Şimdi Ara

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ### (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.180
Cevap
58
Favori
1.299.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

(En Son Oy Tarihi: 3.12.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Orijinalden alıntı: Zelcuk

X5 Ile yazilan ilk mesaj
    Klavyesi cok rahat. Ekran hassasligina bayildim.
    Telefonu aldigima Cok memnunum
    Farkettigim tek eksisi kamerasi.
    Fazlada kullanmayacagim icin sorun yapmadim ama kamerayi onemseyenler almadan once kullanip deneyin.

Ekran kalitesinden bahseder misiniz? Yani renkler, güneş ışığı altında kullanımı ve yansıma gibi şeyler.

akşam kapanırken işlemleri tamamlayıp çıkabildiğim için gündüz şartlarında değerlendiremedim. yarın size izlenimlerimi iletirim.
    çalışanları aradım geldi dediler ayırttım, geliyorum satmayın dedim. gittim yok öle telefon dediler ayak takımı. modeli dahi bilmiyolardı nokia x6 var bizde diyen çalışanlardan sonra isyan ettim hem çağırıyosunuz hem burda ne diyosunuz. En yetkiliniz kimse onunla görüşmek istiyorum dedim. konuştum, derdimi anladı, ankara göbek kvksında o kampanya ve markayı bilen sadece yetkili ve bendim. durum üzerine telefon edip getirttiler. bu süreçte hava karardı, kepenkler yarıya indi. bildiğiniz savaştım.

• wi-fi sorunu var diyodular ona açıklık getirir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bukmya

wi-fi sorunu var diyodular ona açıklık getirir misin?

İlk mesajda sorun olmadığını söylemiş
  • Yarın kısmet olursa HB'den siparişimi vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lknrm627

quote:

Orijinalden alıntı: ByPhatgit

quote:

X5 Ike yazilan ilk mesaj
    Klavyesi com rahat. Ekran hassasligina bayildim.
    Farkettigim tell eksisi kamerasi.
    Fazlada kullanmayacagim icin sorun yapmadim ama kamerayi onemseyenler almadan once kullanip deneyin.

Siz nereden almıştınız ?

İnternet performansı nasıl? Söylendiği gibi videolarda sorun çıkarıyor mu?

internet akiyor. youtube denedim sıfır takılma. ses kalitesi de ayrı bitirdi beni.
    not:internet kalitem iyidir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lknrm627

quote:

quote:

X5 Ike yazilan ilk mesaj
    Klavyesi com rahat. Ekran hassasligina bayildim.
    Farkettigim tell eksisi kamerasi.

Siz nereden almıştınız ?

İnternet performansı nasıl? Söylendiği gibi videolarda sorun çıkarıyor mu?

internet akiyor. youtube denedim sıfır takılma. ses kalitesi de ayrı bitirdi beni.
    not:internet kalitem iyidir

DH'nin sitesine girermisin ? Girdiğinde kasılmalar varmı baksana ?

• 16 m renk mi var peki kvk da 256 k denmiş?
  • quote:

16 m renk mi var peki kvk da 256 k denmiş?

adam nasıl öğrenecek ?
    tek tek sayacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

quote:

16 m renk mi var peki kvk da 256 k denmiş?

adam nasıl öğrenecek ?
    tek tek sayacak mı

anlaşılır gibime geliyor ben hiç bakmadım gerçi :D
  • 262k Renk .KULLAnma kilavuzunda Boyle yazmakta.
    2gb dahili hafiza mevcut.
    Lipoly 1500mah batarya car.
  • quote:

quote:

X5 Ile yazilan ilk mesaj

Çok Teşekkürler Görüşleriniz için bilgisayar başına geçip uzun uzun yazıp cihazın foğraflarını falan koysanız süper olacak .. Şuanki yazdığınızı ilk mesaja ekledim.

doktorum. nöbetteyim.
    1 kaliteli bi foto makinesi yanımda yok
    2 zamanım foto çekmeye müsait değil. arada atabildiğim kadar cevap atmaya çalııyorum

eidt:
    quote:

DH'nin sitesine girermisin ? Girdiğinde kasılmalar varmı baksana ?

