Şimdi Ara

HP 15-BC202NT 1DN08EA i5-7300HQ 12GB 1TB 4GB GTX1050 15.6 FreeDOS ( ANA KONU ) *KULLANICILAR KULÜBÜ* (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.796
Cevap
22
Favori
111.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Imkani olan varsa 8.1 sl denesin , sanirsam 8.1 pro fan sesi yapiyor bu cihazlara,bir de intel driver olmadan da gayet güzel calisiyor. 8.1 hizi muazzam boot süresi ssdli windows 10 gibi hdd ye ragmen. Ayrica serinlik de iyi ama o serinlik icin fan kuduruyor boşta bile. 42c boşta ama fan aşırı kuduruyor. Wufuc ile donanim uyumsuz bildirimi kapatiliyor. Oyunlarda isilar daha yüksek 10 a kiyasla sanki 2 5 c arasi ama kesin degil.

Turbo olayida baya ust veriyor. Bunun disinda windows 10 1709 dan beri olan anakart isi sensörü çalışmama olayı bunda yok. Anakartim bozuldu diye düşünmeyin sakın.

Ama birşeyler yamalı bohça hissi veriyor size ve mecbur 10 a paşa paşa dönüyorsunuz. Belki ben optimize edemedim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 31 Temmuz 2019; 14:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık

• Bu cihazda soğutuyor dediğiniz adam akıllı soğutucu var mı arkadaşlar ? Bir de anakart ısısı kaybolan olursa 8.1 pro kurup ardından 1703 e dönsünler düzeliyor.Ya da sadece eski sürüm windows kurun 1607 gibi.
  • Cihaz garantiden geldi sonunda. 24 haziranda vermiştim 12 temmuzda aldım. Freedos olarak teslim ettiler. Windows kur et geri yükle derken güzel bir iş çıkarılmış. Garantide ekranımda da sorun bulunmuş ben farketmemiştim ve bu yüzden ekran değişimini de gerçekleştirdiler. Aldığımdan beri cihazı 2 defa garantiye yolladım ve 2 ekran 1 batarya, fan, speaker değişimi gerçekleşti. Bu süre zarfında HP destek gerçekten işini layığıyla yerine getirdi. Şu an laptopum sıfır gibi oldu. HP'ye garanti ve müşteri memnuniyeti konusunda çok güvendim ve güvenimi boşa çıkarmadılar. Bundan sonraki cihazım da büyük ihtimalle HP olacak.
  • musq kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam sevindim sizin adınıza.

Ben daha macun bile değiştirmedim garanti dolmadan yollasam mı diyordum ama yollamadım da kaldı böyle bakalım hayırlısı
    Hocam fan ve ekran için ne sebeple göndermiştin garantiye ?

• aykut.. kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece ilk bozulduğu zaman ekran için göndermiştim. Servise vermeden önce fandan sürtme sesi geliyordu, hoparlörler belirli bir ses seviyesinin üzerine gelince cızırdıyordu ve laptopu titretiyordu, bataryanın ruhuna okumuştum bataryanın verimliliği çok düştü çok hızlı şarj ve deşarj oluyordu. Batarya yurtiçi stoklarında olmadığı için yurtdışından getirdiler. O yüzden garantide geçen süre uzadı. 3 parça da ellerine ulaştığında dediklerine göre
    serviste ekran hata vermiş. Ekranı da sorunlu bulmuşlar fakat onun tam sebebini söylemediler. Biraz ışık sızması problemim vardı ama ekran değişimine gidecek kadar mı bilmiyorum. Çünkü ips ekranlar teknolojileri gereği böyle bir duruma müsait ekranlar onun kararınını onlar veriyordur. Neyse aynı tamir günü içinde ekranı da takıp cihazın çıkışını gerçekleştirdiler. Sonrasında cihaz önce Ankara resepsiyonuna gitti. Orada kaydı kapandı. Ben servise elden teslim etmiştim lakin elden alamadım. Memlekete Pozantı'ya dönünce kargo gönderim dilekçesi ile Pozantı'daki adresime gönderilmesini istemiştim. Ankara resepsiyonunda servisini kapattılar. Ankara'dan bir daha postalandı. İstanbul'dan Ankara'ya UPS kargo ile yollandı. Bulunduğum Pozantı/ADANA'ya da Ankara'dan aras kargo ile geldi. Benim işime geldi. Çünkü aras kargo ilçeye en yakın şube olan Niğde Bor şubesinden haftada 3 gün kurye hizmeti sağlıyordu. Ups ise sadece haftada bir gün ve salı günü. Ups ile gelseydi daha almamış olacaktım. Alırken de kargoyu dikkatli bir şekilde aldım kontrolünü sağladım. Kutunun içerisine bi ton havalı poşet ile sarılıp yollanmıştı. Paketleme özenliydi ve bir sıkıntı çıkmamış. Sen ekran ve fanı sormuştum. Tüm yaşadığım süreç böyle idi. Sizlerin de haberi olsun. Ona göre yollayın.

