Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.073
Cevap
6
Favori
95.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gursuogr
    Kartın mevcut çalışma hızını amd overdrive yada msi afterburner ile bulabilirsin gibime geliyor.
    Bende durum böyle 12.4 yükledim en son işte artık ne kadar yüklendiyse...
    HD 6000 series diyor.
    ama 12.4 öncesi hd 7000 series mi diyordu onu da hatırlamıyorum ki... önemli olan o :D bir ara kaldırıp denerim 12.3 ile.
    Bakalım 6000 series mi 7000 series mi yazıcak 12.3 te. He bide çekirdek hızlarını karşılaştırırsan sevinirim.
    --- edit ---
    Şimdi gördümki evet kart 900mhz çalışması gerekirken
    Codename Thames XTX
    Architecture Terascale 2
    Pipelines 480 - unified
    Core Speed * 725 MHz
    Shader Speed * 725 MHz
    Memory Speed * 900 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit
    from notebookcheck
    bende caps te gördüğünüz üzere 800mhz çalışıyor.
    12.4 heralde sebebi.

iyide kardeşim benmi anlamadım senmi söylemedin çözemedim sen nerden bakıyorsun ekran kartının hızına? onu söylersen bi zahmet bende ordan bakarımyazdıklarından bişey anlayamadım kusura bakma tamam kart kaç mhzde çalışıyor yazmışsında ona sen nerden baktın söylersen bende bakıp bilgi veririm

EDİT: neyse buldum neyle bakılır. 800 mhz
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Mayıs 2012; 7:59:13 >

• Mito kardeş yazdım ya başa amd overdrive msi afterburner diye ayıpsın :)

Sağolasın işte aslında 900mhz olması lazım.

2mizdede 100 mhz düşük çalışıyo.
  • hımm baştaki yazımıydı? ama onu emin değil gibi yazınca o yüzden sordum neyse amd overdrive oc içinmiş sanırım kurdum olmadı açmadı yani neyse cpuz daha iyiymiş artı bence 100 mhz düşük olması bana dert değil yeterki o gıcık sürücü hatası olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Mayıs 2012; 20:53:46 >
  • İnsanlar o 100mhz için neler yapıyo ahh ahh :D
  • yok artık
  • İş sonunda benim dediğime geldi yani. :)
    Ben windows 8 sürücüsünü denemiştim. Belki de o yüzden değiştirilebilir grafiklerim aktif değildi. Sonuç itibariyle güncel sürücü kurulabiliyor. Sistem bunu HD6700 olarak tanıyor ve kart 900mhz yerine 800mhz hızla çalışıyor.
    Bunlar bana sıkıntı yaratmaz diyenler güncel sürücü yükleyebilirler kamuoyuna duyurulur. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snnrkn

İş sonunda benim dediğime geldi yani. :)
    Ben windows 8 sürücüsünü denemiştim. Belki de o yüzden değiştirilebilir grafiklerim aktif değildi. Sonuç itibariyle güncel sürücü kurulabiliyor. Sistem bunu HD6700 olarak tanıyor ve kart 900mhz yerine 800mhz hızla çalışıyor.
    Bunlar bana sıkıntı yaratmaz diyenler güncel sürücü yükleyebilirler kamuoyuna duyurulur. =)

kardeş 900 mhz diyorsunda bak alttaki resmi bi arkadaştan istedim buda dv7 yani aynı notebook yani hiç güncelleme yapmamış catalys yi ve oda 800 mhz buna nedenir peki
    sadece defalut clock farklı benimkinden
     HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi

• Bak buda ilginç..

Ya arkadaş 12.5 ile çözerler umarım performansa bir etkisi yok ama sinir bozuyor.

Şimdi gt650M 'li ivy bridge'li modeller 2200 liradan satılıyor...

E biz burda driver kovalıyoruz aynı paraya aldığımız laptoptan.. (ben 1769 TL'ye aldım ama neyse sizin için diyorum :D )

Neyse en büyük avuntum,,
    gt650m diye abarttıkları kart 7690M XT'nin aynısı bence hiçbir fark göremedim.

Windows derecelendirmesi farklı birde 2 tane testte üstte çıkmış o kadar yani.
  • quote:

Bak buda ilginç..

Ya arkadaş 12.5 ile çözerler umarım performansa bir etkisi yok ama sinir bozuyor.

E biz burda driver kovalıyoruz aynı paraya aldığımız laptoptan.. (ben 1769 TL'ye aldım ama neyse sizin için diyorum :D )

Neyse en büyük avuntum,,

aynen kardeşim buda şunu kanıtlıyor kart 800 mhz de çalışıyor zaten verdiğim örnek resimde de catalys versionu eski yani hp nin driveri

900 mhzde çalışıyor diyen arkadaş resimdeki programla bakıp paylaşırsa herşey anlaşılır resime göre kart 800 mhz 900 değil

artı ben kart için çok para vermedim sadece notebook donanımı hoşuma gittiği için aldım

