Şimdi Ara

Hukukun Tm2'den Tm3'e Geçmesi ve Sıralamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, istediğimiz kadar yorum yapalım sonunda çaresiz bir şekilde geçen senenin Tm2 sıralamalarına bakarak tercih yapacağız. Ama şöyle de bir durum olduğunu düşünüyorum: Tm1 ve Tm2'de sayısalın ağırlığı malum. Yani sayısalcılar içinden bazısı şov için, bazısı da "hangisi tutarsa artık" diyerek edebiyat sınavına girenler oluyor ve yüksek mat-geo netlerinin de etkisiyle iyi sıralamalar elde edebiliyorlar.

Tm1 ve Tm2 sıralamalarının düşük olma sebebi eşit ağırlıktan tercih yapmayan sayısalcılardır bence. Tm3'te ise edebiyatın ağırlığı artırıldığı için sıralamalarda eşit ağırlıkçıların ağırlığını koyduğunu düşünüyorum. Atıyorum, Tm1'de ilk 10 binde (sayısaldan tercih yapacak) 2 bin sayısal var ise (bence) Tm3'te bin kişi vardır. Atıyoruz tabi, fakat böyle bi'şeyler olabilir.

Sonuç olarak İstanbul hukuk 10k'dan 7k'ya, Ankara hukuk 7k'dan 5k'ya düşerse şok olunmaması gerekir. Yine 20k'dan 15k'ya düşüş olursa açık söyleyeyim şaşırmam.

Tabi yine de tercihlerimizi geçen senenin Tm2 sıralamalarına göre yapacağız. Bakalım nolcek.

• Bu da böyle bir anımdır. evet. Up.
  • Bak işte. Ben direkt: "Ankara Hukuk (eskiden olduğu gibi) en aşağı 3 bin'den alacak" deseydim hepiniz doluşurdunuz dime? Nankörler
  • Ben de öyle düşünüyorum kesinlikle sıralar degisecek onun için de misal 19.800 ile antalya gelir mi acaba diye kara kara düşünüyorum :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahcin

Ben de öyle düşünüyorum kesinlikle sıralar degisecek onun için de misal 19.800 ile antalya gelir mi acaba diye kara kara düşünüyorum :(

%80 gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçi birçok yeni hukuk fakültesi açıldı yine başka bölümler de açıldı. Belli olmaz ama Tm3'te daha fazla eşit ağırlıkçının sıralama alması ve Hukuk'a yüklenmesi olası görünüyor.
    İnşallah sıralamalarda fazla yükselme olmaz.
    @abdullahcin
  • dipolar D kullanıcısına yanıt
    İnşallah olmaz çünkü yakın arkadaşımla antalya planımız var çok istiyoruz . Peki sence adana 25.100 ile kapatmış gelme ihtimali nedir

• ne desek yalan olacak şimdi. ama 19.000 sıralamanın rahat bir şekilde 25.000'lik Hukuk'a girmesi gerekiyor değil mi? Başka arkadaşların sıralamalarını pek incelemedim fakat kendimden örnek vereyim. Tm3 ham puan sıralamam 700 iken Tm2 ham puan sıralamam 900 ve bence ilk 10k ya da 20k'da durum daha vahimdir. Önceki senelerde Tm2 sıralaması 20k iken Tm3 sıralaması 15k olan arkadaşlar olmuştur kesin.

Tm3 her şeyi bok etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dipolar -- 2 Temmuz 2015; 2:11:50 >
  • dipolar D kullanıcısına yanıt
    Matematiği iyi yapıp edebiyatı 25 30 ile hukuk puanı alanlar da var işte mesela adamın tm2 12 bin tm3 15 bu şekilde olanlar da var yani onun için dediğin gibi her şey bok

• 10k ya giren sayısalcıların çoğu tercih yapıyor zaten. Aman aman bir değişim olmaz. Ama arkasından gelen dilimlerde olabilir evet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.