Şimdi Ara

HP PAVILLION DV9000-9500-9600-9700-6000-6500-6600-6700-2000-2500-2600-2700 KULLANANLAR DERNEĞİ :) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.545
Cevap
24
Favori
1.058.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet 2 dvd ye çekeceksin ondan sonrası kolay eğer sistem çökerse dvdleri sırayla tak zaten o kendiliğinden kuruyo ok bir de eğer dvdleri mutlaka yap ilk önce sonra C 'nin altında SWSETUP diye bir klasör göreceksin onu bir dvdye yaz driver ve bonus yazılımlar burada var :)) partion magic programıyla c yi rahatlıkla bölebilirsin windowsda çalışırken ayrıca yedekte 2dvd ye daha yaz onu dabi yere sakla nolur nolmaz diye bir de dvdsiz de sistemi kurabilirsin ama mutlaka dvdleri yaz ok bu sadece aklında bulunsun bilgisayar açılırken F11 tuşuna sürekli basarsan sana ok ve cancel seçenekleri gelir ok dersen sistemi dvdsiz kurmuş olursun tabii fabrika ayarlarına döndürür içindeki sana ait dosyalar gider onun için yedeklemelerini yap:)) ok aklına takılırsa yine yazarsın

quote:

Orjinalden alıntı: imogencist

quote:

ecovry dvd oluşturacaksın bunun için başlat programlar sistem kurtarma gibibisey var orda recovery disk oluştur var onu tıklayıp iki dvd ile oluşturacaksın bu kadar basit

2 dvd mi? öle oluyomu.ya bilgisayar cahiliyim walla .kusura bakma:) onu yapınca iş bitiyomu.başka bişey yapmam gerekiyomu.bi de ben de c ile hp recovery d war.bu c yi 2 ye nasıl bölecem?programla falan mı? böldükten sonra hp recovery d kalacak mı ya da bilgisayar çökse bile ona bişey olmuyomuş.doğrumu?ilgin ve sabrın için saol bu arada:)

• Eğer D recovry bölümünü silersen ne dvd oluşturabilirsin ne de F11 bir işe yarar:)) , zaten eğer sistemi geri yüklemek istersen fabrika ayarlarına dvdleri sırayla bilgisayarı açınca takarsan o seni yönlendirir F11 yapmana gerek yok ama, ben dvd kullanmadan kurayım diyorsan o zaman F11 e basarsan o da olur işte F11 D bölümünden yararlanıyor:)), ilk önce dvdleri oluştur ok hangi model senin??
  • cok saolasın benim ki

HP PAVILION DV6007EA RE396EA NOTEBOOK. nasıl iimi?
  • hocam şarzla ilgili mail banada geldi bende attım aynı cevabı göndermişler ama ne çare 90 dk yı aşmıyor sende de aynı mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: hsndnz

ARKADAŞLAR PİL İÇİN HP'YE MAİL ATTIM. CEVAP AŞAĞIDADIR:

HP Pavilion urunlerinde kullanilan batarya ile urunun sarji ortalama 2 saat kadar dayanmaktadir. Bu
    sure, yapilan islemlere, calisan uygulamalara gore daha da azalabilir. Ornegin oyun oynanmasi,
    DVD'den film izlenmesi, kablosuz ozelligin kullanilmasi gibi durumlarinda bu surede azalma
    gorulebilir. Guc tasarrufu saglayarak bataryanizin kullanim suresini arttirabilmek icin
    yapılabilecek işlemler asagida aciklanmistir:

- Windows Denetim Masasindan guc yonetimi ayarlarinizi yeniden duzenleyiniz.

