Şimdi Ara

i7 980X Extreme Overclock.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cidden paraya kıyıp iyi bir bilgisayar topladık. ( Render, 3D Max, Maya, Affer Effect, Animasyon vs..) uygulamalar için. Bilgisayar özellikleri.

i7 980X İşlemci
    Gigabyte GA-X58A-UD7 anakart
    CORSAIR 4 GB (2*2GB) GT Fanlı DDR3 2000MHz CL8 Ram * 3 Ram (Toplam 12GB)
    Quadro FX5800 Ekran kartı.

Bu bilgisayar ile stok fan ile ne kadar overclock yapabilirim. Overclock yaparken nelere dikkat etmeliyim. Yeni fan alırsam ne önerirsiniz. Daha önceden bir kaç deneme yaparken Mavi ekran hatası almıştım o yüzden biraz korkuyorum. Ufak denemeler yaptım

Mesela 3.70 cıkarttıgımda masa üstünde sıcaklık değeri 67 - 71 arasında geziyor. 3.30 ayarına getirdigim zaman sıcaklık değerli 45 - 49 arasında geziyor. Bu değerler normal mi ?

tşk ederim.

• işlemci yetmıyorda oc yapacan.buna resmen doyumsuzluk denır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpa07

işlemci yetmıyorda oc yapacan.buna resmen doyumsuzluk denır..
    cidden yetmiyor : )
  • quote:

Kullanılan programlar gerçekten İşlemci'yi zorlayan programlar.. Yetersiz gelmesi doğal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

Kullanılan programlar gerçekten İşlemci'yi zorlayan programlar.. Yetersiz gelmesi doğal.

Alıntıları Göster
    3.2 den 3.7 ghz de isteyeceği voltaj defaul voltajdır sizdeki sıcaklık farkı voltajı anakartın oc sonrası otomatik olarak yükseltmesi çoğu anakart hafif bir oc ile cpu için gerekli olan voltajı çok üzerinde voltaj verebilmesidir
    bunun için yapmanız gereken cpu voltajını el ile ayarlamanız manuel seçeneğine getirerek voltajı default'a alabilirsiniz.
    o işlemci iyi bir hava soğutma ile 4500 günlük kullanılacak bir işlemci 32nm olması dolayısı ile sıcaklıklara ve cpu voltajlarına dikkat edin.
    madem 3d işleri ile uğraşıyor ve bu tür bir sistem toplamışsınız bu güzel sisteme de su soğutmalı bir düzenek yakışır bence ve günlük 5ghz kullanma ihtimaliniz bile olabilir işlemcinin de biraz payı var gerçi.

• quote:

Orijinalden alıntı: arbiter

3.2 den 3.7 ghz de isteyeceği voltaj defaul voltajdır sizdeki sıcaklık farkı voltajı anakartın oc sonrası otomatik olarak yükseltmesi çoğu anakart hafif bir oc ile cpu için gerekli olan voltajı çok üzerinde voltaj verebilmesidir
    bunun için yapmanız gereken cpu voltajını el ile ayarlamanız manuel seçeneğine getirerek voltajı default'a alabilirsiniz.
    o işlemci iyi bir hava soğutma ile 4500 günlük kullanılacak bir işlemci 32nm olması dolayısı ile sıcaklıklara ve cpu voltajlarına dikkat edin.
    madem 3d işleri ile uğraşıyor ve bu tür bir sistem toplamışsınız bu güzel sisteme de su soğutmalı bir düzenek yakışır bence ve günlük 5ghz kullanma ihtimaliniz bile olabilir işlemcinin de biraz payı var gerçi.

Hocam çok iyi açıklamış fazla bişey kalmamış, bende su soğutmayı böylesine hoş bi sisteme fazlasıyla yakıştırırım yani sadece yakıştırmak demek değil işlevsel olarakta tabikide

• quote:

Orijinalden alıntı: leech

quote:

Hocam çok iyi açıklamış fazla bişey kalmamış, bende su soğutmayı böylesine hoş bi sisteme fazlasıyla yakıştırırım yani sadece yakıştırmak demek değil işlevsel olarakta tabikide

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

quote:

Orijinalden alıntı: leech

quote:

Alıntıları Göster
    Biraz uğraştım,

Bios'dan önce

CPU Clock Ratio değerini yükselttim ( default 25 ) mavi ekran sorunu aldım ram hatası veriyordu memory dump.

daha sonra CPU Clock Ratio degerini default olan 25'de bıraktım.

