Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayalet635

Dediklerinizin hepsini harfiyen yaptım yine olmadı. Tekrar temiz bir formatın üstüne leshcat sürücülerinin diğerlerini tek tek denedim; intel kurulumunda sıkıntı yok, yeniden başlatıp amdyi kurduğum esnada (ekranda titremelerin olması gerekirken) kurulumun bitmesine yakın çat ekran görüntü vermeyi kesiyor ve öylece kalıyor.

Asıl sıkıntı bence burada. Eskiden (forum bazındaki kullanıcı yorumlarına istinaden) sürücüyü yükledikten sonra çalışma esnasında mavi ekran sorunları vardı böylesiyle ilk defa karşılaşıyorum. Güç tuşundan kapatıp tekrar açtığımda bu sefer windows açılış ekranında takılıp kalıyor. Format usbsinden sistem geri yükleme yaparak tekrar başa sarıp başka amd sürücüleri yüklemeyi deniyorum. Malesef olmuyor..

İşi özü dostlar benim amd mefta oldu sanki

birde şunu dene biosa girip fixsed mod seçili değilse onu seçip f10 kaydet çık alt resimde görülüyor sonra yine kurmayı dene kart sürücüsünü

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

• Fan deli gibi değil de orta hızda dönüyor ama hiç durmuyor ve ekran siyah. Ekrana ışık da gelmiyor yani kapalı gibi. Ve amd yüklerken donanım algılama sesi de o anda takılı kalıyor ve tırrrr diye ötülü bir şekilde kalıyor.

Bios ayarları sürekli fixed modda zaten. Hiç ellemedim.

Eğer ki amd mefta olduysa Hp servisine göndersem amdyi yenilettirebilir miyim? Veya kendi isteğimle bir başka ekean kartı taktıralir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalet635 kullanıcısına yanıt
    başka kartın uyacağını sanmam servise danış bence yada bildiğin iyi bir laptop tamircisi varsa ona götür
  • Şu an kıbrıstayım ve bildiğim hiç laptop tamircisi yok türkiyede :(((

o zaman hp m.h ni arayıp sorunu anlatın kıbrısta nasıl olur bilmem ama türkiyede servis kargo yollayıp evden alıyordu hala böyle mi bilemem 4 yıl civarı oldu alalı pc yi çünkü
    Bilgisayarı hiç kullanamıyorsan benin yaptığım gibi yaparak kullanabilirsin. Senin de GPU yongası gitmiş yani AMD kartı kullanamazsın.

Güvenli moda geç pc açılır. Aygıt yöneticiden amd ekran kartını bulup sürücü güncelle ve temel microsoft olanı seç. Pc yi yeniden başlat ve normal olarak açılması lazım. Aygıt yönetciden amd yi yani temel yazanı devredışı bırak, öyle kalsın tamir olana kadar. Intel ekran kartı ile pc çalışır ama grafik kalitesi iyi olan oyunları oynayamazsın. 4k 30 fps, 1440p 60 fps video izleyebilirsin.

Battaniye yöntemi ile geçici olarak AMD çalışabilir ki tavsiye etmiyorum, yine gidiyor.

Bilgisayarcılar GPU yongasına ısıl işlem yaparak çalıştırabilir ki bunu da tavsiye etmiyorum çünkü kalıcı bir çözüm değil.

Bu sorunun kaynağı sıcaklık yüzünden GPU lehimlerinin bozulması, yerinden oynaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 25 Ekim 2017; 17:46:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Bilgisayarı hiç kullanamıyorsan benin yaptığım gibi yaparak kullanabilirsin. Senin de GPU yongası gitmiş yani AMD kartı kullanamazsın.

Güvenli moda geç pc açılır. Aygıt yöneticiden amd ekran kartını bulup sürücü güncelle ve temel microsoft olanı seç. Pc yi yeniden başlat ve normal olarak açılması lazım. Aygıt yönetciden amd yi yani temel yazanı devredışı bırak, öyle kalsın tamir olana kadar. Intel ekran kartı ile pc çalışır ama grafik kalitesi iyi olan oyunları oynayamazsın. 4k 30 fps, 1440p 60 fps video izleyebilirsin.

Battaniye yöntemi ile geçici olarak AMD çalışabilir ki tavsiye etmiyorum, yine gidiyor.

Bilgisayarcılar GPU yongasına ısıl işlem yaparak çalıştırabilir ki bunu da tavsiye etmiyorum çünkü kalıcı bir çözüm değil.