• son olarak bu laptopu önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

kardeş 900 mhz diyorsunda bak alttaki resmi bi arkadaştan istedim buda dv7 yani aynı notebook yani hiç güncelleme yapmamış catalys yi ve oda 800 mhz buna nedenir peki

bu resimde 800 mhz olan belleğin saat hızı değilmi ? gpu nun saat hızına bakılması gerekmiyor mu ? 725 mhz olan.. tartışmalarınızdan bişi anlamadım gerçekten :) tam anlamam ben ekran kartı olayından fakat bence önemli olan gpu hızıdır.. sonuc olarak gddr5 kullanıyor.. çok takılacak bir sorun değil bence.. bi çok kez yazdım ben tekrar yazıyorum.. arkadaslar bakın bi cihaza 2000 lira veriyoruz zevk almak yerine şurası şöyle burası böyle konusup tad almak yerine tadını kaçırıyoruz. benim kullandığım bilgisayarda ekran kartı bile o/b.. neyse ben fazla karışmayayım en iyisi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 3 Haziran 2012; 4:07:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

bu resimde 800 mhz olan belleğin saat hızı değilmi ? gpu nun saat hızına bakılması gerekmiyor mu ? 725 mhz olan.. tartışmalarınızdan bişi anlamadım gerçekten :) tam anlamam ben ekran kartı olayından fakat bence önemli olan gpu hızıdır.. sonuc olarak gddr5 kullanıyor.. çok takılacak bir sorun değil bence.. bi çok kez yazdım ben tekrar yazıyorum.. arkadaslar bakın bi cihaza 2000 lira veriyoruz zevk almak yerine şurası şöyle burası böyle konusup tad almak yerine tadını kaçırıyoruz. benim kullandığım bilgisayarda ekran kartı bile o/b.. neyse ben fazla karışmayayım en iyisi :)

hocam şöyle açıklayayım. yukarıdaki arkadaş yani @snnrkn bu yöntemle catalysyi güncelleyince hem kart adı 6700 oluyor hemde 100 mhz düşük hızda çalışıyor dedi yani asıl 900 mhz olan hızı 800 mhz oluyormuş bende merak edip dv7 kulüpten bir arkadaşa rica ettim onun catalys hiç güncellenmemişti (zaten normal yolla güncellemek imkansız bu kartı) ama sonuç aynı çıktı yani 900 değil 800 mhz o yüzden bende şu kanıya vardım catalys yi bu yolla güncellesende kartın adı da değişse demekki mhz olayı aynı kalıyor yinede 900 mhz diyen arkadaş örnek kendi notebook, unda gösterirse iyi olurdu ama henüz ses vermedi

artı haklısın okadar para verdik lakin tadını çıkaramadık böyle bir saçma sorun olmamalıydı bu paraya bu donanımda ama ben bahane bulmadım karta yada pc ye çünkü beğenerek aldım tadını çıkarmak istiyorum tabiki ama sürücü izin vermiyordu buna bu yüzden araştırıp çözüm buldum ve sanırım hallettim son olarak hp nin müşterilerine bunu yaşatmaması gerekiyordu bu sorun birçok dv7 yada bu kart olan diğer serilerdede mevcut hatta yabancı sitelerde bile var alanlar sitem edip amd ve hp bu kartı terk etti diyor. bence hp bu konuda çok duyarsız davranıyor bilemiyorum bence amd ye baskı yapılab ilirdi şu kart şu modelde sürücü sorunu vardır lütfen halledin diyebilirdi. tabi bu benim fikrim görüşüm son olarak size alttaki linkte dv7 alıp tadını çıkaaramayan bir arkadaşın bu saçma sürücü sorunuyla uğraşını görmenizi isterim allah razı olsun sorunu halledip bilgi vermiş bende onun sayesinde sorunu halledip verdiğim paraya üzülmeyi bırakıp dv7 nin tadına varmaya başladım
    http://forum.shiftdelete.net/suruculer-ve-guncellemeler/258693-amd-ve-sorunlari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Haziran 2012; 5:45:50 >

• quote:

Bak buda ilginç..

Neyse en büyük avuntum,,

hocam baştan itibaren bu konuda yazılan yazıları okudum hataları gördüm ama o hatalar 2-3 ay önce olan hatalardı bende yeni laptop alacağım bu laptopu düşünüyorum bu hatalar yine tekrar edebilir mi birde son olarak bu laptopu şuan önerir misiniz? cevap verirseniz memnun olurum

• @fenerliso kardeşim burda olay şu bütçen ne kadar ?

Yani sen 2200 lirayı gözden çıkardıysan git şunu al

http://shiftdelete.net/samsung-550p5c-s02-video-inceleme-37440.html

Yani Kepler ekran kartı ivy bridge işlemci yeni teknoloji sandy bridge ne kadar yeni olsada eski teorik olarak artık eski teknoloji.

En azından nvidia'nın daha az baş ağrıttığı bir gerçek.

Herşeyden önce daha popüler olduğundan mı bilmiyorum daha çok uğraşan var ve daha kolay çözüm bulunuyor hatalara.

AMMA bu demek değilki bu notebook kötü gayet güzel bikaç küçük kusurunu önceki sayfalarda yazdık onun dışında ben göremiyorum kötü bir yanını.

