Şimdi Ara

i7 4790k ısı değeri hakkında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle cevap için teşekkürler. Fakat bu tür programlar nedense overlock yaptığım zaman hata veriyor. Şu an 4.5ghz için verdiğim voltaj 1.20... 1.30 yapıp yine aynı test'i yapacağım, bakalım sonuç ne olacak...
  •  i7 4790k ısı değeri hakkında...
    Evet 4.5ghz için 1.210 voltaj verdim ve sonuç olumlu. Resimlerde de ısı değerlerim görünüyor. Sizce 4.5ghz için ısı değerlerim nasıl ?
  • Genel cpu sıcaklığıda çekirdek sıcaklıklarıda 4,5 ghz için gayet güzel sonuçta bahsettiğimiz az bir hız değil :)

Ve adındanda anlaşılcağı gibi bu test çekirdeklere baya yüklenip aynı zamanda ısıtıp bakalım neymiş ne değilmiş diye yoklayan bir test,

Isı değerleri benim düşünceme göre 80e kadar kabul edilebilir değerler 4,5 ghz ve 1.2V ise muazzam bir şans sanırım sende ki işlemci iyi çıkmış :)

Bu arada mevcut hızın gayet yeterli artık daha fazla zorlamak cihazı boşyere birazda olsa yorar.
  • Teşekkürler cevap için...

Oyunlarda zaten cpu kullanımı max %35 oluyor. Yani aslında overclock yapmama bile gerek yok, ama iş olsun diye yapıyoruz işte :D Bir nebze de olsa programları hızlı açması bakımından 4.5ghz ideal bir rakam...Onun üzerine çıkmanın mantığı yok şu an. Zaten yakın zamanda i7 6700k'ya geçeceğim.
  • Ne tür programlar kullanıyorsun bilmiyorum,

Ama 4790k zaten herşeye fazlasıyla yetecek bir işlemci hali hazırda bir kaç sene daha seni paşalar gibi götürüceğini düşünüyorum eğer çok zengin değilsen anakart ram işlemci derken gereksiz bir külfetin altına girmiş olursun,eğer 3Dmodelleme-render türü işlerle uğraşıyorsan 4790k hayli hayli onun üstesinden gelir,oyunda minik bir oynama olur sanırım,ama video renderlama işiyle uğraşıyorsan fark hissedilir,onun dışında bir gereği yok dostum.

He bide illaki geçecem zenginim diyorsan o zaman 6700k değik 7700k yap 12'den vur bence
  • Değiştirmemin sebebi aslında sadece ddr4 olup daha yeni bir nesil olduğu için düşünüyorum. Ki 4790k bildiğim kadarıyla kafa kafaya bir işlemci i7 6700k ile...Yani aralarında pek büyük bir fark yok gibi...Sadece ileriye yönelik bir istek bu. Sonuçta daha yeni bir teknoloji. Bu arada render fln işi yapmıyorum. Bilgisayarda sadece oyun oynar, film izlerim. Ve haklısın 4.0 ghz ile 4.5ghz arasında nasıl bir fark olabilir ki...Şimdi çekiyorum 4.ghz'ye ve serinliğin tadını çıkarıyorum öyleyse :D 4.0ghz iken işlemci yük altında 50 dereceyi geçmiyor. En güzeli serin kullanmak olur.
  • Sadece oyun oynamak için girme öyle masraflara boşver plan sadece oyunsa işlemci anakart boşver o parayla çak bitane gtx1080 çılgınca eğlen dostum 4790 babalar gibi besler onu