• beyler elinde bu bilgisayardan olupta satmak isteyen varsa benle iletişime geçsin
  • Bilgisayarda yaz gününe de hesaba kattığımızda olması gerekenden daha sıcak çalıştığını düşünen var mı aranızda? Geçen sene ben işlemcimin yaz aylarında hız düşürdüğünü hatırlamıyorum. 3.1 ghzde çalışıyordu stabil olarak ama bu yaz 2.8-2.7 ye kadar düştüğünü gözlemledim. Oyunlarda yer yer drop yemeye başladı bilgisayarım. Intelin downgrade ile alakası olacağını düşünüyorum. Sizde de bu tarz ısı problemi var mı? (cihazın termal macunu 15 gün önce garantide yenilenmiştir)
    Tahminim iletkeni düşük macun sürdüler. Veya bios düşürdüler. Bios sürmü kaç ? Bir de daha önce macunu serviste yenilettiniz mi ve cevap evetse macun rengi ne renkti ?
    F52 biosu. Son bios. Kontrol ettim. Macunun rengini bilmiyorum ama geçen yazdan önce de teknik servise vermiştim. Stok macun değildi. Geçen yaz olan. Bu sefer yine kendileri yaptı ama sonuçlar gerçekten çok kötü. Macun rengini de bilmiyorum hocam. Laptop kasasını sadece 1 defa kendim açtım. Cihazı aldığımda ssd takmak için. Kasayı da biraz hırpaladım. Klipsler çok zor açıldığı için uğraşmak istemedim ne yalan söyleyim. Ama servis raporunda termal macunun yenilendiği yazıyor.
    Çok afedersiniz eminim ki 10 tllik şırınga macun o. Kryonaut sürmek lazım ya da gc extreme.
    Şaka bir yana stok olan dehşet kaliteli bir macun haberiniz olsun hp baya iyi çalışmış dersine. Gelid gc extreme olduğuna eminim.
    www.nanokatalog.com
    Thermal Grizzly Kryonaut ısı alıcı bileşimi 12,5 W/m·K 1 g Soğutucu TG-K-001-RS - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/urun/thermal-grizzly-kryonaut-termal-bilesik-1-gramm-tg-k-001-rs-sogutma-sistemi

Bence fiyat süper hiç yurtdışı ile uğraşmaya da gerek yok.

Iyi oldu sepete atayim ben uzun süredir arıyorum bunu teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 28 Temmuz 2019; 15:24:9 >
    Bugün farkettiğim bir şeyi söyleyim size. Laptopun sadece sağ tarafına oklava koydum. Oyun oynarken elime o geldi mutfakta. Maksat havalandırma boşluğu olsun ve noldu biliyor musunuz? Aynı oyunda 96 dereceleri görüp drop attıran laptop 85'i geçmedi. Demekki sıkıntı yeterli havalandırma alanı sağlamadığımzdanmış. En azından bende öyle. Termal macunu iş görür olduğu sürece herhangi bir laptop soğutucunun tel ızgarasından gelen herhangi bir hava bile iş görüyor. Siz laptop soğutucu kullanıyor musunuz? Marka/modeli nedir kullanıyorsanız?
    Bende i7 modeli var ve 3.8 ghz 3.3 3.5 te zorluyor ısrarcı baya ve ben silgi koyuyordum. 90clerde hep üst oyunlarda.Garanti uzatacağım bende.Soğutucu kullanmıyorum ve bir cacığa yaramıyor anlaşılan. Oklava dediğiniz uzun sopa olarak mı ? Onun dışında yönteminiz gayet doğru çünkü pc deki havalandırma cidden zayıf. Hem 2 tanecik boru var var hem de bitişik fanlar. Kuzende msi gl73 var muazzam alet 7 boru, fan çıkışı için 2+2 olarak 4 ızgara var. Sağ sol fanlar , hem sağ ızgara hem arka mesela.Aynı şekilde solda ve sol arkada var. Bizim pclerde o da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Çok afedersiniz eminim ki 10 tllik şırınga macun o. Kryonaut sürmek lazım ya da gc extreme.
    Ben noctua kullanıyorum. Hiç bir işe yaramıyor. HP nin macunuyla arasında fark yok.
  • ÇVK kullanıcısına yanıt
    Fabrikasyon macunla mı fark yok ? Yoksa servisteki ile mi ?

Benimki i5 modeli ve oklavayı uzun bir sopa olarak düşünebilirsiniz. İşlemci ve ekran kartı cihazın sağ kısmında olduğu için sadece sağa koydum. Bakır ısı borusuna en yakın fanın soğutmaya daha çok etkisi olduğunu düşünüyorum. O yüzden sağa koydum. Belki yanlışım da vardır. Msi'nin zaten laptoplarda soğutma tasarımları harika. Benim arkadaşta Monster abra a5 v14.1 vardı. O kasa için de mükemmeldi.
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.