Şimdi Ara

HONDA Civic HB - VW GOLF ?????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tanergode

Benzin parası sıkıntın yoksa, LPG düşünmüyorsan ve düşündüğün HONDA CIVIC sedan değilse VOLKSWAGEN GOLF 1.6 FSI alabilirsin. Kalite olarak birbirini yarıştırmaya gerek yok. Markalar mainstream (herkese hitap eden yüksek üretim hacimli otomobiller) üretmektedir. Burada hangisinin diğerinden daha kaliteli olmasından ziyade hangisinin sana daha çok hitap ettiği önemli. LPG düşünüyorsan HONDA CIVIC, ama yere çok yakın (engin/basık) araç istemiyorum diyorsan da VOLKSWAGEN GOLF, ama performans olarak 1.6 FSI 115 HP belki beklentilerini tam olarak karşılamayabilir. HONDA CIVIC hatchback modeliymiş, şu anda fark ettim. Kilometresi de düşük. Bana göre ibre sanki biraz HONDA'ya doğru kayıyor, LPG takıp yıllarca sorunsuzca binebilirsin diye düşünüyorum. Ama yine de biraz duygusal olarak VOLKSWAGEN'in ülkemiz vergi sistemi nedeni ile motordan kaybettiğini ve 1.4 TSI olsaydı kesinlikle onu tercih edebileceğini belirtmek isterim. Herkes kesesini düşünmek zorunda. Bence HONDA + LPG = uzun yıllar binebilirsin.

Öncelikle yere yakın felan değildir araç bana yüksek geliyor diyebilirim. Ayrıca 2. elinin olmadığı da gerçek değildir sedanı gibi hb'nin de çok güzel 2. eli vardır. 24'e felan denk getirirsiniz keza ben 22.5'a aldım. Otomatik vitesli olurlar genelde baya sağlam şanzımanı vardır. İç mekan kalitesi konusunda golfün gerisinde kalır ama sorunsuzluk performans gibi etmenlerde golfün önündedir. LPG uygulanabilirliği vardır ama öyle bi girişimde bulunmadım hiç. Modifiye için parça yelpazesi de oldukça geniştir abisi type-r olduğu için Ayrıca sanılanın aksini iç mekanı oldukça geniştir.

Servis mevzusunda ise önerebileceğim özel servisler mevcut. İşlerinde de oldukça iyilerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 8 Mart 2009; 21:13:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bureda

Bütçeniz 27.000TL ve hala istediğiniz gibi bir araç bulamamışsınız.

Halbuki 2. el piyasası bu kadar kötü iken bunu kendi lehinize çevirebiliersiniz.

Bence başka markalara ve modellere de bakarak olasılıklarınızı arttırmanız menfaatinize olacaktır.

Kolay gelsin.

Mesela hangi marka ve modeller ,karar vermek çok zor ..özelliklede temiz araba bulmak zor....
  • Ben yaşı küçük Astra H yada A3 düşünün derim..

27.000 kriz döneminde iyi para bencede biraz daha araştırma yapın..
  • 27 bin çok fazla her iki araç içinde.
  • civic yeni kasa olsaydı ve bütçenizde 35000-40000 civarlarında olsaydı civic önerirdim.

bu ikisi arasından golf olurdu benim tercihim.
  • Kimse de civic'in km'sinden şüphelenmemiş. 2005 model 15000 de bi üçkağıt olmasın? Servis kayıtlarına bakın.

Civic'in o kasasına hiç ısınamadım, 3 kapılı sport(layt taypar) ve type-r çok güzel ama 5 kapılıyı beğenmiyorum, ortalıkta da çok fazla yok, ama sen beğeniyorsan önemli olan o, hatta o zaman ortalıkta fazla olmaması daha iyi bile gelir, ama satmak biraz daha sıkıntılı olur golf'e göre.
  • Arkadaşım vwde Fsı HataLı Mir Motordur HataLarı Vardır Bende Forever GoLfcüyüm ama Civic Demek istiyorum

• civic çok güzel araba fakat fazla yere yakınlığından hiç haz etmiyorum, diğer yönlerden diyecek pek bişey yok bance.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SoundCarMan

Arkadaşım vwde Fsı HataLı Mir Motordur HataLarı Vardır Bende Forever GoLfcüyüm ama Civic Demek istiyorum

Mühendisimiz konuştu.FSI hatalı bir motordur dedi,kalıbını bastı.BRAVOOOO.

Mantıklı açıklama olmadan,dayanağı olmayan "çamur atmaya" yönelik bir mesaj bu.

Hatalarını sayın da bilelim,merak ettim açıkçası.
  • Mesajıma cevap vermeni bekliyorum.Hataları sayacaksın.
  • Beklemeye devam ediyorum.En son 18:40'da foruma girmişsin,konuyu görmediğini varsayıyorum.

Şu "hatalı motoru" anlatmanızı bekliyorum.
  • Fiyat iki araç için de yüksek. 0 km mazda3 öneririm, her ikisinden de bence üstün bi araç ve fiyat avantajı var şu sıralar.

Bu ikisi arasından golfü öneririm, fsi direkt enjeksiyonlu motor olduğundan lpg uygulanamıyor bildiğim kadarıyla. Gaz pedalına hakim olursanız çok ekonomik, olamazsanız tam tersi olan bi motor. Ayrıca otomatik dediğinize göre tiptronic vites golften bahsediyorsunuz, yakıt tüketimini oldukça artırdığı söyleniyor. Ama kullanmadım bilmiyorum.

