Şimdi Ara

i3 lü model i5 e göre ne kadar fark eder ? yardım lütfenn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.i5 li modelin üretimi durduğundan ve bulma imkanım olmadıgından i3 lü modele yöneldim ama bazı tereddütlerim var.

özellikler şu : Intel® Core™ i3-350M İşlemci 2,26 Ghz , Ram 4 GB , Sabit Disk Kapasitesi 500 GB ,ATI Mobility Radeon™ HD 5650 Grafik Kartı 1 GB

Minimum i5 li bir laptop almak istiyordum ama bu fiyat aralıgında sony i3 bu oldugu için buna yöneldim.Sorum şu : işlemcinin i3 olmasından dolayı sorun yaşarmıyım (i5 le kıyaslarsak) ? kullanım amacım photoshop , dreamweaver , autocad vb . programlar. Oyun öncelikli amacım değil pes falan belki.Buna göre alacağım bu laptopu.
    Teşekkürler arkadaşlar.

• i3 350m=2.26 ghz
    i5 430m=2.53 ghz
    .
    .
    vs.vs.
    olarak düşün.i5 lerde turbo boost var ama bu bir nevi pazarlama hilesi gibi.yani turbo boostu ayrı bi özellik olarak görmek yerine sadece i5 li olan laptopun turbo boostlu ghz değerini baz alıp değerlendirirsek daha doğru olur.yani şundan behsediyorum i5 430m diyelim turbo boost olmadan ghz hızı 2.26 ghz/turbo boost devreye girmiş hali 2.53ghz.yani buranın bi espirisi yok direk işlemciyi 2.53 ghz oluyor olay bu.i3 350m 2.26 ghz i5 430m de 2.26 ghz normal şartlarda sadece i5 de işlem yükü arttığında biraz daha artarak 2.53 ghz e ulaşıyor.ancak bu iki işlemci arasında(2.26ghz-2.53ghz) bu performans farkını senin hissetmen çok zor..yani öyle düşünmene değecek bi fark doğmaz..i serilerinde önemli olan hyper threading teknolojisi ve buda hepsinde var.bu teknolojiye göre özetle her çekirdek kendi başına iki iş yapar..bir nevi 2 de sanal çekirdek var yani.(teknomarketlerdeki çok zeki bazı arkadaşlar bu yüzden i3 ve i5 leri 4 çekirdek diye yediriyor anlamayan müşterilere) gerçek 4 çekirdek i7quad yazanlar.
    i5 in hangisinden bahsettiğini bilmiyorum ama büyük ihtimal 430m dir diye ondan örnek verdim..i5 520m den 540m den falan bahsetmiosan tabi farkı hissetmeme konusundaki fikirlerim geçerli

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

i3 350m=2.26 ghz
    i5 430m=2.53 ghz
    .
    .
    vs.vs.
    olarak düşün.i5 lerde turbo boost var ama bu bir nevi pazarlama hilesi gibi.yani turbo boostu ayrı bi özellik olarak görmek yerine sadece i5 li olan laptopun turbo boostlu ghz değerini baz alıp değerlendirirsek daha doğru olur.yani şundan behsediyorum i5 430m diyelim turbo boost olmadan ghz hızı 2.26 ghz/turbo boost devreye girmiş hali 2.53ghz.yani buranın bi espirisi yok direk işlemciyi 2.53 ghz oluyor olay bu.i3 350m 2.26 ghz i5 430m de 2.26 ghz normal şartlarda sadece i5 de işlem yükü arttığında biraz daha artarak 2.53 ghz e ulaşıyor.ancak bu iki işlemci arasında(2.26ghz-2.53ghz) bu performans farkını senin hissetmen çok zor..yani öyle düşünmene değecek bi fark doğmaz..i serilerinde önemli olan hyper threading teknolojisi ve buda hepsinde var.bu teknolojiye göre özetle her çekirdek kendi başına iki iş yapar..bir nevi 2 de sanal çekirdek var yani.(teknomarketlerdeki çok zeki bazı arkadaşlar bu yüzden i3 ve i5 leri 4 çekirdek diye yediriyor anlamayan müşterilere) gerçek 4 çekirdek i7quad yazanlar.
    i5 in hangisinden bahsettiğini bilmiyorum ama büyük ihtimal 430m dir diye ondan örnek verdim..i5 520m den 540m den falan bahsetmiosan tabi farkı hissetmeme konusundaki fikirlerim geçerli

evet i5 430 m den bahsediyorum :) çok teşekkür ederim gayet ayrıntılı açıklamışsınız.Madem programlarda falan farkı hissetmem aliym o zaman.

• HP'nin DV6 Yeni Serisine bakabilirsin .

Özellikle DV6- 3030/3040/3045/3050/3055 gibi modellerine
  • benim aklımda aynı soru işaretleri var kaç gündür. sony nin i5 işlemcili notebook unu bulamadığım için i3 lüsünü alıyım mı almıyımmı karar veremiyorum. ama geccce nin açuıklaması gayet güzel olmuş umarım dediği gibidir. ben de sanırım i3 işlemcili modeli alıcam. açıkcası oyun oynamayı severim. pes ve gta 4 oynamak istiyorum. ama forumlarda okuduğum kadarıyla sony lerde ynı anda 3 tuşa birden basılmıyormuş ki buı da pes bir sorun olabilir. eger bilgisayarı alır ve kullanırsan senden birşey rica edicem. pes yükleyip denermisin? oyun akıcı mı ve bu 3 tuş sorunu hakikaten var mı. yorumunu bekliyoru.
  • alacagm da stoğa gelmesini bekliyorum. ama beni beklemenize gerek yok bir sürü kullanıcı aynı şeyden bahsetmiş zaten :) sorun var vaioların hepsinde o yüzden sıkıntı olur pes de. ama 15 tl ye bir usb gamepad alarak bu sorunu aşabilirz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprobate

alacagm da stoğa gelmesini bekliyorum.

i5 modelini bekliyosan üretim durdugu için gelmez ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: globalmemo

quote:

Orijinalden alıntı: reprobate

alacagm da stoğa gelmesini bekliyorum.

i5 modelini bekliyosan üretim durdugu için gelmez ama

yok i3 ü bekliyorum almak istediğim sony centerda yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.