Bildirim
HP Pavilion DV6-6C04ET A7N36EA(7690M XT 2 GB DDR5) İnceleme Ve Test Sonuçları Eklendi (21. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
arkadaşlar bu makineyi bugün almayı düşünüyorum.ama hâlâ fikir değiştirebilecek gibi bi ruh halim var :)
makinenin eksik yönleri neler ? ekran kartı sizce yeterli mi ve çözünürlük düşük olmasına rağmen memnun musunuz ? yardımlarınıza ihtiyacım var -
quote:
Orijinalden alıntı: emreecl
arkadaşlar bu makineyi bugün almayı düşünüyorum.ama hâlâ fikir değiştirebilecek gibi bi ruh halim var :)
makinenin eksik yönleri neler ? ekran kartı sizce yeterli mi ve çözünürlük düşük olmasına rağmen memnun musunuz ? yardımlarınıza ihtiyacım var
hocam bende bu laptopu düşünüyordum ama yeni çıkan msi ge60 fikrimi değiştirecek gibi aynı fiyata daha iyi özellikler var.Ama kasası düşündürüyor plastik olması -
quote:
makinenin eksik yönleri neler ? ekran kartı sizce yeterli mi ve çözünürlük düşük olmasına rağmen memnun musunuz ? yardımlarınıza ihtiyacım var
Şöyle mesajlar yazmadan önce forumu okuyun herkes memnuniyetlerini ve şikayetlerini (pek yok) dile getirdi zaten. Bir sürü konuştuk yazdık anlattık boşa değil yani. Merak eden okusun diye. -
Arkadaşlar şu modeli almakla almamak arasında dolanıp duruyorum:
http://pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-7000-i7-3610qm-notebook-urun7493.html
Param var ama 1,5 ay kardeşimin notebook'u bende kalacak. Bir buçuk ay sonra alsam daha sağlıklı bir alışveriş mi olur acaba yoksa fiyatlar gittikçe şişer mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: abdullah345
Arkadaşlar şu modeli almakla almamak arasında dolanıp duruyorum:
Param var ama 1,5 ay kardeşimin notebook'u bende kalacak. Bir buçuk ay sonra alsam daha sağlıklı bir alışveriş mi olur acaba yoksa fiyatlar gittikçe şişer mi?
fiyatın artacağını sanmıyorum çünkü bu fiyata daha iyi ekran kartlı yeni laptoplar çıkmaya başladı
-
quote:
Orijinalden alıntı: mito1172
quote:
Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: snnrkn
İş sonunda benim dediğime geldi yani. :)
Ben windows 8 sürücüsünü denemiştim. Belki de o yüzden değiştirilebilir grafiklerim aktif değildi. Sonuç itibariyle güncel sürücü kurulabiliyor. Sistem bunu HD6700 olarak tanıyor ve kart 900mhz yerine 800mhz hızla çalışıyor.
Bunlar bana sıkıntı yaratmaz diyenler güncel sürücü yükleyebilirler kamuoyuna duyurulur. =)
kardeş 900 mhz diyorsunda bak alttaki resmi bi arkadaştan istedim buda dv7 yani aynı notebook yani hiç güncelleme yapmamış catalys yi ve oda 800 mhz buna nedenir peki
sadece defalut clock farklı benimkinden
bu resimde 800 mhz olan belleğin saat hızı değilmi ? gpu nun saat hızına bakılması gerekmiyor mu ? 725 mhz olan.. tartışmalarınızdan bişi anlamadım gerçekten :) tam anlamam ben ekran kartı olayından fakat bence önemli olan gpu hızıdır.. sonuc olarak gddr5 kullanıyor.. çok takılacak bir sorun değil bence.. bi çok kez yazdım ben tekrar yazıyorum.. arkadaslar bakın bi cihaza 2000 lira veriyoruz zevk almak yerine şurası şöyle burası böyle konusup tad almak yerine tadını kaçırıyoruz. benim kullandığım bilgisayarda ekran kartı bile o/b.. neyse ben fazla karışmayayım en iyisi :)
