Şimdi Ara

^^HP iPAQ 514 Voice Messenger^^ (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.238
Cevap
15
Favori
379.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Beholder

Telefonu bugün aldım ama malesef yanında gelen cd ile teli pcye tanıtamadım (windows 7 var) driveri windows updateden buluyor ama yükleyemiyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

hem pili hemde kulaklığı garanti kapsamında saymışlar ve yenisini yollamışlar.eminim sizinkinide sayacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbayik

quote:

Telefonu bugün aldım ama malesef yanında gelen cd ile teli pcye tanıtamadım (windows 7 var) driveri windows updateden buluyor ama yükleyemiyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

hem pili hemde kulaklığı garanti kapsamında saymışlar ve yenisini yollamışlar.eminim sizinkinide sayacaklardır.

anlamadım.

Win 7 ile nasıl çalışır bu alet?
  • @beholder kardeşim daha önce sanırım burda windows 7 ile activesync kullanan olmadı o yüzden cevap veren olmayabilir sen en iyisi hp teknik servisi arayarak en doğru ve düzgün bilgiye ulaşabilirsin bu arada telefonunda hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: the enemy

@beholder kardeşim daha önce sanırım burda windows 7 ile activesync kullanan olmadı o yüzden cevap veren olmayabilir sen en iyisi hp teknik servisi arayarak en doğru ve düzgün bilgiye ulaşabilirsin bu arada telefonunda hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Arayalım bakalım.

Bu arada bazı sorularım var

1.) 55mblık yamayı kurdum (+batarya yaması) ama sanki içimde bir şeyleri yanlış yapmış gibi bir his var. Telefon açıldığında ROm versiyonu olarak ne gözükmesi lazım 2.05.00 0.76 yazıyor bende.
    2.) OS versiyon kaç olmalı?
    4.) betamax voip kullanan varsa ses kalitesi nasıl, konuşulabiliyor mu rahat yoksa iş olsun diye mi koymuşlar?
    5.) Kullandığınız programlar neler? Mesela fring yükledim dün kilitleyip durdu bende kaldırdım.
    6.) Alete overclock yapan varmı? önerirmisiniz. Zaman zaman aletin tepkisiz kalıp sonra işleme devam etme problemini çözer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veggier -- 3 Ekim 2009; 21:06:19 >

• ipaq 514 bölümünü takip eden arkadaşlara bir site önereceğim

ücretsiz sms atılabiliyor.
    http://freesms.cloudapp.net
  • @atorbacı teşekkürler, denedim çalışıyor.

Bu arada VOIP, gtalk, skype ile konuşmak neredeyse imkansız hem gecikme hemde karşının sesi robotik ve kesik kesik geliyor. Hayal kırıklığı oldu benim için.
  • ben vairofon kullanıyorum gayet memnunum pek bi sorunla karşılaşmadım.
  • ben bu telefonla wifi 1024 bağlantı ile voip konuşması yapabilir miyim
    sırf bu yüzden almak istiyorumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: sislivadi

ben bu telefonla wifi 1024 bağlantı ile voip konuşması yapabilir miyim
    sırf bu yüzden almak istiyorumda

Hocam bence alma, ben Teknosadan aldım ve iade edecem. Ne SIP ne VOIP ile konuşulmuyor. Tarzanca belki anlatılabilir, geçiyorum PC başına canavar gibi konuşuyorum, bunda robotik bir ses gecikmeli gecikmeli, hışırtılı, kesik kesik. Ben yarın iade edecem. Hadi SIP', bıraktım, gtalkden skypeden bile konuşulmuyor. Ya Fring'in test araması bile sorunlu, ne diyeyim ki başka. Birde GPRS'i kapatamama sorunu var ki evlere şenlik. Birkaç trick vardı onları denedim kapatıyorsun bir süre sonra tekrar açılıyor GPRS bağlantısı. dünden beri 9 kontör haybeye gitmiş, paranoyak oldum acaba açıldımı yine kapatayımmı.

Boşver hocam bu telefon alınmaz. Benim düşüncem bu.