- Microsoft Word gibi “otomatik kayit” ayari olan uygulamalar kullaniyorsaniz; sabit disk
    gecislerini azaltabilmek icin kayit etme sikliginin suresini uzatiniz ya da kapatiniz. Bu zaman
    araliginin kisa tutulmasi harddiskinizi kisa araliklarla tekrar calistiracagi icin bu zaman
    araliklarini kisaltiniz ( ilgili ayarlar icin program ureticinizle irtibat kurabilirsiniz )

- Ekran parlaklik ayarini kullanabilceginiz en dusuk seviyeye ayarlamaniz ve ekran koruyucusuna
    gecis surenizi kisaltiniz

- Sectiginiz ekran koruyucunun yuklu animasyon ve grafik sekilleri icermemesine ozen gosteriniz

- Yogun sekilde modem kullanmamaya ozen gosteriniz.( Ozellikle de wireless acik oldugu surece yuksek
    miktarlarda guc tuketmektedir. )

- Batarya kalibrasyonunu duzenli olarak yapiniz. ( Batarya kalibrasyonunun nasil yapilacagi asagida
    aciklanmistir. )

- Kulaklik veya ses cikisi seviyesini kullanabileceginiz seviyelerde mumkun oldugunca azaltiniz

- Modem, CD veya DVD, hafiza kartlari gibi aygitlari kullanmadiginiz surece urunden cikartiniz.

- Kullanmadiginiz programlardan cikiniz.

- Dizustu bilgisayarinizi kullanmadiginiz zamanlarda kapatmak istemiyorsaniz uyku moduna ya da
    askiya aliniz.

- Batarya kullanim sureniz azaldi ise ve bataryanizi kullanim sureniz bir seneden fazla yada iki
    seneyi asmis ise , bataryanin degisimi gerekli olabilir.

Batarya Kalibrasyonu:

Baslat-Ayarlar-Denetim Masasi-Guc Secenekleri Ozellikleri’ni seciniz.

Guc Secenekleri Ozellikleri basligi altinda “Her Zaman Acik Guc Duzeni Ayarlari” basligi altindaki
    altindaki “Pille Calisirken” seceneginin ayarlarinin hepsini “Hicbir Zaman” olarak
    ayarlayiniz.(Kalibrasyon isleminiz bittikten sonra ayarlari tekrar kullanim aliskanliklariniza gore
    duzeltebilirsiniz.) Pili tamamen sarj ediniz.

Pili tamamen bosaltiniz.(Pil bitip dizustu bilgisayariniz kapanana kadar urununuzu calistiriniz.)
    Pili tamamen sarj ediniz.

Urununuzde bir sorun oldugunu dusunuyorsaniz, urununuzun testlerinin yapilip gerekirse onariminin
    saglanmasi icin, urununuzu onayli garanti belgenizin ya da faturanizin bir fotokopisi ile asagidaki
    linkten kontak bilgilerine ulasabileceginiz onarim merkezimize ulastirabilirsiniz:

• Arkadaslar sizlerin yardımına ihtiyacım var. Makinayı alır almaz partition magic kurdum partition lara boldum ve restart ettim fakat makina baslamadı
    :( system error verdi. Bende bunun uzerine elimdeki mevcut xp versiyonunu kurdum ama recovery cd yaratamıyorum her ne kadar recovery partition olsada. HP ile konustum US'ten bana mutlaka recovery cd edinmemi soylediler. Sizlerin bu konuda yapacak degerli yorumuna ihtiyacım var. Hic bir care yok ise bana bir recovery cd yollayacak arkadas varsa bende gelip alabilirim yada karsı odemeli yollayabilirsiniz. Makinayı bugun aldım icime oturdu. Yardım edebilirseniz cok sevinriim...

Emrah
  • quote:

Orjinalden alıntı: emraherdog

Arkadaslar sizlerin yardımına ihtiyacım var. Makinayı alır almaz partition magic kurdum partition lara boldum ve restart ettim fakat makina baslamadı
    :( system error verdi. Bende bunun uzerine elimdeki mevcut xp versiyonunu kurdum ama recovery cd yaratamıyorum her ne kadar recovery partition olsada. HP ile konustum US'ten bana mutlaka recovery cd edinmemi soylediler. Sizlerin bu konuda yapacak degerli yorumuna ihtiyacım var. Hic bir care yok ise bana bir recovery cd yollayacak arkadas varsa bende gelip alabilirim yada karsı odemeli yollayabilirsiniz. Makinayı bugun aldım icime oturdu. Yardım edebilirseniz cok sevinriim...