Bu arada sonuçlarını tekrar izlerken gözüme birşey takıldı,intel burn test programında teste başlamadan önce orada yazan stress level değerini maximuma alarak test etmen gerekliydi,tam olarak emin olmamakla birlikte maximumda test ettiğinde ısı değerlerin ve stabiliten farklı olabilir,bu da restartlama gibi sorunlar çıkartabilir başına örnek vermem gerekirse gta v veya bf1 gibi ağır ve bilgisayar sağlam yüklenen oyunlarda makinanın donması siyah ekran mavi ekran karıncalanma restart gibi durumlar oluşturabilir,maximum değere alıp bir daha test yapmanda yarar var
  • Maximum yaptım ve sonuç 65 ile 70 derece arası oldu...5 dk açık tuttum bi problem olmadı. Bu arada 4.4ghz sonucu bu..Çektim biraz daha aşşağı.
  • Tamam tahmin ettiğim gibi zaten bu değerlerde sıcaklık max 70 zaten güzel bi derece çünkü herhangi bir oyun program vesaire işlemciyi test programları kadar zorlamaz,ama hazır yapmışken sonunu görüp stabil yazısını göreydin 😁 Birde şöyle ki işlemci 5 ghz de 1.2 ile çalışsa bile sorun yoktur ghz zarar vermez ama örneğin 1.5v işlemci için sağlıksız bir elektrik değeridir stabiliteyi tekrar test et bence ve testin sonucunda stabil olmasını gör,şöyle diyim işlemcinin o derecelerde ısınması bir problem yaratmaz çünkü artık işlemciler içerisinde ki entegre devre sayesinde tehlike sezerse ya kendini donduruyor yada bilgisayarı kapatıyor güle güle kullan
  • Düşünüyorumda dediğin gibi hiçbir oyun bu işlemciyi bu kadar zorlamaz. %100 kullansa bile bu kadar yoracak bir oyun yok. Belki 10 sene sonra bu gerçekleşir. Tabi ben o zamana kadar hangi işlemciyi kullanırım burasıda var Şimdilik test işini bırakıyorum. Benim amacım 90 dereceye çıkan işlemci sıcaklığını düşürmekti. Sorun otomatik olarak verilen voltajtan kaynaklanıyormuş. E hallettim....Herkese teşekkür ederim, cevap verenlere...Sağlıcakla kalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

Düşünüyorumda dediğin gibi hiçbir oyun bu işlemciyi bu kadar zorlamaz. %100 kullansa bile bu kadar yoracak bir oyun yok. Belki 10 sene sonra bu gerçekleşir. Tabi ben o zamana kadar hangi işlemciyi kullanırım burasıda var Şimdilik test işini bırakıyorum. Benim amacım 90 dereceye çıkan işlemci sıcaklığını düşürmekti. Sorun otomatik olarak verilen voltajtan kaynaklanıyormuş. E hallettim....Herkese teşekkür ederim, cevap verenlere...Sağlıcakla kalın

Hocam intel işlemciler için ısı limiti 80 derecedir onun üzerinde fazla gezmemek gerekir işlemcinin ömründen yememek için neden çünkü araba gibi fazla isinirsa hararet yapar yane şişiyor işlemci birtakım hatalar arızalar çıkarabilir intelin sunduğu limit 80 dereceler makuldur onun üzeri zaten belki bazi testleri geçsede günlük kullanımda bazi hatalardan kapanabilir pc arızalana bilir.
    Amd ler içinse 60derecedir makul max sıcaklık kullanım değerler bunlardır hocam stabil kullanmak istiyorsak bu derecelerin altinda işlemcimizi tutmamiz gerekir

• Hocam kusura bakma konuyu hortlatmak değil amacım ama benim de bir sorunum var 4 gün önce macun yeniledim ve 4 gündür fanlar aşırı dönüyor ve 4.4ghz oc yapılmış durum da sizce bu ısı ve voltaj değeri normal mi ve şu boşluk meselesini okudum acaba benim başıma da gelmişmidir ?  i7 4790k ısı değeri hakkında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi3636

Hocam kusura bakma konuyu hortlatmak değil amacım ama benim de bir sorunum var 4 gün önce macun yeniledim ve 4 gündür fanlar aşırı dönüyor ve 4.4ghz oc yapılmış durum da sizce bu ısı ve voltaj değeri normal mi ve şu boşluk meselesini okudum acaba benim başıma da gelmişmidir ?
    Dostum bu havalarda bu değerler çok normal, hatta iyi bile diyebilirim

• msı gaming yazılımı ile yapıyorum bir sıkıntı olur mu otamatik 4.4e oc liyor zalman zm-stg2 sürdüm ve kapattım
  • Voltaj kac? Otomatik verildigi zaman bazı anakartlar abartıyor voltajı..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resim deki gibi otomakik o

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi3636

Resim deki gibi otomakik o
    fazla voltaj, bak benim yazımdan bi alıntı paylasayım; "Yeni ısı değerlerimi paylaşayım :) %100 stres altındayken max 60-65-70 derece ile değişiyor! Bana kalırsa mükemmel bir sonuç...Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar cpu voltaj ayarını "normal" e getirip el üzerinden voltaj vermeyi denesin...4.7ghz için verdiğim voltaj 1.30"

1.30 voltaj ile 4.7 stabil ve ısı değerleri çok iyiydi...voltajı manuel yapıp düşür, ve işlemciye overclock yap
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.