Şimdi Ara

i5 işlemcim var.soğutucu core0 core1 diyor. 4 çekirdek değilmi bu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 işlemcim var.soğutucu core0 core1 diyor.core 2 core 3 varsada görülmüyor. 4 çekirdek değilmi bu?
    i5 2450m 8gb ram gt 520m ekran kartı casper. 8gb flash imediaboost ve soğutucum var
    fakat pc az zorlamada kapanıyor.ilk ay sorunsuz 7-8 program açardı.bi seferinde 11e çıktım işim gereği. pc kapandı.
    o günden sonra az zorlamada kapanır oldu. çöp te 1000den fazla dosya vardı.çubugu az hızlı hareket ettim diye bile kapandı.şuan 4 programı geçemiyorum.
    sorun ne olabilir?
    sıcaklık ölçer pc boşken 45-50 programlar açıkken 65-70.
    siz teknoloji dostları lutfen yardım ediniz.

• yazılımsal bir hata oalbilir garantisi varsa yollamnazın en mantıklısı
  • o işlemci 4 değil 2 çekirdek.
  • işlemci 4 değil 2 çekirdek
    ne diyeyim tam markasını almışsın herkes yaka silkiyor casperdan
  • Ne alaka casper. Caspermi yapıyor. Alırken işlemcinin modelini biliyorsun zaten ona göre alınsaydı.
  • Hepiniz haklısınız. Casperdan yaka silkende var diğerlerindende.
    Bi pc yada laptop alınacaksa özelliklerini iyice araştıracan.
    Kafe işletiyom ve arkadaş Denizli nin en büyük firmalarından birinden SIFIR hp laptop aldı. Laptopta olması gereken özellikler FREEDOS ve 4gb RAM.
    Ama onlar win7 yüklemişler 4+4 gb ram takmışlar. Ve pc 27 gün önce kurulmuş. 2 gün sonrada ölü pixeller olduğunu gördüm laptopta. Gidip yenilemesi gerektiğini söyledim ama dinlemedi arkadaş. Konu açacak kadar mesajım olmadığı için sizin sayfanızı meşgul ettiğim için özür dilerim. Ama bu konuyu bir yerlere yazmam gerekirdi :D
    Yazık ya 1 700 tl lik Hp ile şimdi sürünüyo. Hatalar oluşuyomuş pc de. Bir bilenle değilde çok iyi bilenle bilgisayar alınmalı.
  • i5 2450m 2 fiziksel 4 mantıksal çekirdek olarak çalışır.Sıcaklık vb gibi şeyleri gösteren programlar fiziksel çekirdeğe , görev yöneticisi vb programlar mantıksal çekirdeğe bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Burda casperin pek suçu yok, i5ler laptopta zaten 2 çekirdek,normaldede 3 çekirdektir.Nitekim thread ve sanal çekirdeklerle arayı kapatıyolar sorun yok yani.4çekirdek gibi kullanıyorsun.

normaldede 3 çekirdek nasıl oluyor i5in 3 çekirdekli modeli çıktımı benimmi haberim yok ?
  • @saimertug

Kespır ne zamandır İşlemci üretiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cos37

i5 2450m 2 fiziksel 4 mantıksal çekirdek olarak çalışır.Sıcaklık vb gibi şeyleri gösteren programlar fiziksel çekirdeğe , görev yöneticisi vb programlar mantıksal çekirdeğe bakar.

+1

i5 480M var bendede aynı şekilde. Fiziksel 2 çekirdek mantıksal 4 çekirdek. Aida 64 gibi programlarda göremezsin. Ama CPU Z gibi bir programda Core 2 Threads 4 olarak görebilirsin.
  • onu bunu bilmem de 2008 de yurtdışından aldığın core 2 duo toshiba laptop şimdiki i3 ve i5lerden çok çok daha iyi çalışıyor casper gibi markalara göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@saimertug

Kespır ne zamandır İşlemci üretiyor ?

ben işlemmciye değil casper a laf attım yaptıkları bilgisayarlar iyi mi yani
    arkadaş sadece işlemci sorunundan bahsetmemiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.