Bu sorunun kaynağı sıcaklık yüzünden GPU lehimlerinin bozulması, yerinden oynaması.

Battaniye yöntemini bir ara uyguladım açıldı fakat laptopu hareket ettiriyorum sürekli o yüzden tekrar bozulmuş olabilir.

En iyisi şuan idareten senin dediğin gibi yaparak inteli kullanmak. Daha sonra Hp servisiyle irtibata geçebilirsem tamir yoluna gidicem tabi böyle bir şey mümkünse...

• Dostlar tekrardan merhabalar...

Bilgisayarımı teslim almış bulunuyorum. Başımdan geçenleri uzun uzuna anlatacağım, kusura bakmayın canınız sıkılabilir.

Öncelikle bilgisayarımı tamircinin elinden kurtardığım için çok mutluyum. Ekstra birkaç sorunla teslim aldığım için de bir o kadar üzgünüm. Hatırlayacağınız üzere AMD ekran kartı sorunu yüzünden bilgisayarı kullanamamaktaydım ve bu sebeple tamire verdim. Bulunduğum yer de Kıbrıs.

Güvenilir tamirci var dediler, güvendik gittik götürdük, götürmez olaydık. Şikayetimi net bir şekilde "AMD Ekran Kartı arızalı, Gpu lehimlerinden olabileceğini düşünüyorum" belirttim. Biz yine bir bakalım sorunu bir de biz tespit edelim, muhtemelen ekran kartı çipi değişecek, sonra sizi arayacağız dediler, ücretini sordum 350 lira dediler, tamam diyip çıktıp.

Sonraki hafta telefon gelmeyince gidip yerinde göreyim dedim. Adamlar ekran kartınız sağlam, ssd'den kaynaklı olabilir dediler, allah allah dedim nasıl olur böyle bir şey?? Ki zaten ben ede yeteri kadar format attım ve yeteri kadar çeşit amd-leshcat driverı yükledim. Yine dedim adamların bir bildiği vardır baksınlar öyle alayım. Aradan bir buçuk-iki saat geçti dediler bilgisayarınız hazır gelip alabilirsiniz. Koşarak gittim. Windows 10 Pro yüklü bir ssd'yi benim ssd'ye klonlamışlar ve bilgisayar gayet sağlıklı çalışıyor. Saat 19:00 civarı dükkan kapanmak üzere. 50 lira bir ücret ödeyerek bilgisayarımı aldığım gibi eve geldim ve aygıt yöneticisinden baktığımda acı gerçekle karşılaştım. AMD sürücüsü yüklenmemiş. Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı olarak gözüküyor ve sürücü devre dışı bırakılmış. Hemen aradım durumu izah ettim, tekrar getirin bakalım dediler.

Ertesi günü bilgisayarı ellemeden olduğu gibi götürdüm. Birlikte amd sürücüsünü yükleyelim kendimiz görelim dedik ve iyiki de yaptık. Aynı sorunu orda da yaptı, sürücü yüklenirken siyah ekran verdi ve takılı kaldı. Siyah ekran verdiği sırada da ekranda beyaz bir çizgi attı, tamirci de bunu görünce tamam dedi ekran çipi arızalı kesinlikle sorun bundan kaynaklanıyor, değişecek dedi. İşler tam olarak burdan sonra koptu zaten bomba kısım başlıyor.

Bu tamircinin bir de bu ince işlere bakan bir elektronikçileri varmış değişimi o yapıyormuş. Gönderdiler bilgisayarı ona. Yaklaşık bir ay onda kaldı. Ben bu süre boyunca kaç kere aradım ve kaç kere habersiz tamirciye gidip bilgisayarın akıbetini sordum. Öyle ki sürekli beni geçiştirmeleri ve adamlara muhtaç olmam ve o soğukta o yolu çekmem (git-gel yaklaşık 60km) beni canımdan bezdirdi. Bir ay sonra tesadüf aradığımda bilgisayarınız geldi, arkadaşlar testlerini yapsınlar, biz sizi arayacağız dediler. Sanki benim aramam gerekiyormuş gibi söylesenize ben mi takibini yapayım hayret birşey! Sonraki üç gün boyunca aradım her gün testler yapılıyor dediler. Kusura bakmayın ağzımı bozacağım, ULAN *!?&$% BİLGİSAYARI YENİDEN YAP DEMEDİK NE TESTİ BU? Üstad adamların test dediği şey oyun yükleyip denemek. Üçüncü günün sonunda canıma tak edip bir hışımla dükkana gittim, bilgisayara üç gün boyunca dokunulmamış, oyun falan da yüklenmemiş, bir *!?&$% test de yapılmamış.