Emrah

Xp kurduysan bir sorun yok. Neden recovery yaratmak istiyorsun? Biz yarttıktık da ne oldu. Şu anda bir sorunun yok. Xp pro kur. Gerekli sürücüleri internetten indir. Sadece iki sürücü C altındaki swsetup kalsöründeydi eğer silmedi isen.

• sayın onbası arkadasım :=) tmm guzel diosun da recovery olması bence cok yararlı.Ayrıca elimde pro yok home var o bakımdan da problem cekiyorum.Buna ilaveten tum driverları hp sayfasından eski notebook umla indirdim ve yeni hp ye install ettim fakat internete baglanamıyor ve bazı fonksiyonları calısmıyor aletin. Dolayısıyla recovery sart oldu . Gerekirse kurup sonra gerekmeyen file ları silebilirim.Sende recovery cd var ise bana yollama ihtimalin olabilirmi acaba ? Bilgi verirsen cok sevinirim. Ilginize simdiden tesekkur ederim.
  • MERHABA ARKADAŞIM BİLGİSAYARI AÇ SÜREKLİ F11 TUŞUNA BAS SÜREKLİ ORADAN İLERLE TEKRAR KURABİLİRSİN OK SYSTEM RECOVERY GELİR ORDA BURADAN KUR SONRA DVDLERİ OLUŞTUR OK :) HABER VER Bİ ARADA
    quote:

sayın onbası arkadasım :=) tmm guzel diosun da recovery olması bence cok yararlı.Ayrıca elimde pro yok home var o bakımdan da problem cekiyorum.Buna ilaveten tum driverları hp sayfasından eski notebook umla indirdim ve yeni hp ye install ettim fakat internete baglanamıyor ve bazı fonksiyonları calısmıyor aletin. Dolayısıyla recovery sart oldu . Gerekirse kurup sonra gerekmeyen file ları silebilirim.Sende recovery cd var ise bana yollama ihtimalin olabilirmi acaba ? Bilgi verirsen cok sevinirim. Ilginize simdiden tesekkur ederim.
  • Dediğimi yap cdlere gerek yok:)) ok bilgisayarını aç, açar açmaz F11 tuşuna bas ve oradan işletim sistemini geri yükleyebilirsin eski fabrika ayarlarına gelir ok ama D bölümündeki system recovery bölümünü silmemiş olman şartıyla tabii ki :)) umarım silmemişsindir
  • Yapabildin mi__?? merak ettim dediğim oldu mu??? yazarsan sevinirim bu konuda görünüyorsun:))
  • Arkadaşlar BIOS'da boot ayarlarından başka hiçbirşey yok. Sizin BIOS ayarlarınız da aynı şekilde mi? Sanırım BIOS u güncelleyeceğiz...
  • Bios'a nasıl girmeyi başardın ?
    Hangi tuş kombinasyonu işe yarıyor ?

Biosu fazla kurcalamamak gerekli eğer overclock yapmayacaksan.

Bir de ekranın parlaklık, kontrast ayarlarına falan nasıl ulaşabilirim ?
    bulamadım bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dengbej2 -- 6 Ekim 2006; 2:18:13 >
  • Sol alt köşede ctrl yanında Fn tuşuna + en üst sıradaki F7 tuşuna basarsan parlaklık azalır, Fn+F8 parlaklık artar
  • Sayın StraGoX arkadaşımız öncelikle merhaba;

"AMD İŞLEMCİLİ MODELLER SATIŞTAN KALKMIŞ"
    "SİSTEM SİPARİŞİNDEN AMD Lİ MODELLER KALKMIŞ"
    ne demektir.Web sitelerinde taradım böyle bir habere rastlamadım.
    Lütfen daha çok bilgi...!!!

