birde kafama birşey takıl stand soğutucular dan alsak mı acaba ben daha önce inca nın soğutucusunu raider da kullanmıştım çok az etki etmişti ama raider ın kasasının altı bu omen kadar havalandırma delikleri yoktu ama omen de baya bir altta geniş ızgara var fanları tam oraya konumlanacak bir soğutucu iş görür gibime geliyor hem stand a olarak da kullanırız |
Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz [İndirim Sona Erdi] (21. sayfa)
-
-
legion 5 ve 7 ile karıştırmış olabilirmisin çünkü 7i ve 7i slimler cok farkli yeni satışa çıkan cihazlarquote:
Orijinalden alıntı: Resatbuluttkronik sorunlu bi cihaz ekran mentesi kopuyor o aletin de. vapour chamberli diye satılıp içinden çıkmayanlar da var. ilginç şeyler oluyor o notebooka
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
parana yazık. alma. vakumlular var onlari da alma fana zarar veriyor. sadece bir stand iş gorebilirquote:
Orijinalden alıntı: Glasusbirde kafama birşey takıl stand soğutucular dan alsak mı acaba ben daha önce inca nın soğutucusunu raider da kullanmıştım çok az etki etmişti ama raider ın kasasının altı bu omen kadar havalandırma delikleri yoktu ama omen de baya bir altta geniş ızgara var fanları tam oraya konumlanacak bir soğutucu iş görür gibime geliyor hem stand a olarak da kullanırız
quote:
Orijinalden alıntı: ssbrutality
parana yazık. alma. vakumlular var onlari da alma fana zarar veriyor. sadece bir stand iş gorebilir
Alıntıları Gösterok saol
-
quote:
Orijinalden alıntı: Glasusbirde kafama birşey takıl stand soğutucular dan alsak mı acaba ben daha önce inca nın soğutucusunu raider da kullanmıştım çok az etki etmişti ama raider ın kasasının altı bu omen kadar havalandırma delikleri yoktu ama omen de baya bir altta geniş ızgara var fanları tam oraya konumlanacak bir soğutucu iş görür gibime geliyor hem stand a olarak da kullanırız
Bu cihazı kesinlikle bir mikta yüksekte tutmalısınız, fanlı ürünler gereksiz, ekstra ses yapıp hiç bir katkı sağlamıyor ve çok hantallar. Ben aşağıdaki ürünü kullanıyorum, benzer birşey iş görecektir:
https://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca/laptop-sogutucu
-
quote:
Orijinalden alıntı: HicksBu cihazı kesinlikle bir mikta yüksekte tutmalısınız, fanlı ürünler gereksiz, ekstra ses yapıp hiç bir katkı sağlamıyor ve çok hantallar. Ben aşağıdaki ürünü kullanıyorum, benzer birşey iş görecektir:
https://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca/laptop-sogutucu
Alıntıları Gösterüstad o ürün tükenmiş bunu alıyorum tam da kuponlarım vardı iyi oldu
-
quote:
Orijinalden alıntı: Glasusüstad o ürün tükenmiş bunu alıyorum tam da kuponlarım vardı iyi oldu
Alıntıları GösterGüle güle kullanın, çok güzel ürün. :)
-
Teşekkürler :)
-
-
Bilinen tüm sorunlarının listesi:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gS8Da62Mas6lLFsSt4Srcs0-f3KDN0gf-emXrdXfCfU/edit#gid=0
Yanına yaklaşılmaz bu cihazın...
-
MSI ve Helios kullandım. Omen kullanmadım.
En son macbook pro 13” kullanıyordum. 16” e geçmek için sattım.
Niye hocam imkânı olanların alamadığı bir cihaz mı bu
Ülkemizde maalesef genel bir sorundur ki, sahip oldukları cihaz ya da aracın kusurunu belirtince anlamsız sözlere maruz kalırsınız. Hp nin aynı donanımdaki acer ve msi modellerden daha çok ısındığı aşikâr bir durum. Acerlar benim de sevmiyor olmama rağmen en serin çalışan cihazlar oluyor genelde. Standart halde sıcak çalışıyor işte. Voltaj ayarı yapılan bütün cihazlar daha serin çalışıyor zaten. Bu markanın dünden bugüne ürettiği cihazların kullanım deneyimleri ortada. Alanlara hayırlı olsun. Hiç içinde bulunmak istemediğim tartışma türüdür.