Zaten şuan piyasada şu verdiğim notebook dışında bu özellikler bu paralara yok. Mal herifler ve kendini bilmez teknoloji marketleri hala i5'li asus k53 leri 2700 liradan kimi buluruzda geçiririz muabbeti yapıyolar.

O yüzden ya yukarda inceleme linkini verdiğim laptop'u vatandan %25 indirim olduğunda 2200' e al yada daha fazla bekle.

Şimdi alcam 1900 liraya alcam diyosan da benim tercihim dv6-6c04et olur. Sen bakma biz incik cincik ediyoruz da onlar küçük şeyler.

900 mhz çalıştığını söyleyen yok bikaç sitede kartın base olarak o şekilde piyasaya sürüldüğü ram clock 900 mhz olması gerektiğini okuduk gaza geldik :)

Yoksa gddr5 800mhz neyine yetmiyo :)

• quote:

@fenerliso kardeşim burda olay şu bütçen ne kadar ?

Yani sen 2200 lirayı gözden çıkardıysan git şunu al

http://shiftdelete.net/samsung-550p5c-s02-video-inceleme-37440.html

Yani Kepler ekran kartı ivy bridge işlemci yeni teknoloji sandy bridge ne kadar yeni olsada eski teorik olarak artık eski teknoloji.

En azından nvidia'nın daha az baş ağrıttığı bir gerçek.

Herşeyden önce daha popüler olduğundan mı bilmiyorum daha çok uğraşan var ve daha kolay çözüm bulunuyor hatalara.

AMMA bu demek değilki bu notebook kötü gayet güzel bikaç küçük kusurunu önceki sayfalarda yazdık onun dışında ben göremiyorum kötü bir yanını.

Zaten şuan piyasada şu verdiğim notebook dışında bu özellikler bu paralara yok. Mal herifler ve kendini bilmez teknoloji marketleri hala i5'li asus k53 leri 2700 liradan kimi buluruzda geçiririz muabbeti yapıyolar.

O yüzden ya yukarda inceleme linkini verdiğim laptop'u vatandan %25 indirim olduğunda 2200' e al yada daha fazla bekle.

Şimdi alcam 1900 liraya alcam diyosan da benim tercihim dv6-6c04et olur. Sen bakma biz incik cincik ediyoruz da onlar küçük şeyler.

900 mhz çalıştığını söyleyen yok bikaç sitede kartın base olarak o şekilde piyasaya sürüldüğü ram clock 900 mhz olması gerektiğini okuduk gaza geldik :)

Yoksa gddr5 800mhz neyine yetmiyo :)

anladım hocam 2200 e kadar veremiyeceğim max 2000tl verebiliyorum o zaman hp yi düşünim ben alırsam onu alim teşekkürler

• Tamam arkadaşlar coşkuya gerek yok. 900 mhz. olayı her yerde yazan mevzu.
    Notebookcheck bile
    Bellek Hızı * 900 MHz
    yazmış. Kart hızının 100mhz düşme olayının da sizin yaptığınız şekilde güncelleme yapınca meydana geldiğini okumuştum o kadar.

Neyse yeni bios çıkmış. Yine 18.11 tarihli sürüme düşürülmeden indirin. :)
  • gençler

bu bilgisayarda harddisk bölme yapılabiliyormu?

ben bir kere yaptım recovery çalışmadı sonra dvd lerden tekrar kurmak zorunda kaldım

Ayrıca dvd sürcüsü yüksek hızda çalıştığında (heralde kasada biraz boşluk var) ses yapıyor sizde de aynı sorun varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serce_tr -- 8 Haziran 2012; 12:59:54 >
  • S a. Arkadaşlar bende bu ürünü yeni aldım. Dv6 1390 et im vardı. Onda ki parmak izi okuyucusu web sayfaları ve programlarda ki şifreleride açıyordu (örn. kasa programım vardı onu açabiliyordum). Anca Hp simplepass da sadece web sayfaları işlemleri var. Bu parmak izi yazılımının program şifrelerini açma yolu yok mu?
  • aygıt yöneticisine bak orda biometric devices sürücüsü varmı yokmu
    büyük ihtimal windows güncelleme yapmıştır.
    güncellemeleri sil düzelir.

sende dvd titreme yapıyormu bende bazen matkap gibi ses yapıyor
    cevap verirsen sevinirim. götürüp iade etmeyi düşünüyorum.
    bide internette dizi seyrederken ses mono geliyor bana sendede öylemi acaba
  • Bahsettiğiniz sorunların hiçbiri bende yok. (matkap gibi ses yok dvd de,hp simple pass ie ile takır takır çalışıyor opera ile çalışmadı sadece bende istemiyorum zaten)

Onun dışında bios güncelleyelim bakalım nolacak.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CFcQFjAA&url=http%3A%2F%2F7.enpedi.com%2F2010%2F03%2Fwindows-7-disk-bolmek.html&ei=Qj_ST-rKGKLG0QXA-42VBA&usg=AFQjCNFX14C8BTe9ndoVnqX4KqZSD1t0Qw&sig2=D1SNchYnwAS1Pdvb9WR1Ug

DİSK BÖLMEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 8 Haziran 2012; 21:07:36 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.