Şimdi Ara

içki kötüdür konuları ve ülke gerçekleri (tepkimizin sebebi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
5.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Brooklyn

quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: birturk

EY MÜSLÜMAT EVLATLARI!

YUNUS SURESİ
    59. De ki: Ne oldu SİZE de ALLAH'ın SİZE RIZIK olarak indirdiği şeylerden BİR HARAM yaptınız bir de HELAL?" De ki: "ALLAH mı SİZE izin VERDİ, yoksa Allah'a İFTİRA mı ediyorsunuz?

- Evet, Müslüman evlatları, bu yazdıklarınız nedir?

-İçmesini bilene, kendisine ve çevresine zarar vermeyen birine içkiyi yaratan HARAM etmezken, demek oluyor ki, sizler onun üstünde bir güçsünüz ki HARAM edebiliyorsunuz!

-Allah'ın sözü ve onun kitap'ı mı yalan söylüyor, yoksa yalancı sizler misiniz?

Saygılarımla

@birtürk;

“Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)

“Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

içki Kur an da bu şekilde yasaklanmıştır. lütfen ayetleri çarpıtmayınız !!!

Evet 4 saatir içiyorum ama hala Allah a inancım tam ve hiç bir kötülük düşünmüyorum. Şimdi şeytan beni elemi geçirdi ?

sen şimdi dünyanın en güzel kafasına sahipsin be kardeş..ne işin var forumda..Git keyfini çıkart :) gerçi şu saatlerde ağzında kötü bir tad, başında hafiften bir sızlama vardır ya da bir iki saate kadar uyandığında oyle hissedeceksin ama olsun ...Seaarrhooojjj değilimjjjj öpüjeemmss..
    ;) Ben de dün gece bi 35lik binboa içtim..şimdi hatunumun yanındayım o ders çalışıyo ben de ayılmaya çalışıyom..

• Millet içtiğini yazmış bende yazayım iki gün önce 3 kişi 5 tane 70lik bitirdik ama sonra beya bii sızmışım...
  • "Evet 4 saatir içiyorum ama hala Allah a inancım tam ve hiç bir kötülük düşünmüyorum. Şimdi şeytan beni elemi geçirdi ?"

@Orjinalden alıntı: Brooklyn Afiyet olsun yarasın şifa niyetine.Şeytan seni değil o yazıyı yazanların
    zihnini ele geçirmiş,

Aklıma bir türk filminden diyalog geldi şimdi:
    Dondurmam Gaymak'tan;
    Dondurmacının motoru çalınır,akşam esnaf ahalisi çalgı eşliğinde takılırlar.Bu arada dondurmacıyı
    da masaya oturturlar.Oda kafayı bulup dua'ya başlar,"moturumu bulduru ve yaradan mevla.."diye.
    Hemen görüş sahibi bir eleman çıkıp kızar buna,"Cenab'ı Allah gayıp eşya bürosumu len..inanıyosan
    galben inan çıkarların için değil.."diye.

Alın size ülke gerçeyi...Durmak yok yola devam...
  • Deep

YUNUS SURESİ
    59. De ki: "NE OLDU DA SİZE de Allah'ın SİZE rızık olarak indirdiği şeylerden bir HARAM yaptınız bir de HELAL?" De ki: "Allah mı SİZE İZİN VERDİ, yok Allah'a İFTİRA mı EDİYORSUNUZ?"

Zinayı, zina olmaktan akp yasa ile kaldırmadı mı? Çok eşlilik yapanlar, müslümanlar değiller mi? İmamın üfürüğü zinayı kaldırır mı?

Saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

Dünyada en çok şarap tüketilen ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Şarap Fransızların yaşam kalitesini yükseltmektedir. Kalp damar hastalıklarının en az görüldüğü ülke Fransa'dır. Zaten Allah'ta Cennette şarap vaad etmektedir(Muhammed suresi 15. ayet). İçki İslamın ilk yıllarında serbest iken Alkol eşiğini aşanların aralarında kavgaya tutuşması üzerine Hz. Muhammed'in isteği üzerine Allah tarafından yasaklanmıştır. Demek ki adam gibi içenlere herhangi bir yaptırım söz konusu değildir.

Kötü bir şey olsa Cennette vaad edilmez.

Hocam nasıl yorumluyorsunuz dini anlamıyorum.

Takva sahiplerine va'dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını 'parça parça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu? (Muhammed Suresi, 15)

Birincisi, cennette ikram edilen şarapla dünyadaki şarabın farklı özelliklere sahip olduğunu aşağıdaki ayetlerden anlıyoruz:

Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (Vakıa Suresi, 18-19)

Görüldüğü gibi, cennette sunulan içki dünyadaki şarabın olumsuz etki ve özelliklerinden arındırılmış bir içki türüdür. Ayette belirtildiği gibi ne baş ağrısı verir ne de aklı çeler. Yani keyif ve lezzet verici olmasına rağmen sarhoş edici ve rahatsızlık verici bir niteliği yoktur. Bu özelliklere sahip bir şarabın da cennet nimetlerinden bir nimet olmasında en ufak bir çelişki yoktur.