çok çok hafif var. takıntılı bi insansan dert edebilirsin ama benim için sayfa akıcı ..ama sordugun icin ozellikle baktım çok çok az var,ama evet var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zelcuk -- 14 Haziran 2011; 22:35:46 >

• quote:

quote:

quote:

X5 Ile yazilan ilk mesaj

Çok Teşekkürler Görüşleriniz için bilgisayar başına geçip uzun uzun yazıp cihazın foğraflarını falan koysanız süper olacak .. Şuanki yazdığınızı ilk mesaja ekledim.

doktorum. nöbetteyim.
    1 kaliteli bi foto makinesi yanımda yok
    2 zamanım foto çekmeye müsait değil. arada atabildiğim kadar cevap atmaya çalııyorum

Teşekkürler bu kadar mesaja cevap verdiğiniz için.Kolay gelsin bu arada.

• quote:

262k Renk .KULLAnma kilavuzunda Boyle yazmakta.

arkadaşlar bu 262k ile 16m ren arasında ne gibi farklılıklar oluşur?
  • quote:

quote:

262k Renk .KULLAnma kilavuzunda Boyle yazmakta.

arkadaşlar bu 262k ile 16m ren arasında ne gibi farklılıklar oluşur?

16 milyon renk olunca daha gerçekçi , gerçeğe yakın görüntüler elde edilebiliyor.
  • Arkadaşlar yazılanlar büyük ölçüde MoDaCo forumlarında That-Guy adlı kullanıcının derlediklerinden alıntıdır, kendisine teşekkür ederiz (Thanks to That-Guy from MoDaCo). Orjinal konuya buradan ulaşabilirsiniz. Zamanım olup çevirdikçe ve yeni bilgiler öğrendikçe üstüne ekleyip değişiklikleri yaparız.

Kullanıcı Kılavuzu ve Sürücüler:

U8800 kutu içinde komple kullanıcı kılavuzu ile gelmemektedir. Bu yüzden PDF versiyonu aşağıdadır. Aynı zamanda eğer XP ve öncesi Windows sürümlerini kullanıyorsanız, telefonunuzu tanıtmak için gerekli sürücüler aşağıdadır:

Kullanıcı kılavuzu için tıklayınız.
    Windows sürücüleri için tıklayınız.

U8800 süper kullanıcı izinlerini aktive etmek (rootlamak)

-Dikkat!!! Bu işlemler konusunda hiç bir sorumluluk kabul edilmez. Cihazınız bu işlemden sonra garanti kapsamından çıkacaktır. İşlem adımlarını dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Olabilecek olan türlü sorunlardan, cihaz arızalarında sorumluluk kabul etmeyiz.

MoDaCo Paul'un portladığı Super Boot'u kullanarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda Super Boot, cihazınızın dosya sistemini ext3'den ext4'e yükseltir ve kernel'e bazı performans değişiklikleri ekler.

1- Şu adrese giderek Super Boot programını indirin.
    2- Zip dosyasından boot.img dosyasını çıkarın. (Eğer adı farklı ise değiştirin) Telefonunuzda dload klasöründe herhangi bir Huawei güncellemesi olmadığından ve telefonun bilgisayara bağlı olmadığından emin olunuz.
    3- Telefonunuzu VOL+ ve VOL- tuşlarına basarken, güç tuşuna basmak suretiyle açın. (pembe/mor bir ekran gelmeli)
    4- Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
    5- Bilgisayarım'a giderek, telefonunuzun içinde boot.img dosyasının olduğu klasörü bulun.
    6- Telefonunuzdaki boot.img dosyasını harddiskinizde güvenli bir yere kopyalayın. (Yedekleme amacıyla kopyalıyoruz, bir aksilik olursa telefonu aynı yöntemle açıp, eski boot.img'mizi atacağız)
    7- Telefonunuzdaki boot.img dosyasını, indirdiğiniz boot.img dosyası ile değiştirin.
    8- Kopyalama bittiğinde, telefonunuzun bilgisayar bağlantısını kesin ve telefonunuzu yeniden başlatın. (Pili çıkarıp takın)

Başka bir yöntem olarak marketten z4root programını indirip, kurulup başlatarak ve permanent root seçeneği seçildikten sonra telefonun yeniden başlatılmasını bekleyebilirsiniz.

Edit: z4root markette bulunmamaktadır. Bunun yerine cihazınızın tarayıcısı yardımıyla google'a z4root yazıp, xda-developers.com sayfasından indirin, ya da buraya tıklayın. Daha sonra bir dosya yöneticisi yardımıyla z4root apk dosyasını açın. Aynı yöntemle cihazınızı unroot edebilirsiniz.

