Şimdi Ara

Hp i7 işlemci 1050 ekran kartı ısı değerleri normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce hp i7 7700hq işlemci nvida gtx1050 ekran kartlı bir notebook aldım 3000 tl ye. Cs go açıyorum ve sıcaklık 79-83 derece arasında geziniyor. Normal zamanlarda ısı 46-55 derece. Cs go oynadıktan sonra mause pad in sağ tarafı çok sıcak ayrıca ısı değerleri mainboard için geçerli. Ekran kartı ve işlemci genelde 60-69 derece arası. Sizce anakartın ısı değerinin bu seviyelere çıkması normal mi?

Edit: hp Türkiye'yi aradım bana ısı değerlerinin normal olduğunu , 95 dereceye kadar bu anakartların sıkıntı çıkarmadan çalıştığını ifade ettiler. Laptop işlemcisinin ve ekran kartının yüksek model olduğunu, oyun oynarken 65 80 derece arasında ısılarda donma takılma yapmadığı sürece arıza belirtisi olmadığını söylediler. Ben açıkçası tatmin oldum zaten laptop ısındığı zaman bir problem veya FPS düşmesi yaşamıyordum Sonuç olarak bu makineyi Herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 19 Ekim 2017; 13:57:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HP marka hiç bişey yapmasan yine ısınır zaten :)) CS go oynuyorsan güç seçeneklerine gelip dengeli moda alın PC yi ordan ayarlardan işlemci en yüksek hız seviyesi 75 80 e indirin fan speed tarzı program varsa en çok hangi bileşenin ısındığına bakın bu ayarları yaptıktan sonra ki farka bakın daha sonra FPS yi kontrol edin oynanabilir seviyede ve kasmiyorsa devam edin ayrıca oyun oynarken laptop soğutucusu şart iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: gripas91

HP marka hiç bişey yapmasan yine ısınır zaten :)) CS go oynuyorsan güç seçeneklerine gelip dengeli moda alın PC yi ordan ayarlardan işlemci en yüksek hız seviyesi 75 80 e indirin fan speed tarzı program varsa en çok hangi bileşenin ısındığına bakın bu ayarları yaptıktan sonra ki farka bakın daha sonra FPS yi kontrol edin oynanabilir seviyede ve kasmiyorsa devam edin ayrıca oyun oynarken laptop soğutucusu şart iyi forumlar

Ya yıllar geçti senin gibi ilim sahibi olmadan fikir sahibi olan üyeler değişmedi. Sana hangi bileşenin ısındığını yazdım zaten eğer okumayı düzgün becerseydin görürdün. Ben uzun zamandır oyun oynamıyordum ve bu laptob'u yeni aldım. Değerler normal mi? full ayarda bu ısı nasıl? Arkadaş ısı değerini yazdığıma göre bir ölçme birimi ve programı kullandığım manasına geliyor. Vallahi sinir bozucusunuz. Az ilerleyin az mesafe katedin. HP mörke höç böşey yopmasan yine osonoyor zoten :))
    sende her şey yazılmasına rağmen saçna sapan cevaplar veriyorsun.

• Bilgisayarın hangi model olduğunu ve nereden aldığını söylermisin ben de o fiyatlarda bi bilgisayar arıyorum da
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    sende ilerleme kaydet o zaman aç işlemcını ekrankartının sıcaklık değerlerinin kaç dereceye kadar dayandıgını sitesinden bak ! ! !
    orda sana ne demısım ben sen az okuma ogren! sen ısınıyor diye aglıyorsun tabi ısınacak bilgisayarın yuzde 100 performasla çalsıyor ki o bileşenler yuksek sıcaklıklara çıkıyor bende sana diyorum ki sıcaklık için aglama aç bilgisayarının güç planını işlemci hızını dusur aynı oyunu oyna fps degişimine göre güç planını ayarla pc donma kasma yapmayacak seviyeye kadar indir tahmini yüzde 80 dir zaten onu yaparsan bilgisayarın YÜZDE 80 performasla çalısacak ve daha az ısınacak anlamanı beklemıyorum ama yazdım
  • Yav bu forumda ne kadar boş insanlar var aklım almıyor gerçekten.

Eleman hep HP ise ısınır demiş hem de oyun oynayanlara soğutucu şart demiş yav he a he

HP 15bc202nt kullanıyorum. En yüksek 95 dereceleri görüyor bilgisayarım o da CPU %100 iken. Hiçbir şey için cpu performansını düşürmeye gerek yok. O kadar para veriyorsun bir de üstüne performanstan mı keseceksin . Zaten termal throttling yaparsa kendisi düşürür senin ellemene gerek yok.

Sorun yok hocam değerlerde. Bilgisayar zaten kendisini yavaşlatıyor ekstrem durumlarda. Bilgisiz, kulaktan dolma bilgilerle gelenleri takma derim.

Bu yukarıda söylediğim değerleri msi afterburner ve rivatuner ile görebilirsin. Zaten msi afterburner kurulurken rivatuner de kuruluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 10 Aralık 2017; 9:47:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Yav bu forumda ne kadar boş insanlar var aklım almıyor gerçekten.

Eleman hep HP ise ısınır demiş hem de oyun oynayanlara soğutucu şart demiş yav he a he

HP 15bc202nt kullanıyorum. En yüksek 95 dereceleri görüyor bilgisayarım o da CPU %100 iken. Hiçbir şey için cpu performansını düşürmeye gerek yok. O kadar para veriyorsun bir de üstüne performanstan mı keseceksin . Zaten termal throttling yaparsa kendisi düşürür senin ellemene gerek yok.

Sorun yok hocam değerlerde. Bilgisayar zaten kendisini yavaşlatıyor ekstrem durumlarda. Bilgisiz, kulaktan dolma bilgilerle gelenleri takma derim.

Bu yukarıda söylediğim değerleri msi afterburner ve rivatuner ile görebilirsin. Zaten msi afterburner kurulurken rivatuner de kuruluyor.

Aynen teşekkürler.

Eskiden üyeler daha kaliteliydi. Adam okumadan cevap yazıyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.