Dünyadaki içki pek çok yönden Kuran'da kötülenmiş, olumsuzlukları belirtilmiş zararlı bir içkidir. İçkinin zarar ve kötülüklerini anlatan ayetlerden bazıları şöyledir:

Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? (Maide Suresi, 90-91)

Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için yararlar vardır. Ama günahları yararlarından daha büyüktür." (Bakara Suresi, 219)

Elbette ki bu dünyada haram kılınan içkinin Kuran'da kınanmış kötü özelliklerinin cennetteki içkilerde bulunması düşünülemez. Nitekim Allah bir başka ayetinde de cennet içkisini tarif ederken bu içkinin dünyadaki içkinin kötü özelliklerine sahip olmadığını bir kez daha vurgulamaktadır:

Kaynaktan (doldurulmuş) kadehlerle çevrelerinde dolaşılır. Bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki). Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip, akılları çelinir. (Saffat Suresi, 45-47)

Allah'ın açıkca belirttiği bu konuyu kendince çelişkili gören bir kimsenin anlayışından şüpheye düşülmesi kaçınılmazdır. Cehalet ve sapkın bir amaçla Kuran'a yaklaşan bir kimsenin aklının bu derece kapanması, en açık konuları dahi anlayamayacak bir acizliğe düşmesi de Kuran'ın mucizelerindendir. Allah bir ayetinde akledemeyenlerin düştüğü bu durumu şöyle tarif eder:

Allah'ın izni olmaksızın hiç kimse için iman etme (imkanı) yoktur. O, akıl erdiremeyenlerin üzerine iğrenç bir pislik kılar. (Yunus Suresi, 100)

İkincisi, Kuran'ın Arapça metninde, bildiğimiz şarap ve her türlü alkollü içki anlamına gelen "hamr" sözcüğünün cennet içkisi anlamında kullanıldığı tek ayet Muhammed Suresi'nin 15. ayetidir. Bunun dışında, cennetteki içecekler için kullanılan "şarap" kelimesi Arapça'da herhangi bir içecek anlamına gelir. Türkçe'de şarap kelimesi bildiğimiz alkollü içki için kullanılsa da gerçekte Arapça'da içmek anlamına gelen "şerebe" kökünden türemiştir ve her türlü alkolsüz içecek için kullanılabilir. Buradan da cennet içkisinin farklı bir içki olduğu anlaşılmaktadır. Yani Kuran'daki cennet ayetlerinde geçen "şarap" kelimesinin Türkçe'de kullandığımız şarapla bir ilgisi yoktur. Bu kelimenin geçtiği ve içecek anlamında kullanıldığı ayetlerden bazıları şöyledir:İçinde yaslanıp-dayanmışlardır; orda birçok meyve ve şarap istemektedirler. (Sad Suresi, 51)

Onların üzerinde hafif ipek ve ağır işlenmiş atlastan yeşil elbiseler vardır. Gümüşten bileziklerle bezenmişlerdir. Rableri onlara tertemiz bir şarab içirmiştir. (İnsan Suresi, 21)

MAİDE - 90
    Yâ eyyuhellezîne âmenû innemel hamru vel meysiru vel ensâbu vel ezlâmu ricsun min ameliş şeytâni fectenibûhu leallekum tuflihûn(tuflihûne).
    Ey âmenû olanlar! Muhakkak ki; şarap, kumar, (tapınmak için konulan) dikili taşlar (putlar) ve fal okları, şeytanın işlerinden pis şeylerdir. Artık bunlardan kaçının. Umulur ki; (böylece) felâha erersiniz.

Bizim bildiğimiz ŞARAP, arabçada HAMR diye geçer.

Konu hakkında yorum yok.Sadece yukarıdaki yanlışı düzeltmek için yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 26 Ekim 2008; 2:20:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Brooklyn
    Evet 4 saatir içiyorum ama hala Allah a inancım tam ve hiç bir kötülük düşünmüyorum. Şimdi şeytan beni elemi geçirdi ?

yok şeytan suyu akarına vermiş artık senle işi yok. başka av peşinde. içtikçe dindarlaşan bi yazar vardı aklıma o geldi kimdi o?
    şeriatın şerefine mantığıyla

bu arada nedense içkinin haram olmadıgını ispat[!] etmeye çalışanlar var çok ilginç.
    içki zararlı oldugu için haram değildir. Allah haram kıldıgı için haramdır. zararlı olan birşeyi haram kılması onun bize lütfudur.
  • İki insanın (dişi ile erkeyin) imam veya devlet menur kanalı ile nikahı kıyılıp birleşmeleri, ZİNAYI (çiftleşmeyi) KALDIRIR mı?

