Şimdi Ara

Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.901
Cevap
116
Favori
214.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #35
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba hemşehrim, hoşgeldin aramıza.
    Standart ayarlarda kalsın.
    Programlı kullanacaksanız eğer program sıcaklık aralıklarını 0.5C den fazla yapmayın. Yine program kullanacaksanız, optimum başlatma ve durdurmayı açın. Kombi tesisat su sıcaklığını 50-55 C arası ayarlayın.
    Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 10 Aralık 2024; 20:32:36 >
  • Gilth kullanıcısına yanıt
    Kalibrasyon ayarına bişey diyemem fakat benimki standart kendi ayarlarında ve xioami termometre ile eşdeğer çalışıyor ve ben doğru olduğunu düşünüyorum.

Kombiden petek sıcaklığını değiştirdiniz mi hiç? Yaptıysanız ondan olabilir.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

Yok hocam hiç dokunmadım 1 haftadır aynı her şey. Zaten o sıcaklığa kadar hiç gelmedi. 55 derece petek ama zaten 47 gibi falan kendi kapıyor yaktığında da.

Sadece bugün işte 23.5ten 24.5 yaptım aleti... ev 22'ye geldi... Önceden 21.5 falandı ev genelde ama bugün 20ye kadar indi ve doğru düzgün yakmamıştı hala.

Doğrudur erken kapatır gelmez o sıcaklığa genelde ama kazan derecesini değiştirince farklı derecelerde kombinin kendi içinde yaptığı alev modülasyonu çok değiştiği için tüm hesapları altüst olur, onu değiştirince de aynı şekilde sapıtır, neyse zaten değiştirmemişsiniz. Bence sıfırlayıp tekrar kurmayı deneyin fabrika ayarlarıyla.

Öyle yapacağım.. Aslında derece göstergesine takılmıyordum ama 2 gündür Ankara'da hava sıcaktı. Bu sebeple muhtemelen 1-2 gündür az yaksada baya serin geldi. Benim kombi yoğuşmasız ve modülasyonsuz olduğundan pek hesaba etki etmez :)) . Memnunum aslında ama eksiklikleri de yok değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 10 Aralık 2024; 22:7:46 >

En kötü kombide bile düşük orta yüksek 3 alev boyu vardır genelde onu kastettim.

• myctapha kullanıcısına yanıt

Birkaç sayfa öncesini okurken denk geldim dhs ile kullanıyormuşsunuz 36-42 arası. Sizin sorun bence ondan. 36-40 arası kombi genelde 1 dknın da altında çalışıp kapatır, siz t3r yi min 3dk da ayarlasanız kombinin parametrelerine takılıyorsunuz. Dhs yi söküp kazanı 50 yapın derim.

Yok t3r her çalış dediğinde kombi çalışıyor ve bir dk değil saattlerce yaksa kombi çalışır kendini hiç kapatmaz, netatmo var onlada aynı ayarlardayken kombi 23 dereceye set etsem ok gibi sabit kalıyor. Kazan sıcaklığı arttıkça yoğuşma verimi azalıyor dhs iptal etmek bence mantikli olmaz.

Doğrudur. Konuyu okuduğumda özellikle yerden ısıtmada t3r ile çok sorun yaşayan gördüm. Benim anladığım t3r geç tepki veren ısıtma sistemlerine iyi adapte olamıyor. Yerden ısıtmaya, sizinki gibi petekli de olsa düşük kazan sıcaklığına ve değişken kazan sıcaklığına pek iyi adapte olamıyor ve bu konuda da eleştiriliyor. Hatta 4-5 sayfa önce 45'den 50'ye çeken bir arkadaş cihazın sapıttığını ve 5 gündür düzelmediğini yazmış. Cihazı olabildiğince kısa-sık çalışma için optimize etmişler sanırım.

Yoğuşma verimini çok takmamak lazım, 55-60 derecelere kadar %1-2 den fazla fark olmaz. T3 aç kapa yaptığı içinde dönüş suyu hiç bir zaman çok sıcak olmaz. Ayrıca zaten sizin max sıcaklık 42 lere kadar çıkıyormuş dhs ile, o zaman siz de kombiyi 42 ye ayarlarsanız yoğuşma veriminiz hiç etkilenmez.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    çalışkansahis ında bahsettiği gibi bu termostat düşük kazan sicakliginda uzun süre kombi çalışma şekline uygun değil , yüksek kısa calisma şekline uygun, kombiyi saate 3 ve ya 6 kez çalıştırmaya aldığımızda aslında işini yapıyor ama bende kombinin sık sık devreye girmesini sevmiyorum. Ama seçenek pek yok cosa vs diğer termostat alıp bağlantı problemleriyle uğraşmak istemediğinden t3r aldım bu konuda iyi. şuan 3-3 de fena değil böyle biraz kullanacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 11 Aralık 2024; 19:10:58 >

Sık çalışsın hocam bişey olmaz verin odunu Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu  Konforunuz yerinde olsun yeter ki. Termostatsız 35-40'ta kullananların kombileri günde en az 500-700 kere dur kalk yapıyor. Saatte 6 kere dur kalk yapsa bile ( ki genelde her zaman yapmaz) en fazla günde 100-150 kere dur kalk yapmış olur. Netatmoyu neden kullanmıyorsunuz merak ettim?

T3r yi yeni ev için aldım (internet olmadigi için internetsiz bir model olsun diye)kısmetse baharları orda kalacağım seneye, şimdiden denemek için taktım yoksa netatmodan çok memnunum size bir örnek foto atiyim isteğim sıcaklıkta saatlerce sabit tutabiliyor ve dur kalk yapmıyor gerekirse 5 dk gerekirse 2 saat yakabiliyor kombiyi. Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu alttaki çubuklar kombinin çalışma sürelerini gosterir

Termostat kullanılmayan bir kombi 35-40-45 C sıcaklıklarda 1 saatte en az 9-10 kez devreye girer çıkar, dikkatinizi çekerim. :)
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Sizin kullandığınız kombi öyle olabilir Daikin ndj kombi kullanıyorum bı arastirim kullananlara sorun isterseniz durduk yere yalan söyleyecek halim yok sanırım
    Sakin olun.
    Size yalancı demedim.
    Kendi kendinizi gaza getirmeyin lütfen.

Bi anlatsanıza daikin ndj kombinizi bizde bilelim.
    Ne yapıyor mesela? Saatte bir kere harlayıp bir daha ateşlemiyor mu? Bi anlatsanız kombinizin çalışma prensibini merak ettim, aydınlatın beni rica ederim.

Teşekkürler şimdiden.
    Forum kullanmayı bilen adamsınız bence araştırıp bulursunuz
    Teşekkürler.

Dediğiniz ayarları yapıp bugün program bazlı olarak startı verdim. Öğrenmesi için dokunmuyorum bakalım.

• 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.