ClockworkMod'u kurmak

-Dikkat!!! Bu işlemler konusunda hiç bir sorumluluk kabul edilmez. Cihazınız bu işlemden sonra garanti kapsamından çıkacaktır. İşlem adımlarını dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Olabilecek olan türlü sorunlardan, cihaz arızalarında sorumluluk kabul etmeyiz.

XDA'daki genokolar'ın konusundaki recovery-en.zip dosyasını indirmek için tıklayınız.

1- İndirdiğiniz zip dosyasından recovery.img dosyasını çıkarınız. Telefonunuzda dload klasöründe herhangi bir Huawei güncellemesi olmadığından ve telefonun bilgisayara bağlı olmadığından emin olunuz.
    2- Telefonunuzu VOL+ ve VOL- tuşlarına basarken, güç tuşuna basmak suretiyle açın. (pembe/mor bir ekran gelmeli)
    3- Telefonunuzu bilgisayar bağlayınız.
    4- Bilgisayarım'a giderek, telefonunuzun içinde recovery.img dosyasının olduğu klasörü bulun.
    5- Telefonunuzdaki recovery.img dosyasını harddiskinizde güvenli bir yere kopyalayın. (Yedekleme amacıyla kopyalıyoruz, bir aksilik olursa telefonu aynı yöntemle açıp, eski recovery.img'mizi atacağız)
    6- Telefonunuzdaki recovery.img dosyasını, indirdiğiniz recovery.img dosyası ile değiştirin.
    7- Kopyalama bittiğinde, telefonunuzun bilgisayar bağlantısını kesin ve telefonunuzu yeniden başlatın. (Pili çıkarıp takın)

(Clockwork Recovery'i aktif hale getirmek için VOL+ tuşuna basarken, güç düğmesinden cihazımızı açıyoruz)

Huawei U8800 için son Huawei firmwareleri

Firmwarelere MoDaCo Wiki'den şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Firmwareleri kurmak için indirdiğiniz zip dosyasını açtığınızda, içinden çıkan dload klasörünü SD kartınıza atmalısınız. Telefonunuzu VOL+ ve VOL- tuşlarına basarken, güç tuşuna basmak suretiyle açtığınızda, yükleme otomatik olarak başlayacaktır.

U8800'a özel ROM kurmak

1- Root olduğunuza ve ClockworkMod'un yüklenmiş olduğuna emin olunuz.
    2- İstediğiniz ROM dosyasını zip dosyası olacak SD kartınızın ana dizinine kopyalayınız.
    3- Rehber v.s. gibi bölümlerin yedeğini almayı unutmayınız. Bu işlem cihazınızdaki bu tür kişisel bilgileri silecek ve fabrika ayarlarına getirecektir!!
    4- VOL+ tuşuna basarken, güç düğmesinden cihazını açmak suretiyle ClockworkMod'u başlatın.
    5- Backup and Restore bölümüne giderek, Backup seçeneğini seçin. Bu seçenek telefonunuzun komple yedeğini alarak SD Card'a kaydedecektir. Bir sorun olduğunuzla aynı yere gelip Restore'u seçerek, SD kartınızdan yedeğinizin olduğu dosyayı seçeceksiniz.
    6- Yedekleme tamamlandığında ClockworkMod ana menüsüne gidin.
    7- Wipe Data/ Factory Reset seçeneği seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    8- Wipe Cache Partition seçeneğini seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    9- Advanced bölümüne giderek Wipe Dalvik Cache seçeneğini seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    10- Install zip from SD Card seçeneğini seçerek, SD kartınıza daha önce kopyaladığınız, yeni atılacak özel ROM dosyasını seçin.
    11- Yükleme işlemi tamamlandığında ClockworkMod ana menüsüne giderek Reboot System Now seçeneğini seçin.
    12- Telefonunuz yeniden başlatılacaktır. Bu işlem normal açılma işleminden daha uzun sürecektir. (Bir kaç dakika)
    13- Yeni ROM'unuzun tadını çıkartın ;)

build.prop dosyasını düzenleyerek performansı arttırmak/oynamak

Bu işlemi yapabilmek için cihazınızda root olmanız gerekmektedir. Marketten root explorer programını indiriniz.

