Şimdi Ara

Hız aşırtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Herkese hayırlı bayramlar. Hemen konuya gireceğim.Yaklaşık bir ay önce Amerika'dan yeni bir sistem topladım. Bütün sistemimi yazmayacağım ama isteyen olursa yazarım. İşlemci olarak i7 4790k, ekran kartı olarak ise Titan X aldım. Titan X almamın nedeni Amerika'da bulunduğum süre içerisinde 980 Ti'nin stoğa gelmemiş olmasıdır. Sistemi aldıktan sonra Dying Light, The Witcher 3, Gta 5 ve Borderlands 2 gibi oyunlarda denedim. Ama pek beklediğim gibi değerler alamadım çünkü hedefim 60fps idi. Bende hız aşırtma yapmaya karar verdim. Ekran kartına voltaj vermeden hız aşırtma yaptım. Core clock'a +200, memory clock'a +400 verdim. İlk deneyişimde 353.30 numaralı sürücüyü kullandım ve oyunları denemeye başladım. Dying Light 1080p ultra ayarlarda en düşük 85 fps gördüm. Ortalama 110 fps idi. Memnun kaldım. Sonra Borderlands 2'ye girdim. 1080p ultra ayarlarda 300 fps ile başladı oyun. Zaman geçtikçe fps 50'lere kadar düştü. Msi Afterburner'dan baktığımda gpu kullanımı 30%'lara kadar düşüyordu. Bende biraz araştırma yaptım ve bunun Nvidia'nın Physx efekti ile alakalı olduğunu öğrendim. Physx efektini kullandıkça fps düşüyordu. Oyunu deneyim etmiş arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum. Son olarak The Witcher 3 ve Gta 5'i denedim. The Witcher 3'de 1080p ultra ayarlarda en düşük 35 fps aldım. Sonra biraz araştırma yaptım. Ekran kartı Geralt'ın saçlarına dayanamıyormuş. Bende rendering.ini dosyasından saça uygulanan AA'yı x8'den x2'ye aldım. Artık en düşük 55 fps'ye düşüyor. Ortalama olarak oyun 75 fps'de geziniyor. 100fps ve üstüne çıktığıda olmuyor değil. Gta 5'de ise hangi ayarı düşürsem 60 fps'yı yakalayamadım. 60 fps'yi yakalama amacım monitörümün 144hz olması. 60 fps'nin altına düşünce akıcılık kayboluyor. Araştırma yaptım ve bunun son güncelleme ile alakalı olduğunu öğrendim. Zaten gpu kullanımı zaman zaman %50'nin altına düşüyordu. Sizce Titan X gibi bir kart için bu değerler normal mi? Bu arada The Witcher 3'de bazen 5 dakikada bir bazen ise 4 saatte bir çökme sorunu yaşadım. Google Chrome'da ise 20 dakikada bir çökme yaşadım. Çökmenin hız aşırtma yapmamla alakalı olduğunu düşünsemde Gta 5 ve Dying Light'da hiç çökme yaşamadım. Sürücüyle alakalı olduğunu düşündüm ve 353.06'nın temiz kurulumunu yaptım ve yine The Witcher 3 ve Google Chrome'da çökme yaşadım. Farklı hız aşırtma değerleri denedim ve yine çökme yaşadım. Sizce sorun neyle alakalı olabilir? Her türlü bilgiye ihtiyacım var. Yazı uzun oldu ama okuyup cevap verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çökme dediğin şeyler oc yapmadığın zamanda oluyo mu ?
  • Mertesacker123 M kullanıcısına yanıt
    Islemcide ve ekran kartinda oc olmadigi zaman cokme yasamiyorsan yaptigin oc buyik ihtimal stabil degildir

• Hız aşırtma yapmadığım zamanda da The Witcher 3'de çökme yaşadım. Farklı hız aşırtma değerleri denediğimde de çökme yaşadım. Ama çökmeyi sadece The Witcher 3 ve Google Chrome'da yaşadım. Gta 5 ve Dying Light gibi oyunlarda hiç çökme yaşamadım. Yani ya uygulamalarla ilgili bir sorun ya da sürücüyle alakalı bir durum diye düşünüyorum.

