< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu (242. sayfa)
-
-
@kir-pi hocam sizin tavsiyeniz üzere kombi alev boyunu kısmaya çalıştım (kombi maksimum güç ayarını 27kw den 14kw ye çektim), bizim çatı arasındaki serili cam yünü son tadilattan sonra darmaduman olmuş onu düzenledim, reglaj ayarını tekrar gözden geçirdim ve havalarında bir tık iyileşmesi neticesinde günlük 11-12 m3 tüketimden 7-8 m3 tüketime kadar ulaştım. Ancak evdeki ısı dalgalanması 1 derece civarında. Aşırı derecede rahatsız etmiyor ama bazı arkadaşlar ok gibi dümdüz grafikleri atınca insanın aklı kalıyor :)
-
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
T3R ile mi termometre aynı yerde ise o kadar dalgalanma olmamasi lazim, biraz daha bekleyin dalgalanma devam ediyorsa 3/1 den 6/1 e alin, 1/1 de bile 0.2 ila 0.3 dereceden daha fazla farketmiyor bende o da anlik bakildiginda goruluyor, mi yazilimi saatlik en yuksek sicakligi ve en dusuk sicakligi hafizaya aldigindan hafizadan gunluk cagrildiginda dumduz de gorebilirsiniz, gercek veri aylik bakildiginda daha rahat goruluyor, orada cunku gunluk en yuksek ve en dusuk kaydediliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kombinin eco modda olmasi termostat calismasini herhangi bi sekilde etkiliyor mu arkadaslar
Eco modda iken sizin kombi nasıl bilmiyorum ama benim kombi dönüş suyu 30 un altına düşmeden çalışmıyor haliyle su 30 un ustundeyde termostat çalış dese bile kombi kendi parametresine göre calismayacak yani etkiler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kombi yazılımına göre değişeceğinden önemli olan sizin kombinin nasıl davrandığı, her eco modu olan kombide aynı yazılım olmayabilir, kimi üst kazan sıcaklığını daha düşük tutabilir, kimi alt sıcaklığı iyice düşürür, kimi sadece alev boyutuna etki eder, alt üst sıcaklık değerlerine dokunmayabilir. Tüm bunlar termostat çalışmasına etki eder doğal olarak.
-
Dün montajdan sonra ilk 4 saat konfor çok iyiydi akşam 8 ile 12 arası. 23 e ayarlı sabitlemişti yeni çalışmasına rağmen, sabaha kadar ara ara az çalışmış 22.5 civarına düşmüş ortam. Çalışıyor ama kombi 55'te 40 olmadan kapatıyor petekler ılınmıyor bile. Fabrika ayarı manuel kullanım. Bu da sürece dahil mi yoksa sorun mu vardır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 4 Aralık 2024; 10:4:40 >
Yeni takıldıysa bekleyin ellemeyin yerini değiştirmeyin bir haftaya sıcaklığı sabitler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tipik T3R çalışma mantığı, belli aralıklarla yakıp söndürerek ortamı sabit tutmaya çalışıyor, bu nedenle kısa süre yanınca kazan sıcaklığının illa da ayarlanan seviyeye gelmesi gerekmiyor, yeni kurduğunuz için en az 3 gün süre verin termostata.
-
Tr24rf buderusun termosunu kullanıyorum en güzeli petekler hiç soğumuyor konforum önemli oda önemsiyor
Honeywell'in hiç bir termostatındada petekler soğumaz. ;)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
buderus logamax plus gb022i ile ürünü kullanan varmı tavsiye edermisiniz?
-
Programlı modda kullanırken parametrelerden program sıfırlama yaptığımızda tpi algoritmayı da sıfırlıyor mu bilgisi olan var mı ?
Çünkü evin sıcaklık durumuna göre programda bazı değişiklikler yapmak istiyorum . Program değişikliği yaptığımda öğrenme modu kendini sıfırlıyorsa direk program 0 lamaya gerek var mı?
Hocam yazılım tam nasıl bilmiyoruz ama sıfırlama dediğiniz fabrika aysarlarına dönme ise bence hiç gerek yok, direk yeni programı yapın geçin.
-
Parametrelerde bir porgram sıfırlama birde fabrika ayarına dönme seçeneği var bahsettiğim durum bu program sıfırlayıp sadece yeni program yapmayı deneyeceğim
Ben alev boyunu high low aldım bende iyi olmadı
Tüketim arttı evi ısınmakta zorlandı daha fazla çalıştığı için tekrar high yaptım konfor ve tüketim daha iyi oldu deneyerek bulmak lazım her kombide tasarruf olmuyor bu durum
1 gün bile dolmadan yarım günde t3r düzeni oturttu, harici termometre ile kontrol ettim, istediğim sıcaklığı sabit verebiliyor, çok memnunum. Özellikle 23.5'ta baya iyi ısıtıyor, evin her tarafı dengeli, tüketim de güzel. Ama şöyle bı durum var, 23.5 biraz fazla gibi geliyor, 23 ideal vücut tshirtle bile üşümüyor ama zeminden hafif serin gibi geliyor, ayaklar üşüyor. Zemin 22.2 derece. Gündüz evin ısı kaybı çok az olduğu için 23'te devreye girip az çalışmasına rağmen neredeyse hiç yakmıyor, petekler ılınmıyor bile bu seviyede. Bu serin hissetmenin sebebi sizce evin ısı kaybı az olduğundan sık ve az çalışıp dengede kolay tutmasından dolayı mıdır? Yani çevrim sayısını azaltıp çalışma süresini artırmak 23'te benim istediğim sonucu verir mi? Petekli sistem, manuel mod, fabrika ayarlarıyla kullanım. Arakat, termostat en soğuk odada, ev güney/doğu cephe.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 5 Aralık 2024; 15:46:51 >
Alıştığınız sıcaklığa vücut uyum sağlıyor. Kimisine 21 derece yeterken kimisi 25 derecede üşüyorum diyor. Bu yaşa göre kilolu zayıf olmaya kadın erkek olmaya göre yada evin içinde çorapsız atletle yada kazakla oturmaya göre de değişiyor.
Ben minimum yakma süresini 3 dakika yaptım o şekilde kullanıyorum. Bu şekilde en azından kombi açınca petekler en az makul sıcaklığa geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 6 Aralık 2024; 11:14:57 > -
Merhaba, montajıni kendim yapmak istiyorum Termostat’ın. Bununla alakalı bir video var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X