Honda ise motoru ve şanzımanı daha verimli ve sorunsuz, ancak konfor, iç mekan kalitesi, yol tutuş gibi kriterlerde geride kalır. Golf5 te bağımsız arka süspansiyon mevcut.
    Ayrıca hondanın bu modellerinin sedanları çok tutulmasına rağmen hb leri tam tersi tutulmadı. Bu da bi dezavantaj. 27bin sedanlara bile istenmiyor, bana fiyat oldukça yüksek geldi. Keza golfünkü de öyle.

Sonuç olarak ikisi arasında golfü seçerdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: n a v y_35

Fiyat iki araç için de yüksek. 0 km mazda3 öneririm, her ikisinden de bence üstün bi araç ve fiyat avantajı var şu sıralar.

Bu ikisi arasından golfü öneririm, fsi direkt enjeksiyonlu motor olduğundan lpg uygulanamıyor bildiğim kadarıyla. Gaz pedalına hakim olursanız çok ekonomik, olamazsanız tam tersi olan bi motor. Ayrıca otomatik dediğinize göre tiptronic vites golften bahsediyorsunuz, yakıt tüketimini oldukça artırdığı söyleniyor. Ama kullanmadım bilmiyorum.

Honda ise motoru ve şanzımanı daha verimli ve sorunsuz, ancak konfor, iç mekan kalitesi, yol tutuş gibi kriterlerde geride kalır. Golf5 te bağımsız arka süspansiyon mevcut.
    Ayrıca hondanın bu modellerinin sedanları çok tutulmasına rağmen hb leri tam tersi tutulmadı. Bu da bi dezavantaj. 27bin sedanlara bile istenmiyor, bana fiyat oldukça yüksek geldi. Keza golfünkü de öyle.

Sonuç olarak ikisi arasında golfü seçerdim.

FSI motorlara LPG uygulanabiliyor artık.Fakat benzin de tüketiyor aynı zamanda.Hatırlamıyorum ama belli bir hızın üstünde sadece benzin kullanıyormuş.Fiyatı 1100 Euro.LPG düşünenler FSI almasın derim.Yeni bir LPG sistemi,üretim aşamasında mutlaka test edilmiştir,ama ben yine de taktırmam.Zaten az yol yapıyorum.

FSI için güzel şeyler yazıyordu VW,Audi sitelerinde.Evet,direkt yanma odasına püskürttüğünden benzini,ekonomik diyebiliriz.Ama neye göre?Mesela 1.6 8V 102 HP'ye,Mondeo'nun,Vectra'nın,Insignia'nın,Laguna'nın benzinli 1.6 motoruna göre.Şehir içinde minimum yakıt tüketimi ile yer yer hız sabitleme sistemini devreye sokarak 8.8 lt/100 km.değerine ulaşmayı başardım.Bu 1.4 TSI 122 HP'ye göre 0.3 lt/100 km daha fazla tüketim demek.Fabrika verisine göre tabi,TSI'da da uğraşılırsa 7-7.5 lt/100 km.değeri görülebilir.

Fakat şehir içinde performanslı kullanarak yaptığım denemede,4000-5500 devir civarında vites değiştirdim.Ani hızlanmalar yaptım.Aracı sürmek daha keyifli oldu,ama yakıt tüketimi biraz ürkütücü oldu.

HONDA Civic HB - VW GOLF  ??????

Yani anlayacağınız,sportif kullanayım derseniz,FSI ocağınıza incir ağacı dikebilir

Fakat benim gibi sportif değil de ağır bir şekilde sürüyorsanız aracınızı FSI ekonomik denebilir.

Bu değerler manuel vitese aittir.Triptronikte tüketim ne kadar değişir bilemem.

• @SoundCarMan

Sanma ki farketmedim,foruma girdin,bu konuya da girdin(bu konudaki kullanıcılar kısmında nickini gördüm ne yazık ki),ama bir şey yazmadan çıktın.Herhalde dün hatalı olan motorun hatalarını bir anda (!) unuttun.

Ya da o kadar çok hata buldun ki,yazmaya üşendin.

Cevap beklemeye devam ediyorum,fakat anlaşılan cevap alamayacağım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 3 Nisan 2009; 22:39:07 >
  • tabıkı golf derım konfor ve donanım olarak ustun artı bu kasa hondaya gore fıyat cok yuksek geldı bana
  • Sanırım "yemedi".
  • Ben golf FSİ öneririm bir GOLF FSİ kullanıcısı olarak.Ayrıca bu FSİ motora nasıl laf atılıyor anlamıyorum.Çok sağlam ve performaslı bir motor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdor

Ben golf FSİ öneririm bir GOLF FSİ kullanıcısı olarak.Ayrıca bu FSİ motora nasıl laf atılıyor anlamıyorum.Çok sağlam ve performaslı bir motor.

Laf atanlar ortadan kayboluyor ama.Haksız yere karalıyorlar.Adam baktı artık VW'lerde FSI yok,hemen damgayı bastı "sorunlu" diye.Sorunlarını say deyince de ortadan kayboldu hemen.

Yazık.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.