Arkadaslar bu pazar hp laptop aldım acıbadem nautilus bimeks ten dun 3. gunuydu bır olu pıksel oldugunu farkettım ertesı sabah hemen bımeks musterı hızmetlerını aradım 3 gun ıcerısınde kutu ıcerıgı tam sekılde goturdugumde degısım yaptıklarını 4. gun oldugunu ama yınede musterı memnunıyetı acısından aldıgım yere gıttıgımde degısım yapabılıcegımı soledıler.Ben yınede guvenmedım aldıgım magazayı aradım teknık servıs sorumlusu fikret bey cıktı karsıma 3 gunu gecmıs degısım olmaz kusur varsa alabılız sadece dedı ılk basta, sonradan musterı hızmetlerı bu sekılde bısey soyledı dedım tmm o zamn kutu ıcerıgı tam olsun getırın dedıler.Is cıkısında gıttım kutusunu adam akıllı toplayarak herseyınıde ıcıne koyarak kı posetlerını bıle atmamıstım.Sadece kutunun acılmadıgını gosteren bı hp stıker ı var onu koparamadım cıkartırken kutunun ufak bı kısmı stıkerla beraber kalktı sadece bu var kutuda.Neyse gıttım aldıgım yere teknık servıs sorumlusunu sordum urunu gostermek ıcın cıktı dedıler neyse bana pc yı satan satıs muduru var onu gordum selam verdım cıhazı elımde gorunce sorunmu var dedı evet olu pıksel cıktı dedım.Masaya goturdu actı baktı bı 10 dk yok bunda bısey dedı kı magaza ısıl ısıl benım olu noktam beyaz renk ve dogal olarak bellı olmuyo bana sureklı olarak o kadar cok yok bısey dedıkı artık bıktım alıp cıkıcaktım makınayı karanlıkta gozukuyo dedım sonucta bız evde bole ısıl ısıl oturmuyoruz dedım alakası yok dedı neyse depoya goturdu gosterdım gordu evet dedı bı nokta var ama cok kucuk falan dedı basta.Sonradan bu olu nokta dedı.Akabınde bu olu noktaya benzemıyo dedı yanı kendı kendıne celısen ıfadeler kullandı.ben kendısıne durumu anlattım dedım bole bole musterı hızmetlerı degıstırebılıcegımı soledı 4 . gun olmasına karsın dedım tmm ama o sekılde bıle alamam cunku bunun kutusu yırtılmıs dedı.sonradan bu olu pıksel se 5 tanesı yasal sen dua et olu pıksel olmasın baska turlu degıstırmem dedı.Sonrasında cık gıt degıstırmıyorum tarzında tavırlara dondu.Yanı ısın acıkcası suan yazarken bıle cnm sıkılıyo sımdı bır nokta o kadar abartılıcak bısey dıyenler olabılır ama bır rakam verıp bu sekılde bı muamele gormek bı ordan bı burdan farklı seyler duymak degıstırıcez dedıgınızde oraya gıdıyosunuz ve dogru duzgun davranmayan bı satıs muduruyle karsı karsıya kalıyosunuz.Sımdı sızce benım bu durumda yapabılıcegım bısey varmıdır.Yoksa bu sekılde kullanmam mı lazım.Ne dersınız ?