quote:
Orijinalden alıntı: ISherpa
Niye hocam imkânı olanların alamadığı bir cihaz mı bu
Ülkemizde maalesef genel bir sorundur ki, sahip oldukları cihaz ya da aracın kusurunu belirtince anlamsız sözlere maruz kalırsınız. Hp nin aynı donanımdaki acer ve msi modellerden daha çok ısındığı aşikâr bir durum. Acerlar benim de sevmiyor olmama rağmen en serin çalışan cihazlar oluyor genelde. Standart halde sıcak çalışıyor işte. Voltaj ayarı yapılan bütün cihazlar daha serin çalışıyor zaten. Bu markanın dünden bugüne ürettiği cihazların kullanım deneyimleri ortada. Alanlara hayırlı olsun. Hiç içinde bulunmak istemediğim tartışma türüdür.Çok basit bir soru; HP Omen 15 2020 kullandınız mı?
Ayrıca ekleme yapayım, 9. ya da 10. nesil bir i7 ve üzeri işlemcili herhangi bir cihaz kullandınız mı?
Marka, model bağımsız hepsi ısınır ha biri 95 görür, diğeri 97 görür ama throttling yapmadan çalışmaz, dolayısı ile tamamına UV ya da PL uygulanmalıdır. Cihazın eleştirilecek noktalarını biz de eleştiriyoruz, kusurlarını yazıyoruz ama böyle bilip bilmeden her marka modelde olan sorunların cihazın sorunu gibi gösterilmesine karşıyım ben...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 24 Ekim 2020; 15:36:31 >
-
Aradaki fark 2-3 derece değil 7-10 derece arasına çıkıyor. Sizin dediğinizi anladım hocam haklısınız. Bu cihazı ben de alacaktım ama ön yargılarımdan alamadım kasımı beklemek daha makul geldi.
quote:
Aradaki fark 2-3 derece değil 7-10 derece arasına çıkıyor. Sizin dediğinizi anladım hocam haklısınız. Bu cihazı ben de alacaktım ama ön yargılarımdan alamadım kasımı beklemek daha makul geldi.Kasım indirimlerini beklemek mantıklı ama dolar da yerinde durmuyor. Aslında en mantıklısı ayırdığınız bütçeyi dolara çevirip indirim bekmemek. Bu cihazın şimdiye kadar gördüğüm en iyi fiyatı Amazon Prime günlerinde 11.999 TL. oldu, 480 lira da HP iadesi var, 11.519 TL. gibi bir maliyeti olur. İade için satın alımdan önce başvurulması gerekiyor, sonra olursa kabul edilmiyor bu arada aklınızda olsun...
Bu arada ben sıcaklık değerlerini şu şekilde yorumluyorum, ısı/güç oranını optimum hale getiren ayarlarda hangi cihaz daha az ısınıp, daha fazla performans veriyor ve bunu yaparken en az fan sesini çıkarıyor?
Bu kriterlere göre HP Omen 15 2020 BIOS'u kilitli olmasına rağmen yani UV ile ince ayar yapamamama rağmen sadece yazılımsal PL ile yanyana test ettiğim MSI GL65 cihazdan çok çok daha iyi durumda, ki GL65'e UV yaptım.
Fanı sonuna dayayıp ısıyı düşürünce benim için bir anlamı kalmıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 24 Ekim 2020; 16:0:34 >
-
bilgi icin teşekkürler, diger mesajlarınızla ilgili HP konusunda kaygılarını anlıyorum, aynı durumdayım. Su bF indirimleri gelse de bi görsek neyi ne kadar dip fiyatlardan alabilecegiz. Öte yandan intelin Ryzen karşısında 9 ve 10 nesilde batirmasi hem güç, throttle hem NM hemde pil kullanımı (örn: ayni model omen 15 2020 de intel de battery life 3-3.5. Ryzen modellerde 8 saati buluyor) diger tarafta Amd radeon karşısında nvidia nin çok cabuk eskimesi/eskitilmesi ki bu çok büyük bir problemdir ve beni hep düşündürür. malesef amd tarafında Alienware area 51 model 5700M ayarinda f/p bir makine çıkaramadı ureticiler.. altını çiziyorum F/P.quote:
En son macbook pro 13” kullanıyordum. 16” e geçmek için sattım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 24 Ekim 2020; 19:19:53 >
-
link var mı acaba?
-
Yeni bios guncellemesini yaptınız mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X