Düzenlemeniz gereken dosya "/system/build.prop" dosyasıdır. Düzenlemeden önce yedeklemeyi unutmayın!

Aşağıdaki satırı ekleyerek UI'nızı daha tepkili bir hale getirebilirsiniz. (daha yüksek numara, daha hassas UI)
    windowsmgr.max_events_per_sec=75

Aşağıdaki satırdaki "false" ifadesini "true" ile değiştirerek tuş kilit açma ekranını aktive edin
    ro.config.hw_menu_unlockscreen=false

Aşağıdaki satırdaki "240" değerini "225" haline getirerek ekran çözünürlüğünü arttırın
    ro.sf.lcd_density=240

Aşağıdaki satırda "24m" ifadesini "32m" ifadesine çevirmek stabilite ve performansı arttırabilir.
    dalvik.vm.heapsize=24m

U8800'ın gizli menüsüne ulaşmak

Gizli menüye, numara çeviriciye *#*#INFO#*#* tuşlayarak ulaşabilirsiniz.

U8800 Özel ROMları

B160 (Şu an en fazla kullanılan, Thanks to Genokolar -Mesut Çevik'in OC etmek için kullandığı ROM bu olmalı- ) - Ayrıntı için tıklayınız
    B158 (Stabil görünüyor, Thanks to neopeek) - Ayrıntı için tıklayınız
    CyanogenMod 6.1.1 (Alpha versiyonu, tamamlanmak üzere, Thanks to neopeek) - Ayrıntı için tıklayınız
    CyanogenMod 7 (Alpha, kullanılmayacak halde, Thanks to genokolar) - Ayrıntı için tıklayınız

Bluetooth kulaklık ve telefon hoparlörü kullanırken düşük ses sorunu çözümü

1- Telefonunuzun root edildiğine emin olun.
    2- Root Explorer ya da benzer bir uygulama kullanarak /etc klasörüne gidin.
    3- Mount R/W tuşuna basın.
    4- "hwVolumeFactor.cfg" dosyasına basılı tutarak metin editöründe açın.
    5- "speaker=" ve "wired_headset=" değişkenlerindeki değerleri değiştirin. Yaygın olarak "speaker=90" ve "wired_headset=75" kullanılır.
    6- Kaydedin ve çıkın
    7- Telefonunuzu yeniden başlatın.

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar... Daha sonra denediklerimi teker teker yazıp, resimleri de ekleyeceğim. Yabancı forumları da yoğun bir şekilde takip ettiğimden, yeni gelişmeleri haberdar edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eled -- 22 Haziran 2011; 17:55:50 >

• alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun, bu kadar beklendi nazar değmesin şimdiden diyorum.

Bir soruda benden olsun, şimdi tasarımda çerçeve metal arka kapak mat kaymaz plastik. doğrumudur?

şimdi bu arka plastik üzerine kaplama bir katman mı? yani uzun süre kullanımda soyulma-çizilme-aşınma olurmu? yoksa yekpare tek plastikmi?

umarım anlatabildim sorumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun, bu kadar beklendi nazar değmesin şimdiden diyorum.

Bir soruda benden olsun, şimdi tasarımda çerçeve metal arka kapak mat kaymaz plastik. doğrumudur?

şimdi bu arka plastik üzerine kaplama bir katman mı? yani uzun süre kullanımda soyulma-çizilme-aşınma olurmu? yoksa yekpare tek plastikmi?

Üst kısmı kadifemsi bişey sanırım. İlerde kullanıma göre soyulma olabilir. Çizilme olarak çok sanmıyorum dikkatli kullanımda olacağını.
  • Hocam bu 2.3 'e güncellenirmi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzKC

Hocam bu 2.3 'e güncellenirmi acaba?

Galiba güncellenecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun, bu kadar beklendi nazar değmesin şimdiden diyorum.

çerçeve metalimsi,arkası kaymaz plastik evet doğru.
    plastik icin diyeceğim çok çok kolay çizilir, parmak izi kalmakta,aşınma da kesinlikle olur,boya gibi durmuyor o yüzden soyulmaz herhalde . hassas yani. korumak şart.
    metal kısma gelince asıl soyulma potansiyeli orada seziyorum. deneyimlerime göre uzun hor kullanımda metal çerçeve soyulabilir. ama tabiki bunu zaman gösterir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.