hocam şöyle açıklayayım. yukarıdaki arkadaş yani @snnrkn bu yöntemle catalysyi güncelleyince hem kart adı 6700 oluyor hemde 100 mhz düşük hızda çalışıyor dedi yani asıl 900 mhz olan hızı 800 mhz oluyormuş bende merak edip dv7 kulüpten bir arkadaşa rica ettim onun catalys hiç güncellenmemişti (zaten normal yolla güncellemek imkansız bu kartı) ama sonuç aynı çıktı yani 900 değil 800 mhz o yüzden bende şu kanıya vardım catalys yi bu yolla güncellesende kartın adı da değişse demekki mhz olayı aynı kalıyor yinede 900 mhz diyen arkadaş örnek kendi notebook, unda gösterirse iyi olurdu ama henüz ses vermedi
artı haklısın okadar para verdik lakin tadını çıkaramadık böyle bir saçma sorun olmamalıydı bu paraya bu donanımda ama ben bahane bulmadım karta yada pc ye çünkü beğenerek aldım tadını çıkarmak istiyorum tabiki ama sürücü izin vermiyordu buna bu yüzden araştırıp çözüm buldum ve sanırım hallettim son olarak hp nin müşterilerine bunu yaşatmaması gerekiyordu bu sorun birçok dv7 yada bu kart olan diğer serilerdede mevcut hatta yabancı sitelerde bile var alanlar sitem edip amd ve hp bu kartı terk etti diyor. bence hp bu konuda çok duyarsız davranıyor bilemiyorum bence amd ye baskı yapılab ilirdi şu kart şu modelde sürücü sorunu vardır lütfen halledin diyebilirdi. tabi bu benim fikrim görüşüm son olarak size alttaki linkte dv7 alıp tadını çıkaaramayan bir arkadaşın bu saçma sürücü sorunuyla uğraşını görmenizi isterim allah razı olsun sorunu halledip bilgi vermiş bende onun sayesinde sorunu halledip verdiğim paraya üzülmeyi bırakıp dv7 nin tadına varmaya başladım
http://forum.shiftdelete.net/suruculer-ve-guncellemeler/258693-amd-ve-sorunlari.html
Merhaba dv7 konuusunda yazılanları da okudum çözümhttp://drivers.leshcatlabs.org/2012/05/15/catalyst-12-3-up2-unifl-for-hybrid-graphics/ driver i gibi gözüküyor ancak malesef bu siteye erişemiyorum.Rica etsem , İmkanınız varsa o dosyayı upload edebilir misiniz . Bu arada ben de herhangi bir güncellememe yap(A)mamama rağmen çekirdek 800 mhz :)
-
Selam arkadaşlar,
Benim cihazımda şöyle bir sıkıntım var. Logitech USB Wireless mouseu sol ancak sol taraftaki USB girişlerinden birine takarsam çalıştırabiliyorum. Gene aynı şekilde flash bellekleri sağ taraftaki iki girişten de kullanamıyorum. Balckberry telefonumu kablosuyla sağ taraftaki girişlerden birine taktığımda, telefonunuzu şarj edebilecek bir USB girişi değil gibi bi uyarı alıyorum. Var mı aynı sıkıntıfan muzdarip olan, ya da bu bir sıkıntı mı?
Aynı zamanda bazı arkadaşlar da mesajlarında belirtmişler, ekran karardığında arka taraftaki HP logosu ekranın sağ alt köşesinde bir beyazlık oluşturuyor. Bu da gene bir sorun mudur yoksa normal bir durum mudur?
Şimdiden teşekkürler.. -
Arkadaşlar bu akşam vatandan aldım.mağazada geri kalan kurulumu yaptık ve açtık.eve geldim biraz sistem özelliklerine filan baktım.sonra kapattım.10 dakika sonra geri açmak istedim ve düğmeye bastım touchpad ışıkları yandı ekran geldi ama ekran siyah ve sol üstte alt tire var "_"
sorun ne yardım bekliyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: wade96
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben windows 8 sürücüsünü denemiştim. Belki de o yüzden değiştirilebilir grafiklerim aktif değildi. Sonuç itibariyle güncel sürücü kurulabiliyor. Sistem bunu HD6700 olarak tanıyor ve kart 900mhz yerine 800mhz hızla çalışıyor.