Hemen olaya el attım kendim kontrol ettim. Elektronikçi çipi değiştirmiş. Eve götürmeden neye nasıl bakmam gerekiyorsa baktım. O gün orada yedi saat kaldım, dükkanı ben kapattım, sonuç yine hüsran. Yine aynı. Adamların sürücü yüklemekten anladığı Windows Update açıp beklemek. Nasılsa bulup yüklüyor. Canım Windows Update yüklemiş, bilgisayara baktım sağlam görünüyor, şaşırdım. Dedim bunun sürücüsü bu değil, hemen AMD yükledim Catalyst_16.2.1_UnifL_v1.0. Ne hikmetse sürücü yüklendi. Ama içim huzursuzdu. Onca şeyden sonra adamlara güvenmediğim için bir bok olabilir diye düşünürken olan oldu. Bilgisayarı yeniden başlattık görüntü gitti. Elektronikçi adam da şöyle demiş; Intel'i kullanmasın, Amd'yi kullansın. Yoksa Intel arızalı, Intel sistemi bozuyor. Allahım nerden bulaştım bu belaya. NE DEMEK INTEL ARIZALI. Sınanıyorum resmen. İbrahim Tatlıses'in muhtelif kişilerin elinden Yıldız Tilbe'yi çekip alması gibi benim de laptopumu oradan kurtarmam gerekiyor ama nasıl?

Abi adamlar mı anlamıyorlar yoksa ayakta mı çoğaltıyorlar diye düşünmeye gerek yok. Belki genellemek anlamsız ama bu Kıbrıs'ın insanı genel anlamda böyle, acı ama gerçek. Neyse üstad Sistem Geri Yükleme yaparak yine eski haline döndürdüm. Stabil hale getirmek için dükkanda flaş bellekten format attım, sürücüleri yükledim, ekran kartını da bildiğiniz gibi leshcat denedim. Hep bildiğiniz şeyler. Bütün bunları adamlar da görüyor, sanki dükkan benim adamlara canlı canlı bilgisayar nasıl düzeltilir onu gösteriyorum. Ömrüm kendi sorunumu adamlara ispat etmekle geçti. Yoksa adamlar bilgisayarınız tamam diyip yollama derdindeler. Bilgisayar yine aynı kahretsin. Dediler ki elektronikçi bir daha baksın, dedim Tamam *!?&$% baksın ama yapamazsa bilgisayarı eski haline getirin ben almak istiyorum bu ne dedim yeter! İşten kayıttan olduğuma mı yanayım bilgisayarsız kaldığıma mı? Elektronikçiye de not bıraktım Windows Update'den günceleme yapma diye.

1 hafta da onda kaldı. Neyse adam bakmış araştırmış kendince birşeyler öğrenmiş. Belki de burayı okudu bilemem. Dedi ki; Leshcat yüklenmesi gerekiyormuş, yükledim olmadı. Bios yazmayı deneyeceğim. Olmazsa geri vereceğim. İyi dedim olmazsa takın eski AMD'yi. Onu dedi takamam, takarsam bilgisayar hiç açılmaz sorunludur o dedi. Tamam *!?&$% takmayın, kendi taktığınızı sökün öylece geri verin.

Uzun hikaye sonrasında gittim aldım bilgisayarımı. Elektronikçi yeni çipi sökmemiş. Bence sökmek istemedi sökerken anakartta başka yerini bozmaktan korktu. Yanında da benim eski ekran çipini de aldım. Tamircideyken bilgisayarı açtım, tamam açılıyor. Aygıt Yöneticisi'nden baktım her şey normal (AMD takılı fakat devredışı) görünüyor. Eve geldim sakin kafayla kontrol edeyim dedim, acele işe şeytan karışmasın.

Fandan sürtünme sesi geliyor. Klavyenin bazı tuşlar çalışmıyor, delete tuşuna basınca f1 gibi algılayıp yardım penceresi açılıyor. Sağ-sol ok tuşlarına basınca rakamlar sıralı olarak yazıyor 06132.. diyerek tekrarlıyor. Sinirlendim daha da bakmadım. Açıp çipi kontrol edeyim dedim. Her kimse açarken hoparlörün plastiğini sol ekran menteşesinin orasından kırmış, sonra yapıştırmış. Daha da gözüme çarpan bir şey olmadı. Bilgisayarı komple açtım, çip yerinde tamam. Tahminimce fanım da değişmiş, ne olduysa artık. Fanın montelendiği metal parçanın deliğini elimle yamultarak ve fanla metal parça arasına fanın çalışmasını engellemeyecek şekilde küçük kalın kağıt parçası koyarak hallettim. Termal macun çektim topladım. Açtım klayve yine sıkıntılı. delete, home, end, pg up, pg dn, sağ ve sol ok tuşları çalışmıyor. Az evvel basıyordu şimdi hiç basmıyor, fonksiyonu yok.

