine Türkiye'deki satış adetlerinden fazla satış adetleri olduğunu da ekledik mi, demek ki Avrupa ülkelerinde insanlar (yine belirtiyorum onların dürüst olduklarını iddia etmiyor ya da zannetmiyorum) enflasyondan başlarını kaldıramaz olmuşlar da bizler refah içerisindeyiz.

Sözün özü, ülkemizdeki mesele arz-talebin de ötesinde bir şey demek ki. Böyle düşünmüyordum, ancak yumurta örneği bana bunu düşündürdü. Araç fiyatları, her nasıl oluyorsa kendi ülkemizde üretilen araçlara bile Avrupa kalitesinde ulaşamıyoruz, o donanımla ulaşamıyoruz ve devlet bunun tek sorumlusu değil.

Yine aynı noktaya döneceğim, başa...Ciddi anlamda ahlak sorunları olan insanlar var ve bu insanlar, sayıları az-çok bilmiyorum, bunun analiz edecek yerde değilim. Bu insanlar git gide ekonomik anlamda hayatı zora sokmaktan ve bundan dolayı da birbirimiz suçlamaktan başka bir şey yapmıyoruz. Araba fiyatları yükseliyor "Almasa fiyatlar düşecek" diyoruz; e peki yumurta, ayakkabı, yeme-içme... Birbirimize giriyoruz, oysa bu duruma sebep olanların işine geliyor sanki bu durum. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bugün aldın kârdasın, yarın aldın zarardasın. İşte tam da bu sebeple, 2013 yılında tamamını kredi ile aldığım aracın liste fiyatı o zaman için 58.000 liraydı; bugün 90 bin lira... O gün para biriktirip de alayım desem bugün hâla araçsız kalacaktım. 2. el mi? Sağ olsun ahlaksızlardan iyi bir kazık yedik; yoğurdu üfleyerek yemeyi öğrendik.

Daha çok uzar gider; sözün özü bizim memlekette olay arz-talep dengesizliği değil bence, ahlak yoksunluğu bu durumlara sebep olan.

• Her yıl artan kredi kartı borçluları ve icralık vatandaş sayısı zaten belli. Bu platformda bir kaç kez yazdım. 2017 yılına elzem olmayan borçla girmeyiniz. Konut fiyatları dahi geri düşüş trendine girdi yıllar sonra. Şu an ekonomide ciddi sıcak para sorunu var. Lale devri sona erdi.

Yakın gelecekte etkilerinin daha ciddi şekilde görüleceğini tahmin ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaştan alınan vergiyle devlet kar etmez. Benim cebimdeki parayı alır, sana verir, sendekini alır başkasına verir. Ekonomi büyümez. Ancak yabancı ülkelere ihracat yapılarak, onların parasını kendi ekonomimize katarak büyütürüz ekonomimizi. Yoksa avrupa ülkelerinin yada japonyanın çok umrunda devletin araç bedeli kadar vergi almaları. Onlar bizden aldıkları paraya bakıyorlar
  • hiç değilse yerli montaj otomobillerde ötv kalkmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Konunun farklı bir yere kaymasını istemiyorum ancak kredi hususunda deneyimli birisi olarak (maalesef)...

Olay bana göre arz ve talep meselesi değil, buyrun, yumurta... Yumurtanın kolisi 17 lira diyor bir forumdaş, Denizli gibi yerde... Efendim üretici de diyormuş ki, ihracat arttı da ondan...

İhracatın artması güzel, sevindirici haber ancak ihracat yapılıyor diye ülkedeki fiyatların artması ve hele ki savunmak nasıl bir anlayıştır? Eğer, bizim ülkemizde ihracat yapılıyor diye, talep arttı diye fiyatlar yükseliyorsa, o wakit Alamanya'da, Fransa'da, İtalya'da araç fiyatlarının tavana vurması gerekiyor. Ne de olsa adamlar ürettiklerinden çok daha fazla hacimde ihracat yapıyorlar. Bir de üzerine Türkiye'deki satış adetlerinden fazla satış adetleri olduğunu da ekledik mi, demek ki Avrupa ülkelerinde insanlar (yine belirtiyorum onların dürüst olduklarını iddia etmiyor ya da zannetmiyorum) enflasyondan başlarını kaldıramaz olmuşlar da bizler refah içerisindeyiz.

Sözün özü, ülkemizdeki mesele arz-talebin de ötesinde bir şey demek ki. Böyle düşünmüyordum, ancak yumurta örneği bana bunu düşündürdü. Araç fiyatları, her nasıl oluyorsa kendi ülkemizde üretilen araçlara bile Avrupa kalitesinde ulaşamıyoruz, o donanımla ulaşamıyoruz ve devlet bunun tek sorumlusu değil.

Yine aynı noktaya döneceğim, başa...Ciddi anlamda ahlak sorunları olan insanlar var ve bu insanlar, sayıları az-çok bilmiyorum, bunun analiz edecek yerde değilim. Bu insanlar git gide ekonomik anlamda hayatı zora sokmaktan ve bundan dolayı da birbirimiz suçlamaktan başka bir şey yapmıyoruz. Araba fiyatları yükseliyor "Almasa fiyatlar düşecek" diyoruz; e peki yumurta, ayakkabı, yeme-içme... Birbirimize giriyoruz, oysa bu duruma sebep olanların işine geliyor sanki bu durum. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bugün aldın kârdasın, yarın aldın zarardasın. İşte tam da bu sebeple, 2013 yılında tamamını kredi ile aldığım aracın liste fiyatı o zaman için 58.000 liraydı; bugün 90 bin lira... O gün para biriktirip de alayım desem bugün hâla araçsız kalacaktım. 2. el mi? Sağ olsun ahlaksızlardan iyi bir kazık yedik; yoğurdu üfleyerek yemeyi öğrendik.

Daha çok uzar gider; sözün özü bizim memlekette olay arz-talep dengesizliği değil bence, ahlak yoksunluğu bu durumlara sebep olan.

Ahlak yoksunluğu zaten en büyük problemlerden biri. Keza onu saygısızlık izliyor. Sıfır km arac alıp, aldığı fiyatın üstüne bir hafta sonra ilana koyandan tut, heryeriyle oynanmış aracı hatasız diye satmaya calisiyor insanımız. Konu dışına kayıyoruz o yüzden ben burada noktalıyorum. Keyifli forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EVet evet, yoksa konuyu buradan aldık mı yürüyüp gideceğiz, keyifli bir sohbet oldu, görüşmek üzre.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.