Şimdi Ara

i7 980X Extreme Overclock. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ramlerin çok güzel hız aşırtırken ramlerini aslında vaad edilen hızlarda çalıştırabilmen gerekiyor. xmp özelliği olması lazım oralarda. onu profile1 yaparsan, bclk ayarların sıfırlanıyor.. xmp'yi profile 1 yap, belki sistem kapanır açılmayabilir. psu'yu kapat anakart üzerindeki lambaların sönmesini bekle ondan sonra tekrar psu'yu açıp bilgisayarı aç. ramlerin vaad edilen hızlarda çalışmasını sağla bu şekilde. ondan sonra tekrar bios'a girip işlemciyi aşırtmak için yukardaki bilgileri uygula. bu arada sıcaklığın 94 dereceye çıkması çok şaşırtıcı.. o kadar ısınmaması lazım.
  • 2. dediklerini yapınca yine mavi ekran aldım.

Üzerinde Stokfan var acaip ısınıyor yeni fan aldım onu denemedim önce bunda deneyip öyle kullanacagım. voltaj ayarını düşürdüm tekrardan 1.18125v yaptım
  • işlemci hızını kaç yapıyorsun? 25 x 160 olunca? 4000 mhz oluyor sanırım. 1,18V az gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 19 Mayıs 2010; 16:41:13 >
  • Profil 1'e almadan önce 4000 oluyordu. ama bu sefer ram'den dolayı mavi ekran aldım. Profil 1 getirdim ramler hızları arttı bu seferde işlemci hızı düştü biraz 133*24 oldu carpan windows acılırken reset attı kendine bu seferde. birde profil 1 yapınca voltajı 1.000v verdi kendisi.
  • profile1 yapınca bazı ayarlar sıfırlanıyor, voltaj değerleri ve de bclk sıfırlanmış olabilir. Dram voltajını profile1'de kendisi ayarlıyor yani alttaki dram voltajını ellemene gerek yok o auto kalsın. Eğer 2000 mhz'de çalışmıyorsa ram çarpanını düşürüp 1800 mhz'de çalıştırmayı denemende fayda var.. ram'in vaadettiği en yakın hızda çalıştırman iyi olur senin işlerini daha iyi yapabilmen açısından her ne kadar ramin katkısı fazla olmasa da..

Xmp profile1 iken Uncore QP Features'e girip orayı kontrol etmen iyi olur. QPI Clock ratio, auto'daysa x36 yap. Uncore QP Features'e girip QPI Clock ratio'yu auto'dan x36'ya getir. Uncore clock rateo 3200 olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 19 Mayıs 2010; 17:04:48 >
  • son dediklerinide deniyeyim : ) yine gelirim
  • yok bir çok kez mavi ekran aldım profil 1 yapınca ayarlar cok değişti. Hızı arttırmama ragmen windowsda hız normal gözüküyordu. Biraz daha araştırıp öyle devam edecegim
  • Dostum darilma ama o kadar para verip 2 bin lira verdin galiba sadece islemci icin,birde o islemci yetmiyor diye oc mi yapilir,madem oc yapilacaksa amd 1090t alip oc yapsaydiniz,ve hardisleri ssdlerin en iyilerinden alsaydiniz ya,sadece islemci hizli olmamali sabit dislerin yavassa hizin duser.

i7 980X Extreme Overclock.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 19 Mayıs 2010; 18:59:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Dostum darilma ama o kadar para verip 2 bin lira verdin galiba sadece islemci icin,birde o islmeci yetmiyor diye oc mi yapilir,madem oc yapilacaksa amd 1090t alip oc yapsaydiniz,ve hardisleri ssdlerin en iyilerinden alsaydiniz ya,sadwece islemci hizli olmamali sabit dislerin yavassa hizin duser.

Neler olup bittiğini bilseydin emin ol bu yorumu yapmazdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Dostum darilma ama o kadar para verip 2 bin lira verdin galiba sadece islemci icin,birde o islemci yetmiyor diye oc mi yapilir,madem oc yapilacaksa amd 1090t alip oc yapsaydiniz,ve hardisleri ssdlerin en iyilerinden alsaydiniz ya,sadece islemci hizli olmamali sabit dislerin yavassa hizin duser.

o makine üzerinde zaten 128BG SSD var. bir çok özelligini yazmadım. Birde amacımız hızlı işlemcimiz ama cok cekirdekli hızlı işlemci. Özellikle render alırken işlemci cekirdegi kadar ufak kutucuk cıkıyor ve kutucuk sayısı kadar hesaplama yapıyor. emin ol 30 cekirdek olsaydı ve bunlardan yavaş hızda olsalardı 30 cekirdek işlemci alırdım.