Diğer konu: Kendi makinem dahil vitrinde gördüğüm bu serinin 15.4" olan modellerinde klavyenin sol tarafı sağ tarafına göre 1mm yukarıda mı dır ? + açma kapama düğmesinin 1cm sol alt tarafı sesli bir şekilde esnemekte mi dir ?.Değil diyenler lütfen uyarsın...!!!
    Bu durum hiçbirşeye engel değildir,ancak estetik açıdan can sıkıcı bir durumdur.Acaba ABD de bu durum ayıplı mal kavramına girer mi ????

ACİL BİLGİ VE CEVAP LÜTFEN....

quote:

Orjinalden alıntı: StraGoX

HP TEKNIK SERVISININ USTUNE YOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arkadaslar hayatimda olabilecek en guzel sey geldi basima bugun.Daha once almis oldugum dv6000z notebookuma(AMD turion X2 islemcili)Vistanin betasini yukledim Windows un sitesinden.Salak gibi recovery disk yapmayi da unuttum ve vistayi yuklerken C: ye formati caktm.Allahtan Recovery Partition im duruyodu ama vista o bolume erisimi engelledi ve bilgisayar acilirken F11 hic bi ise yaramaz hale geldi.Kisacasi bilgisayar elimde vista yuklu halde kaldi ve recovery yapamaz haldeydim.Bunu yapmamin sebebi de laptop un uzerinde Vista Capable sticker i olmasiydi.Bu arada ben amerika da universite ogrencisiyim ve hp nin amerika servisinden bahsediyorum.Vista driverlarin hic birini tanimadi ama allahtan eski windows un back-up ini almis cok sukur.Nese bi kac seyle ugrasip driverlarin bitkacini yukleyebildim.Digerleri hata veriodu.Hp nin internet sitesine girdim.Ne yapabilirim yeniden media center yukleyebilmek icin diye.Canli Chat diye bisi vardi.Ona girdim ve hp musteri hizmetlerinden bi arkadasla canli olarak chat yordamiyla derdimi anlattim.Adamin ilk soyledigi yasadiklarimdan ve bana yasattiklari olaydan dolayi ozur dilemek oldu ve bilgisayarinizi fabrika ayarlarina cevirtmek yerine yenisi ile degistiricez dediler.Cok hosuma gitti.Bu arada benim aldigim yerde de AMD islemciler satistan kalkmis.Sadece Core 2 duo lular var yeni cikan.Bende dedim aldigim yerde bitti artik satilmiyo ben zaten siparis yontemiyle aldim dedim.(Laptop un ozellikleri imzamda mevcut)Adamda bana aldiginiz yere gidersiniz o sorunu orda cozebilirsiniz dedi ama ucretsiz olarak bilgisayarimi degistirreceklerini soylediler ve adam en az 5 kere ozur diledi.Neredeyse %70 ben hataliyken!Cok sasirdim.Neyse aldigim yere gittim bugun dediler ki aynisinin yenisiyle degistirebiliriz ancak o da uzun surer cunku sistem siparisinden AMD li modeller kalkti ama eger fabrika ayarlariyla getirirseniz paranizi iade alabilirsiniz dediler.Ben iade istemedim ve acaba core2 duo lu versiyonundan alabilir miyim dedim ustune farkini verip (yaklasik 200 dolar bi fark var AMD li olanla arasinda).Adam da eger windows media center i(kisaca fabrika ayarlari) icine geri yukleyebilirseniz bize getirirsiniz ve hicbir ucret odemeden core2 duo lu olarak yenisini verebiliriz dediler.Cunku bilgisayari hp ye iade edecekler ve vista yuklu iken edemezlermis.Acayip sevindim hemen odama geldim.Aklima bi cozum geldi.Basladim eski windows dosyasindaki butun hp dosyalarini yenisine kopyalamaya.Teker teker hepsini kopyaladim ve vistanin eski dosyalari ac secenegini de secip basardim recovery i yapmayi.dostan D surucusunu tanittim felan.Uzun lafin kisasi 2 hafta icinde elimde core2 duo islemcili bi laptop olacak ve hic ucret odemeden.Yeni gelecek olan bilgisayarin ozellikleri:

