Şimdi Ara

i5 7300hq vs i7 7700hq help.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu iki laptop arasında kalmıştım. i7 7700hq li olan 100 lira fazlaydı. Sizce hangisini almak daha mantıklı. İşlemci ve grafik kartları esas alındığında hangisi f/p kalıyor. 100 lira fazla verip i7 7700hq yı alıp mx150 kullanmak mi. i5 7300hq alıp Gtx1050 mi kullanmak sizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun düşünüyorsunuz ekran kartı ön plana çıkar 1050 olan oyun açısından daha iyi,bu İ5 modeli özellikleri yüksek bir model oyunlarda dar boğaz yapmayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 25 Kasım 2017; 22:8:28 >
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Genel kullanımda nasıl? Ben de laptop bakıyorum ve karar veremedim. Oyun oynamaktan çok genel kullanım için lazım.
  • İki işlemci arasında kullanım açısından fark gösterir mi.

• Oyun için kesinlikle GTX 1050 ekran kartlı modeli tercih edin. 7. nesil i5 işlemci gayet iyi bir işlemci. Ama MX 150 (GT1030) oyunlarda GTX 1050 kadar iyi değil, epey fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 26 Kasım 2017; 14:12:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Ekran. Kartı bariz fark yaratır ama işlemciler yaratır mı acaba bariz fark

• quote:

Orijinalden alıntı: inanlı

Mutlaka fark yaratır ama bu farkı anlaman için oyunun çok fazla işlemciye dayalı olması ya da encode işlemleri falan yapman lazım .

Ama 2 işlemci arasında fark, ekran kartları arasındaki farka göre çok daha az.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Orijinalden alıntı: inanlı

Mutlaka fark yaratır ama bu farkı anlaman için oyunun çok fazla işlemciye dayalı olması ya da encode işlemleri falan yapman lazım .

Ama 2 işlemci arasında fark, ekran kartları arasındaki farka göre çok daha az.

Işlemciler arasında çok büyük bir işlem yapmadıkça fark yaratmaz ama ekran kartı hep lazım. Yani aynı paraya i5 liyi almak daha mantıklı. Dogrumudur hocam

• inanlı kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle
  • Eğer işlemci gücüne dayalı render, veri tabanı ve CAD-CAM gibi yazılımlar kullanacaksan i7 işlemcili modeli seçmelisin. Ama bu yazılımlarla işim olmaz ve sadece oyun oynarım dersen kesinlikle GTX1050 ekran kartlı model.
  • Yazilimciyim veri tabanı tabiki kullanicam ama i5 7300hq bunları karsilayamayacak bir işlemci olduğunu sanmıyorum. Önceki laptop um 3. Nesildi

• İ5 olanı alın sorun yaşamazsınız.
  • 4500 tl'ye i7-7700HQ işlemcili ve GTX1050 ekran kartlı GL62 var hocam. Bence bu model ikisinden de iyi.

https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gl62-7rd-1218xtr-i7-7700hq-8gb-ddr4-1tb-2gb-gtx1050-156-freedos-pmu357824
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.