• Bende ilk başta yaptığım hız aşırtmanın stabil olmadığını düşündüm. Daha düşük değerler uyguladım. Ama yine aynı uygulamalarda çökme yaşadım. Ayrıca internetten baktığım kadarıyla Titan X'lerin neredeyse hepsi benim yaptığım hız aşırtmaya ulaşıyormuş. Yani yaptığım hız aşırtma değerleri çok yüksek değil. Uygulamalarla veya sürücüyle alakalı bir durum diye düşünüyorum.

• CSB
  • Galiba mesaj sayıma bakarak bu cevabı yazdın. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Hız aşırtma konusunda daha yeni olduğum için forumdan yardım istedim. Yardım etmeyeceksen mesaj atmana gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertesacker123 -- 20 Temmuz 2015; 14:47:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Hız düşüşü
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar tavsiye verebilecek olan yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Arkadaşlar tavsiye verebilecek olan yok mu?

Nvidianin son driveri sorunlu. Google'a nvidia hotfix driver yazip en yuksek versiyonlu olani indirip kur. Gtx970imdeki cokme tarzi sorunlarim cozulmustu bu sekilde.

• bende driver sorunu ile ilgili bi ara uğraşmıştım ondan olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Bu hotfix denen sürücüler Nvidia'nın resmi sürücüleri mi? Çünkü Geforce Experience'dan baktığımda en güncel sürüm olarak 353.30 gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertesacker123 -- 20 Temmuz 2015; 20:46:23 >
  • Bende sürücüyle alakalı diye düşünüyorum. Çünkü farklı hız aşırtma değerleri denemiş olmama rağmen çökme sorunundan kurtulamadım.

• Mertesacker123 M kullanıcısına yanıt
    Downclock yap dene bide

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Cevabınız için teşekkürler. Bu hotfix denen sürücüler Nvidia'nın resmi sürücüleri mi? Çünkü Geforce Experience'dan baktığımda en güncel sürüm olarak 353.30 gözüküyor.

Nvidia tarafindan yapiliyor. En son cikan surucudeki hatalari teker teker duzeltip yayinliyorlar. En sonunda ise WHQL denilen onayi basip tek pakette yeni driver hazirliyorlar. Hotfix bir nevi beta driver oluyor. Yukleyin yani korkacak bisey yok.

• Hocam tüm parçaları yazarmısınız buraya.

Psu kaç W ?

Oyunu titanx ile normal olarak açın en yüksek ayarlarda oynayın, oyundan atma vs. Oldu diyelim, ekran kartını çıkarıp işlemcinin dahili grafik arabiriminden açıp zorlayın, sonuçları buraya yazın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Denemekten zarar gelmez o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertesacker123 -- 21 Temmuz 2015; 11:52:51 >
  • Intel Core i7 4790k
    Asus Titan X
    Corsair Vengeance 16gb ddr3 ram
    Samsung 850 Evo 500gb x2
    Corsair H100i
    Cooler Master Haf X Full Tower
    Evga Supernova 1300w
    Gigabyte Z97x Gaming 3

Sistemimde herhangi bir yetersizlik sorunu olduğunu düşünmüyorum. Sorun büyük ihtimalle sürücüyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertesacker123 -- 21 Temmuz 2015; 12:03:14 >
  • İnternetten araştırdım ve bunun sürücüyle alakalı bir problem olduğunu öğrendim. İnsanlar ekran kartları stok halindeyken bile Google Chrome'da çökme sorunu yaşıyormuş ve çoğunluğun sorununu 350.12 numaralı sürücü çözmüş. Benim gibi çökme sorunu yaşıyorsanız bu çözümü denemekte yarar var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.