Eğer bir GÖNÜL, NEFSİN ÖFKESİNE ve ŞEHVETİNE GELİP gelir, cihanın nimetlerinden uzak DURUP kendi ALEMİNE (Al-em'ine) kaçar, MEVLASINI arar, BULUR ve TANIRSA, ARTIK O BENLİK PERDESİNİ YIRTMIŞ, hem kendini ve hem de Rabbini MÜŞAHEDE ETMMİŞ ve her türlü HALİN SIRRINA ERMİŞTİR!"

- Ey inançlı kardeşim! "Cihyanın nimetlerinden uzak" durabiliyor musun? Uzak durabilen kaçkişi tanıyorsun ki, Ahkam kesiyorsun? Yaratanın taşoronu musun?

BAKARA SURESİ
    223. Kadınlar sizin tarlanızdır. O halde tarlanıza dilediğiniz şekilde varın...

-İster sürüp nadasa bırakın, ister tohumlayın!

-Kadın tarladır! Tarlaya ne ekersen onu biçersin! Hiç duyup, düşünmedin mi? Tarlaya tohumu eken sensen, tarladan çıkan kim olur? Tarladan başka bitki çıkarsa, HARAMZADE olmaz mı? Toprağa ektiğin tohum diyelim ki buğday tohumu! Topraktan çıkan, o tohumun bedeni değil mi? Aynı zamanda o tohumun ölmüş olan bedeninin tekrar dirilişi değil mi? Rahme ekilen tohum da aynı değil mi?

Ezbere yazacağınız yerde, azıcık akledip düşünmeyi düşünmez misiniz?

• quote:

İki insanın (dişi ile erkeyin) imam veya devlet menur kanalı ile nikahı kıyılıp birleşmeleri, ZİNAYI (çiftleşmeyi) KALDIRIR mı?

Eğer bir GÖNÜL, NEFSİN ÖFKESİNE ve ŞEHVETİNE GELİP gelir, cihanın nimetlerinden uzak DURUP kendi ALEMİNE (Al-em'ine) kaçar, MEVLASINI arar, BULUR ve TANIRSA, ARTIK O BENLİK PERDESİNİ YIRTMIŞ, hem kendini ve hem de Rabbini MÜŞAHEDE ETMMİŞ ve her türlü HALİN SIRRINA ERMİŞTİR!"

- Ey inançlı kardeşim! "Cihyanın nimetlerinden uzak" durabiliyor musun? Uzak durabilen kaçkişi tanıyorsun ki, Ahkam kesiyorsun? Yaratanın taşoronu musun?

BAKARA SURESİ

-Kadın tarladır! Tarlaya ne ekersen onu biçersin! Hiç duyup, düşünmedin mi? Tarlaya tohumu eken sensen, tarladan çıkan kim olur? Tarladan başka bitki çıkarsa, HARAMZADE olmaz mı? Toprağa ektiğin tohum diyelim ki buğday tohumu! Topraktan çıkan, o tohumun bedeni değil mi? Aynı zamanda o tohumun ölmüş olan bedeninin tekrar dirilişi değil mi? Rahme ekilen tohum da aynı değil mi?

"""ARTIK O BENLİK PERDESİNİ YIRTMIŞ, hem kendini ve hem de Rabbini MÜŞAHEDE ETMMİŞ ve her türlü HALİN SIRRINA ERMİŞTİR!""""
    Eyvallah...

• üstadım büyüksün..

:)

quote:

Orjinalden alıntı: #GECE#

quote:

İki insanın (dişi ile erkeyin) imam veya devlet menur kanalı ile nikahı kıyılıp birleşmeleri, ZİNAYI (çiftleşmeyi) KALDIRIR mı?

BAKARA SURESİ

"""ARTIK O BENLİK PERDESİNİ YIRTMIŞ, hem kendini ve hem de Rabbini MÜŞAHEDE ETMMİŞ ve her türlü HALİN SIRRINA ERMİŞTİR!""""
    Eyvallah...

• quote:

Orjinalden alıntı: #GECE#

"Evet 4 saatir içiyorum ama hala Allah a inancım tam ve hiç bir kötülük düşünmüyorum. Şimdi şeytan beni elemi geçirdi ?"

@Orjinalden alıntı: Brooklyn Afiyet olsun yarasın şifa niyetine.Şeytan seni değil o yazıyı yazanların
    zihnini ele geçirmiş,

Aklıma bir türk filminden diyalog geldi şimdi:
    Dondurmam Gaymak'tan;
    Dondurmacının motoru çalınır,akşam esnaf ahalisi çalgı eşliğinde takılırlar.Bu arada dondurmacıyı
    da masaya oturturlar.Oda kafayı bulup dua'ya başlar,"moturumu bulduru ve yaradan mevla.."diye.
    Hemen görüş sahibi bir eleman çıkıp kızar buna,"Cenab'ı Allah gayıp eşya bürosumu len..inanıyosan
    galben inan çıkarların için değil.."diye.

Alın size ülke gerçeyi...Durmak yok yola devam...

Şeytan seni şimdi değil 4 saat önce ele geçirmiş

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.