Şimdi Ara

HP Probook 445r G6 Coil Whine.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta yazan bilgisayarı 1 haftadır kullanıyorum. Temel özellikler ve tasarımı konusunda memnunum, Yazılım işlerim için kullanıyorum şimdilik ve sistemi aşırı yormayan bir kaç oyun oynuyorum. Sorunuma gelince cihazın ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra başlayan sesler. Sessiz ortamda test ettim boştayken ya da benchmark testlerinde ses kulağımı klavyeye koyduğumda duyuluyor normal kullanımda sesi duymuyorum şimdilik. Fakat fps değerleri arttığında ses artıyor. Coil whine olduğundan eminim ve bir kaç test daha yapıp iyice emin olmak istiyorum.

Coil Whine sorununda prizden gelen akım önemli mi? Çözmek için başvurduğunuz yollar neler? Yeni bir bilgisayarda zamanla bu durum geçer mi bunu yaşayan var mı? ve coil whine yüzünden cihazında sorun yaşayan var mı?

Ek olarak: Hp servisini arayıp durumu ilettim kendilerine. sorun olduğunu ve rahatsız ettiğini düşünüyorsanız cihazı gönderin inceleyelim dediler. internetteki yorumları okuyunca çözümsüz kalacağını düşündüğüm için göndermedim ama halen aklımda bu durum.

Cihazın Özellikleri:

Sistem Modeli: HP ProBook 445R G6

İşletim Sistemi Adı: Microsoft Windows 10 Pro

İşlemci: AMD Ryzen 5 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx, 2100 Mhz, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal İşlemci

Yüklü Fiziksel Bellek (RAM): 8,00 GB

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountaingms -- 29 Şubat 2020; 17:18:41 >

• coil whine için 2. bi ram ve sata ssd veya hdd takarak çözenleri duymuştum sizde işe yarar mı bilmem ama ekran kartı veya anakartın çipinden gelen ses oldugu için çözümü yok gibi iade etmek daha iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1gh0st

coil whine için 2. bi ram ve sata ssd veya hdd takarak çözenleri duymuştum sizde işe yarar mı bilmem ama ekran kartı veya anakartın çipinden gelen ses oldugu için çözümü yok gibi iade etmek daha iyi olabilir.
    Aldığım yer öncelikle garanti kapsamı içerisinde servise gitmesi gerek diyor. Hp müşteri hizmetleri yetkilisinin söylediği incelenmesi gerektiği. Kesin değişir diye bir şey söylemeyiz demişti. O yüzden çok uğraşmak istemiyorum bana geri gelecekse. Cihaza zarar vermediği müddetçe ekstra ram ve ssd takviyesiyle çözebilirsem yeterli. Yakın zamanda ssd ve ram yükseltmesi yapacağım.
  • Sanırım kimsenin böyle bir sorunu yok. Araştırmaya devam çözümü buraya ekleyeceğim.
  • İntel işlemcilerde biostan Cx states kapatılarak bir miktar azalıyor bu da Amd işlemcilerde karşılığı ne bilemiyorum. "Cpu High Pitch Noise" diye aratırsanız bulabilirsiniz yabancı kaynaklardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 3 Mart 2020; 16:36:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.