Şimdi Ara

Hyundai Ioniq neden alinir? Alinmazsa neden alinmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
2
Favori
6.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu aralar sifir km arac alma arifesindeyim. 150 bin -190 bin TL arasi arac arastiriyorum. 2 cocuk 2 yetiskin bir aileyiz. Halihazirda ibiza 1.4 kullaniyoruz. Daha buyuk bir bagaj, daha iyi yakit ekonomisi,otomatik vites ve c sinifi arac kriterlerine ioniq cok uygun gorunuyor. Arabanin donanimi tatminkar, yakit ekonomisi oldukca iyi,benzinli motor oldugu icin bakim-onarim maliyetleri oldukca düşük. 2. El piyasasina bakiyorum ya da bu forumu takip ediyorum;ioniq den bahsedilmiyor bile.
    Bu araba alinmaz ise neden alinmaz yardim ve yorumlarinizi rica ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 150-190 bin bütçeye d sınıfı dizel otomatik Skoda superb, Vw passat bulunur sıfır km. Bayiide olmazsa galerilerde 0 km araçlar var toplu alıp sattıkları.

Yine Peugeot 3008, hyundai tucson, Seat ateca, ford kuga gibi dizel otomatik ve gayet dolu araçlar var. Fiyat listesine aldanmayın bayilerde çok güzel indirimler var. Misal prime edition 3008 187 bine bırakan bayiler var. 160 bine Style paket tucson falan var. Bunlar orta dolulukta gayet tatminkar araçlar.

Bahsettiğiniz araç için testlerde 6-7 litre civarı tüketimlerden bahsediliyordu pek ekonomik olmadığı söyleniyor. Ayrıca henüz kötüyü geçtim oluşmamış bir 2. Eli var.
    Ben Kasım 2018'de 122 bin TL vererek sıfır aldım, yakıt tüketimi 4.3, araçtan memnunum.

Artıları
    -Dusuk yakıt tüketimi
    -Genis iç alan, bagaj
    -Fiyati diğer muadil araçlara göre daha düşük (Ben aldığımda böyleydi)
    -Gorunusu güzel (kişiden kişiye göre değişir)

Eksileri
    -Performansli kullanımda artan yakıt tüketimi
    -Ikinci el piyasa değeri
    -Pillerin zamanla verimlerinin düşecek olmasından dolayı, yakıt tüketimi artacaktır. (Bir elektrik mühendisi olarak benim şahsi görüşüm)
    -Hyundai'nin vasat ve guvenliksiz olan marka algısı
    -Garanti süresi (Amerika'da ömür boyu garanti verilen araçlar, Türkiye'de 7 sene garantili)
  • Klişe olacak ancak: SON SAHİBİ OLURSUN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Yanitiniz için teşekkür ederim. Yani 2. Elde zayif satamazsin diyorsunuz. Diyelim ki satmayacagim. Kullanacagim. Kullanici olarak neden tercih edilmez bu model. Arabanin kar saglayacak ya da yatirim yapilacak bir esya olmadigini dusunuyorum. Asil merak ettigim dizel kadar az yakan ama dizel kadar yurutme maliyeti yuksek olmayan bir araba -2.el deger kaybini gormezden gelirsek, sadece biniciysek- neden onerilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit07

Yanitiniz için teşekkür ederim. Yani 2. Elde zayif satamazsin diyorsunuz. Diyelim ki satmayacagim. Kullanacagim. Kullanici olarak neden tercih edilmez bu model. Arabanin kar saglayacak ya da yatirim yapilacak bir esya olmadigini dusunuyorum. Asil merak ettigim dizel kadar az yakan ama dizel kadar yurutme maliyeti yuksek olmayan bir araba -2.el deger kaybini gormezden gelirsek, sadece biniciysek- neden onerilmez.
    İşin şakası bir yana binici iseniz her türlü araç alınır da satılır da. Ancak böyle çok değer kaybeden araçları ikinci el almalı ki değer kaybının çoğunu ilk sahibi yaşamış olsun. Anladığım kadarıyla trafikten dolayı tükeyim canınızı sıkıyor ki hibrit araçlar bakıyorsunuz. İoniq in içine hiç oturmadım malzeme değerlendirmesi yapamam ancak testlerini izlediğimde hoşuma giden bir araçtı. Tipi göreceli olarak çirkin. Sizin yerinizde olsam hem yaygınlık, hem ikinci el piyasası dolayısı ile toyotanın hybrit modellerine yönelirdim. Chr veyahut corolla gibi. Plug in ararsanız da fluence in tam elektrikli versiyonu var uygun fiyatlı ancak çok basit gözüküyor.

• 150-190 bin bütçeye d sınıfı dizel otomatik Skoda superb, Vw passat bulunur sıfır km. Bayiide olmazsa galerilerde 0 km araçlar var toplu alıp sattıkları.

Yine Peugeot 3008, hyundai tucson, Seat ateca, ford kuga gibi dizel otomatik ve gayet dolu araçlar var. Fiyat listesine aldanmayın bayilerde çok güzel indirimler var. Misal prime edition 3008 187 bine bırakan bayiler var. 160 bine Style paket tucson falan var. Bunlar orta dolulukta gayet tatminkar araçlar.