ölü piksel kmi firmalar 1 tane ye bile garanti verirken kimisi 3 tane kimisi 5 taneye kadar weriyor.ölü pkselde ypack birşey yok sonçta.bu alacğn 0 bilgisayrda da olabilir.mesela bizm 0 aldığmz sony fll hd tv de1 hafta sonra çkmştı ilk bşlarda takılıyor insan haklısın.ama emin ol bir süre sonra görmüosn bile hiç tkma hocam.çnkü adamlar yasal olarak haklı 5 tane diye anlaşması warsa 5 tanesne kadr ypck birşey yok öyle kullanın gitsn
yok dostum bu gun son bı umıtle goturdum zaten bımekse teknık sorumlu bunu sız nasıl farkettınız gorunmuyo bıle gıbısınden gulerek karsıladı.ben bımeksten boyle bır yaklasım beklemezdım acıkcası bırdahada kesınlıkle kablo bıle almam ordan.teknosanın,vatan bılgısayarın gozunu sevıyım sattıktan sonra adamların ıslerı bıtmıyo sızle her sorunda ılgılenıyolar.3 kurus ıcın su ezıyet cekılmez ınanın
quote:
Orijinalden alıntı: Teufel1905
yok dostum bu gun son bı umıtle goturdum zaten bımekse teknık sorumlu bunu sız nasıl farkettınız gorunmuyo bıle gıbısınden gulerek karsıladı.ben bımeksten boyle bır yaklasım beklemezdım acıkcası bırdahada kesınlıkle kablo bıle almam ordan.teknosanın,vatan bılgısayarın gozunu sevıyım sattıktan sonra adamların ıslerı bıtmıyo sızle her sorunda ılgılenıyolar.3 kurus ıcın su ezıyet cekılmez ınanın
bn vatandan dv5-1040et aldm.ilk sornum doknmatik tşlar takılıodu meğer yazılmsalmş yni driver çknca düzelicekti.hp servisine bile gitmedm götürdm vatana bu bozk dedm hemen değiştirdiler.aldm geldm laptop u 2.dv5 te de bios ilk kez güncellicem birşey bilmiorm bios hakknda usb den altta bi sürü progrm açk bn bios gncellemeye kalknca makne ktlendi bnde batryayı çkardım 2.laptop ta pert onu da gtrdm vatana 1 hafta içnde 3. dv5 imi verdiler sağlsnlar vatan 4ever
Satın aldıktan sonra dükkanın iyi niyetli davranışı olursa değiştirebilirsiniz dükkan bişey yapmaz ise malesef öyle kullanacaksınız.
Dünya üzerinte sıfır pixel garantisi vermeyen tüm firmalarda 5 ölü pixel ve üzeri için değişim garantisi vardır.
Dükkanın ölü pixel yüzünden bilgisayarı değiştirme gibi bir lüxüde yoktur ha iyi niyetinden kaynaklı değişim yapıp satabilirler tekrar ama tüm HP laptop kutularında son kullanıcının açmasığını sağlayan güvnelik bantı olduğundan birdaha satamaz bu bilgisayarı dükkan. HP merkeze de yollayamaz ölü pixel var diye dediğim gibi 5 ve üzeri için garanti vardır. O yüzden burda satıcı firmayı suçlamak yersiz.
Ölü pixel olayı biraz şans işi malesef.
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
Satın aldıktan sonra dükkanın iyi niyetli davranışı olursa değiştirebilirsiniz dükkan bişey yapmaz ise malesef öyle kullanacaksınız.
Dünya üzerinte sıfır pixel garantisi vermeyen tüm firmalarda 5 ölü pixel ve üzeri için değişim garantisi vardır.
Dükkanın ölü pixel yüzünden bilgisayarı değiştirme gibi bir lüxüde yoktur ha iyi niyetinden kaynaklı değişim yapıp satabilirler tekrar ama tüm HP laptop kutularında son kullanıcının açmasığını sağlayan güvnelik bantı olduğundan birdaha satamaz bu bilgisayarı dükkan. HP merkeze de yollayamaz ölü pixel var diye dediğim gibi 5 ve üzeri için garanti vardır. O yüzden burda satıcı firmayı suçlamak yersiz.
Ölü pixel olayı biraz şans işi malesef.
biraz daha dıkkatlı okursan eger 3 gun ıcerısınde kosulsuz degısım oldugunu yazdım ben ondan faydalanarak urunu degıstırıcektım ama yınede degıstırdıler fırma hatalı olmasa burda yarım sayfa oturupta kımseyı kotulemem durduk yere tabıykı onlarda aldıkları urunu satamıycaklar acıldıgı ıcın toptancı fırmaya gonderıcekler ama eger ortada bı 3 gun ıcerısınde getırın degıstırelım gıbı bır durum varsa benımde bunu kullanmaka en dogal hakkımdı ama malesef kullanılmıyo ıste.