Şimdi Ara

i7 4770K islemci sicakligi cok mu fazla? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trktlh

Hocam kızartma yapmaya niyetim yok benim,ben maximum sıcaklığı söyledim size,yanlış anlamayın lütfen,hem bnm gördüğüm sıcaklığa yakın bi sıcaklığı özel sıvı soğutmalı(36 cm radyatör,bakır)i7 3770k gördü.Hava sıcaklarından dolayıda normal karşılanıyor hocam...
    ben şahsen h80i sıvı soğutmamla 4.2 ghz de yükte 87 dereceyei gördüm,arkadaş hem 4.5 yapmış işlemciyi hemde stok fan kullanıyor,o sıcaklığa çıkması normal,ama sürekli o sıcaklıkta durması normal değil,bu sadece bi test,hiç bi işlemci oyunda iken kendine tam yüklenmez,yüklense bile o kadar ısınmaz..

Merhaba ,

yanlis anlayak bir durum yok :) sadece yardim etmeye calisiyorum ...

Sivi sogutma ile bu degerler görüldüyse , gercekten durum cok sakat .

Kendim de sivi sogutma kullandigim icin az cok sicakliklari takip ederim .

Bilincli olarak 2700K kullanmaktayim , daha serin calisiyor kerata :)

2 gün önce cinebench testi yaptim 5300 mhz de . Gördügüm max. sicaklik 76 derece idi .

• trumpet kullanıcısına yanıt
    hocam sandy bridge zaten ısınmıyoki.Ivy bridge ile arasında 20 derece fark olduğu söyleniyor,sizin için bu sıcaklık normal,IVY Bridge ve haswell içinde bu sıcaklık normal,yakında broadwll çıkacakk eğer intel bu sıcaklığa çözüm bulmaz ise en sıcak broadwelller olucak hocam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

hayır hocam.yanlış bilgi 105 dereceyi belirlemiş.benim i5 3570k işlemcim 95 derecelere geldi,hiç bi sorun olmadı ve 105 dereceye kadar çıkabilir.

TJ max değeri 4 cü nesıl i7 ler için yani 4770 k için 100 deerece diye biliyorum.
    real temp ve coretempte öyle yazmakta.
    fakat siz 80 dereceyi geçmemeye bakınız.
  • Yazı geçtik sayılır soğuklar başladı hocam.Yazın tam ortasında prime 95 testinde h80i sıvı sğutmamla yükte 87 dereceyei gördüm.h80i nin tüm fanları sonuna kadar açıkken.Havalarda ozamn çok sıcaktı tabiii...
    Arkadaş stok fanla 4.5 ghz yapmış bu havada 99 dereceyi görmesi çok büyük bi tehlike hocam.Ama stok fan olduğu için bu durum normal oluyor hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bellerephone

i7 4770K kullaniyorum, dun aksam o/c yapayim dedim, hizi 4500 mhz`e cikardim, voltage auto da biraktim, cpu-z 1.15 V gosteriyordu.

intel burn-in test yaptim, ve en yuksek cekirdek sicakligi 99 dereceyi gordu. diger cekirdekler 97-95 civarindaydi.

aida64 benchmark yaptim, onda da 30 dakikalik stabilte testinden sonra hata vermedi, sicaklik en yuksek 81 dereceyi gordu.

sizce bu sicakliklar fazla mi? oyunlarda veya desktop da hic bir zaman bu dereceleri gormuyor, BF3 de en fazla 71 dereceyi gordu. desktop kullanim da 32-40 derece arasinda degisiyor sicakliklar.

pc bilesenleri : i7 4770K, msi mpower max z87, msi 560ti ekran karti vs vs.

Islemci Fani : Intelin stok fani

Ortam sicakligi : 25 C

Test yaparken maksimum 90 olsun.

Normal günlük kullanımların 80 bile etmeyeceği için sıkıntı yok. Tjcase 72.72 derece olabilir ama TJ max 100 civarında çünkü 100'den sonra işlemci kendini kısıtlamaya (yavaşlatmaya) başlıyor. O yüzden 90'ı geçmezsen sıkıntı olmaz. Ancak baktınki oyunlarda , günlük kullandığın işlerde 80'i geçiyor bence ya daha iyi bir soğutucu al. Ya da overclock'u biraz düşür. Ben CoolerMaster Evo ile Prime Test veya Aida kastığımda 80'ı görmüyorum. İşlemci voltajı 1.350v olmasına rağmen. Termal macunu kalın sıkmış olabilirsin. İşlemci soğutucun ne bu arada?