Bahsettiğiniz araç için testlerde 6-7 litre civarı tüketimlerden bahsediliyordu pek ekonomik olmadığı söyleniyor. Ayrıca henüz kötüyü geçtim oluşmamış bir 2. Eli var.

• 191 bine dolu ateca dsg tdi var be..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla buraya böyle çok konu açan olur. Yok 90 model mazda yok 70 model cj5 alırım yok saab biniciyim ben ama daha alanını görmedim sende almayacaksın hocam. Ahanda yazıyorum buraya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia solenza alinir mi ?
    3 yıl önce açıldı
    Fluence ZE alinir mi ?
    4 yıl önce açıldı
    2015 model Passat alinir mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Batarya çok pahalı ve Amerikada on yıl batarya garantisi veren hyundai bize garanti vermiyor muş, hem de hiç. Normalde aracın parçaları 2 yıl garantili ama akü batarya gibi parçalar sarf malzemesi sınıfına koyulup garanti dışı sayılabiliyormuş. Batarya sıkıntı çıkarırsa 20-30 bin lira uçabilir çünkü bu aracın bataryası büyük diye biliyorum.

Yani ne olduğu ne olacağı belli değil. Miş miş de muş muş...

• 190 bine millet 3008 alıyor prestij paket mi ne, baya dolu bir ton özellik var, motor 1.5 hdi şanzıman eat 8 filan baya övülüyor.

• Forumda bir kişi almıştı. Ismini şuan anımsayamadım

• Ben arada yollarda görüyorum. Eğer 4-5 yıl kullanacaksanız alınır. Motor 1,6 olduğundan vergisi Toyotanınkiler kadar yüksek değil. Burda asıl sıkıntı 4-5 yıl sonra satmaya kalksan alan adam bataryalar eskimiştir vs diye hybrid almaya yanaşmayacaktır.

• kia niro da aynı teknoloji, çocuklu olduğunuz için daha mantıklı olabilir. 2017 2. elleri 130 civarındaydı seçen sene sonu. sıfırları da yakındı bu fiyata.
    uzun süre kullanılacaksa mantıklı araçlar.
  • Neden alınmaz biliyormusun Devletin uyguladığı politikadan dolayı alınmaz. İkinci sebeb Sadece Hyundai için değil, Türkiyede bu araçlara yeterince verilmeyen garanti nedeniyle alınmaz.
  • Kısa sürede satıp kar edeyim düşünceniz yoksa alınır. Sadece elektrik kullanarak 0 yakıt ile de gidebiliyor ve incelemelerde 120km hıza kadar olan hızlarda cruise controle alıp 0 yakıt ile gidebildiği söyleniyordu. Alınmaz diyenlere bakma. Şehir içi 3.5 litre civarı yaktığını söylüyordu forumda kullananlar. Bataryaları da 500.000 km'ye kadar test edilmiş. Bir sorun çıkmamış.

• Ben Kasım 2018'de 122 bin TL vererek sıfır aldım, yakıt tüketimi 4.3, araçtan memnunum.

Artıları
    -Dusuk yakıt tüketimi
    -Genis iç alan, bagaj
    -Fiyati diğer muadil araçlara göre daha düşük (Ben aldığımda böyleydi)
    -Gorunusu güzel (kişiden kişiye göre değişir)

Eksileri
    -Performansli kullanımda artan yakıt tüketimi
    -Ikinci el piyasa değeri
    -Pillerin zamanla verimlerinin düşecek olmasından dolayı, yakıt tüketimi artacaktır. (Bir elektrik mühendisi olarak benim şahsi görüşüm)
    -Hyundai'nin vasat ve guvenliksiz olan marka algısı
    -Garanti süresi (Amerika'da ömür boyu garanti verilen araçlar, Türkiye'de 7 sene garantili)

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

190 bine millet 3008 alıyor prestij paket mi ne, baya dolu bir ton özellik var, motor 1.5 hdi şanzıman eat 8 filan baya övülüyor.
    aynen, bayram öncesi üst kat komşum 188e dediğiniz aracı aldı, baya dolu ve güzel bir araç. hem geniş hem de oldukça az yakıyor. ha, 2. eli nasıldır/nasıl olur bilmem.
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Az yakıyor...
    İkinci el piyasası bu kelimelerde saklı zaten hocam

Tutuldu gibi bu 3008

• Çok az satıldı.En son trafikte ne zaman gördüm hatırlamıyorum.Satarken değer kaybı büyük olur ben almazdım.
  • Alınabilecek en iyi hybrid arac, ulkemiz kosullarinda ve mevcut araclar arasında.

Ancak Kia Niro ve Hyundai iOniq alacağım dediğinde bayi de bile saçma sapan bir hava oluşuyor.

Hâlbuki vergi avantajı ile ve pil teknolojisi daha iyi olmasıyla güncel corolladan bile daha iyi.

Beni korkutan Hyundai ve Kia'nin ülkemizde bu araçların arkasında durmayacağı izlenimi vermesi.

Yurt dışında niro ve ioniq icin durum farkli tamamen elektrik versiyonu da çıktı ve bayağı verimli araçlar olmasina rağmen ülkemizde bulasma dizel otomatik al gec kafasi var.

Satmayacaksan almamak icin bir neden göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Haziran 2019; 23:13:4 >
  • Tucson veya Sportage alırsın keyfine bakarsın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.