Şimdi amacım 12 cekirdek işlemciyi olabildigince hızlandırıp hesaplamaları hızlı yapmasını saglamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stynx -- 19 Mayıs 2010; 19:32:49 >

• Islemci cok iyi de bana sorarsan fiyatini asla haketmiyor,i7 serisinda 920,930 i5 750 haricindeki islemciler alinmaz.sakin satmayin islemciyi 7-8 sene kullanin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 19 Mayıs 2010; 19:46:46 >
  • tüm dediklerinizi yaptım ama kurtulamadım yine mavi ekrandan 3.70 yaptım. memory frakansı 900'e aldıgımda normal calısıyor. ondan sonraki tüm ayarlarda hata alıyorum biraz daha araştırmam gerekli sanırsam
  • ben amd'den i7 930'a geçtim, bios ayarları çok kafamı karıştırmıştı. bios'un başında bir günde 10 saat durduğumu biliyorum. devamlı test etmek gerek. muhakkak en küçük bir yerde bir hata var.
  • tüm ayarları sıfırladım. ( 133 x 25 ) 25 olan kısmı 30 yaptım diğer tüm ayarlar sabit kaldı ram frekans felan bu seferde yine mavi ekran aldım.

Galiba yaptıgım ayarları Screen alıp size göstermem gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stynx -- 20 Mayıs 2010; 19:26:36 >
  • Öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun..bana düşmez ama bu kadar önemli bir yatırım yapıpta deneme yanılma ile risk almak yerine aceba bu işlerde etkin yetkin kurum yada kişilerden profesyonel destek almak daha rasyonel olmazmıydı?
    bide bir sorum olucaktı size,sisteminizin renderde halen kasma yaptığı program hangisi?after effects değildir umarım...saygılar
  • ram anakart uyuşmazlığı gibi bir şey olabilir mi diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: renklem

ram anakart uyuşmazlığı gibi bir şey olabilir mi diye düşünüyorum

Bende aynı işlemci ve anakartı sipariş ettim avustralya ebaydan ay başı nasipse elime geçicek...bende after effects,premiere,photoshop için topluyorum...ve bu işlerden hiç anlamadığım için forumlarda ram görmeme ve uyuşmazlıklar gibi sorunları okuduğum için gigabyt kartlarla ilgili...sorun yaşamamak adına sitesinden desteklediğini yazdığı ramlerden aldım....bi bakın isterseniz sizin ramler için 2GB CORSAIR TR3X6G2000C8GT uyumlu yazmışlar....farklısını aldıysanız belki ondandır.....

http://download.gigabyte.ru/memory/mb_memory_ga-x58a-ud7.pdf

• TR3X6G2000C8GT / DS

büyük ihtimalle olur. Ben Team'ın TM3XD1600C86GT ürün kodlu ramini kullanıyorum uyumluluk listesinde yok CL 8 olmasına rağmen 7-8-7-24 2T'de çalışabiliyor. Ama şans işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah OK

Öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun..bana düşmez ama bu kadar önemli bir yatırım yapıpta deneme yanılma ile risk almak yerine aceba bu işlerde etkin yetkin kurum yada kişilerden profesyonel destek almak daha rasyonel olmazmıydı?
    bide bir sorum olucaktı size,sisteminizin renderde halen kasma yaptığı program hangisi?after effects değildir umarım...saygılar

Kasma yapma değil. öyle bir sorun yok sadece daha hızlı olmasını istiyorum. 3D Studio Max özellike büyük render alırken. 5000x5000 gibi olabildigince hızlı olması gerekli : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stynx

quote:

Orijinalden alıntı: Siyah OK

Öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun..bana düşmez ama bu kadar önemli bir yatırım yapıpta deneme yanılma ile risk almak yerine aceba bu işlerde etkin yetkin kurum yada kişilerden profesyonel destek almak daha rasyonel olmazmıydı?

Kasma yapma değil. öyle bir sorun yok sadece daha hızlı olmasını istiyorum. 3D Studio Max özellike büyük render alırken. 5000x5000 gibi olabildigince hızlı olması gerekli : )

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.