Edit: Stok fanla overclock yapanı dövüyorlar haberin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jandar -- 25 Eylül 2013; 12:41:00 >

• Z87-G45 anakart, i7 4770K işlemci, Corsair H110 soğutucu kullanıyorum Bios'tan gördüğüm Cpu sıcaklığı 37-39 derecelerde. Sizce bu değer iyi mi ?
  • Hocam sen stress testini yaparken cpu-z acik sekilde bir screenshot koyabilir misin? Yani anakartin voltaji auto ise o deger pek mantikli gelmedi bana. Yani voltaj auto olunca anakartlar gereginden bile azla verir ki sizinki belki de sizin normade vereceginizden bile az vermisEger o degere bostayken baktiysaniz muhtemelen test sirasinda daha yüksek degerler göreceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

normal kullanım koşullarında 70C'yi geçmemesi beklenir.
    stres testleri altında 80-85C'yi geçmemesi beklenir.
    işlemcinin kendini koruyarak kapatma sınırı 100C'dir.

bu arada şunu ekleyim, piyasada işlemciyi en fazla zorlayan test IntelBurnTest'dir. diğer programlarda uzun süreler sonunda çalışınca ancak IBT'nin 15-20sn'de çıktığı sıcaklıklara çıkabiliyorsunuz. yani diğer bir deyişle muhtemelen sisteminiz normal kullanımda asla o kadar ısınmayacak ama;
    Intel burn test v2 için 90C'nin altında kalmanız tavsiye ediliyor.
    günlük kullanım, oyunlar vs.. de 70C'yi geçmiyor olmanız lazım.

çoğu intel işlemci, çok uzun süreler olmamak kaydıyla, mesela 1-2dk kadar, 90-95C'de çalışabilir, ama sonra hızla soğutmak gerekir. 100C'ye kadar dayanım gösterirler. ama bu sağlıklı bir durum değil tabi ki. işlemcinizi bozmasa da ömrünü kısaltır.

vatandan daha yeni i5 4670k aldım.
    sıcaklık oyunlarda 69 dereceyi buluyor.
    ilerde bu bana sorun olur mu?
    2 günlük kullandım 69 derece beni huylandırıor

bide herkes intel için sessiz diyor ancak benimki inanılmaz sesli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blowoff1 -- 30 Eylül 2013; 21:03:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

Z87-G45 anakart, i7 4770K işlemci, Corsair H110 soğutucu kullanıyorum Bios'tan gördüğüm Cpu sıcaklığı 37-39 derecelerde. Sizce bu değer iyi mi ?

Aynı markanın mpower max modelini kullanıyorum ilk aldığımda bıosdan kaynaklı bir bug nedeniyle sıcaklıklar bıosda 10 c fazla okunuyordu maaüstüne geçince hw monitör yada real temp gibi programlardan bakınca sıcaklıkların bıosa göre 10 c daha düşük olduğunu farketmiştim.Sonrasında çıkan yeni bir bıos ile bu bugu fixlediler ve masaüstü başlangıcında sıcaklık ne ise bıosta aynı değeri gösteriyor.Eğer bıos güncel değilse önce son bıosu yükleyin sonra tekrar kontrol edin yine aynıysa o zaman montajı kontrol etmeniz gerekli.1-1.5 ay öncesinde oc li olarak boşta 32 c olan işlemcim şu an havaların soğumasıyla ilk açılışta 26 c den başlıyor(ocli olarak) ve oyun vs. oynayıp çıktığımda ise boşta 28 c lerde geziyor.Ortam sıcaklığınız 30 c civarında ise normal değerler görüyorsunuz, 30 c altında ise max olması gereken değerler 28-30 arası olmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Z87-G45 anakart, i7 4770K işlemci, Corsair H110 soğutucu kullanıyorum Bios'tan gördüğüm Cpu sıcaklığı 37-39 derecelerde. Sizce bu değer iyi mi ?

Aynı markanın mpower max modelini kullanıyorum ilk aldığımda bıosdan kaynaklı bir bug nedeniyle sıcaklıklar bıosda 10 c fazla okunuyordu maaüstüne geçince hw monitör yada real temp gibi programlardan bakınca sıcaklıkların bıosa göre 10 c daha düşük olduğunu farketmiştim.Sonrasında çıkan yeni bir bıos ile bu bugu fixlediler ve masaüstü başlangıcında sıcaklık ne ise bıosta aynı değeri gösteriyor.Eğer bıos güncel değilse önce son bıosu yükleyin sonra tekrar kontrol edin yine aynıysa o zaman montajı kontrol etmeniz gerekli.1-1.5 ay öncesinde oc li olarak boşta 32 c olan işlemcim şu an havaların soğumasıyla ilk açılışta 26 c den başlıyor(ocli olarak) ve oyun vs. oynayıp çıktığımda ise boşta 28 c lerde geziyor.Ortam sıcaklığınız 30 c civarında ise normal değerler görüyorsunuz, 30 c altında ise max olması gereken değerler 28-30 arası olmalıdır.