Bunlar bana sıkıntı yaratmaz diyenler güncel sürücü yükleyebilirler kamuoyuna duyurulur. =)
kardeş 900 mhz diyorsunda bak alttaki resmi bi arkadaştan istedim buda dv7 yani aynı notebook yani hiç güncelleme yapmamış catalys yi ve oda 800 mhz buna nedenir peki
bu resimde 800 mhz olan belleğin saat hızı değilmi ? gpu nun saat hızına bakılması gerekmiyor mu ? 725 mhz olan.. tartışmalarınızdan bişi anlamadım gerçekten :) tam anlamam ben ekran kartı olayından fakat bence önemli olan gpu hızıdır.. sonuc olarak gddr5 kullanıyor.. çok takılacak bir sorun değil bence.. bi çok kez yazdım ben tekrar yazıyorum.. arkadaslar bakın bi cihaza 2000 lira veriyoruz zevk almak yerine şurası şöyle burası böyle konusup tad almak yerine tadını kaçırıyoruz. benim kullandığım bilgisayarda ekran kartı bile o/b.. neyse ben fazla karışmayayım en iyisi :)
hocam şöyle açıklayayım. yukarıdaki arkadaş yani @snnrkn bu yöntemle catalysyi güncelleyince hem kart adı 6700 oluyor hemde 100 mhz düşük hızda çalışıyor dedi yani asıl 900 mhz olan hızı 800 mhz oluyormuş bende merak edip dv7 kulüpten bir arkadaşa rica ettim onun catalys hiç güncellenmemişti (zaten normal yolla güncellemek imkansız bu kartı) ama sonuç aynı çıktı yani 900 değil 800 mhz o yüzden bende şu kanıya vardım catalys yi bu yolla güncellesende kartın adı da değişse demekki mhz olayı aynı kalıyor yinede 900 mhz diyen arkadaş örnek kendi notebook, unda gösterirse iyi olurdu ama henüz ses vermedi
artı haklısın okadar para verdik lakin tadını çıkaramadık böyle bir saçma sorun olmamalıydı bu paraya bu donanımda ama ben bahane bulmadım karta yada pc ye çünkü beğenerek aldım tadını çıkarmak istiyorum tabiki ama sürücü izin vermiyordu buna bu yüzden araştırıp çözüm buldum ve sanırım hallettim son olarak hp nin müşterilerine bunu yaşatmaması gerekiyordu bu sorun birçok dv7 yada bu kart olan diğer serilerdede mevcut hatta yabancı sitelerde bile var alanlar sitem edip amd ve hp bu kartı terk etti diyor. bence hp bu konuda çok duyarsız davranıyor bilemiyorum bence amd ye baskı yapılab ilirdi şu kart şu modelde sürücü sorunu vardır lütfen halledin diyebilirdi. tabi bu benim fikrim görüşüm son olarak size alttaki linkte dv7 alıp tadını çıkaaramayan bir arkadaşın bu saçma sürücü sorunuyla uğraşını görmenizi isterim allah razı olsun sorunu halledip bilgi vermiş bende onun sayesinde sorunu halledip verdiğim paraya üzülmeyi bırakıp dv7 nin tadına varmaya başladım
http://forum.shiftdelete.net/suruculer-ve-guncellemeler/258693-amd-ve-sorunlari.html
Merhaba dv7 konuusunda yazılanları da okudum çözümhttp://drivers.leshcatlabs.org/2012/05/15/catalyst-12-3-up2-unifl-for-hybrid-graphics/ driver i gibi gözüküyor ancak malesef bu siteye erişemiyorum.Rica etsem , İmkanınız varsa o dosyayı upload edebilir misiniz . Bu arada ben de herhangi bir güncellememe yap(A)mamama rağmen çekirdek 800 mhz :)
upload yapınca msj ile yollarım artı ewet 800 mhz çalışıyor kart bencede güncellemeyle alakası yok sanırım sitede sorun var bende ulaşamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Haziran 2012; 0:12:59 >
-
quote:
Arkadaşlar bu akşam vatandan aldım.mağazada geri kalan kurulumu yaptık ve açtık.eve geldim biraz sistem özelliklerine filan baktım.sonra kapattım.10 dakika sonra geri açmak istedim ve düğmeye bastım touchpad ışıkları yandı ekran geldi ama ekran siyah ve sol üstte alt tire var "_"
sorun ne yardım bekliyorum
1-Kurulum yanlış eksik yapulmış olabilir.
2-Hard Diske müdahele varsa okumuyor olabilir.
3-Hard Disk bir defalık boot etmemiş olabilir.
4-Bios update gibi birşeyler yapıldıysa yapılırken sıkıntı çıkmış ve işlem gerçekleşmediğinden olabilir.
