Şimdi Ara

İ3 540 VE GİGABYTE H55M-S2 F/P İKİLİSİ OVERCLOCK BUYRUN İÇERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    benim inceleme yaptığım anakart modeli sizinkinden farklı, onun için bir şey diyemeyeceğim, eğer oc menüsü biosta kilitli ise buna yapacak bir şey yok. msi ın masaüstü oc programlarını deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgedik06

benim inceleme yaptığım anakart modeli sizinkinden farklı, onun için bir şey diyemeyeceğim, eğer oc menüsü biosta kilitli ise buna yapacak bir şey yok. msi ın masaüstü oc programlarını deneyin.

Hic bi sekilde oc yapamadım yalan oldu bu iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoşo kullanıcısına yanıt
    anakartınız en temel model, sistemden performans olarak beklediğinizi alamıyorsanız işlemci ram ilavesi vs düşünmeden komple değiştirmenizi tavsiye ederim, lga1156 lar prensipte lga775 ile hemen hemen aynı ram ve işlemci bant genişliğine sahipler onun için piyasada çok tutunamadan devirleri kapandı.
  • quote:

anakartınız en temel model, sistemden performans olarak beklediğinizi alamıyorsanız işlemci ram ilavesi vs düşünmeden komple değiştirmenizi tavsiye ederim, lga1156 lar prensipte lga775 ile hemen hemen aynı ram ve işlemci bant genişliğine sahipler onun için piyasada çok tutunamadan devirleri kapandı.

Simdilik hemen hemen butun oyunlara yetiyor islemci amacım saglam sogutucu ile +4ghz kullanmaktı ram ile alakası olabilir mi diyecegim zaten voltaj bile vermiyor çöp anakart.

eğer anakart güzel olsaydı o işlemciyi 4.2-4.3 te rahat kullanırdınız ve önümüzdeki 4-5 sene size işlemci oyunlarda çok rahat yeterdi, oyunlarda önemli olan max mhzdir. bir çok yüksek hızda çalışan çift çekirdek daha düşük hızda çalışan 4 çekirdekten yüksek fps verir bunun nedeni bu.

i3 ünde mimarisi fena değil zira 4.3 ghz hızlarda çalışan i3 oyunlarda çok rahat default hızlarda çalışan i7 870 fps si verebiliyor.

ram bant genişliği lga 1156 da lga775 ile bire bir aynıdır. ben abit 650sli anakart ile sli ram desteğiyle saniyede 12.500-13.000 mb/s okuma hızı görüyordum bu rakam aynen lga1156 dada aynı seviyelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Temmuz 2016; 21:43:42 >
  • quote:

eğer anakart güzel olsaydı o işlemciyi 4.2-4.3 te rahat kullanırdınız ve önümüzdeki 4-5 sene size işlemci oyunlarda çok rahat yeterdi, oyunlarda önemli olan max mhzdir. bir çok yüksek hızda çalışan çift çekirdek daha düşük hızda çalışan 4 çekirdekten yüksek fps verir bunun nedeni bu.

i3 ünde mimarisi fena değil zira 4.3 ghz hızlarda çalışan i3 oyunlarda çok rahat default hızlarda çalışan i7 870 fps si verebiliyor.

ram bant genişliği lga 1156 da lga775 ile bire bir aynıdır. ben abit 650sli anakart ile sli ram desteğiyle saniyede 12.500-13.000 mb/s okuma hızı görüyordum bu rakam aynen lga1156 dada aynı seviyelerde.

Bende o sekil dusunerek oc yapmaya karar verdim, ramlerin frekansları ile alakalı bi durum olabilirmi videolarda bu anakart ile yapan gordum.

oc yapıpta bir yerde takılsaydınız evet ram frekansı etki eder diyebilirdim, ama biostan oc menüsüne hiç giremiyorum diyorsunuz bu durumda ram frekanslarının vs. bir önemi kalmıyor, biosta cell menüye giriş yapamıyor muşununuz ne şekilde kitli anlayamadım veya giripte değerlerin hiç birini mi değiştiremiyorsunuz ?

o anakart ile alakalı Google a baktım ama her hangi bir bilgiye ulaşamadım.
  • quote:

oc yapıpta bir yerde takılsaydınız evet ram frekansı etki eder diyebilirdim, ama biostan oc menüsüne hiç giremiyorum diyorsunuz bu durumda ram frekanslarının vs. bir önemi kalmıyor, biosta cell menüye giriş yapamıyor muşununuz ne şekilde kitli anlayamadım veya giripte değerlerin hiç birini mi değiştiremiyorsunuz ?

o anakart ile alakalı Google a baktım ama her hangi bir bilgiye ulaşamadım.

Evet pek bilgi yok cell menu var fakat 24 den fazla artırılmıyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

İ3 540 VE GİGABYTE H55M-S2 F/P İKİLİSİ OVERCLOCK BUYRUN İÇERİ

24 den fazla artmayan işlemcinin çarpanı orası zaten çarpan kilidi kapalı işlemcilerde yukarı oynamaz, sizin işiniz cpu base frekans yazan yerle alakalı oranın aktif olması lazım. ama kilitli gözüküyor.

en üsteki cpu specifications kısmın yapılan bir değişiklik base frekans kısmını aktif edecek mi bir dener misiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 10 Temmuz 2016; 23:07:36 >
  • mgedik06 kullanıcısına yanıt
    Pm gonderildi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.