Piriform Speccy adında bir programdan bakıyorum Bios 38-39C iken bu program 33-34C gösteriyordu. Yalnız az önce baktım da 40C göstermiş Piriform. Vatan'daki montajcı arkadaş normal değerler demişti. Ben anlamadım o zaman sıvı soğutmaya niye para verdik bu kadar. Ben boşta 25-26C görmeyi umuyordum çünkü forumda bu parçalarla bu değerleri görenler vardı.

• Bıos güncel mi hocam bu daha önemli şu an için.
  • quote:

Bıos güncel mi hocam bu daha önemli şu an için.

Biosun sürümüne nerden bakıcam bakıp söylerim.
  • quote:

quote:

Bu benim eski bıosdan bir ss bıos versiyonu 1.2 üstte yazıyor

i7 4770K islemci sicakligi cok mu fazla?

• quote:

quote:

quote:

Bu benim eski bıosdan bir ss bıos versiyonu 1.2 üstte yazıyor

E7821IMS V1.2 yazıyor. Anakarta uygun biosu bana link yollarmısın.

• En son çıkan sürüm 1.5 sitesinde mevcut

Link

http://us.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 1 Ekim 2013; 2:42:27 >

• quote:

En son çıkan sürüm 1.5 sitesinde mevcut

Link

teşekkürler, ben normal şekilde kurulum yapıcam kendisi mevcut yere yükleme yapacaktır doğru dimi.

• 4.5 ghz ve 95 derecede bu işlemcinin ne kadar kararlı olduğunu gösterir adamlar yapmış amd anca R yapsın çıkarsın dursun ancak
    sorunun ya işlemci ısınan bir işlemcidir ki adam ona göre ayarlayıp koyuyor ya macun srülü değildir. yada macun sürülüdür ama işlemciye tam oturmadığı için ısınıyordur.

şunu kesin yap soğutucuyu çıkar tüm macunu temizle hiç leke kalmasın temizle ve gene tak çalıştır. en az 20 derece iyileşme olması lazım.sonrasında macunu ilave edersin
  • quote:

quote:

En son çıkan sürüm 1.5 sitesinde mevcut

Link

teşekkürler, ben normal şekilde kurulum yapıcam kendisi mevcut yere yükleme yapacaktır doğru dimi.

Bıosu indirip bir klasöre çıkarmalısın sonra fat32 formatında formatlanmış bir usb belleğe klasöre çıkarttığın şeyleri usb belleğe atacaksın.Belleği takıp sistemi yeniden başlatacaksın ve bıosu varsayılanlara yani defaulta alıp tekrar başlattıktan sonra(default ise gerek yok) m-flash a girip update bıos(bıosu yükselt) seçerek gerisini yapabilirsin.Bıosa güncellemesi bitince tekrar bıosa girip son sürümün 1.5 olduğunu kontrol edersen işlem tamamlanmış olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: blowoff1

quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

normal kullanım koşullarında 70C'yi geçmemesi beklenir.
    stres testleri altında 80-85C'yi geçmemesi beklenir.
    işlemcinin kendini koruyarak kapatma sınırı 100C'dir.

bu arada şunu ekleyim, piyasada işlemciyi en fazla zorlayan test IntelBurnTest'dir. diğer programlarda uzun süreler sonunda çalışınca ancak IBT'nin 15-20sn'de çıktığı sıcaklıklara çıkabiliyorsunuz. yani diğer bir deyişle muhtemelen sisteminiz normal kullanımda asla o kadar ısınmayacak ama;
    Intel burn test v2 için 90C'nin altında kalmanız tavsiye ediliyor.
    günlük kullanım, oyunlar vs.. de 70C'yi geçmiyor olmanız lazım.

çoğu intel işlemci, çok uzun süreler olmamak kaydıyla, mesela 1-2dk kadar, 90-95C'de çalışabilir, ama sonra hızla soğutmak gerekir. 100C'ye kadar dayanım gösterirler. ama bu sağlıklı bir durum değil tabi ki. işlemcinizi bozmasa da ömrünü kısaltır.

vatandan daha yeni i5 4670k aldım.
    sıcaklık oyunlarda 69 dereceyi buluyor.
    ilerde bu bana sorun olur mu?
    2 günlük kullandım 69 derece beni huylandırıor

bide herkes intel için sessiz diyor ancak benimki inanılmaz sesli

69C gayet normal niye huylandırdı ki sizi? hele ki stok soğutucu kullanıyorsanız... düzgün bir soğutucuyla standart yükte (stres test değil) 60C'lerde olması beklenir... ki sesli dediğinize göre stok soğutucu tahminim... turbo aktifken 70C'ler olası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 1 Ekim 2013; 8:31:01 >

• Ben bosunami aldim simdi i7 4770k ile h100i yi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.