|
Huawei P60 için 5G kılıf tanıtıldı
-
-
30k ver 5G kullanama :D -
Garibim ambargo yemekten ne hallere geldi, yakında işlemciyi de harici aparatla bağlayıp çalıştırmasınlar
-
bu kılıfı kutuya koyarlarsa iş yapar -
Başka telefona 40 ya 60k ver 5g kullanamama... Çünkü yok -
Öldürmeyen şey güçlendirir bu ambargolar sayesinde 20 senede alamayacağı yolu 2 senede aldı
-
bence huawei dünyanın en iyi android telefon ureticisi, ilk p20 ile basladigim ve halen kullanmaktan vazgecemedigim p30 pro var, ve halen super çalışıyor pili halen 1 günü rahat götürüyor telefon 3 seneden fazladir kullanimda, cami.kirildigi için gittim s22 ultra aldim ve kiyaslama yapdigimda halen p30 pro bana göre daha iyi, kisitlamalar olmasa p40,p50,p60 pro alırdım. -
ASML döküm cihazı satmıyor.
Bir de kendi imkanlarıyla in-house döküm fabrikası açacakmış.
Şu olur, SMIC ile eski üretim süreçlerine bağlı eski EUV standardı gerekmeyen döküm cihazlarını ASML'den satın alıp 5G, baz istasyonu ve modem gibi cihazlar için kullanılabilecek eski üretim sürecinden geçen döküm cihazları satın alabilirler. Hala revaçta 28, 20, 14 nm üretim süreçleri bu tarz ekipmanlar için.
Kılıf fikri bir yere kadar mantıklı. Artık kılıfı da korumak gerekecek cihazın yanında. -
Evet hocam haklısınız döküm cihazı alamıyorlar ama günümüzde sınırsız bilgiye erişmek mümkün ve bide para sorunu yoksa üstüne üstlük Çin tayvandan ve asml den önemli bilgi birikimini ve kiçaç kişiyi yanına çekti günümüzde çinin bi asml çıkarması en fazla 5 senesini alır ama Çin 3 seneye kalmaz 3 nm üretim sürecine rahat geçer asml kadar olmasada japonyada da döküm cihazı üreten 2 firma var evet onlarda da ambargo var demek istediğim çinin bilgiye ulaşması kolay bilgi varsa gerisini halleder çin
-
ASML tekel. Zamanında ABD nasıl izin vermiş de Silicon Valley Group gibi çip döküm makinesi üreten tek grubu Veldhovenlı bir firmaya satılmasına göz yummuş hayret ediyorum. Artı döküm cihazını geçtim satış sonrası destek konusu da tekel durumda. Adamların elinde devrimsel EUV teknolojisini sunaiblem tel firma madalyası var. Ne Nikon ne de Canon dur diyebildi bu durumda ve bu sektörde silinip gittiler.
Ben şuna hayret ediyorum. Philips bir dönem TSMC hissedarı ve ASM ile ortak kurdukları ASML'nin kurucu ortağıydı. Ne zaman bu kadar gerilere düşebildi? Kendi yarıiletken birliğinin ayrıldığı NXP Semi rekor karları bildiriyor. Qualcomm satın almak istedi Çin rekabet kurumu karşı çıktı. Gerçi bu tam Broadcom-Qualcomm ilişkisinin reddine karşı cevap oldu ama. -
Öyle hocam da şuan abd ambargosu olmasa bile asml piyasaya yetebilecek döküm makinesi yetiştiremiyor 1.5 2 sene ileri atıyor siparişleri şuan çinde ki işçilik kimsede yok hocam yakında asml yide sollarlar
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
30k ver 5G kullanama :D
|
Garibim ambargo yemekten ne hallere geldi, yakında işlemciyi de harici aparatla bağlayıp çalıştırmasınlar |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X