BCLK Frequencey (default 133) değerini yükselttim önce 150 yaptım (3.75 mhz.) ulaştı bu seferde sıcaklık cok yüksek oldu.

her iki ayardada CPU VCore degeri 1.81125V ayarında ve Auto olarak ayarlı. Manuel olarak yapmak istersem kaç yapmalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stynx

Biraz uğraştım,

Bios'dan önce

CPU Clock Ratio değerini yükselttim ( default 25 ) mavi ekran sorunu aldım ram hatası veriyordu memory dump.

daha sonra CPU Clock Ratio degerini default olan 25'de bıraktım.

BCLK Frequencey (default 133) değerini yükselttim önce 150 yaptım (3.75 mhz.) ulaştı bu seferde sıcaklık cok yüksek oldu.

her iki ayardada CPU VCore degeri 1.81125V ayarında ve Auto olarak ayarlı. Manuel olarak yapmak istersem kaç yapmalıyım.

Alıntıları Göster
    çok aşırı fazla 1.8v ln2 (sıvı nitrojen) oc denemelerinde verilen rakam :))
    1.2v ver fazlası ile yetecektir.
    cpu pert olmadan bunu yapmanı öneririm o voltajla fazla yaşamaz sanırım

• quote:

Alıntıları Göster
    tüm bios default ayarlara aldım ve yazan ayar o.

CPU Cvore 1.81125 [AUTO]

ayarında. Birde Mavi ekran alıp duruyorum ram ile ilgili
  • quote:

Alıntıları Göster
    1.8v çok fazla, 1.256V ~ 1.296V 4 Ghz civarı için yetecektir..

default voltaja bırakmamalısın işi, voltaj değerini elle girmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 19 Mayıs 2010; 15:37:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: renklem

1.8v çok fazla, 1.256V ~ 1.296V 4 Ghz civarı için yetecektir..

default voltaja bırakmamalısın işi, voltaj değerini elle girmelisin.

Alıntıları Göster
    pff pardon ya. Voltaj değeri

Cpu Vcore 1.18125 [Auto]

ayardaymış. ben yalnış okumuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stynx -- 19 Mayıs 2010; 15:47:09 >
  • quote:

Cpu Vcore 1.18125 [Auto]

Alıntıları Göster
    gerekli ayarları yaptığım halde. Mavi ekran veriyor sürekli.
    Memory Frequencey (Mhz) 800 yaptım. ama mavi ekran alıyorum
  • quote:

Cpu Vcore 1.18125 [Auto]

Alıntıları Göster
    hocam ben cpu'nun çarpan kilidi açık diye biliyorum. Bclk'den hızını arttırırsan ramlerin de hızı artar doğal olarak ram ~ bclk düzenini dengelemek zor.. çarpan kilidini yükselterek hızını arttırmayı denesen?

bclk'den ayarlamayı düşünüyorsan, 160 yapıp ramlerin hızını System Memory Multiplier'i auto'dan çıkartıp eğer 10.0'sa 8.0'yap ya da 12.0'sa 10.0 yap.. 1.18125V ise Vcore'ye 1.256V civarı bir voltaj ver. QPI/VTT voltage kaçta? 1,255V gibi bir değer atayabilirsin ona..

• quote:

hocam ben cpu'nun çarpan kilidi açık diye biliyorum. Bclk'den hızını arttırırsan ramlerin de hızı artar doğal olarak ram ~ bclk düzenini dengelemek zor.. çarpan kilidini yükselterek hızını arttırmayı denesen?

bclk'den ayarlamayı düşünüyorsan, 160 yapıp ramlerin hızını System Memory Multiplier'i auto'dan çıkartıp eğer 10.0'sa 8.0'yap ya da 12.0'sa 10.0 yap.. 1.18125V ise Vcore'ye 1.256V civarı bir voltaj ver. QPI/VTT voltage kaçta? 1,255V gibi bir değer atayabilirsin ona..