• bence sizin telefonda yada bağlantı ayarlarında bir sorun var. Bu dediğiniz sorunların hiç birisini yaşamadım. Skype deneme aramasının bile sorunlu olması bir yerde yanlışlık olduğunun en büyük kanıtı. Bu cihazı kullanan başka bir arkadaşınızla ayarları senkronize ederek kontrol edebilrsiniz. Yada sizin cihazda problem olabilir.
  • kaç gündür sormadığım forum kalmadı
    bir türlü cevap alamadım

bende wireless modem var bununla voip konuşmak
    için en sorunsuz telefon hangisi

nonoh hesabımla konuşacağım

bi bilen yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBUĞRA

bence sizin telefonda yada bağlantı ayarlarında bir sorun var. Bu dediğiniz sorunların hiç birisini yaşamadım. Skype deneme aramasının bile sorunlu olması bir yerde yanlışlık olduğunun en büyük kanıtı. Bu cihazı kullanan başka bir arkadaşınızla ayarları senkronize ederek kontrol edebilrsiniz. Yada sizin cihazda problem olabilir.

GPRS'i kapatmayı başardım, kesinlikle çok zor bir yere koymuşlar Secure WAP'mı ne oraya getirince düzeldi. Dediğim gibi teli VOIP için aldım ama konuşulmuyor(betamax), ne kendi SIP ayarlarından ne fringden. Valla bilmiyorum ben baya baya bir soğudum aletten. Sabah full şarj alıyorum, işe geliyorum wifi kapalı, müzik video filan kesinlikle yok, akşamüstü şarj bitiyor. Ya bir haftalık telefon bu, rom update de yaptım, battery patch'de yaptım. Yarın evden kutusunu getirip iade edecem. Teknosa %15 kesiyor kessin, gider 3310 alırım ikinci el, VOIP zaten yok, mesaneden hazzetmem, bit kadar ekranda surfde yapmanın anlamı yok. Haa outlook senkronizasyon, mail desteği güzel ona lafım yok ama 320 milyona bu telefon alınmaz.

Bozuk mu bilmem, bu saatten sonra kullanmam zaten bunu.

Şahsi fikrimdir.

• arkadaşlar merhaba...

yaklaşık bir haftadır hp 514 kullanıyorum sıfır aldım... ve hemen formu okudum (sayfalar çok olduğu için genelde bazı sayfaları atlamış oldum) ilk güncellemeleri yaptım... şimdilik hiçbir problem yok telefon gayet stabil çalışıyor, şarj süresi, üstündeki programları, wi-fi felan sorunsuz çalışıyo...

şimdi artık biraz geliştireyim makinayı diyorum...
    örneğin mediaplayer da wmv izleyebiliyorum, (sanırım sadece 3gp olarak kayıt yapabiliyoruz yanlışım varsa düzeltin ki bende öğreneyim) ben bu seçeneği artırmak istiyorum.. yani mp4 avi veya flv izlemem mümkün mü? bu formatları içeren bi codec var mı? veya bu formatları izleyebileceğim bi player mevcut mu? varsa linkini gönderebilirmisiniz...

birde web tarayıcı olarak operayı kurdum gayet başarılı çalışıyor ama flash eklentisi (daha önce kullandıım syimbian s60 versiyon telefon içn böyle bi eklenti olmadan direk bağlanabiliyodum sitelere) olan siteleri bulunca beni adobe nin resmi sitesine yönlendiriyo download yapmam için ama bi türlü becermedim... bu flash eklentisini direk indirebileceğim bi link varsa memnun olurum...

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.. çok faydalı bir form burası baya bişey öğrendim telefon hakkında.. belki yukarıdaki sorunların çözümleride anlatılmıştır ama gözden kaçırmış olabilrim.. anlayışınız için teşekkürler...