HP Pavilion dv6000t
    Intel(R) Core(TM) 2 Duo processor T7200 (2.00 GHz)
    2.00 GB DDR2 RAM
    120 GB 5400 RPM Harddisk
    Nvidia GeForce Go 7400 256 MB RAM Ekran karti(AMD islemcilinin Geforce go 7200)
    15.4 inc brightview HD Screen
    Lightscribe double layer DVD-ROM

HP ye helal olsun diyorum.Adamlar hic problem cikarmadan acayip iyi bilgisayar veriyolar.Sonucta Core 2 Duo AMD Turion X2 den %10-%15 daha guclu.Ekran karti 7600 lerden sonra en iyi 7*** serisi.Ve ben bu iki onemli yenilige karsi hic bir ucret odemicem.Helal olsun diyorum.Cok mutluyum.Arkadaslar bu yeni gelen alet eski AMD ye gore yaklasik ne kadar guclu olur fikri olan paylasirsa sevinirim.Eger ayni seyi Turkiye'de de yapiolarsa siz de vista yukleyip bozun yerine core 2 duo versinler.Ehuheuheuhe.Ama Turkiye'de bence yemezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpin -- 6 Ekim 2006; 8:06:01 >

• PİL SÜRESİ MAALESEF AYNI.
    BENDE 6062 VAR VE SAĞ AYAK MAALESEF EKRANI AÇINCA 1-2 MM AYAĞA KALKIYOR. AMA AÇMA DÜĞMESİNDE ÖYLE ESNEME FALAN YOK.
  • dostum problem buyuk. C partition'onu boldugum icin F11 de active degil. Surekli basıyorum ama hikaye. Dun gece HP Amerika ile tekrar gorustum bana C yi boldugum icin sadece cozumun recovery dvd oldugunu soyledi. Yani makinayı aldım ve ilk gunden bozdum anlayacagınız :) Bana recovery dvd cd yollayacak bi musluman varmı arkadaslar aranızda ...
  • arkadaslar dv6000 recovery dvd lerini ucret karsılıgında bile alabilirim. Lutfen ilgilenenler PM atsın...

Emrah
  • quote:

Orjinalden alıntı: dengbej2

Bios'a nasıl girmeyi başardın ?
    Hangi tuş kombinasyonu işe yarıyor ?

Biosu fazla kurcalamamak gerekli eğer overclock yapmayacaksan.

Açılışta F10 tuşuna basarak giriyorsun fakat Boot ayarlarından başka birşey yok. Diğer kullanıcılarda da aynı mı acaba?

quote:

arkadaslar dv6000 recovery dvd lerini ucret karsılıgında bile alabilirim. Lutfen ilgilenenler PM atsın...

Emrah

Dostum herkesin recovery cd si kendisine özeldir. Şimdi ben sana göndersem büyük ihtimalle sorun çıkacak.
    Sana çözüm yolu gösteriyorum.

1. sp2 entegreli xp pro cd si bul.
    2. kurulumda bütün bölümleri sil. Ardından istediğin boyutta C oluştur
    3. xp pro yu oluşturduğun bölüme kur.
    4. xp kurulduktan sonra sürücülerini yükle.
    5. HPQPD programını kur.
    6 Partition magic ile formatlanmamış diğer bölümleri formatla ve istediğin kadar partition oluştur.

Bu adımları takip edersen bir sorun yaşamayacaksın. Recovery buradaki kimsenin işine yaramadı ve yaramayacak. Herkes bu yöntem ile xp pro kurdu ve bir sorun yaşamıyor.

• dostum bilgi icin tesekkur ederim ama genede elinde pavillion dv6097ea cihazı olan arkadas var ise pm atarsa cok sevinirim...
  • Merhaba ya HD videoları nasıl izleyecegiz. Mov uzantılı dosyaları nasıl açacağız bilgisi olan var mı?? Hpnin bize HD videolar için verdiği bir yazılım var mı ya da indirebilir miyiz lütfen yardım i:))
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.