5-Komik ama yanlış tuşa basıyor olabilirsiniz. (sağ taraftaki quick web tuşu) bu arayüz size cevap vermiyor olabilir.
6-Yeni bir windows medyasıyla sıfırdan bir kurulum yaptıysanız doğru format ve biçim seçememiş ve bölme işlemini hatalı yapmış olabilirsiniz.
7-Bios boot seçenekleri değişmiş olabilir.
8-içinde işletim sistemi imajı veya benzeri bir öge bulunduran bir usb stick veya cd takılı olabilir.
9-DOA ürün almış olabilirsiniz. (Allah Korusun)
Aklıma gelmeyen daha milyon tane şey olabilir. Umarım ben bunu yazarken sorun zaten çözülmüştür ve güzelce kullanıyorsunuzdur cihazı.
-
Kamera kalitesi için yapmamızı istediğin bir test, uygulama vs var gönder yada söyle yapalım ben anlamam kamera kalitesinden.
Hem bizde anlamış oluruz iyi olur.
------
USB MEVZUSU için.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&sw_lang=&product=5213142#N587
Yonga seti altındaki güncellemelerden sonra düzelmezse tekrar görüşelim.
(BB Bold 9900 pc prize takılı değilken bazen banada yapıyor elektrik kaynağı yeterli değil falan pek sorun sayılmaz)
-
Beyler başlık çok iyi olmuş ben bu modeli almaya karar vermiştim ama başlıkta şu modeli gördüm kararsız kaldım hangisini tavsiye edersiniz.
Dv6-6CO4ET A7N36EA :http://pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-6c04et-a7n36ea-notebook-urun7176.html
dv6-7000 i7-3610QM :http://pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-7000-i7-3610qm-notebook-urun7493.html
Aralarında yaklaşık 100-150 lira fiyat farkı var..
-
dv7000 modeli göstermelik koymuşlar. Satın al dediğin zaman stok yok diyor. Ellerinde olmadığı için ucuz fiyat yazıyorlar yarın mal geldiği zaman göreceğiz kaç para yazacaklar. Şu an en iyi seçenek beklemek. Muhtemelen bir ay içinde ivy biridge'ler raflarda yerini alacak. Hem o zaman eski modeller de ucuzlayabilir. -
Bu haftasonu vatandaki fiyatına bakan var mı varsa bilgilendirsin lütfen.Sanırsam bu haftasonu indirimleri internet sitesinde olmuyor -
quote:
upload yapınca msj ile yollarım artı ewet 800 mhz çalışıyor kart bencede güncellemeyle alakası yok sanırım sitede sorun var bende ulaşamadım
Çok teşekkürler ilginize , umarım fazla vaktinizi almamıştır . Tekrar çok sağolun Allah razı olsun -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
mito1172 aynı şekilde banada upload linkini atabilir misin ?
Yardım için şimdiden teşekkürler
-
quote:
quote:
Çok teşekkürler ilginize , umarım fazla vaktinizi almamıştır . Tekrar çok sağolun Allah razı olsun
rica ederim arkadaşım ne vakti yeterki işiniz görülsün
LithuaN kardeşim sanada yolladım
-
İşlemcisi %10 %15 daha iyi (ki söylemekten bıktığım şekilde eşek gibi yük bindirmediğinizi sürece bu performans artışını ve kullanım farkını anlayamazsınız. Bu farkı bir oyunda anlamanıza yardımcı olmaz. Çok daha farklı ve kompleks işlemler gerektirir.)
Ekran kartı gt630m gt635m olan modelleri bu bilgisayar ile kıyaslamaktan bıkmadınız :)
gpu benchmark listelerine bakın. Bu karttan (7690M XT) daha iyi olarak gt640m ve üstü modeller var yalnızca şuan orta üst segment olarak adlandırılan bu listede.
---edit---
Ayrıyetten millet yazıp yazıp gidiyor arkadaş :) ya bu sorunlar kendiliğinden çözülüyor yada cevabını alan bir eyvallah demeden kaçıyor :)
İnsanlar acayip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gursuogr -- 17 Haziran 2012; 16:24:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: gursuogr
---edit---
Ayrıyetten millet yazıp yazıp gidiyor arkadaş :) ya bu sorunlar kendiliğinden çözülüyor yada cevabını alan bir eyvallah demeden kaçıyor :)
İnsanlar acayip.
malesef insan oğlu böyle işi bitene kadar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X