Alıntıları Göster
    Bir de, Turbo Boost'u kapatmalısın. ben i7 930 için ayarları böyle yapıyorum 4200 Ghz overclock için, i7 980X'te de benzerse denemenizi tavsiye ederim:

Turbo Boost / disabled
    Cpu-Cores / Enabled
    Multi Cpu Thread / Enabled
    c3/c6/c7 support / disabled
    cpu eist function / disabled
    cpu thermal monitor / disabled
    Bi Directed Protochol / enabled
    Virtualizasyon / enabled

• quote:

Dediklerini yaptım. 133x25 olan değeri 150x25 yaptım.

10.0 olan değeri 6.0 getirdim. o zaman 800 Mhz oldu.

QPI/VTT 1.200V Auto degerindeydi 1.200V yaptım yanında 1.200 yazıyordu.
  • quote:

quote:

Dediklerini yaptım. 133x25 olan değeri 150x25 yaptım.

10.0 olan değeri 6.0 getirdim. o zaman 800 Mhz oldu.

QPI/VTT 1.200V Auto degerindeydi 1.200V yaptım yanında 1.200 yazıyordu.

Alıntıları Göster
    Uncore QP Features'e girip QPI Clock ratio'yu auto'dan x36'ya getir. Bu bölümdeki Uncore clock rateo 3000'lerde olması lazım onun 3800'lere gelmemesi iyi olur. bclk arttıkça o da artıyor çünkü, bclk'yi artırdığında onun çarpanını düşürerek 3400 civarında tutmayı dene.. oradan çıkınca:

Performance Enchance'yi extreme'ye getirmeyi dene, oradan çıkıp alt bölümlerde voltaj verilen yerde

Load Line Calibration var altlarda onu level 2 yapabilir misin. ondan sonra voltajı 1.256V civarı yap.

Ramlerin xmp özelliği açık mı?

• quote:

Uncore QP Features'e girip QPI Clock ratio'yu auto'dan x36'ya getir. Bu bölümdeki Uncore clock rateo 3000'lerde olması lazım onun 3800'lere gelmemesi iyi olur. bclk arttıkça o da artıyor çünkü, bclk'yi artırdığında onun çarpanını düşürerek 3400 civarında tutmayı dene.. oradan çıkınca:

Performance Enchance'yi extreme'ye getirmeyi dene, oradan çıkıp alt bölümlerde voltaj verilen yerde

Load Line Calibration var altlarda onu level 2 yapabilir misin. ondan sonra voltajı 1.256V civarı yap.

Ramlerin xmp özelliği açık mı?

Alıntıları Göster
    tam bilmiyorum dedigin ayarları yaptım önceki dediklerini. Ram hatası vermedi şuan render alarak test ediyorum. ram yukarıda yazıyor özellikleri.

• quote:

tam bilmiyorum dedigin ayarları yaptım önceki dediklerini. Ram hatası vermedi şuan render alarak test ediyorum. ram yukarıda yazıyor özellikleri.

Alıntıları Göster
    ramlerin istediği voltaj ne kadar; 1,5V, 1,6V 1,65V mi? netten bulamadım da.
  • quote:

ramlerin istediği voltaj ne kadar; 1,5V, 1,6V 1,65V mi? netten bulamadım da.

Alıntıları Göster
    Tam bilmiyorum ama 1.65V galiba cunku 2000Mhz ram OC'li olması gerekli.

Stok Fan ile 3.75 degerine cıkarttım. ve max sıcaklık bazı core'da 94'e kadar cıktı ( Core Temp ) ile bakıyorum. Voltaj ayarını 1.18125'e dusurdum tekrardan deniyecegim carpanı 160x25 yaptım 8.0 (1066) olan ramler bu sefer 6.0 (960 oldu). son verdigin ayarlarıda yapıp tekrar deniyecegim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.