• quote:

GPRS'i kapatmayı başardım, kesinlikle çok zor bir yere koymuşlar Secure WAP'mı ne oraya getirince düzeldi. Dediğim gibi teli VOIP için aldım ama konuşulmuyor(betamax), ne kendi SIP ayarlarından ne fringden. Valla bilmiyorum ben baya baya bir soğudum aletten. Sabah full şarj alıyorum, işe geliyorum wifi kapalı, müzik video filan kesinlikle yok, akşamüstü şarj bitiyor. Ya bir haftalık telefon bu, rom update de yaptım, battery patch'de yaptım. Yarın evden kutusunu getirip iade edecem. Teknosa %15 kesiyor kessin, gider 3310 alırım ikinci el, VOIP zaten yok, mesaneden hazzetmem, bit kadar ekranda surfde yapmanın anlamı yok. Haa outlook senkronizasyon, mail desteği güzel ona lafım yok ama 320 milyona bu telefon alınmaz.

Şahsi fikrimdir.

Arkadaşım ne kadar çabuk panik yapıyorsunuz öyle. Bu telefonu neredeyse iki yıldır kullanıyorum. Telefonda yaşadığımız birçok sorunu forumdaki arkadaşlarla birlikte çözümleyip önceki sayfalarda resimleyerek yayınladık.
    Benim bu telefonun almamdaki en önemli nedeni voip özelliğini desteklemesi idi. Bende telefonun SIP özelliğini (Fring, Talk gibi programlara gerek kalmadan) aktif ederek smslisto hesabımla şakır şakır konuşuyorum. Hemde net ve gür bir sesle.
    Pil olayına gelince.
    Yine önceki sayfaları bir göz gezdirirseniz pilin uzun süre gitmesi için neler yapılmalı (görev yöneticisinde çalışan programları kapatarak) bir bir anlatıldı.
    wi-fi ile bağlıyken kontörünüz gitmesin diye hangi ayarları değiştirmeniz gerekir onlar bile çarşaf çarşaf yayınlandı.
    Ama bazı arkadaşlar o kadar sayfayı okuma zahmetine katlanamadıkları için elma düş ağzıma misalı bilgiyi hazır halde istiyorlar sonra da telefondan şikayet edip duruyorlar. Sanki başka bir telefon aldığınızda sıfır sorunla mı kullanacaksınız hiç sanmam. Mutlaka başka bir sorun karşınıza çıkacaktır.
    Bu telefonu satın almada önce tam bir ay süreyle telefon hakkında bilgi toplayıp öyle satın almıştım.
    Lütfen forumun önceki sayfalarını bir güzel karıştırın sorunuza cevap bulamazsanız yazın yardımcı olalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

quote:

Şahsi fikrimdir.

Arkadaşım ne kadar çabuk panik yapıyorsunuz öyle. Bu telefonu neredeyse iki yıldır kullanıyorum. Telefonda yaşadığımız birçok sorunu forumdaki arkadaşlarla birlikte çözümleyip önceki sayfalarda resimleyerek yayınladık.
    Benim bu telefonun almamdaki en önemli nedeni voip özelliğini desteklemesi idi. Bende telefonun SIP özelliğini (Fring, Talk gibi programlara gerek kalmadan) aktif ederek smslisto hesabımla şakır şakır konuşuyorum. Hemde net ve gür bir sesle.
    Pil olayına gelince.
    Yine önceki sayfaları bir göz gezdirirseniz pilin uzun süre gitmesi için neler yapılmalı (görev yöneticisinde çalışan programları kapatarak) bir bir anlatıldı.
    wi-fi ile bağlıyken kontörünüz gitmesin diye hangi ayarları değiştirmeniz gerekir onlar bile çarşaf çarşaf yayınlandı.
    Ama bazı arkadaşlar o kadar sayfayı okuma zahmetine katlanamadıkları için elma düş ağzıma misalı bilgiyi hazır halde istiyorlar sonra da telefondan şikayet edip duruyorlar. Sanki başka bir telefon aldığınızda sıfır sorunla mı kullanacaksınız hiç sanmam. Mutlaka başka bir sorun karşınıza çıkacaktır.
    Bu telefonu satın almada önce tam bir ay süreyle telefon hakkında bilgi toplayıp öyle satın almıştım.
    Lütfen forumun önceki sayfalarını bir güzel karıştırın sorunuza cevap bulamazsanız yazın yardımcı olalım.