Özetle; göle giren şemsiye misali bana da bir güzel girdi. Buradan epey bir ders çıkarttım, şahsım adına iyi de oldu. Şuan bilgisayar Windows 10 Sürüm 1709 (İs Derlemesi 16299.15) yüklü ve lisanslı. AMD hariç bütün sürücüler yüklü ve stabil durumda çalışıyor. Windows Update kapalı. Bilgisayar>Özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarları>Donanım>Aygıt Yükleme Ayarları>HAYIR seçili durumda.

Şimdi dostlar gelelim sorunlara. O kaliteli bilgilerinizden faydanlanmanın tam zamanı.

-Klavye sorunum tam olarak nedir, ne yapmam gerekir? Yeni klavye n11'de 54 lira.

-Türkiye'ye dönünce HP servisiyle irtibata geçmeyi planlıyorum. AMD'nin çözümü ne olur, ne kadar masraf gider bilmiyorum. Yaptırmaya değer mi değmez mi aklımda deli sorular.

-Yeni laptop mu alayım (ki laptopuma hastayım özellikle ses sistemine harika, 17.3" olması da cabası). Malum dolar aldı başını gidiyor. Laptopa verilecek parayla daha güçlü masaüstü mü düzeyim inanın bilmiyorum. Masaüstünden de pek anlamam açıkçası. Dp'nin attığı bir toplama videosu vardı izlemiştim. Tekrar izleyip bilgi toplamaya çalışacağım.

-Hp'nin yeni seri OMEN bilgisayarları çok hoşuma gidiyor. Laptopu da olsun masaüstüsü de harika görünüyor.

-İşin özü az parayla kurtarabilirsem bu işi çok iyi. Olmadı biraz birikim yapıp videodakine yakın bir sistem toplamak isterim. Orta halli bir sistem almam. Sürekli çizim yapıyorum, arada oyun oynuyorum. Elimdeki AMD sağlamken oyun ve çizimlerde orta kalitenin üzerinde bir performans aldım diyebilirim. Fan cayır cayır çalışsa da beni hiç üzmedi.

-Bir de son olarak vakıf olduğum bir konu var. eGPU. Harici ekran kartını bilgisayara Mini PCI Express portu (Wifi Adaptörünün bağlı olduğu port) üzerinden bağlayarak ölüyü diriltiyormuşuz. Ama her ölü bu şekilde sağlıklı bir şekilde diriliyor mu bilemiyorum. Bu konuyu da araştıracağım. Böyle bir şey mümkünse bu çok mantıklı geldi. örnek vermek gerekirse GeForce GTX 1070 bağlayıp makineyi uçuruyoruz. Yarın bir gün masaüstü düzeceğin zaman onu söküp masaüstüne takıyorsun. Aşağıdaki linklerde daha detaylı bilgiler mevcut.
    https://www.donanimhaber.com/tasinabilir-bilgisayarlar/haberleri/Eski-dizustunuzu-sahlandirin-Ekran-karti-takma-rehberi.htm
    https://www.youtube.com/watch?v=dF0XXNbSHck
    https://forum.donanimhaber.com/egpu-notebookta-harici-masaustu-gpu-kullanimi--104859591

Uzun uzuna beni usanmadan dinleyen arkadaşlara teşekkür ederim. Bu zamana kadar emeği geçen Dp ve Mithat abi ayrı bir teşekkürü hak ediyor. Son kısımda belirttiğim konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum, esen kalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet635 -- 9 Aralık 2017; 20:48:11 >

• Öncelikle ceza almaman için küfürlü yerleri temizlersen iyi olur. Konuya dönecek olursak ben de önceden de yazdığım gibi sadece Intel i kullanabiliyorum ama fazla oyun oynamadığım için AMD için çok zorlamadım. eGPU dediğin olay için biraz düşünmüştüm ama bizim PC için Unlocked Bios bulamadım. Bazı özellikler devre dışı bırakılması gerekiyorsa bios u kırmadan bunu denemek büyük risk oluşturur çünkü bu aletteki bios seçenekleri çok kısıtlı ve cihazlar engellemiş olabilir. Masaüstü sistemler de dediğin gibi pahalı yani nereye baksan sıkıntı var gibi. Ben şu eGPU dediğin olay için biraz daha bakayım nete ama çok umutlu değilim açıkçası.
    öncelikle geçmiş olsun tamirci süpermiş gerçekten de ekran kartı arızasını ssd ye bağlamak süper zekalıktır ssd değişti mi orayı anlamadım değiştiyse eskiyi de alsaydın. klavyeyi ya oturtamadı yada tuşlara zarar verdi. servisle bir konuş ücret ne olur belirle sonra karar ver derim. masa üstü pcye gelirsek hazır pc alma derim bela olur başına toplamada dolar yüzünden baya pahalıya gelir karar senin
  • Valla Dp eGPU hakkında beni bilgilendirirsen çok sevinirim. Şu an kafam onda, o şekilde çözmek benim için daha iyi bir seçenek olacak, haliyle senin de. Gezinirken bir şey dikkatimi çekti. Hp zaten böyle bir sistem yapmış. Mini masaüstü kasası gibi bir şey. İçine hard disk, ekran kartı takılabiliyor anladığım kadarıyla. Youtube'da da videoları mevcut.
    http://store.hp.com/us/en/pdp/omen-by-hp-accelerator-shell-ga1-1000
    https://www.youtube.com/watch?v=pdLA5PW7cgQ

Mithat abi ssd değişmedi kendi ssd'me başka bir ssd'yi klonladı. Ssd yine benim değişen bir şey olmadı. Zaten kalın kafalılar yüzünden sorun hariç gereksiz ne kadar şey varsa hepsiyle uğraştık.

anladım maalesef herkes kendini tamirci ilan edince böyle bilgisizlerin kucağına düşülebiliyor
  • Bilgisayarım sizlere ömür :(

• ana noldu yaw
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle ya ana kart yada bios sıkıntılı.

• anladım geçmiş olsun ne diyelim
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ahhh abi ahhh piyasaya bir baktım fiyatlar deli gibi

• sorma kardeş sapıttı her şey nerede o 12 taksitler düşük dolarlar devlet resmen elektronik yada pc almayın cahil kalın diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ₯

quote:

Orijinalden alıntı: blasco

hocam gecmis olsun nasil hallettin?

Çok şey denedim ne HDD leri ne DVD leri ne de Flash belleği Boot edecek şekilde bir türlü çalışmadı. Bios kısmı açılıp tam boot edecekken donup kalıyordu, Windows DVD lerini dahi boot etmiyordu ve BIOS sağlam görünsede şüphelendim ve tekrar yazdırmak istedim. Şüphelendiğim gibi çıktı, BIOS u tekrar yazdırınca düzeldi.

- USB belleğe .bin ve .sig uzantılı gücel BIOS dosyasını attım.
    - Pili ve enerji kablosunu çıkardım.
    - Güç düğmesini 15 sn kadar basılı tutarak güç sıfırlamasını yaptım (daha önce sadece bunu yapmıştım işe yaramadı)
    - USB belleği takıp Windows tuşu + B + Güç tuşunu basılı tutarak pili takmadan ve tuşlardan elimi çekmeden güç kablosunu taktım açılınca sadece güç tuşundan elimi çektim Windows + B yi basılı tutmaya devam ettim. Bilgisayar bip bip şeklinde ötünce tüm tuşlardan elimi çektim açıldı.

Flash belleğe atılacak çok önemli BIOS dosyasını buradan imzalı dosyasıyla beraber alabilirsiniz > HP DV7 6C00ET BIOS Kurtarma dosyası
    Dosyayı arşivden çıkarıp içerisindeki 017FC.bin ve 017FC.sig dosyasını direk Flash belleğin içerisine atmalısınız. Eğer Flash bellek HP_TOOLS şeklindeyse ve SystemDiags üzerinden yüklemek isterseniz bu iki dosyayı HP_TOOLS/Hewlett-Packard/BIOS/New içerisinine de atabilirsiniz. Bu iki dosyadan imzalı olan dosyayı internette bulamazsınız bu yüzden bir yerde saklamanızda fada var, ben çok uğraştım

Bu işlemi deneyeceğim. Bana bios sorunu gibi geldi, inşallah olur.

• dene bakalım umarım düzelir
  • 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.