Merhaba,

Bu ilmek altında geçen sayfaların %60'ını okudum, hata bazı faydalı mesajları 2-3 kez. SIP için tavsiye edilen kodeklerden, şarjın uzun süre gitmesi için (wifi kapa, tuş kilidine almadan görevleri sonlandır, vs) zaten hepsini yapıyorum. Bu arada şarjım 12 saat civarından 24 saate kadar çıktı :)

2 Gün önce de SIP ile almanya'yla eeehh işte diyebileceğim bir kalite ile aradım ama hala PC'deki o pürüzsüzlük yok, bunda sanırım işlemcinin yavaşlığı da sebebp oluyor. Çünkü biraz overclockla ancak konuşabildim. Ondan önce konuşmak mümkün bile değildi.

Telefon için bir sürü IM var, denediklerim:

Skype: Güzel ama fazla kontağım olmadığı için kullanmak gereksiz
    MSN: Sesli konuşma yok, tasarım ve kullanım güzel olmasına rağmen telefonu çok yavaşlatıyor.
    IM+: Sesli konuşma yok
    Nimbuzz: içlerinde en iyisi, sesli konuşma var ama her mesajda t9 ayarı istiyor, birde homescreen desteği yok.
    Fringe: En son versiyon telefonu kilitliyor, daha önceki sürümleri de kullanışsız geldi (aynı ekranda tüm kontakları görememek, yukardan msn için tıkla, skype için tıkla yapmak mantıksız geldi.
    Sling: Denemedim, onu merak ediyorum

Yani bakıyorsunuz, telefon için adam akıllı bir tane IM yok, illa birinde bir eksik var. Mail yazarken adress book özelliği yok (sanırım)

Bu arada teknosa telefonun fiyatından %15 kesip karşılığında hediye çeki vermeyi teklif etti. Hayır dedim çek istemiyorum paramı verin, olmaz dediler. Şikayet ettim, 3 kere telefonla aradılar ama hala sonuç yok, sanırım 14 günü doldurmak için kasıyorlar. Bir gün öncesi tüketici hakem heyetine gidip dava açacam.

Ayrıcı başka telefonda istemiyorum, samsung c260 yeter de artar bile. Iphonelar 500 lira olunca alırız.

• beholder için:

gerci siz telefondan soğumuşsunuz artık, o yüzden bundan sonra aynı iştahla kullanmazsınız ama imkanınız olursa başka bir ipaq 514 ile değiştirmelerini talep edin.

Fring programının son versiyonu bende de yüklü ve ses kalitesi güzel. Kilitlenme sorunu yaşamadım. Şarjı ekran parlaklığı "19" iken (zaten yanlış hatırlamıyorsam maks 20 olabiliyor) 2 gün gidiyor. "Cin gibi HTC tema" kullanıyorum. Arka plan siyah ve tonları olduğu için pil süresinde olumlu etkisi oluyor. Bu süre içerisinde 1 saate yakın telefon görüşmem oluyordur. Wifi ve btooth pek açmıyorum.

Ben 2 yıla yakın süredir bu telefonu kullanıyorum. Zamanına göre birçok benzerinden üstündü şimdi tabiki daha iyi alternatifleri çıkmıştır.
  • Herkez gprs ye istemeden bağlanık köntörlerinin gitmesinden şikayetçi iken ben ise gprs e bağlanamamaktan şikayetçiyim

bedavadan köntergeldiği yok ama ayda tılda bir ihtiyacım olaiblir girmek zorunda kalabilrm, bu durumdada rahat rahat girmek isterim ama nafile..

vadafone kullanıyorum. sitesindeki ayarları aynene yapıyorum.. hp data conneckt ten ayarları alıyorum ama bir türlü gprs ye bağlanmıyor benim makine..

tabi bu durumda mms te gönderemiyorum.

not:wi-fi vs gibi diğer hiçbir bağlantıda sıkıntı yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotumuren

Herkez gprs ye istemeden bağlanık köntörlerinin gitmesinden şikayetçi iken ben ise gprs e bağlanamamaktan şikayetçiyim

bedavadan köntergeldiği yok ama ayda tılda bir ihtiyacım olaiblir girmek zorunda kalabilrm, bu durumdada rahat rahat girmek isterim ama nafile..

vadafone kullanıyorum. sitesindeki ayarları aynene yapıyorum.. hp data conneckt ten ayarları alıyorum ama bir türlü gprs ye bağlanmıyor benim makine..

ben hiç bir ayar yapmadım ve vodofone kullanıyorum. Kapatma ile ilgili bir program vardı bende çalışmadı, ayarlardan kapatılıyor ama kısa sürede yine açılıyorduki ayarlarına gidip kullanıcı ismini değiştirdim. Oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kotumuren

Herkez gprs ye istemeden bağlanık köntörlerinin gitmesinden şikayetçi iken ben ise gprs e bağlanamamaktan şikayetçiyim

ben hiç bir ayar yapmadım ve vodofone kullanıyorum. Kapatma ile ilgili bir program vardı bende çalışmadı, ayarlardan kapatılıyor ama kısa sürede yine açılıyorduki ayarlarına gidip kullanıcı ismini değiştirdim. Oldu.

Benim cihazda bir sıkıntı olması muhtemel bu durumda.gprs i kullanamamak birazz canımı sıkıyor doğrusu

yaklaşık bir aydır kullanıyorum, genel olarak çok memnunum cihazdan,
    evet telefon olarak eksik yönleri var ama bunuda küçük programlarla kaptıp süslemek çok kolay.
    eşim doğum günü hediyesi oalrak aldı ama aldığına pişman oldu :D tel elimde düşmüyo.

Şarj olarak ilk günlerde bir iki şarjda çabuk bitme gibi bir durum olsada şu an gayet memnunum.yarım saatlik mp3 dinlemede %1-%2 gibi bir eksilme görünüyor tabi bu stabil olmayan pilde bu veriler ne kadar doğru orası mechul..

benim bir sıkıntım text lerde satırı seçip copy paste yapmamaktı. elim kıçı kırık siemens c70 gibi 5 yılık bi telefon bunun yapabiliyosa bizimki hayli hayli yapmalıydı bana göre.
    forumdaki arkadaşlar bunu smarttoolkit ile yapyorlardı ama oda ne yazıkki çok kasıyor.daha basit bir kaç program arayışımda şu programcıkalra rastladım, sizlerle paylaşmak isterim.

http://rapid-share.com/files/292362221/scissors.wm5.1.2.0.rar.html
    biraz krcaladım. mesaj menusu ve kişi listesi içindeki her türlü text ve yazıyı kopyalayıp yapıştırma imkanı veriyor.ama beni yeterince tatmin etmedi..
    benim istediğim resko exploler ve ofis dosyalaı içindede bu imkanı verebilecek olan bi program. arayışım devam ediyo.
    />

yine bir copy paste programı ama ben bunu kullanmayı çözemedim.. belki sizlerden çözebilen olurda hepimizin işine yarar.

http://rapid-share.com/files/292365610/VitoCopyPaste.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotumuren -- 13 Ekim 2009; 11:50:30 >

• Arkadaşlar bugün telefonu %15'i kesinti olarak Teknosaya geri verdim.www.sikayetim.com çok etkili oldu, yoksa hediye çeki vereceklerdi. Böylece bir macera daha sona erdi.

Şimdi ikinci el bir samsung c260 arıyorum. telefonun işlevi ne konuşmak, onun için ne kadar gelişmiş olursa olsun bit kadar ekranda surf yapmak (tüm telefonlar için konuşuyorum), abudik gubidik mobil oyunlar oynamak bir teknoloji sever olarak hala ilkel buluyorum. Zaten evde pc, işde pc, gerekde yok. Tek arayacağım özelliği outlook senkronizasyonu. kişileri düzenlemek çok keyifliydi. Neyse belki ilerde tekrar düşünebilirim ama şuan PDA, smartphone filan görmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veggier -- 13 Ekim 2009; 13:55:27 >

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.